пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

Все тільки починається

Футбол – дивовижне дійство. А Ліга Чемпіонів дійсно зачаровує своєю атмосферою. Коли бачиш назви ймовірних суперників, то вся нервова система напружується. Це ж так класно перевірити себе із такими сильними командами, видатними гравцями, найкращими тренерами. Попередні прогнози – філософія. Кожен суперник, кожен матч – єдина, неповторна історія. Такого більше ніколи не буде. І сценарій передбачити може тільки людина із надзвичайними властивостями. Є багато висновків. Хтось вже поставив хрест на Динамо. Комусь здається, що кращого жеребкування бути не могло. А я завжди за грамотну позицію, за чітку, виважену, обґрунтовану.

вівторок, 25 серпня 2015 р.

Трансферні пошуки 2015. Плеймейкер. ч.3.

Різні закрадаються думки. Я починаю творити цей матеріал у п’ятницю. А опублікую його лише у вівторок. За цей час стільки всього цікавого може відбутися. Нас вже підготували до втрати Юнеса та Андрія. У Монако проходять вирішальні зустрічі. Так пишуть ЗМІ. А як воно насправді – знає лише ІМС. Схоже на те, що перемовини проходять важко. Динамо зовсім не хоче віддавати Ярмоленка у середні команди, а гранди не готові брати Андрія доти, доки він не покаже себе на високому рівні ЛЧ. Пошуки нових гравців тривають і для мене. Я ще не використав всі можливості. Постійно намагаюсь винайти гравців, які навіть для мене стануть приємною несподіванкою. Сьогодні мені це вдалось. Тому давайте поглянемо на нових кандидатів.
Соф'єн Буфал


понеділок, 17 серпня 2015 р.

Хай і далі ллють бруд, а ми із посмішкою відповімо результатом!

Чудово, що ми всі різні. Дійсно було би зовсім не цікаво якби усі були однакові, якби думки співпадали, якби емоції рівномірно розподілялись. Якщо підійти до будь-якої картини, наприклад Джоконди, то кожен з нас побачить там щось унікальне. І кожен з нас розповість про картину, про емоції, які він відчуває при її перегляді, про ставлення до автора, щось своє, неповторне. В цьому і є різнобарв’я буття. Останні два тижня я спеціально спостерігав за відомим телеканалом Ріната, то цім гнилим проектом великий футбол. Скажу відверто, що на це мене спонукали результати двох останніх турів. У яких Динамо переконливо виграло у Дніпра, у Карпат. І у яких кроти втратили 5 очок. Просто вирішив послухати думки товаришів.

четвер, 13 серпня 2015 р.

Трансферні пошуки 2015. Плеймейкер. ч.2.

Друга частина саги про плеймейкерів. Передивися я дійсно вже багато гравців. І мені дуже подобалась ідея Гьотце. Але, я все ж таки думаю те, що для нас це дійсно не варіант. Хоча гравець безсумнівно коштовний. Проте, занадто дорогий. Можливо, що він того вартий. Це все рішення Реброва. Поки що Беланда знаходиться у не зрозумілому стані. Його немає у заявках і травми в нього немає. І ми впевнились у тому, що гравець його рівня не завадив би у матчі із Дніпром для підсилення гри з лавочки. Ситуація така, що здається Ребров не хоче бачити такого гравця у команді, який думками вже в іншому місці. Мені Юнес завжди подобався. Він чудовий гравець. І має дуже багато гарних футбольних рис. Гарна робота із м’ячем, корпусом, чудовий короткий, середній пас. Гарне вміння розрізати оборону суперника. Іноді він забиває просто шедеври. Однак йому не вистачає, як на мене, швидкості у фінішній стадії. Швидкості у прийнятті рішень, швидкості у динаміці руху, у виконанні технічних прийомів. Сподіваюсь, що найближчим часом ситуація проясниться. А на місті Динамо я б не гаяв час і підписав першого з моїх кандидатів.
Ондрей Дуда


неділю, 9 серпня 2015 р.

Ми знову перші!

  Якщо казати відверто, то жодних нервів не шкода. Ми здобули нервову пермогу над Дніпром. І після матчу у мене є багато претензій до Реброва. І до Динамо вцілому. Такий Дніпро як сьогодні треба було брати спокійно. Тому заміни Реброва для мене незрозумілі. Сидорчук. Навіщо? Гіршого матчу я давно не бачив. У нього було 4-5 можливостей розвинути атаки в голи і він таке враження, що отримує зарплату у Дніпрі. Те саме по Морозюку. Ясно ж було, що треба випускати швидкістного Мякушко. А так довели матч до нервового завершеня.

четвер, 6 серпня 2015 р.

Спостереження і думки напередодні першого надважливого матчу сезону!

Є бажання охопити багато тем. Але все ж таки основною темою будуть не трансфери. І не скандали, які зараз нас оточують. Першочергово хочеться линути у найближче майбутнє, до матчу із Дніпром. Та все ж таки. Треба спочатку сказати декілька слів про інше. Ясно, що хочеться привітати кротів із проходом Фенєра. Ми вкотре довели те, що наш чемпіонат сильніший. Хоча. Ясно, що команда у турків ще неготова. Якщо чемпіонат ще не розпочався, тренер працює у команді 3-4 тижня, а новачки тільки прибули, то грати проти такого суперника легше. Тим паче, що у нас вже 3 тури пройшли, матч за суперкубок. І я не сказав би, що все склалось так легко. Насправді турки створили декілька 100% моментів. І по грі ми бачили рівних суперників. Для мене це не дивно. Я чітко бачу як кроти здають свої позиції. Ще й Фред.

вівторок, 4 серпня 2015 р.

Трансферні пошуки 2015. Плеймейкер. ч.1.

Я починаю пошуки десятки. Все більше намагаюсь зрозуміти логіку Реброва. Чим далі, тим це важче. Хоча, є певні маркери, які дозволяють побачити логіку. Динамо не купує до основного складу гравців нижче певного рівня. Ми чітко бачимо трансфери епохи Реброва. Їх не було багато, 6 гравців. Всіх їх об’єднує певний рівень. Це все гравці національних збірних. За виключенням Мораєса, але із бразильцями це й не дивно. Це все люди, які мають досвід гри на високому рівні. А Гонсалес виділяється на загальному рівні тим, що він дійсно зіркове придбання. Тому що за останній рік файно проявив себе на всіх рівнях. Тому і пошуки №10 я планую у такому ж ключі. Перша робота присвячена молодим, талановитим гравцям. Всі вони вже встигли пограти на високому рівні. Це молоді зірочки, які у майбутньому можуть стати видатними гравцями світового рівня.
Жоао Маріо


понеділок, 3 серпня 2015 р.

Еволюція шляхом революції!

Я спостерігаю за еволюцією Динамо вже багато років. Такі часи настали, що всі намагаються втекти. Для мене це дивно. Вже навіть Ярмоленко почав погрожувати. І було б чому. Мене не здивував Коноплянка. Бо у нього був майже на мазі контракт із Лівером, а Колома все зіпсував. Порівнювати Дніпро із Динамо важко, як і Лівер зі Стоком. Все ж таки Динамо – найкраща команда України на сьогодні. Дніпро ж вже багато років третій, четвертий клуб країни. Я дивлюсь на СаШо і його професійне ставлення до клубу. А Шовковський колись був серед претендентів на Золотий м’яч. І в нього були пропозиції від багатьох грандів. Але він залишив вірність клубу, залишив гідність. А вчорашня поведінка Ярмоленка – безглуздість. Клуб, який зробив з нього гравця. Президент, який платить йому величезні гроші на наш час. І таке ставлення до клубу. Зараз влаштовувати сцени. Від Андрія я цього не очікував. Якщо немає нормальних пропозицій – це вина агента гравця. Впевнений, що ІМС не заважає Андрію зараз шукати варіанти. Впевнений, що і ІМС шукає. Але, якщо поки що немає команди достойної, яка б захотіла забрати гравця. То грай далі і грою доводь свою придатність. І гідні варіанти з’являться обов’язково.