неділю, 31 січня 2016 р.

Без надії таки сподіваюсь!

Поки що не дуже густо. Але, настав час гадати на кавовій гущі, на шарах, картах, зірках і інших засобах. До закриття трансферного вікна для Динамо часу ще багато. Але, до закінчення строку подачу заявки до ЛЧ залишилось зовсім мало часу. 2 лютого у 24-00 закінчується термін до заявок. Всі ми бачимо, що дійсно не густо, але є певні симптоми того, що Динамо такі збирається підсилитись у останні години.

понеділок, 25 січня 2016 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.1.

Так вже сталось, що вирішив написати сьогодні про форвардів. Є певні очікування на центральних оборонців. І є якісь дивні відчуття, що жодного трансферу дійсно не відбудеться. Бо ж до закриття трансферного вікна залишився тиждень. Зрозуміло, що за цей час можна зробити і десяток придбань. Ми чуємо те, що підсилення необхідне, що робота ведеться. Однак, результатів поки що не має. Навіть жодних чуток. Є очевидні речі, що Ребров чітко награє основний склад. Так, корегування будуть, бо Ярмоленко одужає, а Теодорчик своєю грою явно заявляє про те, що саме він є основним нападником. Очевидна і ставка на Буяльського в старті. Довіра тренера для хлопця визначальна. І він по трішки виправдовує її. Стосовно форварда, то я, як і раніше, не бачу в Динамо універсального нападника. Тео – таранний форвард, Мораєс занадто легкий. Тому потреба у форварді, якій має техніку, швидкість, може продавити, тобто грати і по схемі контр атак, так і у позиційному нападі, грати однаково корисно, існує. І відчувається дуже гостро. Тому пропоную свої кандидатури.
Мусса Конате


вівторок, 19 січня 2016 р.

Очікування..... трансферів!

Ми всі в очікуванні. Зрозуміло, що час спливає. І це стосується як нашого життя, так і часу до першого матчу із МанСіті. Залишилось вже 36 днів. Вже не має двох місяців. Однак, часу дійсно поки що достатньо. Січень поки що радує роботою по розвантаженню складу. Дійсно, Ребров значно спростив собі життя, коли звільнив склад від Кравця і Бєланда. Бо ж для них треба було знаходити місце в основі, а їх гра цього сезону була далеко від загальнокомандного рівня. Зараз всі і очікуванні хоча б одного новачка. Бо ж всі розуміють, що Динамо не вистачає ще одного якісного гравця в середину. Чи буде він знайдений?

вівторок, 12 січня 2016 р.

Трансферні пошуки. Центрбек. ч.1.

Всі в очікуванні першого трансферу. І повна тиша дійсно свідчить про якість роботи. Думаю, що за день, два до підписання інформація таки просочиться. А поки що тиша. Але достовірно відомо те, що Динамо планує підписати декілька гравців цієї зими. І ми не знаємо всіх, хто може залишити команду. Несподіванки можуть статися дуже швидко. Давайте визначимося із вимогами. Динамо завжди намагається купувати гравців, які мають досвід виступів у національній збірній. Якщо ми подивимося список останніх придбань за 1,5 роки, то легко побачимо, що Теодорчик, Антунеш, Петрович, Морозюк і Гонсалєз всі на момент підписання мали вже досвід виступів у своїх збірних. Лише Мораєс є виключенням. Але для Бразилії – нормально. Ми підписували не кота у мішку, а гарного форварда. Тому я думаю, що і наступні придбання будуть у тому ж ключі. Думаю, що це для тренерського штабу гарантія якості гравців. Бо поганого гравця багато разів у національні збірні не викликають. Особливо якщо це гарні збірні, із якісним вибором гравців.
Ерік Бейллі

пʼятницю, 8 січня 2016 р.

Очікування....

Через декілька днів Динамо виходить з відпустки. Зима триває. Трансферних новин не так і багато. Найдорожчими трансферами поки що гранди не дивують. А ті, що вже відбулись, дивують. 16 млн. євро за 18-ти річного бразильця сплатила Рома. Світ дійсно сходить з розуму. Хоча у хлопця за плечима цілий сезон у серії А бразильській, але у 29 матчах форвард, атакуючий півзахисник забив аж 1 гол і це в Бразилії… дивовижно. А у нас люди дивуються 2 мільйонам за Корзуна. Важко очікувати які гроші цієї зими ми побачимо на ринку. Складно сказати щось і про Динамо. На сьогодні клуб вже заробив майже 8 млн. євро за рахунок трансферу Марко Рубена і оренд Кравця і Беланда. Думаю, що на цьому Динамо не зупиниться.

понеділок, 4 січня 2016 р.

Трансферні пошуки. Фланговий нападник. ч.3.

Свята і відпустки завжди минають швидко. Для кожного з нас цей рік буде особливим, особистим. Всі ми сподіваємось на краще. Я дійсно не писав вже досить довгий час. Насправді тем, як завжди, дуже багато. Особисто мене турбує ситуація у світовому футболі. Не так часто дивлюсь футбол, але є певні тенденції. Світовий футбол вирівнюється. Бо рівень гравців команд грандів і аутсайдерів все більше наближається. Все виходить на рівень командної готовності, єдності, фізичних кондицій. Це тенденції. Так багато безглуздих трансферів. Шалені гроші за посередніх гравців. Дійсно це велике питання. Чи просто рівень гравців вирівнюється, чи просто дуже мало виростає гравців, які б були сильнішими за інших. Напевно, що все в комплексі. Тому і трансфери, як на мене, треба чітко здійснювати раціонально. Потрібні гравці, які можуть виконувати певну функцію на полі. Тоді ми побачимо, що із команди посередніх гравців виходить Лестер. Чому так? Бо гравці підібрані і кожен виконує свою функцію. Нажаль Лестер швидко розірвуть на шматки. Більшість гравців стануть дорогими придбаннями і зникнуть. Тому що вони підібрані під певні принципи і виконують свою функцію. В інших командах, більш якісних, все зовсім інакше. І Махрез, Варді, Нголо Канте, Уллоа… стануть черговими рядовими гравцями із високою заробітною платнею. Вони не стануть гіршими, вони просто підібрані під певні принципи, схеми і функції. Так, можливо що хтось і з них і вистрілить. Але більшість зникне. Тому для Динамо зараз важливо підібрати гравців під схеми, під функцію. Сьогодні я спробую оглянути Україну.
Расалла Моха