Страницы

четвер, 2 серпня 2018 р.

Костянтин Вівчаренко. Справжній капітан!


Насправді ми вже розбалувані власною талановитою молоддю. Цього літа перша команда поповнилась ще одним вихованцем, можна сказати, що навіть двома. І Андрієвський, і Бойко є не просто вихованцями школи, вони народились в Києві, а у школу Динамо прийшли у 7 років, із першим набором. Для цих хлопців Динамо – не просто іменитий клуб. Це мрія всього життя, це фундамент. Безумовно для інших вихованців, таких як Циганков, Шепелєв, Бєсєдін, Русін Динамо – величезний етап кар’єри. Вони свої, бо більшість з них прийшли до Динамо в 13-15 років. Та завжди, так би мовити корінні кияни, при наймі ті, хто у 7 років пішов одразу у школу Динамо, щоб не вдаватись у корінні і походження, також в історії Динамо залишали видатний, особливий слід. Тут легко згадати і Блохіна, і Шевченко, і Онищенко, і Михайличенко, і Мунтяна, і Шовковського. Багато гравців, які виросли з народження в цій команді. І це все життя. Два корінних вихованці повернулись в команду. Сам тому вчора Бойко розповів про особливу атмосферу в середині команди. Всі об’єднанні однією ідеєю. А легіонери це бачать і розуміють. Бо відчувають атмосферність команди, де 80% гравців – вихованці.


Тому сьогодні я хочу розповісти про одного молодого гравця. Так вже сталось, що для себе я вивчаю молодь Динамо. Цікаво спостерігати за хлопцями з 7 років. Цікаво дивитись за тими, кому зараз 14-16. Це наше майбутнє. Не так давно я розповідав про воротаря Руслана Нещерета, одного із лідерів молодіжних команд, на якого тренери першої команди мають свої плани. У нього вже є нове досягнення. Він заявлений за першу команду Динамо по списку Б. Серед його однолітків є багато інших цікавих хлопців. Сьогодні я розкажу про капітана збірною Ю-16 і тепер вже випускного класу, який зайде у Ю-19 у 2019 році. Костянтин Вівчаренко – другий після Нещерета гравець 2002 р. н., який заявлений за молодіжний склад на наступний сезон.
Коли я згадую про цього хлопця, то в першу чергу думаю про лідера, який вміє вести за собою партнерів. Легко згадати Олега Лужного. Вівчаренко – справжній вожак, боєць. Найкращий захисник України 2016 р, найкращий гравець України 2017 у своїй віковій категорії. Вихованець одеського футболу, який у 13 років, як і Володимир Шепелєв, приєднався до академії Динамо. Одесити в Динамо – Буряк, Беланов, Шепелєв. І не тільки вони. Це вагомий слід в історії команди. Зрозуміло, що далеко не факт, що 16-ти річний хлопець зможе повторити шлях свої земляків. Варто згадати, що тільки Динамо Ю-16 в цьому сезону здобуло золоті нагороди. І саме Вівчаренко вів за собою партнерів у дуже важких матчах, у півфіналі проти Дніпра і фіналі проти шахти. Важкі матчі, де саме пас капітана на Близниченко призвів до переможного голу.
Костянтин Вівчаренко – центральний захисник із робочою лівою ногою. У хлопця далеко не гренадерські данні, лише 178 см зросту, та він компенсує це грамотним позиційним вибором, жорсткістю у силовій боротьбі і швидкісній роботі. Природжений лідер із прекрасним першим пасом. З дитинства Вівчаренко займався ще й триатлоном, тому витривалий фізично. Багато хто називає Миколенко партнером для Попова. Багато хто тут згадує Ауссі. І я в тому числі. Та варто не забувати  і Вівчаренко. Цікаво буде подивитись за кар’єрним прогресом достатньо великої кількості талановитих центральних захисників. Хтось з них закріпиться у першій команді, а хтось ні. Шанси зараз є кожного. Все залежить від роботи і характеру. Гратиме сильніший.
Дякую за увагу!

18 коментарів:

  1. Просто порадуемся, потому что выиграли наши, с минимальными затратами, что важно, впереди матч в гостях со Славией, там будет потяжелей. Хацкевич превращает победы над Шахтой в приятную традицию. Ждём новых побед.

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт усім!
    Усих з перемогою! Вдалося подивитися лише перший тайм, але склалося враження, що динамівці грають дуже спокійно і впевнено, чітко розуміючи що і коли робити. "Шахтар" в атаці взагалі був непомітним, ми ж регулярно створювали напівмоменти закиданнями на вінгерів та після стандартів. Власне, у другому таймі черговий стандарт таки спрацював. А помилка П'ятова є результатом невпевненості гірників і упевненості киян у своїх силах.
    2ViAn: чоловічі прізвища на "КО" змінюються: Шевченка, Шапаренка, Миколенка. Я не те щоб був дуже прискіпливий, але ж якщо вже писати українською, то правильно.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  3. На стадіоні була фантастична атмосфера. Давно такого вже не було. Знову ми сьогодні побачили як грала Команда проти індивідуально сильних гравців. У суперника вже не має команди. Є набір особистостей. І зліпити з них команду - треба вміння. Тому то сьогодні і вийшли максимально гравці Луческу. Та футболу від Луческу, який був останні два сезони, не було. Бо Патрік і Коваленко - не Бернард і Фред, а Мораєс далеко не Ферейра. Перемога абсолютно по грі. За що я вдячний команді.
    Parker, як людина із прізвіщем на "ко" я знаю правила української мови по цьому питанню від народження. Тому помилки безумовно бувають. Та в данному тексті не бачу жодної. Всі "ко" абсолютно правильні в моєму розумінні.

    ВідповістиВидалити
  4. ViAn,всё так,но пеналь в наши ворота арбитр вполне мог поставить! И был бы прав.

    ВідповістиВидалити
  5. Стас, там не було пенальті. Не було дотику до бразильця. Була боротьба, на стартовій фазі трохи руками підштовхнув Коля, а потім Патрік відверто підставлявся, та торкання ноги не було. Не збивали його. Відверто малював. Треба йому було давати жовту. А от у Стьопи була чергова червона.
    Схоже нам представлять таки нового форварда вже дуже скоро. Темношкірий швед, із великим талантом, який так і не розкрився досі максимально. Та все ж гравець збірної. Тому побачимо що з цього буде. Все ж Видру ми б фінансово не потянули. А з Палмейрасом так і не домовились.

    ВідповістиВидалити
  6. ViAn ,что-то мне подсказывает что это форвард из серии "на тоби Боже,що мени не гоже!" Снова что плохо лежит ибо не нужно никому!((( Сказать, что я не удивлён не сказать ничего!

    ВідповістиВидалити
  7. Що тут можна сказати? Гравець основної обойми збірної Швеції - не такий і поганий рівень. У шведів тисячи гравців, а збірна - 23 людини. Біографія цікава. Бордо аби кого нікого не підпише. А Андерлехт - специфічна команда. Там треба мати певні характеристики, щоб заграти. Та 21 гол за минулий сезон - таки показник. Не думаю, що не має попиту. Скоріше за все Динамо потребує для обойми такого гравця. Стосовно того що і як, то трансфер Буено для мене набагато суперечливіший і сумнівний. А це просто добротний форвард, який має швидкість. Не фонтан. Та не факт, що це буде трансфер, а не оренда на сезон. А взимку може і вільним агентом прийде колумбієць.

    ВідповістиВидалити
  8. Надеюсь нет, один результатианый сезон за карьеру, да и тот в Бельгии. Андерлехту не нужен... Спасибо, лучше своими силами.

    ВідповістиВидалити
  9. Просто в Андерлехт його брав інший тренер. Типова історія для багатьох гравців. Особисто я завжди ставлюсь до трансферів скептично. Просто є важливі моменти. Гравець збірної Швеції, учасника ЧС. Так, не основний гравець, але в 4 матчах зіграв. Мало, але гольову віддав із Мексикою. Шведи дійшли до 1/4. А у хлопця 24 матчі за збірну. Він діючий гравець збірної. Це говорить про певний рівень майстерності. Я також хотів би зіркового гравця, якому 20 років, за якого би Динамо віддало 20 млн, а продало через 4 роки за 100. Чи просто якась знахідка селекційна, гравець знікуди. Прийшов і заграв. Та Хацкевич хоче готового гравці і швед - готовий і зрілий гравець із достатньо великим досвідом. Більше 200 матчів на високоому рівні, 50 голів, біля 30 передач. 40 матчів в Бордо, 30 в Андерлехті. Не гірший варіант, далеко не гірший. Хоча, всім, і мені також, хотілося б гравця цікавіше.

    ВідповістиВидалити
  10. Гм...Может всё ж таки вариант получше выгорит,а?))) Может Выдра, или кто поинтереснее?

    ВідповістиВидалити
  11. Стас, може і вирісується. Голвне, щоб не гірше було.

    ВідповістиВидалити
  12. Вітаю, ViAne!
    Ваша цитата з блогу: Тут легко згадати і Блохіна, і Шевченко, і Онищенко, і Михайличенко, і Мунтяна, і Шовковського.
    Має бути: згадати (кого?) Шевченка, Онищенка, Михайличенка....
    Наступна цитата: ...де саме пас капітана на Близниченко...
    Пас на (кого?) Близниченка...
    Ваша цитата: Багато хто називає Миколенко партнером для Попова...
    Називає (кого?) Миколенка...
    Ваша цитата: ...Та варто не забувати  і Вівчаренко.
    Не забувати (кого?) Вівчаренка.

    Відмінювання чоловічих прізвищ на "ко":
    Називний відмінок: Шевченко
    Родовий: Шевченка
    Давальний: Шевченкові
    Знахідний: Шевченка
    Орудний: Шевченком
    Місцевий: Шевченкові

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  13. Parker, добрий вечір!
    Дякую за урок! Буду вдосконалюватись. Та як автор маю право на свою специфіку. Кому ж моя специфіка не подобається... Тому кожен обирає собі те, що ближче.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тобто,ближче безграмотнісь.
      Специфіка така...не визнавати своїх помилок

      Видалити
  14. Вітаю, ViAne!
    Ви кілька років тому зробили рішучий крок до написання матеріалів виключно українською мовою і продовжуєте це робити, що, безумовно, заслуговує на повагу. Однак, Ви самі визнавали, що Ваша українська не є досконалою. Через це я, сподіваюсь, достатньо тактовно звернув Вашу увагу на правопис прізвищ українських гравців "Динамо". Подібні помилки траплялися й раніше, однак були поодинокими, в цьому ж блозі їх виявилося забагато.
    Нічого особистого, ми усі помиляємось і маємо постійно вдосконалювати свої навички.
    Я не можу, наприклад, похвалитися знанням рівня майстерності багатьох гравців, про яких Ви розповідаєте у своїх матеріалах, і я не бачу в цьому нічого поганого. Адже Ви можете і хочете це робити, і, думаю, що не тільки я вдячний Вам за те, що Ви регулярно розповідаєте про потенційних кандидатів до складу нашої команди. У спілкуванні під Вашими блогами я дізнаюсь не тільки про футбольні новини, але й відкриваю для себе нові літературні горизонти.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  15. Граматика ніколи не була тим, чим я пишаюсь. Математика - да, це моє. Як і історія, література, фізкультура)) Все ж я КМС по футболу і володар по юнакам рекорду на 400 метрів колись був)) Та це все така справа)) У мене маленька доця і зараз я вже 3 тижні її не бачу. Є трохи вільного часу. Та скоро повернеться родина і якийсь вільний час - фантастика. Писатиму. Та на це буде мало часу, як і взагалі на вдосконалення. Збирався йти на курси по написанню сайтів. Та часу на це вже не має. Бо ті, хто мені сайт писали колись років 5-6 тому, так і не завершили те, що обіцяли)) Така це справа)) Обіцянки - ціцянки)) У всьому треба покладатись виключно на себе. Колись таки піду вдосконалюватись. Та це буде не скоро. Як і вдосконалення української.
    Щиро Дякую за розуміння))

    ВідповістиВидалити
  16. Да, я ще пам"ятаю як чекав саме того сайту вашого! після дискусій на шурику вроді, але так і не втілилась ідея, на жаль!(

    ВідповістиВидалити
  17. Ні, це було після дискусій на манії)) Блогерство там померло за ці роки.

    ВідповістиВидалити