Страницы

неділя, 21 липня 2024 р.

Стартуємо

 

У цьому матчі вже багато емоційної складової. Нещодавній спіч Вацко – безумовно така собі емоційна накачка. Як там: знищити, закопати, розмазати... Впевнений, що гравців Динамо накачувати не потрібно. Зайві емоції можуть завадити якості футболу. Мотивація ж і так всім добре зрозуміла. Все інше на совісті тих, хто погодився їхати на турнір, хто там грав. Особливо це стосується гравців з Південної Кореї, Бельгії і Норвегії. Це не наш головний біль. Тут знову можна згадувати послів в ООН, які їли 8 липня на званому обіді, який організували орки, котлету по-київські. Так, турнір також мав подвійне значення. Всі це розуміють. Президент Сербії тим часом активно і регулярно зустрічається із Зеленським і передає Україні зброю. Точніше продає нашим партнерам, які передають нам. Тому я б не робив із сербів і Сербії суцільний партизан і офк. Динамо важливо вийти і показати свій клас на футбольному полі. Все ж об’єктивно ми сильніші.


Плюс для сербів у тому, що вони розпочали сезон офіційним матчем. Складно розпочали, лише на 90+3 вирвали перемогу. Але вирвали, граючи з 67 хвилини у більшості. Та й ці матчі в оркостані були при заповнених трибунах. Тому підготовка була серйозною. Треба розуміти, що у партизана наразі новий тренерський штаб. Досвідчений тренер, який свого часу успішно працював у клубі. І має великий міжнародний досвід роботи від Китаю до Греції. Зміна тренера – завжди зміна у структурі гри, у тих гравцях, які використовуються. Діяльність по трансферам у них, я так думаю, далеко не завершена. Спрогнозувати тактику і склад насправді не так і важко вже зараз.

Історія і амбіції у партизану були завжди. Так, вони давно вже не перемагали у чемпіонаті. І немає давно видатних талантів. Якщо подивитись на збірні Сербії всіх рівнів, то гравців партизану там майже немає. Сьогоднішній склад – набір гравців. Зірка одна – бразилець салдана. Дійсно гравець із світлою головою, хорошою технікою, швидкістю, нестандартним мисленням. Тактична побудова доволі добре всім відома. Стартова розстановка – 4-4-2, яка переходить у 4-3-1 за рахунок універсалізму салдани. Але блоки пересуваються то це 2-4-4 при позиційній атаці, або 4-2-4 при високому пресингу. Безумовно, проти Динамо, враховуючи важливість турніру і результату, все ж центр півзахисту наситять і буде таки 4-2-3-1. Більшість стандартів виконує лівий захисник із 5 номером. У нього доволі потужна подача. Розрахунок на відскоки, підбори, рикошети. Намагаються грати першим номером із контролем м’яча. Все доволі стандартно. Силова боротьба, дальні удари, стандарти. Немає видатних, яскравих гравців у півзахисті. Тому грають у те, що можуть. Можуть не так і багато. Але старт сезону – старт сезону. Мотивація єврокубків. Гравці із досвідом. ЛЧ – точно не прогулянка.

Стосовно Динамо можна багато сказати. Хороші збори проти конкурентних і вмотивованих команд. Наразі назвати стартовий склад – вкрай складна задача. Тимчик, для прикладу, в останніх матчах не грав. Може це травма, може берегли. У центрі захисту дивно було бачити пару Малиш і Попов. СаШо не зіграв жодного матчу основою. Навпаки, він награвав дивні зв’язки. І гравці грали на дивних позиціях. Зрозуміло, що є декілька важливих моментів. Фактор Піхальонка – ще одна бойова одиниця в обоймі. Наразі назвати трійку півзахисту у старті важче. Зрозуміло, що вибір буде з 4-х гравців. І якщо Бражко безальтернативний, то Шапаренко, Піхальонок і Буяльський мають однакові шанси вийти в старті. Про шанси Лонвейка зіграти я б утримався. Не вірю, що в старті його можна буде побачити. Та на сьогодні він точно може додати глибину лавки. Здивував експеримент із Волошиним на позиції правого захисника. Хоча це дійсно може спрацювати в окремих матчах. Особливо якщо Тимчик серйозно травмований. СаШо шукає шляхи для альтернатив, які б дали варіативність і більше швидкостей. Легко помітити, що фізично гравці готові. Думаю, що Динамо це вже сильніше за минулорічне. А коли повернуться Брагару, Михайленко, Рубчинський, Михавко і Пономаренко, то склад буде виглядати конкурентним. Наразі для матчів із сербами вибір гравців виглядає якісним. На кожній окремій позиції ми сильніші. Побачимо як буде із командною грою.

Дякую ЗСУ!!!

8 коментарів:

  1. Вітаю спільноту! Дуже приваблива гра Динамо від СаШо, навіть образлива фірмова помилка Динамо останнього десятиліття, захисник, воротар хтось обов'язково помилиться, не зіпсувала враження, треба не знижувати обертів, забити пару м'ячів для вірності, щоб не дай боже на гойдалці в Сербії не налетіти.

    ВідповістиВидалити
  2. Напевно треба написати окремий блог. Емоцій і вражень багато. Та все ж найважливіше - те, як наші хлопці вели себе проти цієї команди до гри, під час гри і після матчу. Жодного тиску руки. 6:2 - хороший запас. Безумовно партизан не відіграється. А Динамо підготовлене на старті сезону потужно. Група атаки приємно вражає. Як і те, що був період в матчі, коли ми грали в 3 гравця 2002 і 3 2003.
    Всіх із перемогою!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Конечно с победой! Но центр защи...(((

    ВідповістиВидалити
  4. Стас, а я бсказав, що Караваєв і Бущан. Саме вони у цьому матчі і лажали. Якщо Кара забив у підсумку переможний гол, реабілітувався, то Жора у другому таймі продовжив стабільно лажати.

    ВідповістиВидалити
  5. ViAn ,я даже где-то думаю что повторная игра для нам будет даже полегче. Партизану придётся раскрываться! А такое мы любим...

    ВідповістиВидалити
  6. Дужсіх з перемогоюе впевнена перемога, гравці безумовно додали, Попов схуднув в став краще рухатись, треба далі, також погоджуюсь що серби гандикап не в змозі зробити, але Динамо треба очки. Всіх з перемогою!

    ВідповістиВидалити
  7. Леонід, я думаю, що вся суть у СаШо. Кабаєв при ньому просто розквітнув. Якщо так продовжить, то точно отримає виклик у Збірну у вересні.

    Стас, безумовно, у Белграді буде легше психологічно. Все ж гравці партизану побачили, що поступаються за рівнем гри Динамо на голову. Я давно не бачив такої різниці в класі між двома командами на такій стадії ЛЧ. Грати високим блоком - для партизану типово. Вони і сьогодні грали високим блоком. Але фактор Шапаренка дуже вагомий. Такий півзахисник на вагу золота. Безумовно проти команд, де зібрані гравці такого ж рівня як Микола, його фактор втрачається. Та проти команд рівня партизану він є ключовим при роботі під пресингом, виходу із оборони в атаку.

    ВідповістиВидалити
  8. Давно не отримував такого задоволення від гри Динамо. Всіх з перемогою!!!

    ВідповістиВидалити