вівторок, 24 грудня 2019 р.

Рік закінчуємо в тумані...


Достатньо багато всього написали останніми тижнями. То Динамо залишать майже всі легіонери. То Миколенко і Циганков в коці від переходу в іноземні клуби. По суті ж на сьогодні головна інформація – цілком ймовірна довга дискваліфікація Бєсєдіна. І, це поки не відомо, може постраждати і Динамо. Ми ж не знаємо досі подробиць. Вина медичного штабу також може бути. А значить і клубу. Міронов давно відомий шахер-махер. Особливо було б сумно, якби команда таки перемогла і пройшла далі, а потім отримала технічну поразку. Та ця новина взагалі є достатньо сумною. Як і інформація про Родрігеса. Гравець з Люксембургу, хто слідкує за його інстаграмом, той підтвердить, холостякує і любить весело проводити свій вільний час. Про складний характер, проблеми із дисципліною, було відомим особисто мені ще до підписання контракту. Це була одна з тих причин, через що я був проти підписання цього гравця.

понеділок, 16 грудня 2019 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.9.


Рік завершений. Попереду зимова пауза. Я очікував відставки. Бо з кругів в середині Динамо точно знаю, що оточення ІМСа вкрай незадоволене ситуацією. І тут далеко не тільки справа у результатах, а і у тренерській роботі діючого штабу по ходу матчу. Наразі саме це є головною претензією після провалів на всіх фронтах. Однак, якщо послухати Олексія Михайліченка, то він не бачить нічого надзвичайного. Він продовжує працювати. І тут думаєш про прості-складні речі. Чи у людини немає гідності? Чи просто є якісь домовленості із ІМСом? Нам то все не кажуть. Чергові співи про те, що передсезонку проходили із іншим тренером. Це смішно. Це не виправдання. Людина із гідністю пішла б. А залишаються після такого тільки ті, для кого гроші важливіші за гідність. Легко казати, коли не можеш зрозуміти. Заробляти стабільно 50 штук зелені щомісяця – аргумент. Від такого відмовитись зможе далеко не кожен. Хіба що заради 100 штук.

пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Час змін настав, давно...


Відчуття спустошення – той мінімум, який я особисто відчуваю. Так, я морально наче і був готовий до такого результату. Але ж треба дивитись за ходом матчу, за логікою, за тим, як керується ігровий процес, за очима гравців. За емоціями тренерської лавки. Родрігеса, так для прикладу, вчора навіть не було в заявці. Але там з’явився Андрієвський. Навіщо? Чергові експерименти. Як ця неочікувана ставка на Цитаішвілі в останніх 2 матчах. А єдиний ігровий акцентований удар в матчі з-за штрафного майданчику наніс Фран Соль на 85 хвилині. Розповідають про велику кількість ударів, колосальну територіальну перевагу. Матч розпочався з 4 кутових поспіль. І що? Перший удар в ствір – десь на 70-й хвилині удар Циганкова зі штрафного.

середу, 11 грудня 2019 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.8.


Вирішив написати трансферний матеріальчик. Коли як не напередодні такого відповідального матчу? Додаткова мотивація ще нікому не заважала. Як і інформація для роздумів повинна бути завжди. Всім давно відомо, що більшість критично налаштованих вболівальників Динамо вимагає не просто зміни тренерського штабу. Динамо потрібні системні зміни. Для цього необхідно брати тренерів рівня Лорана Блана чи Карло Анчелотті. Таких вільних кандидатур наразі достатньо. І якісних тренерів набагато більше, ніж якісних тренерів. Тому шанси у Динамо взяти зіркового топового тренера безумовно є. Та всі ми знаємо, що зірковий тренер вимагатиме бюджет, трансфери. Чи готовий ІМС до цього? Тому сьогодні просто хочу ознайомити із тренерами, про яких ви не чули так багато.
Діно Топпмьоллер

вівторок, 10 грудня 2019 р.

Таємні бажання))


Можна багато всього написати і сказати. Я детально проаналізував гру Динамо проти Зорі. І взагалі я достатньо детально вивчаю ігри цієї осені. Вже сьогодні можна робити певні висновки. Матеріалу більш ніж достатньо. Багато разів про це писав. Якщо я, людина далеко не професіонал, бо не заробляю на своїх роботах. Це таке хобі. Може я і далі мрію перейти колись у формат з хобі в професіоналізм. Та наразі для мене все це є хобі. Так якщо мені легко побачити проблемні моменти Динамо, то як же легко це зробити людям, які на цьому заробляють. Якісний аналітик на сьогодні легко знаходить головні проблеми в обороні Динамо. І Лугано, це ж швейцарці, люди практичні і розумні, безумовно висновки також зробить.

пʼятницю, 6 грудня 2019 р.

В очікуванні цікавого матчу.


Скажу чесно, що приємно писати сьогодні. Насправді, хто б там що не казав, а футбол в Україні поступово буде відроджуватись. Наразі ситуація ще далека від ідеалу. Але я давно не пам’ятаю, коли писав анонс напередодні матчів чемпіонату по матчам із іншими суперниками окрім шахти. Зараз же є про що написати і про матч в неділю, і про наступні дів гри. Все ж наразі у нас з’явились команди, які вийшли на певний рівень готовності. Якщо взяти Олександрію, яка йде 5 в чемпіонаті, то вона виглядає у себе в групі ЛЄ цілком гідно. Так, на вихід у наступну стадію шансів немає. Але і обіграти команду Шарана нікому легко не вдалось. Ще й треба зрозуміти, що Коломойський і Ярославський збираються повертатись у футбол. А це гроші в трансфери, у створення конкурентних команд. Та наразі варто сказати про недільний матч із Зорею.

вівторок, 3 грудня 2019 р.

І знову ці сумнівні трансфери?


Впевнений, що багато хто прийме цей трансфер негативно. І я розумію цих людей. Нікому не відомий бельгієць із африканським корінням. Хлопцю через місяць вже 20, а про нього більшість нічого не знає. Так, він пробувався у різних командах. Був у молодіжних складах англійських команд. Але зірок не хапав ніде. Хоча чомусь у юнацькі збірні викликався регулярно. А останню свою гру провів у березні місяці саме проти нашої юнацької команди України. Правда не думаю, що його помітили саме там.

пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

Розбір польотів. Або хто ж таки винен у поразці?


Давно вже не було такого матчу, коли мене всього вивернуло. Вивернуло від гніву, відрази, відчуття нерозуміння того, чому таке відбувається. Але реально все легко зрозуміти. Достатньо просто включити мозок. Емоції тут точно не допоможуть. Хоча вчора Динамо саме емоційно поплило. І хто, капітан, здавалось би. Сама спокійна людина в команді. Однак весь цей настрій стався не просто так. А саме через те, що центр поля просів. Тут є багато складових. Фахівці давно вже кажуть, що тріо Сидорчук, Шепелєв і Буяльський абсолютно не готові грати під тиском. Сидорчука легко накрити, запресингувати, а його партнери погано відкриваються. До того ж вчора Буяльський грав другого форварда, стояв дуже високо. І тому центр поля просідав ще сильніше. Мальме досконало вивчив Динамо. Ранні голи – далеко не випадковість. Команда входить у гру повільно, хвилин 10 йде на розкачку. І це ми побачили по першому голу.



Це повна ж...

Як я і написав, що з 60-ї хвилини не дивився. І зробив все правильно. Сьогодні було пробите дно. Але не очікуйте того, що Михайличенко піде. Він зараз буде розповідати, що шанси ще є. А так це було дніще дна... Повний тренерський провал.
P.S. Вибачте мене за мій французьський...

середу, 27 листопада 2019 р.

Гра на результат.


В четвер все може вирішитись. Безумовно є стратегія. По суті шанси на перші місце ми не використали. Але шанси ще є. Та треба було здобувати перемогу над Копенгагеном. Тоді б матч із Мальме був куди спокійнішим. А тут, якщо ми таки хочемо посісти перше місце, то перемога є надзвичайно важливою. Але і нічия може влаштувати. Навіть дивно те, що із такими доволі невиразними результатами ми досі зберігаємо шанси на перше місце. Посередня група і ми в ній виглядаємо так само посередньо. Нажаль.

четвер, 21 листопада 2019 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.1.


Давно вже не писав. Можна було б написати про Збірну, яка на позитивній хвилі закінчила свій рік. Мало знайдеться зараз людей, які б критикували Збірну України. Можна сказати чесно, що за результатами і грою у цьому відбірковому циклі ми побачили надзвичайні результати. Треба бути реалістами. Команда стрибнула суттєво вище своїх можливостей. І тут є цілий комплекс моментів. І якісний тренерський штаб, і фігура головного тренера, як лідера. Правильно обрана тактика на кожен матч. Якісно побудована гра. Команда зібрана по крупинці, все вимірено, продумано. Відсутність розсипів талантів, як у наших конкурентів по відбору, компенсувалась вмінням налагодити дисципліну, оптимізувати склад і витягнути максимум із кожного гравця в комплексі. Видатний результат. Не думаю, що він буде повторений ще колись.
Але сьогодні я напишу про трансфери. Вже кінець листопада. Скоро і кінець сезону. Зараз пора вирішальних матчів. Особливо у ЛЄ. Та й у чемпіонаті важливо перемагати в кожній грі. Хочеться поговорити про форвардів. Кажуть, що у нас на цю позицію наразі аж 3 кандидати, а грати немає кому. Фран Соль ніяк не знайде гру після травми. Родрігес взагалі каже, що він ніякий не форвард. А Бєсєдіну давно рекомендують перекваліфікуватись в опорні півзахисники. От і виходить, що форварди є, і форвардів немає. Сьогодні мова піде про тих, кого ми реально можемо підписати. І це інвестиція в майбутнє. І ці гравці можуть одразу вистрелити. Бо ж легко побачити приклад Холланда, якого пів року тому ніхто не знав, а зараз всі топові команди полюють.
Ерік Сорга

пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

А сезон ще можна витягнути!!!


Хочеться, щоб завжди все виходило. От так по запланованому. Вийшли, спокійно зіграли, 3 голи у першому таймі, причому перший вже до 5 хвилини. А у другому ще 4. І так кожен матч. Так, це гіпербола. В житті все далеко не так, як у наших планах. Буває таке, що у двох матчах повторюється один і той самий сценарій. Ранній пропущений гол і гол відповідь у другому таймі. Надзвичайно багато факторів втручаються у події. От вчора всім здалось, що Бущан зробив шалену помилку. М’яч дійсно від його рук відскочив. І краще було б зіграти кулаком. Та так сталось, що нападник Копенгагену відштовхнув відверто воротаря в момент прийому. Суддя закрив на це очі. VAR би не закрив. Однак, Бущану давно вже треба було навчитись, що краще зіграти надійніше.

четвер, 7 листопада 2019 р.

У пошуках оптимальної тактики.


Іноді не хочеться писати виключно з тією метою, щоб не наврочити. Тиша дійсно корисна в певні моменти життя. Сьогодні в очікуванні важкого фізичного протистояння. Ми вже побачили по першому матчу, що Копенгаген – силова команда. І на виїзді проти них буде точно ще важче, ніж в Києві. Навпаки, точно суперник буде грати ще агресивніше. Дома Динамо не знайшло багато аргументів для того, щоб протистояти такому футболу. Ми нещодавно побачили, хто дивився, як команда Славія, яка приблизно одного рівня із датським колективом, за рахунок агресії, віддачі, боротьби на кожному клаптику поля, нав’язала свій футбол Барсі. І Олександрія демонструє такий саме футбол. З такими командами завжди надзвичайно важко грати. Та на то і існує тренерський штаб, щоб правильно побудувати гру.

четвер, 31 жовтня 2019 р.

В наступному матчі все може змінитись!


Як я нещодавно писав, то на позитивних подіях емоції надзвичайно вибуховими бувають рідко. Але завжди є виключення. От вчорашня гра із шахтою – дійсно достатньо емоційна подія. Все ж у нас, вболівальників Динамо, останніми роками емоції по суті позитивні лише у матчах за суперкубок. В особистих протистояннях дійсно ми більше перемагаємо. Але, як каже багато хто, у суперника на ті матчі немає турнірної мотивації через великий запас очок. Вчорашня ж гра була кубковою. Так, цілком можливо, що у суперника мотивація не була захмарною. Все ж чемпіонат важливіший. Та в чемпіонаті зараз така прірва, що саме кубковий матч і має на сьогодні особливу емоційну складову. І тому далеко не випадково те, що було стільки емоцій на полі. Гра показала, що мотивація і у шахти була надзвичайно високою. Саме через це вчорашня перемога, ще й по такому сценарію, викликає надзвичайно позитивні емоції.

вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Коли твоє слабке місце всім відоме...


Наступний матч із шахтою вже назвали матчем сезону. На думку багатьох журналістів саме в цьому матчі визначиться підсумок сезону. Якщо Динамо програє, то сезон по своїй суті завершиться вже у жовтні. Так, ще буде ЛЄ. І там треба боротись за вихід з групи і прохід далі по сітці турніру. Виграш же кубку дасть надію хоча б на один титул в цьому сезоні. Ні, не гарантує. Але головний суперник буде вибитий з Кубку. Ми ж знаємо, що в чемпіонаті на 99% вже немає чого ловити. Більше того, ось зараз був шанс скоротити відставання до 8 очок. І тоді б теоретичні шанси були. Наразі ми не маємо теоретичних шансів. Та дійсно може бути все.

середу, 23 жовтня 2019 р.

Матчі за перше місце в групі.


Про Копенгаген вже написали декілька цікавих матеріалів. Більшість мені сподобалась. Особисто я на цей раз настільки глибоко не вивчав суперника. Більше можу сказати по нарізкам десь 4-5 матчів. І, зрозуміло, досвіду. Бо свого часу вже вивчав цю команду. Це було коли я дивився за Денісом Вавро, яким ми дійсно цікавились. Словак наразі є володарем трансферного рекорду датського чемпіона. І грає за Лацио. Також мені дуже подобався Роберт Сков, але ми його також не підписали. Копенгаген йде своїм шляхом. І цей шлях – стабільність.

понеділок, 21 жовтня 2019 р.

Зберігаємо тишу...


Це вже давно відомо всім маркетологам. Та й всім людям, які заробляють в інформаційному полі. На негативі реакція куди суттєвіша, куди якісніша. При позитиві реакція є також. Але вона у декілька разів нижча за негатив. Щоб реакція на позитиві зрівнялась із негативно, то це потрібно мати сильний вибух. Наразі ми це нещодавно відчули – була перемога над Португалією і вихід на Євро. У Динамо ж після шаленої чорної полоси невдач пішла стабільна, спокійна і нудна полоса позитиву. Є змістовність у грі. Є результати. Є 7 матчів без пропущених голів. Та от немає надзвичайних емоцій.

вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Коли не все так просто і однозначно...


Ми живемо в такі цікаві часи. Частіше зустрічаємось із відвертим і брутальним маніпулюванням людською думкою. Це стосується всіх моментів життя. Завжди треба вислуховувати багато різних, протилежних думок. Вивчати першоджерела. Не довіряти нікому. Все ставити під сумнів. Критичне мислення – по суті єдина можливість не стати зомбі. А якщо переходити на мову футболу, то у транслятора є всі права на відео. І на повтори. В сучасному світі транслятор у суперечливих моментах завжди може знайти потрібні повтори, з потрібних ракурсів. Такі ж ракурси, які суперечать лінії партії, можна і не показати. Саме тому ми і маємо скандальний матч із Колосом.



вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Здається, що все буде дуже просто. Як би не помилитись.


Як швидко змінюється настрій. Ще декілька тижнів тому особисто я був вкрай негативно налаштований на всі ті процеси, які відбуваються в Динамо. А зараз я дивлюсь із більшим оптимізмом на найближчі матчі. Хоча, я погоджуюсь із скептицизмом більшості. Наразі у Динамо далеко не ті суперники, по матчам із якими можна робити серйозні висновки. Однак, з’явилась гра, з’явився зміст, з’явився результат. Кожного матчу, останніх 4, Динамо виграє у всіх компонентах. Стабільно здійснюється мінімум 10 ударів у ствір. І тактика, тактика абсолютно не така, яка була протягом багатьох років. Це не футбол Реброва, і це не футбол Хацкевича. У Хацкевича взагалі не було ігрових принципів. Михайличенко дійсно провалив достатньо матчів. І гра була невиразною. Зараз розпочалась відлига. Динамо заграло.

четвер, 26 вересня 2019 р.

Виходимо на хвилю позитиву!


Мені подобається сьогоднішня ситуація. Все ж у часи, коли є інформаційний простір, просто так не вийде заховати правду. Вчора ми стали свідками важкої перемоги Динамо. Окрім важкої перемоги можна було побачити змістовну гру. Гра Динамо дійсно наразі стала надзвичайно змістовною. Кожного матчу здійснюється по 20 ударів у напрямку воріт і по 10-15 ударів у ствір. Вчора було 13 ударі в у ствір і 1 перекладина, яка ударом у ствір не вважається. Гра проходила за повної територіальної, змістовної переваги Динамо. А Худжамов був близьким до того, щоб стати героєм матчу. Але не став.

пʼятницю, 20 вересня 2019 р.

Перемога - це вихід з кризи чи просто один епізод, випадковість?


Ми живемо в таких умовах, що змушені радіти будь-якій перемозі. Тим більше, що на цьому тижні лише Динамо принесло хоч щось у загальну скарбничку України. Два інших наших представники пролетіли без шансів. Це такий позитивний віст. Треба сподіватись, що ми заберемо 18 очок із 18 можливих. Тим більше, що суперники у нас достатньо прохідні. Хоча, наразі в це слабо віриться. Та може ЛЄ стане відрадою в цьому сезоні. Раніше, в попередні роки, ми розпочинали куди складніше групові етапи, а потім добирали. В минулому сезоні Ренн став нашим прохідним квитком. Наразі ми дочекались перемоги. Можна видихнути? Хіба що трішечки. Бо в неділю нас чекає Ворскла. А футбол Михайличенка поки змушує напружуватись.

понеділок, 16 вересня 2019 р.

Трансферні пошуки. Тренер. ч.7.


Зазвичай в цей час я готуюсь до нашого суперника в єврокубках. Зрозуміло, що в ЛЧ робити це набагато приємніше. Та наразі третій рік поспіль ми у ЛЄ. Але із тими темпами, якими рухається Динамо, ми скоро і груповий етап ЛЄ будемо сприймати як неймовірне досягнення. Наразі ще є можливість розвернути розвиток Команди у більш якісному напрямку. Треба робити важливе перезавантаження всіх структур. Позбавлятись всіх тих, хто тягне Динамо вниз. Шукати, думати, аналізувати. І різати по живому. Поки ще є така можливість. Врятувати сезон ще можна. Треба просто провести радикальні зміни в клубній структурі. Хоча, як кажуть, що ІМС і далі вірить у те, що сьогоднішній стан – все наслідки роботи попереднього тренерського штабу. Віра не може бути абсолютно сліпою. Бо є реальність. Реальність показує те, що потрібен інший тренерський штаб. Чим раніше, тим краще. Тому запропоную чергову трійку цікавих тренерів.
Марселіно


понеділок, 9 вересня 2019 р.

Навіть цікаво все те, що буде далі.

Ситуація поступово роз’яснилась. Наразі у мене вже є відповіді на всі ті запитання, які мене цікавили. Дві нічиї із Олімпіком і Зорею вже не виглядають чимось дивним. І причини тут абсолютно не в Хацкевичі. Сама по собі ситуація в Динамо надзвичайно важка. Одна з основних причин, це активно обговорюється серед людей, які не знаходяться на зп у ІМСа, це фігура Олексія Михайличенко сама по собі. Ніхто не намагається принизити його досягнення як гравця. Мова йде лише про те, що він займав посаду спортивного директора протягом багатьох років. А зараз опинився у руля Динамо. Просто напишу про це детальніше.

понеділок, 2 вересня 2019 р.

Скажу відверто, що писати один негатив починає набридати, а приводів писати щось інше немає...


Скажу відверто, що нічого не хотілось писати. Та почитав трохи аналітики і дійсно погоджуюсь із тим, що вся ця ситуація вже була. Вона була саме при Хацкевичі. Форсування форми і потім провал на місяць. Насправді це за 3 роки роботи попереднього тренера стабільний місячний провал, коли команда не показує ні гри, ні результатів. Як це називається? Системна помилка. Цілком можливо, що Олексію Михайличенко дісталась команда, яка знаходиться у глибокій фізичній ямі. І що все це робота попереднього штабу. Чи так це?


пʼятницю, 30 серпня 2019 р.

А мені хотілося б суперників сильніших.


На словах дійсно не група, а суцільна цукерочка. Із усіх можливих варіантів нам трапились доволі прийнятні. В минулому році у нас група була набагато потужнішою. Бо Астана і Ренн так точно виглядали потужніше за загрозливіше. Серед усіх суперників можна дійсно виділити Копенгаген. Але датська команда давно живе на те, що заробляє. Тому кожного року продає кращих гравців. Цього літа пішли два лідера команди. Особливо небезпечним був молодий Роберт Сков. А зараз по суті залишився лише Фішер. Про нього я писав взимку. Та загальне враження таке, що група абсолютно прохідна.

четвер, 29 серпня 2019 р.

У пошуках гадалки...


В кінці серпня ми вже не знаходимось у стані очікувань. Можна сказати набагато більше, що ми входили в сезон із маленькою долею оптимізму. Що нами рухало? Виграний Суперкубок? Скоріше за все - повна обойма гравців, чого не було весь минулий сезон. І хоча футбол Хацкевича був далеким від ідеалу, та стабільність складу і гарний вибір гравців повинні були стати запорукою стабільної гри. Та ми провалили сезон. Вже можна казати про це впевнено. Розчаруванню немає меж. Більше того. Провалена не тільки ЛЧ, а і чемпіонат. І це лише після 4 зіграних матчів. Надзвичайно боляче.

четвер, 15 серпня 2019 р.

Біг на місці і нічого нового...


Надія жила не так і довго. По суті лише пару годин. Зараз буде у футбольному середовищі масово поширюватись думка, що Михайличенка треба підтримати. Ви ж вболівальники Динамо. Підтримайте… Наче дійсно логічний заклик. Новий тренер, який зараз приймає на себе команду і буде намагатись дати із нею кращі результати. Цікава думка. Тільки чи є новим тренером Олексій Михайличенко?

середу, 14 серпня 2019 р.

Нарешті здійснилось.

Скажу відверто, що точно не здивувався б якщо Хацкевич залишився. Склад на сезон під нього набрали. Якщо зараз брати якісного фахівця, то ще ж трансферне вікно не закрите. Може бути чистка. Причому достатньо груба. Не варто забувати і те, що Циганков може різко захотіти піти. Що йому робити тут ще рік без Ліги Чемпіонів? Тільки втрачати свій потенціал. А на його місце вже є достатньо кандидатів. До закриття трансферного вікна ще часу дуже багато. Чи готовий ІМС зараз щось різко міняти? На мою думку, ясно, що суб’єктивну, Хацкевич отримав стільки довіри, скільки не отримував жоден тренер. І вже давно зрозуміло, що він не здатний побудувати сильну команду. Так, для 2 місця в чемпіонаті і виходу з групи в ЛЄ запас є. Все ж рівень гравців високий. Але навіть у ЛЄ ми можемо програти Яблонцю на своєму полі. Оце і є рівень. Тренерський штаб повинен був піти. Треба дати попрацювати іншим. Цілком можливо, що це буде хтось черговий свій. А можливо і західний фахівець.


неділю, 11 серпня 2019 р.

Повна сліпота тренерського штабу - вирок на весь сезон!!!


За Зорю сьогодні забили голи Русін і Ледньов. У складі Дніпра Булєца виглядає справжнім лідером, він веде за собою команду. І одне задоволення спостерігати за якістю  і швидкістю прийняття ним рішень. Це ж не рівень дублю. Це наш чемпіонат. І так само проти Динамо будуть грати ті ж самі суперники. Мені от було б цікаво побачити якими лідерами були би Сидорчук і Гармаш в інших командах. І якщо Денис ще має позитив у заключній фазі, то Сергій нічого окрім відбору показати не може. Навпаки, вони обидва вкрай довго приймають рішення, а якість індивідуальної майстерності при творенні нижче плінтуса. Футбол іде вперед. Оці всі історії про відсутність готовності – вчорашній день. М’яч круглий, а поле рівне. Молодь грає у куди більш сучасний футбол. Але ми і далі бачимо як Хацкевич гне свою лінію. І ця лінія приносить провали у вирішальних матчах.

пʼятницю, 9 серпня 2019 р.

Маніпуляція чи дійсно щось може статись?

  Знаєте, в наш час важко дивуватись різним новинам. От останній тиждень ми чуємо активно інформацію про те, що Динамо може очолити Мірча Луческу. Здавалось би, що це виглядає повним брєдом. Головний антогоніст Динамо. Людина, для якої Шахтар - одна з основних команд всього життя. Та й 74 роки. Повне несприйняття фанами румуна як людини. Асболютна відсутність поваги до нього. Бо він відверто брутально вів себе всі роки в команді головного суперника. Та чи все так просто?

четвер, 8 серпня 2019 р.

Всесвітня катастрофа?)))


Почитав багато коментарів і матеріалів після матчу із Брюгге. Загальний настрій нашого народу легко передбачити. Таке враження, що сталась повна катастрофа. Програш супернику мінімальний на його полі за абсолютно рівної гри. Почитав бельгійських товаришів. Як вони сприйняли матч. Так само дуже критично. На їх думку Брюгге зіграв дуже слабко і в атакуючій фазі, і в обороні. Добре, що не пропустили. Більшість людей в Бельгії впевнені у тому, що дома Динамо зіграє ще сильніше, що не вдалось зробити гарного запасу дома. І гру Динамо оцінюють дуже позитивно. Всі відмічають це. По суті хоча Брюгге і виграв але не мав територіальної переваги. І при рахунку 1:0 не знайшов сили тиснути Динамо. По суті по гольовим моментам нічия.

понеділок, 5 серпня 2019 р.

Чи заляжемо на дно в Брюгге?


Завтра буде той день, який може вплинути на фон всього сезону. Віра в команду давно підірвана. Навіть те, що в 3 останніх матчах здобуті 3 перемоги, сильно цю віру не підняла. Ми і далі сприймаємо Хацкевича слабким тренером для Динамо. Така вже вона кара. Всі тренери будуть розглядатись крізь призму Динамо 1975, 1986 і 1999. Хоча від себе я б додав те Динамо, яке у 60-ті зробило прорив, а потім з 66 по 68 3 роки поспіль вигравало Золото у боротьбі із системою. Та там не було ВВЛ, були Соловйов і Маслов. Зараз складається враження, що це Динамо має видатний склад і слабкого тренера. Тут багато філософії. Чи витискає максимум з гравців діючий головний тренер? Чи правильно він розвиває таланти і гравців, які в його наявності? Чи оптимально він обирає склад і тактику? У кожного своя думка. І здебільшого вона вкрай негативна саме до тренера. Об’єктивно сказати про те, що із цим складом вихід у ЛЧ – надзвичайне досягнення, мало хто навіть подумає. Ми живемо стереотипами. А попереду матч із Брюгге. З цієї команди вже багато хто зробив монстра. Та чи так це?

четвер, 1 серпня 2019 р.

Цей загадковий Жерсон Родрігес.



Вчора Олександр Хацкевич підтвердив факт інтересу до Жерсона Родрігеса з боку Динамо. ЗМІ Люксембургу вже розказали, що гравець летить в Київ і у п’ятницю підпише контракт. Чи так це? Можливо. Але є декілька моментів. Жерсон не грав в останньому матчі своєї команди 20 липня. Хоча він є стабільним гравцем старту. Тобто гравця вже готували до трансферу. Та й те, що придбали бразильця Лукіана, зараз оформлюють йому документи для роботи, це теж показовий момент. Як і у більшості гравців у Родрігеса є профіль в соціальних мережах. І сьогодні він розмістив сторіс із своєї квартири в Японії у формі Джубіло Івати. Правда там він повідомляє своєму другу про те, що в його житті відбувається щось дуже класне. Але нам пообіцяли, що він буде в літаку. Сторіс з літака поки немає. Та є ще один особливий момент. На його профіль підписався не так давно славнозвісний  Вадим Шаблій.

понеділок, 29 липня 2019 р.

Чому про це треба писати? Бо нас би за таке журналюги знищили...


Емоції бувають різними. І взагалі багато що вирішує початковий заряд. Більшість із нас, в тому числі і я, вкрай негативно налаштовані на Хацкевича. І це ж не просто так, не через якусь особисту неприязнь до Олександра Миколайовича. Нам банально не подобається той футбол, у який грало Динамо минулого сезону. А я взагалі не розумію тактичних рішень. От якщо подивитись на вчорашній матч. Так, можна сказати, що одразу 3 гравці групи атаки були травмовані. Хацкевич каже, що Русін також травмований зараз. Але в Одесу його чомусь не повезли. Тому Дуелунд, Соль і Циганков вчора ще не були готовими грати. Та стартовий склад по суті був оптимальним для даного матчу.

четвер, 25 липня 2019 р.

Чи є місце для оптимізму?


Наближається матч за Суперкубок. І потім максимальне навантаження по матчам. І в кожному треба здобувати позитивний результат. Вже писав, що у тій ситуації, яка зараз склалась по розкладу матчів, вважаю, що гравців легко загнати. От так одразу грати в режимі на третій день гра – може вбити команду. Просто вбити фізику. Бо режим жорсткий, а команда і близько не увійшла в сезон. Як буде відбуватись процес відновлення і підготовки? Впевнений, що є досвід правильного підходу до гри у такому режимі. По суті це будуть відновлювальні процедури між переїздами, легкі тренування перед матчем. І багато теорії. Фізичне навантаження абсолютно зняте. Тренування, тобто фізика, буде даватись саме іграми. Це цілком можливо і класно, що в такому режимі команда швидко набере ігровий тонус. Важливо і те, що наразі є вибір. Ротація потрібна. Якісна і правильна ротація.

понеділок, 22 липня 2019 р.

Головна проблема - відсутність награного стартового складу (І слабкий тренер, але це змінити важко наразі))).


Сьогодні день жеребкування ЛЧ. Такий собі день. Насправді всі потенційні суперники виглядали сильнішими за минулорічну Славію. Тому те, що випав Брюгге – так само складно, як і інші два суперники. Тим більше, що проти нас цілком можливо зіграє колишній гравець Славії. А матч із Колосом поставив дуже багато запитань. По суті так і не зрозуміла основа на сезон. Ротація буде, але ми ж всі знаємо, що стартові у вирішальних матчах будуть. Ще й тренерський штаб ніяк не може стабілізувати основу. Циганков пропустив всі збори і скоріше за все пропустить і матч за Суперкубок. Те ж стосується і Франа Соля. Суперкубок – престиж. Однак він дійсно наразі не є вирішальним. Зараз так важливо було увійти в сезон здоровою основою, збалансованим складом. І накатувати гру під ЛЧ. Та мінімум два з 3-х основних гравців групи атаки не готові. І коли наберуть форму – питання риторичне.

понеділок, 8 липня 2019 р.

Правда чи ні?


В період активної підготовки до сезону дуже багато різних чуток і реальних трансферів. Найгучніше поки працює Реал. Дуже якісно працює ПСЖ і Ювентус. Найдорожчий трансфер провів Атлетико, який підписав Жао Фелікса за шалені гроші. Все це напередодні двох найбільших трансферів літа – перехід Грізмана в Барселону, і Погба – в Реал. Цікаво який з цих трансферів потягне на більшу суму. Найякісніший трансфер, на мою суб’єктивну думку, зробив МанСіті. Опорний півзахисник Родрі – надзвичайно якісна інвестиція. Стосовно Динамо, то ми бачимо останніми днями як все розвертається навколо словенця Міхі Зайца. Багато хто думає, що це все фантазії турецьких ЗМІ. Але у мене таке враження, що це далеко не просто чутки. Далеко не факт, що буде трансфер.

середу, 3 липня 2019 р.

Трансферні пошуки. Вільні агенти. ч.2.


Розпочався липень місяць. І саме з 1 липня статує великий сезон вільних агентів. Цього року ринок має велику кількість класних гравців. Дуже якісно попрацював Юве, який підписав Рабіо і Ремзі. Двох надзвичайно майстерних гравців. Це об’єктивна економія біля 100 млн. євро. Нещодавній досвід Динамо із де Пеною довів, що можна виловити на цьому ринку достатньо якісних гравців. Не варто забувати і про Самбрано, який наразі є одним із головних героїв Копа Америка, як і вся його команда. Ми взяли його в закинутому стані. У хлопця не було мотивації, важкий період. В Базелі його відновили. І зараз він цілковито може повернутись в Динамо і скласти конкуренцію. Якщо буде бажання. Або можна його вигідно продати, бо він дійсно якісно показав себе на турнірі. Із головних активів ринку вільних агентів варто відзначити іспанця і мексиканця Єррер, Роббена і Рібері, Старіджа і Уелбека, Маркізіо і Очоа, Суботіча і Дані Алвеса, Хуанфрана і Філіпе Луіса. Можна збити прекрасну команду, яка навіть у провідних чемпіонатах буде боротись за зону ЛЧ. Та хто б був цікавим Динамо?
Маурісіо Перейра

понеділок, 1 липня 2019 р.

Без сюрпризів.


Розпочались збори Динамо. Якщо чесно, то без особливих сюрпризів. Найбільшої ротації зазнала позиція воротаря. Одразу дві людини не поїхали на збори. Мова йде про Артура Рудько і Володимира Маханькова. Також доволі очікувано закрився бразильський вектор. Наразі є обойма гравців. Основа може і проглядається, але чітко сказати стартові одинадцять зараз мало хто зможе. І це в основному через те, що всі одужали і обидва трансфери – гравці, які цілком можуть одразу заграти в основі. Тим цікавіше.

середу, 26 червня 2019 р.

Коли селекція приємно дивує!


Нарешті ми бачимо селекцію на внутрішньому ринку. В останні роки Динамо поступово все якісніше вивчає внутрішній ринок. І якщо раніше це здебільшого було для дитячих і молодіжних складів, то зараз ми бачимо роботу для першої команди. І це має свою логіку. Бо рівень нашого чемпіонату не настільки катастрофічний. Селекція на більш низькому рівні іноді радує. Так в Одесі грає форвард ісландець. І він провів достатньо сильну весняну частину чемпіонату. В Карпатах, Зорі, Львові є достатньо цікаві гравці на проблемні для Динамо позиції. Гравець, який грає в Карпатах, точно із великим задоволенням піде на підвищення в Динамо. Тільки треба все робити своєчасно.

пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Я проти, та хто ж мене питатиме))


Через пару днів Динамо виходить із відпустки. Скоріше за все у перший тиждень буде велика порція різних новин. Хоча далеко не факт, що всі одразу. Та поступово хтось буде покидати команду, а хтось приходити. Цікаво і зрозуміти список гравців із молоді, яка отримає шанс пройти збори із першою командою. Чи очікувати там Нещерета, Волошина, Вівчаренко, Ісаєнко? Якою буде подальша доля Смирного, Алібекова, Кравченко і Русіна? Вже у тренувальних умовах можна буде побачити ганця Кадірі. І хоча  по трансферним слухам зараз ми не бачимо великої активності, та все ж легко зрозуміти, що шукають ще декілька гравців. В першу чергу дивує інформація про поляка Вітеску. У вчорашньому матчі із Італією на думку багатьох він став ледь не кращим гравцем матчу. І тут одразу легко випливає інформація про те, що на його позицію у Динамо є Микита Бурда і Денис Попов. Один є залізним гравцем старту у Хацкевича, а авторитет другого, його фантастичний виступ на ЧС, вже тиснуть на Хацкевича і змусять ставити у склад. Тому придбання ще одного центрбека можливе лише при продажі Кадара. І, відповідно, використанню поляка лівим-центральним. Кажуть, що досвід у нього є.

неділю, 16 червня 2019 р.

Трансферні пошуки. Форварди. 15.ч.


Тепер все треба писати крізь призму вчорашньої перемоги юнацької Збірною у ЧС. Хоча і без нас, та сьогодні починається, точніше вже розпочався, молодіжний ЧЄ, де також є за ким поспостерігати. У складі збірної Данії буде грати Мікель Дуелунд. І взагалі є багато цікавих команд, за якими варто поспостерігати. Це і Сербія, і Румунія, і Хорватія, і Польща. Тобто ті збірні, гравці яких нам будуть обов’язково цікавими. Все ж вони вже у тому віці, коли більшість перейшла з дитячого до дорослого футболу. Тоді як серед команд ЧС, що завершився, максимум 15 % гравців мали стабільну практику на високому професійному рівні останній сезон. Я обов’язково підготую свій огляд найцікавіших гравці цього турніру. А сьогодні ми поговоримо про форвардів. Вчора, після тривалої паузи в інформаційний простір пройшла інформація про те, що Динамо цікавиться форвардом Браги. Хочеться сказати декілька думок. У Динамо є Фран Соль. Це залізний форвард старту. На нього буде зроблена основна ставка у наступному сезоні. Першим на підхопленні буде Артем Бєсєдін. Це абсолютно не схожі гравці, із різним функціоналом. Все ж Соль саме бомбардир. Він чистий фінішер. Тоді як Бєс – людина, яка веде багато боротьби, вгризається в суперника, допомагає партнерам. При певних обставинах Динамо дійсно може награвати 2 форварди. І тут пара СольБєсєдін цілковито може органічно зігратись. Третій форвард. Він дійсно потрібен? Якщо і потрібен, то це повинен бути гравець на перспективу. Достатньо майстерний. Але такий, який готовий буде вести конкурентну боротьбу, чекати на свої шанси. Вони будуть. Та у першому сезоні точно не так багато.
Крісто Гонсалєз

понеділок, 10 червня 2019 р.

Які зміни нас чекають?


Я вже писав не так давно про аргументи Хацкевича. Спокійно сів, спокійно все зважив, поставив себе на його місце, щоб зрозуміти все те, що він буде розповідати ІМС. Насправді це легко передбачити. Навіть якщо не заглиблюватись. Однак, безумовно не все так просто із перспективою на майбутнє. Логіка речей яка? Осінь команда грала без форварда. Взимку купили класного форварда, але лише одного. Відновився Бєсєдін. А потім бац і Артем травмувався, і Соль вилетів до кінця сезону. Трансферний період закритий. Хто винен? Ніхто. Обставини. Як і аргумент про те, що підписали 3 бразильців, якісних гравців, але таких, які абсолютно не підходять під модель гри головного тренера. Це такий момент, на який Хацкевич точно тиснув. Тут ми знаємо відповідь, що за офіційною версією без згоди Хацкевича гравці не купуються. Так таки купуються?

четвер, 6 червня 2019 р.

Відкриття юнацького ЧС для Динамо.



Хацкевич залишається, Хацкевич іде. Це все цікаво і важливо. Ми вчергове стали свідками вистави із багатьма діями і багатьма невідомими. Хто ж знає що нас ще чекає? Скільки ще буде етапів і стадій. І про що там взагалі йде мова? Таке враження, що ІМС вмовляє Хацкевича залишитись. Вчора прочитав інформацію, що обирали між Калітвінцевим і Михайличенко. Зійшлись на Хацкевичі. Цікаво. Наче на іноземця немає грошей. Якщо ми візьмемо якісного тренера у тій же Чехії, то він отримує в 3 рази менше, ніж Хацкевич. Середній рівень зарплат тренерів 15-20 тисяч. Не варто думати, що Ребров у Ференцвароші отримує більше, ніж Хацкевич в Динамо. Не отримує. По бюджету Динамо може собі дозволити більшість тренерів Європи. І Навалку також. Він ніколи не отримував таких грошей, які зараз заробляє Хацкевич в Динамо. Тому побачимо як воно там буде.

пʼятницю, 31 травня 2019 р.

Трансферні пошуки. ЧС U20. Опорники


Хочеться продовжити тему трансферів. Зрозуміло, що сезон завершено і всі в очікуванні рішення ІМСа по відомому нам питанню. Сьогодні останній день контракту у групи тренерів Хацкевича. Завтра перша команда залишається без головного тренера. Зрозуміло, що у нас не все так просто і Олександр Миколайович і завтра зможе приїхати на базу і продовжити працювати. Якщо сьогодні не буде озвучено інше рішення. Зусріч повинна наче відбутись сьогодні. Тому зачекаємо. Міжсезоння влітку коротке. І трансфери краще вже робити. Треба вести перемовини. І тут важливо мати тренерський штаб, який окреслює пріоритети, кандидатури. Зволікати немає часу. Впевнений, що наразі на юнацькому ЧС є селекціонери Динамо. Тому давайте поговоримо про тих, хто міг би нас зацікавити. Сьогодні опорники.
Ніколас Асеведо

понеділок, 27 травня 2019 р.

У пошуках аргументів Хацкевича!


Іноді навіть смішно дивитись не те, як всі намагаються театрально грати свої ролі. Це я про ІМС і Хацкевича. Один розповідає про те, що він ще нічого не вирішив. А інший розповідає про грандіозні плани на наступний сезон. Я більше ніж впевнений у тому, що все давно вирішено. Чи може щось змінити матч проти Олександрії? Чи міг щось кардинально змінити вчорашній матч? Як на мене, то все давно зрозуміло. Цілком можливо, що Хацкевич дійсно залишиться. Така вірогідність існує. Це якщо ІМСа влаштовує ситуація і він дійсно бачить перспективу у Хацкевича. У останнього ж є залізне алібі. Велика кількість травмованих і весь сезон без форварда. По суті то із форвардом ми зіграли декілька матчів.

середу, 22 травня 2019 р.

Трансферні пошуки. Форварди. 14.ч.


Зараз дійсно надзвичайно актуальною темою є наступний сезон. Що буде із молоддю? Хто прийде, хто піде? Якою буде трансферна політика? І, безумовно, питання головного тренера є надзвичайно важливим. По суті визначальним. Вже у повітрі відчувається те, що тренер зміниться. Хацкевич віддав все те, що мав. По суті це було його задачею. Протягнути ланцюжок між першою командою і дублем. Цього сезону вже стались такі випадки, коли Ісаєнко з Ю-19 потрапляв одразу до заявки основи, виходив та грати. І повертався не в дубль, а знову до Ю-19. Треба бути чесними. Гравці молодіжних складів відчувають, що шлях до основи Динамо не є фантастичним. Якщо ти показуватимеш якість, то отримаєш обов’язково шанс. Цілком можливо, що варто написати про нові обличчя молодіжних команд. Бо ж і там зараз помічена тенденція, коли до Ю-21 потрапляють гравці із Академії в обхід Ю-19. Дуже цікава тенденція. Та всьому свій час. Якщо зміниться тренер, то хто це буде? Іноземець із досвідом? Знаю, що таких пропонують. Пропонують і іноземців, які є талановитими і зарекомендованими на певному рівні. Однак без великого досвіду. Багато хто каже про українських фахівців. В тому числі і про Григорчука. Важко передбачати. Та схоже керівництво Динамо вбачає аналогію із 1996 роком. Коли в молоду і талановиту команду прийшов досвідчений тренер із свіжим поглядом. Та сьогодні я продовжу трансферні пошуки. Поговоримо про нових форвардів.

Маркус Тюрам