Страницы

пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Складний вибір Реброва

Ребров оголосив склад Збірної на Євро. Великих сюрпризів немає. Є стабільний підхід тренера. Так, є багато гравців, які сподівались потрапити у цей список. Гуцуляк, Дубінчак, Бондаренко, Криськів, Волошин… Є такий список, який ми маємо. Безумовно поїдуть спочатку 26+6. І якщо будуть травми, може хтось покаже себе краще у тренувальному процесі. То 7.06 буде кінцеве рішення. Можна порадіти за Кабаєва і Ярмолюка. Насправді Кабаєв дійсно у 2024 показав суттєвий прогрес. Перші 1,5 сезони в Динамо він просто перебував у ротації. Мав свій час, але без жодної користі для Команди. Але за СаШо він розкрився і наразі є гравцем старту, серйозною одиницею. І, безумовно, наступного сезону на нього буде ставка. Бо ще є хороший вік, зрілість, досвід і можливість прогресувати. Ярмолюк тут і так все зрозуміло. Гравець основної обойми клуба АПЛ. Ми не Франція, у нас не так багато гравців на цьому рівні. Тому список Реброва об’єктивний. І добре, що є ще багато якісних гравців, які могли б також бути викликаними. Кількість якісних футболістів збільшується.

 

Ще один момент – по суті відсутність інтриги у нашому чемпіонаті. Так, у більшості чемпіонатів вже відомі учасники ЛЧ, чемпіону. АПЛ по переможцю – поки така одна інтрига. Але глобально що у нас, що в інших чемпіонатах головна боротьба ведеться лише у зоні вильоту. І то там все ближче до розв’язки. І у нас також. Тому матчі Динамо для більшості гравців зараз – не отримати травму перед Збірною. Судаков отримав, Мудрик. Кожен гравець для нашої Збірної критично важливий. Гра з Кривбасом повинна була бути цікавою. Але ми побачимо. Може Динамо навіть зіллє цю гру. Хоча, може і буде рубілово. Побачимо. Матч дубля, у розрізі боротьби там за золото, дійсно має інтригу.

Чим ближче завершення сезону, тим більше питань по підсиленню. Хоча, як я раніше писав, що наш футбол може перейти у цікаву фазу, коли він перейде у фазу гострої відсутності футболістів. Або гратимуть лише ті, кому немає 25 років. А тренерський штаб буде з тих, хто за 60-т. І різні легіонери. Але багато клубів можуть взагалі публічно заявити, що припиняють грати на період війни. Динамо – заброньований клуб, тому клуб існуватиме, гратиме. І точно шукатиме підсилення. Але про підсилення треба говорити окремо. Варіанти, як виявляється, мають місце.

Дякую ЗСУ!!!

10 коментарів:

  1. Мої вітання колеги!
    Усіх з перемогою! Звісно, суперникам вже нічого було не потрібно, але Вернидуб - дуже амбітний тренер, який створив не менш амбітний проєкт "Кривбас".
    Звісно, що експеримент з трьома захисниками, м'яко кажучи, виявився не дуже вдалим, про причини говорити можна довго.
    Не дуже сподобались деякі дії гравців "Кривбасу", які діяли неадекватно жорстко для матчу без турнірної мотивації. Ця ж мотивація, а точніше - її відсутність, позначилися і на діях "Динамо".

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  2. Подивився футбол у записі. Якісно зіграло Динамо. Повинні були забивати набагато більше. Кривбас теж при 2:1 мав хороший шанс. Хоча якщо дивитись по грі, то без шансів для Вернідуба. Але коли на 6 хвилині рахунок вже 2:0, а мотивація не зашкалює, то природньо, що Динамо дало більше можливостей атакувати Кривбасу. А всі ці його висловлювання про пенальті, то тут глобальна філософія. Кривбас займає весь чемпіонат позицію ображених.


    Цікаво хто буде грати в складі Динамо проти Руху. Бо ж почалась відпустка, як я розумію, у ряда гравців. А дублю Динамо треба перемагати дубль Руха.

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаю, ViAne!
    Нещерет - Караваєв, Біловар, Дячук, Дубінчак - Шепелєв, Андрієвський, Царенко, - Діалло, Беніто, Волошин, - Супряга.
    Майже нікого не лишається на лавці, але для стартового складу гравці знайдуться. Тим більше, що результат для U19 має вирішальне значення, а от для першої команди він не важливий.
    Чесно кажучи, після першого голу "Кривбасу" не помітив якості гри в ДК, принаймні до кінця першого тайму та перебудови на звичайну схему з чотирма захисниками. Потім вже все було більш-менш спокійно, "Динамо" не форсувало, але й "Кривбасу" нічого не дозволяли, хоча Аду трошки додав агресії та активності попереду. Ну і третій гол виключно якісна комбінація. Після цього гра закінчилася.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  4. Parker, доброго дня!
    Я не хочу якось глибоко копати в аналітику. Але, наскільки пам'ятаю, то у Тимичка і Дубінчака у першому таймі 2 вихода один на один із воротарем. І це було у другій половині першого тайму. Так, вони зіграли невдало. Але виходин один на один із воротарем - дуже вагомий показник тактичної задумки СаШо. Тобто оборону розтягнули і знайшли місце для фуллбеків, бо ж у цьому матчі Тимичк і Дубінчак у першому таймі закривали весь фланг.

    ВідповістиВидалити
  5. Шовковский говорит о наработках по трансферам...Что сказать тот фланговый атакующий игрок Черноморца который уже подписан,возможно один центральный защитник с нашего чемпионата и ещё один фланговый атакующий игрок и Днепра 1. Поможет это попасть в ЛЧ и выиграть следующий чемпионат? Нет.

    ВідповістиВидалити
  6. Вітаю, Стас!
    Ну там ще мова йшла про латиноса з австралійської ліги.
    Хоча, звісно, це також ситуацію кардинально не виправить.
    У нас забагато "вузьких" місць за позиціями:
    1. Ванат (Супряга після гольового пасу у грі з "Дніпром-1" більше на полі не з'являвся, або, якщо і з'являвся, нічим не запам'ятався; Пономаренко назабивав у молодіжній першості і встиг відзначитися дебютним голом за першу команду, але це два різні турніри і йому треба ще набиратися досвіду дорослого футболу).
    2. Ярмоленко (номінально можуть замінити Волошин та Караваєв, але якість у першого ще не та, а у другого - вже такою ніколи і не буде. Андрій пропустив половину першості, але забив більше усіх наших вінгерів.).
    3. Буяльський (Шепелєв, можливо - Царенко. Але рівень і близько не такий, як у Віталія. Він теж багато пропускав, але має 9 голів.).
    4. Шапаренко (знову Шепелєв та Андрієвський, але знову говоримо про якість: так рухати м'яч веденнями та передачами а ні Володимир, а ні Олександр не вміють.).
    5. Бражко (знову говоримо про Шепелєва та Андрієвського, але Бражко більш агресивний ніж вони в атаці і стає поступово більш надійним у захисті.).
    6. Бущан (номінально є ким замінити, але рівень другого та третього голкіперів значно поступається Георгію. Розмови про Суркіса поки безпідставні, йому треба хоча б кілька матчів відіграти на дорослому рівні, а потім будемо дивитись).

    Спеціально не зазначив центральних захисників, хоча позиція ПЦЗ теж проблемна, адже за спиною Попова нікого нема. На позиції ЛЦЗ у нас, ніби, аж четверо виконавців, але потенційно перспективним є лише Михавко, за ним поставив би Дячука, потім - Сироту, який краще за усіх своїх колег за амплуа вміє рухати м'яч, але погано грає в захисті, ну і Біловар, який знаходиться у першій команді точно не за футбольні чесноти.

    Кого можуть повернути: найбільш готовими до дорослого футболу є Яцик та Микола Михайленко. Я б награвав їх замість Андрієвського та Шепелєва.
    Гуцуляк на позицію Ярмоленка та умовно замість Ваната? Можливо. В першому варіанті він просто більш досвічений ніж Волошин, а в другому - тільки через безвихідь, як, власне, це було у Д1.
    Брагару - заміна Тимчику.
    Як на мене, потрібен якісний виконавець, який би міг функціонально замінити Шапаренка та Буяльського, щось схоже на Белянда, або Тейшейру з "Шахтаря", або Піхальонка з "Дніпра-1". Та де ж нам на всю цю красу взяти гроші?

    Хоча, насправді, навідь сьогодні, в умовах війни, на мій погляд, можна знайти адекватний вихід. Якщо я не помиляюсь, Суркіс володіє 97% акцій "Динамо", ще 3% знаходяться у власності міноритарних акціонерів. ІМС міг би виставити на продаж, скажімо, 46% акцій. Останній аудит оцінював активи у 300 млн. доларів. З того часу сума, звісно, зменшилася, адже пішли легіонери, але, думаю, що падіння не є суттєвим. В будь-якому випадку вартість 46% акцій може коливатися в діапазоні 130-150 млн. А це 4 або й 5 непоганих трансферних кампаній. І з подібними інвестиціями вже можна зазіхати і на чемпіонство, і на потрапляння у ЛЧ. Та і сума у 130-150 млн. не є аж занадто захмарною, при цьому Суркіс, фактично, залишиться мажоритарним власником з блокуючим пакетом акцій.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  7. Я знову скажу так, що питання дорогих трансферів для Українського футболу - виключно до Полісся, Кривбасу і шахти, може ще до Карпат. Динамо не буде робити дорогі трансфери під час війни. Це не говорить, що Динамо не буде шукати підсилення. Але тут більше я б схилявся до бартерних угод, як це було з Кабаєвим. Наприклад, якщо Динамо не захоче повертати Яцика, то буде домовлятись із Зорею. Є у Зорі декілька цікавих гравців, яких можна було б обміняти. І Батагов там далеко не один такий варіант.

    Брагару - варіант роботи на ринку із вільними агентами.

    А ще є варіант Супряги і Дніпро 1. Така вже там історія, що Влад для керівництва Дніпро 1 - дуже важливий гравець. І обмін на когось із гравців Дніпро 1 я б теж не виключав.

    Чи готово буде Динамо робити трансфери легіонерів не з нашого чемпіонату, та ще й за гроші - велике відкрите питання. Може і буде таке. Але маю великі сумніви.

    ВідповістиВидалити
  8. ViAn ,ты в электронном реестре военнообязанных Обериг проверил инфу о себе? А то ненароком говорят если будет несоответствие этой инфы с той которая в военнике на бумаге...Могут быть проблемы.

    ВідповістиВидалити
  9. Стас, так із пригодами оновив. Бо програма на старих телефонах, як я розумію, видає помилки. На нових, із хорошим програмним забезпеченням, оновлюється)).
    Я так зрозумів, що більшість, після оновленя данних, відправляється одразу у розшук, бо данні не оновлювали в ТЦК.

    Мій статус відповідає. Постанова ВЛК: непридатний з виключенням з військового обліку.

    А ти оновлював данні?

    ВідповістиВидалити
  10. Як нам стало відомо, керівництво киян веде перемовини з Вітіньо про його повернення до складу команди», — говориться у повідомленні.

    Нагадаємо, угода «Динамо» з бразильцем чинна до червня 2026-го. З початку повномасштабного вторгнення Вітіньо перебував в оренді: останній клуб — «РБ Брагантіно», оренда з яким діє до червня поточного року.
    А вот это возвращение было бы усилением сегодняшнего состава ДК!

    ВідповістиВидалити