Страницы

пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Дивитись Дубль Динамо цікавіше, ніж основу...

 

Треба привітати дубль Динамо із Золотими нагородами. Команда, яка складена з гравців 2005 – 2008 р.н. По ходу сезону 2 гравці цієї команди перейшли в основну обойму Першої Команди. І ще є цілий ряд гравців, які мають шанси заявити про себе у наступному сезоні. А може і вже завтра. Сьогодні можна було вчергове побачити потенціал Кирила Осипенка. Багато хто говорить про Миколу Михайленка, про Олександра Яцика, але саме Осипенко – збалансований гравець із ударом, пасом, технікою на сольних проходах, баченням поля, швидкістю прийняття рішень і футбольним інтелектом. Він може принести у півзахист Динамо свіжі ідеї. Спостерігати за цим поколінням Динамо – задоволення. Якісний набір гравців. Цікавіший ніж покоління 2002. Хоча саме це покоління Динамо наразі є найуспішнішим. Багато хлопців грають на дорослому рівні, і не тільки за Динамо. Золото здобуте в останніх матчів проти основних конкурентів останніх років – шахти і Руха. Виїзні перемоги – сильно.


Цікаве питання матчу проти основи Руху – хто гратиме. Так вже склалось, що дублю вкрай потрібна була перемога. І тому більшість молодих хлопців, які заслужили зіграти свій час у матчі, який нічого не вирішує, віддали всі сили за матч дублю. Попри все СаШо прийняв складне рішення. Матвій Пономаренко не грав за дубль. Він вийде у старті дорослого Динамо. Відпустка збірників – таке цікаве питання. Відпустка для 9-х чи для 6-х? Я розумію, що це домовленість СаШо із гравцями. Що після Євро у хлопців буде коротка відпустка, може теж тиждень. Але 6-ть чи 9-ть? Ванат і Бражко розмістили фото із Кам’янця і Запоріжжя. Вони приїхали додому. Як справи у Попова, Буяльського і Кабаєва? Завтра побачимо.

Стосовно самої гри, то вона Динамо абсолютно не потрібна.  У багатьох відпускний настрій. Може і не вийде виїхати закордон, але і в Україні є де відпочити заброньованим людям. Доречи один із таких варіантів біля Львова знаходиться і власнику Руха належить. А от у гравців Руха мотивація надзвичайна. Бо ж мова йде про місце в єврокубках. Саме тому цей матч покаже що у футболі важливіше – мотивація чи професіоналізм?

Дякую ЗСУ!!!

7 коментарів:

  1. Усім вітання!
    Дійсно, дубль сьогодні впевнено здобув і перемогу, і чемпіонство.
    Щодо талановитої молоді - Михавко, по суті, не наш вихованець, і транзитом через U19 тривалістю у півроку потрапив до першої команди. Але молодь відрізняється нестабільністю та й матчі з дорослими дядьками відрізняються від молодіжної першості.
    Пономаренко теж дебютував за першу команду, завтра у нього буде можливість продемонструвати свої амбіції.
    Думаю, що у відпустку пішли усі 9 гравців основи, адже матч з "Рухом" вже нічого не вирішує. Навідь якщо не було б прохання Реброва, лідерів можна і потрібно було б преміювати додатковим часом відпочинку. В принципі, так завжди було і раніше.
    Різниця між Осипенком та Яциком з Михайленком полягає у тому, що останні вже грають на рівні дорослих команд і є помітними фігурами у своїх клубах. А саме ця трансформація від молодіжного до дорослого футболу є достатньо складною.
    Звісно, нам би хотілося, щоб умовний Осипенко став гідною заміною Буяльському чи Шапаренку, Яцик та Михайленко - Шепелєву та Андрієвському, тим більше, що за чутками "Динамо" не збирається їх утримувати і буде розглядати пропозиції. Ну і далі за списком. Але це з серії побудови сферичного коня у вакуумі, тобто збіг усіх позитивних обставин.
    Багато хто, наприклад, передбачав перемогу "Баєра" у фіналі ЛЄ, що полегшило б ДК посів у кваліфікації. Але, як каже народна мудрість, якщо якесь лайно має статися, то воно обов'язково станеться. Іншими словами, усі позитивні прогнози можуть піти до дідька, саме через те, що вони мають такий варіант розвитку.
    Тому я б, особисто, не сподівався на те, що хтось з молоді зпрогресує до рівня основи, а розглядав такий варіант, якщо він відбудеться, як додатковий бонус.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  2. Parker, доброго вечора!
    Безумовно будувати команду на одній молоді - утопія. Але я не погоджуюсь із тим, що молоді гравці всі нестабільні. Приклад Забарного достатньо показовий. Я нагадаю, що він з 18 років грає за Збірну, по суті грає безальтернативно основним. І це вже скоро буде 4 роки. Йому зараз 21, а він вже 4 роки гравець старту Збірної України.

    А хто чув про Забарного до того, як він раз і став основним у Динамо і Збірній? Лише фахівці і ті, хто стежить за дублем. От із зараз у дублі грає Суркіс, Гусєв, Захраченко, Балаба, Осипенко, Білий, Маткевич, Кремчанин... Більшість вболівальників взагалі не знають цих гравців. Саме тому тренерський штаб може дати шанс будь-кому з них. І може статись таке, що цей гравець у 18 років зайде у старт Динамо і старт Збірної. Таке відбувається завжди. Така суть футболу. З'являються нові Блохіни, Шевченки, Шовковські, Забарні... вчора їх ніхто незнав, а сьогодні - вже зірка.

    Як я прочитав, що Пономаренко завтра не зіграє, бо у нього застуда. Схоже Волошин буде грати на вістрі, а Лобко буде в запасі.

    ВідповістиВидалити
  3. Буяльский, Попов і Кабаєв приїхали у Львів. Відповідно завтра вони у грі.

    ВідповістиВидалити
  4. Вітаю, ViAne!
    А хто ще окрім Забарного та Миколенка за останні 20 років у молодому віці, скажімо, до 20 років, стали одночасно гравцями основи ДК та Національної збірної? У нас гравці в цілому трохи пізніше ніж за кордоном підпускаються до основи дорослої команди. Утій же "Барселоні", якщо не помиляюсь, цього року дебютували двоє шіснадцятирічних.
    Можемо скільки завгодно сподіватися, що уся талановита молодь почне якісно грати у дорослих командах, але існує багато "але": спокуси великих грошей та впізнаваності, фізична сформованість організму, психологія, рівень гри, який не відповідає саме амбіціям ДК, хоча в іншому клубі ці виконавці можуть чудово себе почувати, невідповідність наявних навичок ігровим завданням від тренерів.
    Звісно, ніхто не відмовився би, якщо 5-6 гравців U19 підсилили основу, але це з області фантастики. Добре, що вже двоє потрапили у першу команду, якщо буде ще хтось - зовсім чудово. На більше я б не розраховував, адже шанси мізерні. І не тому, що хлопці не талановиті, а як раз через оті причини переходу до дорослого футболу, які я зазначив вище.
    Щодо Буяльського, Попова та Кабаєва - можливо, вони залишаться на лавці і приїхали аби формально виконати умови заявки на матч. Ця ігра "Динамо" не потрібна, і ризикувати здоров'ям потенційних збірників проти вмотивованого "Руху" було б не зовсім коректно. Але, звісно, Шовковському видніше!

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  5. Привіт усім!
    Дуже експериментальний склад "Динамо" без мотивації зміг перемогти основу "Руха", яка була дуже вмотивованою.
    Особливої якості гри від "Динамо" я не побачив, але різниця у рівні майстерності наших резервістів проти рухівців далася взнаки.
    Сезон офіційно завершений, і тепер є кілька тижнів до початку Євро-2024 для обговорення трансферних чуток та й селекційної роботи загалом.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  6. Динамо дійсно сьогодні грало по суті дублюючим складом. За виключенням декількох гравців. Рахунок на табло. Перемога могла бути ще більш переконливою. Як бачимо, що фінішний розрив лише 2 очки. І це те, що вплине на наступний сезон обов'язково. Динамо прогресує і відчуває свою силу. СаШо також відчуває, що йде правильним шляхом. Тому це важливий позитив для майбутнього.

    ВідповістиВидалити
  7. Зараз важко оцінювати перспективи трансферного міжсезоння. Об'єктивно всі розуміють кон'юктуру. Питання для Динамо - ротація лавки запасних. Плюс питання Шапаренка і Бущана вочевидь дуже актуальні. Ці хлопці повинні міняти щось у житті, щоб прогресувати далі. Саме тому багато відкритих питань. Бо є ряд гравців у орендах, які заслуговують на шанс. Це мова про Булецу, Михайленка і Яцика. Так само є питання по ряду гравців дубля. Бо ж 2007 зайде у цю команду. І з 2005 треба вирішувати. Краще віддавати в оренду Кремчанина, Маткевича, Балабу, Гусєва. Або когось із них брати у ротацію Першої Команди.


    Перший трансфер всім відомий - Брагару. І знову таки його прихід - відхід когось із обойми. Саме тому багато роботи у СаШо. Багато думок. Впевнений, що скоро почнуться якісь новини. Трансфери СаШо точно потрібні до 23.06.24., щоб награвати гравців.

    ВідповістиВидалити