Страницы

пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Один матч - не показник. Але розмазали заліково.

 

Висновки робити рано. Минулого сезону Динамо теж весело розпочинало. Багато забивали, багато пропускали. Бо багато хто зараз розповідає, що при Луческу так весело не було. Ми розпочинали минулий сезон стабільним рахунком 4:2. Тут 6:2. Так, ще веселіше. Але далеко не всі команди так легко розкачати в обороні. Вчора розкачали. Якісна, структурована команда вміє засушити гру у своїх воріт і от так забити свій гол з вичавленого пенальті, з напівмоменту, зі стандарту. Це не обов’язково гранд. Організована команда вміє сушити гру. Динамо дуже важливо навчитись грати не в такий веселий хокейний футбол. Він може подобатись, безумовно, та от завжди є місце для Аріса Салонікі чи ЛНЗ Черкаси. Як кістка у горлі. Незручні суперники, які самі не дають грати і самі грають якісно, по рахунку. Важливо навчитись грати на нуль.


неділя, 21 липня 2024 р.

Стартуємо

 

У цьому матчі вже багато емоційної складової. Нещодавній спіч Вацко – безумовно така собі емоційна накачка. Як там: знищити, закопати, розмазати... Впевнений, що гравців Динамо накачувати не потрібно. Зайві емоції можуть завадити якості футболу. Мотивація ж і так всім добре зрозуміла. Все інше на совісті тих, хто погодився їхати на турнір, хто там грав. Особливо це стосується гравців з Південної Кореї, Бельгії і Норвегії. Це не наш головний біль. Тут знову можна згадувати послів в ООН, які їли 8 липня на званому обіді, який організували орки, котлету по-київські. Так, турнір також мав подвійне значення. Всі це розуміють. Президент Сербії тим часом активно і регулярно зустрічається із Зеленським і передає Україні зброю. Точніше продає нашим партнерам, які передають нам. Тому я б не робив із сербів і Сербії суцільний партизан і офк. Динамо важливо вийти і показати свій клас на футбольному полі. Все ж об’єктивно ми сильніші.


середа, 17 липня 2024 р.

Темні омути СаШо

 

Нещодавно написав про перебір гравців у півзахисті Динамо. Так, завжди потрібна конкуренція. Але треба врахувати, що у Динамо наразі вимальовується молодий півзахист поряд із більш досвідченим. І молодь така, що сидіти в запасі вже недоцільно. Основна обойма – 3 людини в старті, 3 на заміні – максимум. Безумовно мати можливість освіжити замінами центр поля гравцями, які можуть підсилити гру, - плюс. І от вчора Динамо оголосило про трансфер Олександра Пейкрішвілі. Трансфер офіційно за 300 тисяч євро. Можна передбачити, що там закладені відсотки з майбутнього продажу. Так, Пейкрешвілі підписали в дубль. Але ж легко зрозуміти, що це трансфер із прицілом на основу. Інакше б не купували.


понеділок, 15 липня 2024 р.

Через тиждень старт сезону

 

Підготовка Динамо до старту сезону активно триває. Старт сезону вже зовсім близько. 23.07.24 перший матч із партизаном. Нагадаю, що серби беруть участь у турнірі в оркостані зараз. І це дійсно додаткова мотивація для Команди. Для декого гроші не пахнуть. Але  після котлети по-київські тиждень тому в ООН, після обстрілу Києва і руйнацією головної дитячої лікарні України, сумніватись не доводиться. Турнір і участь у ньому партизану – не випадковість. Саме тому ми побачимо вже скоро всі грані протистояння Динамо і партизану.