Страницы

понеділок, 5 серпня 2024 р.

Динамо проти Рейнджерс. Банально - гра за гроші.

 

Матч із Рейнджерс наближається. Ми грали в останнє давно, аж у 1987 році. Якщо по Динамо ми вже побачили перші матчі офіційні, знаємо фізичний стан Команди, то майбутній суперник до суботи був повною загадкою. Не скажу, що в суботу можна було побачити відповіді на всі питання, але дещо стало зрозумілим. Тут важливо не радіти тому, що Динамо переконливо пройшло партизан, а шотландці свій перший матч зіграли в нічию. Бо завжди є різниця в мотивації, у ставленні до турнірів, тренерській стратегії. Цілком ймовірно, що Клеман хотів здобути перемогу так, щоб не витратити багато сил. Не вийшло. Тому у вівторок все може змінитись.


Ситуація у Глазго Рейнджерс зараз складна. Клуб знаходиться у вкрай важкому фінансовому стані. Саме це впливатиме на цю гру. Для шотландців вихід у груповий етап ЛЧ – можливість фінансово допомогти клубу вийти із скрутного стану. Це не такий стан, як у Дніпро 1. Все своєчасно виплачується. Бюджетування на високому рівні. Просто клуб змушений продавати найдорожчих гравців із самими високими заробітними платами. І підписувати на їх місце дешевших гравців із нижчою зп. Наразі вже пішли через це Барішич, Ламмерс, Люндстрем, Голдсон. І більшість з них пішли вільними агентами. Їм не змогли запропонувати нові контракти. Клуб втратив. Саме тому зараз у планах продати 3-х лідерів. 2-є з них зіграють проти нас – Дессерс і капітан Тавернієр. А от Тодд Кентвелл точно не зіграє.

Рейнджерс наразі знаходиться у стані перебудови. Клуб шукає як молодих, так і досвідчених гравців. Саме тому останнє придбання – 30-ти річний нідерландець Проппер. Він повинен дати конкуренцію в центрі захисту. Думаю, що головному тренеру в умовах Британії набагато складніше будувати команду в умовах обмеження фінансових. Тим більше, що у Селтіка таких проблем немає. Зрозуміло, що стиль нашого суперника атакуючий. І набір гравців зібраний під атаку. Всі виділяють капітана, правого захисника, який насправді є гравцем атаки, головним фахівцем по стандартам. І, як виявляється, що за останні 2 роки Джеймс забив 8 штрафних прямим ударом. Хороший показник. Фланги – основний акцент Клемана. Тим більше, що центр поля наразі втратив 3-х основних гравців минулого сезону і новий трикутник слабший. Але фланги хороші, центральний форвард Дессерс міцний, технічний, небезпечний. Про недоліки скажу одне, що наразі легко побачити розриви між лініями. Немає компактності, все розтягнуто. І фізика не дозволяє активно відбирати м’яч у високому пресингу.

Для Динамо важливо поставитись відповідально до суперника. Знайти свій ритм, свою гру. Звести помилки до мінімуму. Якою б не була форма у шотландців, але це суперник із чемпіонськими традиціями, із цілком конкурентним складом. Так, із плюсами і мінусами. Якщо шотландцям потрібні гроші, то нам теж вони потрібні. І кожна перемога, кожен прохід далі у ЛЧ – гроші. Як би це не звучало. Для успішного сезону нашій молодій команді на цьому етапі важливі перемоги. Перемоги роблять Команду міцнішою.

Дякую ЗСУ!!!

16 коментарів:

  1. Про перспективи ЛЧ. РБ і Твенте - все ж не Лілль і не Фенербахче. Тому є за що боротись.

    ВідповістиВидалити
  2. Ты для начала Рейнджерс пройди! Я очень сомневаюсь...

    ВідповістиВидалити
  3. Стас, я вже не пройду)))Тут ти правий

    ВідповістиВидалити
  4. Состав прогнозований, замість Дячука Міхавко. Піхальонок замість Буї, на заміну є кого випустити, Волошін, Лонвейк, Дубінчак, може Супряга, не хотілося принайми зараз Біловара та Себальйоса.

    ВідповістиВидалити
  5. Как быстро правда?! ЛЧ для ДК закончилась!

    ВідповістиВидалити
  6. Нажаль одна помилка і все, ну як можно на останніх секундах пропускати. По такой грі можно було розраховувати на 2-0, а не 1-1, але недопрацювали. В Глазго треба вигравати, тепер Рейнджерс фаворит, там вище голови треба пригнути, щоб був потрібний результат.

    ВідповістиВидалити
  7. СаШо банально сушив гру весь другий тайм. Намагався спіймати контратаку. Контратаки були, але не зайшло. Рейнджерс показує як досвідчені гравці вміють витиснути свої епізоди в атаці. Так, в основному - гра на другому поверсі.

    Об'єктивно Динамо цікавіше і змістовніше. Тому через тиждень буде така ж тактично важка гра. Але може на цей раз контратаки зайдуть.

    ВідповістиВидалити
  8. Наш максимум ЛЕ! Выйдем ли мы из группы в этом турнире?Я вот совсем не уверен.

    ВідповістиВидалити
  9. Привіт усім!
    На жаль, не змогли зберегти концентрацію на останні кілька секунд у другому таймі.
    Вихід Михавка - достатньо великий ризик, адже хлопець тільки почав тренування. І у першому таймі нервував, що призводило до помилок.
    Волошин не увійшов у гру, як, власне, і Брагару. З Максимом ситуація подібна до Михавка.
    Лонвейк - значно слабший за Піхальонка та Шапаренка, Буяльський просто не для такої гри, коли м'яч практично не розігрується у позиційних атаках.
    Ванат хоч і віддав гольову, але хотілося б з його боку більше нахабності та тиску.
    Не можу сказати, що результат несправедливий - як на мене, то XG може бути більшим саме у шотландців.
    Прикра нічія, прикра втрата хоча й невеличкої, але переваги, прикра втрата очок для національного та командного рейтингу.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  10. В Шотландии будет месиво.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Стас, я б не драматизував так все. Динамо сьогодні грало обережно, виважено. Максимум не включали. СаШо грає 2 матчі. Заміни Шапаренка і Піхальонка це підтверджують. "-й матч буде іншим. І я б не поставив на Рейнджерс. Вони слабші за Динамо. Суттєво слабші.

      А по груповим етапам ЛЄ і ЛЧ, то там зовсім інший формат. Не буде груп. Буде одна спільна турнірна таблиця, 8 матчів, а потім раунд плей-офф для всіх.

      Видалити
  11. Рейнджерс ДК дома раздавит! Я тебе говорил что отсутствие классного центр защя нам вылезет боком! Оно уже вылезло в первой же игре. Повторяю ДК в этой ЛЧ свои игры закончило. А Паризан... Он такой Партизан! Первая не самая сильная команда против ДК и сразу же проблемы. И они эти проблемы будут обязательно. На сегодня ДК команда для внутреннего первенства!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ким конкретно вони нас роздавлять? Домашнім стадіоном? Немає у них гравців для того, щоб роздавити.

      Видалити
  12. Усім привіт!
    Я помилився, XG 1.34 на 0.82 на користь "Динамо". Але в цілому обидві команди награли на свій єдиний гол.
    При цьому шотландці били частіше і потрапляли в площину більше разів, хооча і з більшої дистанції, ніж ДК.
    "Рейнджерс" - достатньо примітивна команда, будує гру через навіси/простріли з флангів та дальні удари, тривалих розіграшів а-ля збірна Іспанії не демонструють.
    План на другий тайм з контратаками міг спрацювати, але з поля пішли ті, хто мав би віддавати передачі на умовних Брагару та Волошина.
    Сумніваюсь, що "Рейнджерс" нас розчавить, тим більше, що їх будуть женути вперед власні трибуни і ми зможемо зіграти на контратаках, але вже з Піхальонком та Шапаренком на полі. Плюс до них в компанію, на мій ділетантський погляд, слід випускати Волошина та Кабаєва. Можливо, ще Дубінчака та Тимчика, в разі відновлення останнього.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Parker, доброго вечора! Вже золотого вечора.

      Я от не погоджуюсь, що футбол Рейнджерс примітивний. Рівень багатьох гравців слабший за наших гравців. Але команда тактично грамотна. І вміє грамотно використовувати свої козирі. Футбол у них може і не вичурний, але вертикальний, швидкісний, із хорошими навісами і якісним вмінням форварда відкритись на ці подачі. Це все робота тренера. Хороша робота. А от наш тренер програв тактично другий тайм. Саме тренер дав команду грати на утримання. І ось ця тактика виявилась зручною для шотландців. Сподіваюсь, що СаШо зробить правильні висновки із своєї помилки.

      Видалити