вівторок, 24 вересня 2024 р.

Чи вийде у Динамо нав'язати Лаціо свій футбол?

 

Динамо підходить до першого матчу у ЛЄ. Новий формат. Нова стратегія і тактика. Хоча, треба просто перемогти у всіх матчах і турнір виграється. Це так просто на словах. Лаціо – наш добре знайомий суперник. Італійці – наші давні друзі. Всі знають, що для українських клубів і збірних саме італійці є найбільш незручним суперником. Хоча, я чомусь так думаю, що італійці є незручними для більшості клубів і збірних. Такий вже стиль гри – незручний.


Таке класне фото. Ребров і Неста. Були часи. Але статистика матчів між Динамо і Лаціо невтішна, сумна. Остання зустріч була у 2018, у плей-офф ЛЄ і тоді ми поступились. Наразі нас чекає одна гра, домашня в Гамбурзі. Зараз багато хто може сказати, що сьогодні Лаціо – відвертий середняк серії А. Амбіції може і є, але точно не на зону ЛЧ. ЛЄ для цього складу – величезна вдача. Тим більше, що влітку склад став ще слабшим. В 2018 проти нас грали Стефан де Врей, Мілінковіч-Савіч, Луіз Феліпе, Лукас Лейва, Феліпе Андерсон, Луіс Альберто, Марко Пароло, Нані, Чіро Іммобіле і інші. Більшість із цих гравців – епоха для Лаціо. Команда грала одним складом багато сезонів. Гравці найвищого, топового рівня. Зараз із цим у Лаціо біда.

Дійсно у італійців немає екстраординарних гравців. Є добротні середняки європейського футболу. Це так, щоб не вилетіти із Серії А, пробитись у єврокубки і там не провалитись. Але мова про титули – не для цього Лаціо. Немає і талановитої молоді. Склад для стабільного перебування у першій 8-ці. Це теж рівень. І, цілком ймовірно, рівень вищий за Динамо. Бо ж Лаціо грає у конкурентному чемпіонаті. І це італійці. Взагалі складно передбачити рішення їх до ЛЄ, до матчів із Динамо. Таке буває, що клуби, для яких важливіше результати у чемпіонаті, в єврокубках довіряють більше часу резервним гравцям. У Лаціо гравців багато. Може бути і таке.

Гра італійців побудована на якості флангових гравців. І вмінні форвардів відкликатись на їх передачі. Відсутність Іммобіле – пошуки швидкості в атаках. Якщо немає швидкісних форвардів, то наразі шукають вінгерів на вістря. Рухомий механізм – капітан команди Маттіа Дзаканні. Він дає швидкість і креатив. Однак, нам треба пам’ятати, що італійці завжди не дають тобі грати. В’язкий футбол, скучний, але раз і вони знаходять свою атаку. Так буде і з нами. Ми зав’язнемо в їх побудовах. Багато хто здивований тим, що шахта не зуміла нічого створити біля воріт Болоньї. Це італійська команда. Вони вміють сушити гру. Буду приємно здивований якщо Динамо зуміє знайти підходи до воріт і заб’є хоча б один гол. Але все можливо. СаШо має великий досвід. У тому числі і проти Лаціо.

Дякую ЗСУ!!!

16 коментарів:

Parker сказав...

Усім привіт!
Особливо ні на що не розраховую. Буду приємно вражений, якщо зможемо здобути бодай нічию. Але поразка особливо не засмутить - обидва італійські клуби є, принаймні на папері, головними претендентами на вихід з групи. Дійсно, матч "Шахтаря" з "Болоньєю" дуже показовий: ця італійська команда типовий середняк серії А, який в минулому сезоні стрибнув вище голови і потрапив у ЛЧ. Але влітку склад змінився/послабився. Втім, це не дуже допомогло гірникам. А наш суперник є стабільним учасником єврокубків, і в тому числі - ЛЧ. Так, можливо, зараз не найкращі часи для "лаціаллє", але вони грають у дуже потужній лізі. "Динамо" буде дуже складно.
Вбачаю, що наш єдиний шанс - грати на контратаках, приділяючи максимальну увагу руйнуванню атак суперника. На мій непрофесійний погляд, доречно було б випустити Бражка та Михайленка в опорну зону, плюс Шапаренка для розгону атак. А попереду швидких Кабаєва з Брагару. Ярмоленко, звісно, має великий досвід та майстерність, але, гадаю, нам переважно треба буде захищатися і чи вибігатиме Андрій в контратаки - то питання. Ну а Буяльський з Піхальонком за такої гри проти м'яча будуть геть зайві. Не дадуть нам довго контролювати м'яч та розігрувати його на половині поля італійців.
Звісно, можна скільки завгодно сподіватися, що ми будемо грати з "Лаціо" з позиції сили, чи хоча б 50х50, але я в це не вірю.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!

Михайленко і Волошин травмовані. Вони не зіграють найближчі матчі, у тому числі проти Лаціо.

А Шовковський зробить ставку на перевірених гравців. Я б не виключав навіть появи Попова, який тільки відновився, одразу у стартовому складі. СаШо буде грати у свій футбол, намагатись грати. Тут він передбачливий. Ми вже побачимо конкурентність цього футболу на фоні Лаціо. Я так думаю, що тільки ВВЛ вмів підготувати конкурентну команду у слабкому чемпіонаті так, що вона вміла грати проти найсильніших команд футбольного світу і за грою їх перегравати.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne, ну тоді Рубчинський, бо на полі потрібно буде, як то кажуть, ригати. Мав на увазі, що наша класична трійка Бражко, Шапаренко, Буяльський в цьому випадку не допоможе. Вона є дієвою, коли ми контролюємо м'яч, а суперник сидить в захисті. Та цього разу так не буде.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Если сегодня сильно повезёт, то ничейку зацепим! Верю ли я в это? Нет.

Leonidas B сказав...

Вітаю спільноту, щоб на щось розраховувати в цій грі треба забивати, а в Динамо з цім не дуже, будемо сподіватися що гравці в змозі гідно зіграти.

ViAn сказав...

Як бачимо склад контратакуючий у Динамо. Без Буї. Лаціо грає без 5-х гравців старту. Тобто є певна ротація.

Стас сказав...

Ну, собственно, что и следовало ожидать! Защиты как не было так её и нет!

Стас сказав...

Всё ДК посыпался. Можно выключать и не портить себе нервы.

ViAn сказав...

Так, провальна гра в обороні. Викидання центрбеків і голи із зони правого-центрального захисника. Що Себальойос, що Біловар для такого рівня поки не готові. Але в атаці Динамо, як не дивно, створює гостроту.

Може 2-й тайм дасть якусь надію. Та поки це провал.

Leonidas B сказав...

Психологічно гравці не в змозі витримати, та що сходе в чемпі то на цьому рівні безжально карається, з командою треба більш ретельно працювати, щоб команда грала, а не перла на амбразури. В останьому матчі можно було передбачити що може команду чекати сьогодні, там на порядок більш в комфортніх умовах не змогли зробити результат.

ViAn сказав...

Насправді наразі у Динамо є очевидні проблеми із реалізацією. Не йде м'яч у ворота. Із партизаном що тільки не залітало. А зараз не йде. Я так думаю, що гравці вже наїлись і у фізичнй ямі. СаШо повинен знайти механізми як змінити цю історію. У Динамо таке вже було. Тоді налисо вся команда поголилась. Темп такий зараз, що команда повинна грати по накату. А гри серпневої немає. Зовсім немає.

Leonidas B сказав...

Лаціо в другому таймі сильно не наполягав, завдання було виконано в першому таймі, два голи Динамо мало ще пропустити, пожаліли киян, но скільки ж втрат м'яча на рівному місті, скільки ж подарували.

Стас сказав...

Не раз говорил не хочешь покупать центр защиты, будешь иметь такие вот "чудеса"!!!((( И покупка Себальоса тому лишнее подтверждение! На тоби Боже, шо мэни не гоже!((( И не нужно обманывать никого, ведь все всё видят.

Parker сказав...

Усім привіт!
На превеликий жаль, неконкурентний чемпіонат відбивається на грі навіть наших грандів у єврокубках. Гравці в ЧУ не відчувають тиску, вважаючи (і в переважній більшості випадків вони праві!), що можна не забити м'яч в цьому епізоді, адже буде наступний і, скоріш за все, не один; можна помилитися в захисті, адже там десь є ще голкіпер, та й суперник не обов'язково заб'є, а ще й своя атакувальна ланка може, в разі необхідності, напружитися та й відіграти один, а то й більше м'ячів.
А італійці грають в серії А, де умовний "Комо" може відібрати очки в учасника ЛЧ "Аталанти". І таких матчів там дуже багато. Саме через це і забили нам майже усе, що створили. Як подолати цей психологічний бар'єр - не знаю. Дуже вже значна різниця між "Лаціо" та "Лівим берегом", при усій повазі до останніх.
Передбачувана і майже запланована втрата очок.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Веселий футбол від СаШо продовжується. Просто гравці Лівого Берегу - не гравці Лаціо. А так все могло бути куди драматичніше. Алеперемогли і добре. Гол Бражка - фейєрія.

Parker сказав...

Привіт усім!
Вітаю з перемогою! Наскільки ж відрізняється рівень ЛЄ та ЧУ! Дуже мало в нашому чемпіонаті дійсно напружених конкурентних матчів! Ось і сьогодні без Тимчика, Шапаренка, Піхальонка та Ваната здобули 3 пункти. І це при цьому, що на поле виходили 4 центральних захисника, а Рубчинський, Брагару та Герреро почали матч в основі.
Окремі вітання Михавку та тому ж таки Рубчинському з першими голами за "Динамо"! Чекаємо гольовий дебют Герреро!
От і ніби гра була під контролем "Динамо", і індивідуальна майстерність є вищою, а кілька разів дозволяли супернику наносити небезпечні удари з меж карного майданчика. Саме за оцю неуважність нас тричі покарав "Лаціо".
Окремо відзначу гол Бражка майже з 50-ти метрів, хоча голкіпер ЛБ дуже допоміг Володимиру відзначитися.
Готуємось до "Хофенхайму" та сподіваємось на перші очки в ЛЄ!

З повагою, Parker.