Страницы

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

ІМС, Гоффенгайм і дивовижний стадіон на Лівому Березі Києва

 

Відомий експерт розказав страшну історію про те, що ІМС вирішив допомогти СаШо здобувати очки у ЛЄ. І от саме тому у матчі із Лівим Берегом Динамо грало у 2 опорних півзахисника. От такі справи у експертів. Їм аби щось закинути в інформаційний простір. Такими темпами можна будь-яку звичайну ротацію можна зробити ідеями виключно ІМСа. Насправді всі прекрасно розуміють, що Динамо наразі має можливість міняти по 5-6 гравців у старті кожного матчу. Ніхто не буде сперечатись із тим, що Шапаренко – найкращий гравець цієї команди. Гра з ним і без – зовсім різні історії. Так і МанСіті без Де Брюйне теж зовсім інший. При всіх трансферних можливостях другого такого не знайти. А Рубчинському треба грати, щоб прогресувати. Слова СаШо про те, що він міг би зіграти із Лаціо від глибокої оборони, але він грає інакше – факт. І не буде він грати в якийсь інший футбол далі. Це його стиль.


Скажу пару слів і до цього фото. Стадіон Лівого Берега має багато гарних відгуків. В наш час ми всі повинні підтримувати нові футбольні проекти. Але при всіх плюсах. А хто допустив цей стадіон до змагань? Стадіон то дійсно хороший. Та от є 2 моменти. У матчі із шахтою Лівий Берег програв 0:1, а гол Сікан забив із півметрового офсайду. Тут ми бачимо фото. Воно таке ж, як і у матчі Лівий Берег проти шахти. Немає офсайдної камери. Для системи VAR на цьому стадіоні недоступний ракурс по лінії. Саме тому як хочуть, так лінії і малюють. Реально встановити офсайд у Андрія нереально. Може він був, а може і ні. Цей ракурс не дає можливість встановити крайню точку. Її  не видно, просто не видно. І цей стадіон і далі буде приймати матчі, і далі будуть виникати подібні історії. Всіх все влаштовує. Поки влаштовує. Особливо шахту, у них це домашній стадіон. Можна приймати правильні і потрібні рішення. Бо ж довести нічого не можливо.

У нас прийнято шукати завжди нащадків ВВЛ. Всім добре відомо, що Маестро вмів сушити матчі. Тактика нічия на виїзді, перемога вдома – залог чемпіонських сезонів. Лобановський мав свій погляд на футбол. Шовковський грає у свій футбол. Це вже чітко зрозуміло. Який він футбол від СаШо? Інтенсивний, швидкий, агресивний, із неочікуваним пресингом. Футбол ризиковий, із високою лінією оборони. Тобто це сучасний футбол. Саме в сучасний футбол намагається грати Гоффенгайм.

16-те місце після 5 турів у Бундеслізі. 1 перемога і 4 поразки. Це дійсно виглядає показовим моментом. Гоффенгайм зараз у скрутному стані. Клуб втратив багато якісних гравців за останні 2 трансферних вікна. А зараз багато з основних ще й травмовані. Хоча нам би їх проблеми. Німці витратили 51 млн. євро на придбання нових гравців. Але таке буває, що є командна тактика, вкрай специфічна, і є гравці, яких купують попри те, що їм ця тактика не підходить. Цікава історія. Хоча Гоффенгайм – точно на 16 місце. Це стабільний середняк Бундесліги із амбіціями на єврокубки. Де ми і зустрічаємось.

Гоффенгайм грає в агресивний футбол. Надзвичайно агресивний, атакуючий футбол, який вимагає фізики, концентрації і майстерності. Із фізикою повний порядок, а от майстерність – вже інше. 3-5-2. Тут так важливо, щоб захист працював відлагоджено, компактно. Саме тому клуб багато забиває і ще більше пропускає. У захисті грають півзахисники. Але це все підхід Аталанти Гасперіні. Футбол на виснаження. Саме тому Динамо буде складно. Помилки під пресингом. Ми всі про це знаємо. Погана форма, слабкий старт у Бундеслізі – додаткова мотивація для гравців Гоффенгайма перезавантажитись за рахунок Динамо, яке буде грати у свій футбол. Така реальність СаШо, він будує план на матч виключно від власної гри. Може це сила, а може слабкість. Гра покаже.

Дякую ЗСУ!!!

12 коментарів:

  1. Привіт усім!
    На мій погляд, не важливо, яке там зараз місце посідає "Гофенгайм", пройшло усього 5 турів. У нас от минулорічний чемпіон "Шахтар" зараз на 4 місці. Головне, що в Німеччині дуже потужний та конкурентний чемпіонат, де усі команди викладаються на максимум у кожному матчі. А нам цього бракує.
    Дай Боже, Шовковський та команда будуть враховувати досвід гри з "Лаціо", коли нас карали за найменшу помилку, і цих помилок буде значно менше. Та й в атаці гравці ДК кожен момент будуть розглядати як чи не єдиний шанс, щоб його не гаяти.
    Знову скажу, що буду радіти нічийному результату.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Parker, доброго дня!
      Я думаю, що ми зараз зіштовхуємось із тим фактом, що топ-ліги - клуби, які грають на інших швидкостях. У всіх цих лігах футболісти і клуби готові тримати темп. Ми же не можемо це робити. У нас в чемпіонаті більшість клубів зачиняються на своїй половині поля і вибігають в контратаки. Бундесліга і Гоффенгайм - фізика, темп, боротьба. Не бачу у Динамо жодних шансів проти будь-якого клубу Серії А, Бундесліги, Примери... Відскочити на нічию - максимум. Зараз є величезний розрив між топовими лігами і іншими. Показово - вчорашній Брест проти РБ Зальцбург. РБ так само вариться у своєму чемпіонаті і банально не може тримати темпоритм. Хоча набір гравців сильний.

      Динамо наразі не в кращих кондиціях. Може у кращих ми б темп витримали. Але наразі завтра знову буде Динамо виглядати конкурентним, але забивати буде Гоффенгайм. Якщо буде інакше, то я приємно здивуюсь.

      Видалити
  2. Я вот всё думаю а Металист при Маркевиче... И вообще то время, мы могли или не могли? А тот Шахтер мог?! Я всё о том что надобно прекращать врать!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ще раз усім вітання!
      2ViAn: інтенсивність футболу теж має значення, як і необхідність грати на максимумі проти будь-якої команди. А у нас, нажаль, у матчі з "Лівим берегом" відпочивають Тимчик, Шапаренко, Піхальонок та Ванат і ми досить впевнено здобуваємо перемогу.
      2Стас: якщо мова йде про перемогу в єврокубку - то "Шахтар" це зробив, "Динамо" було за крок до фіналу, а металіст програв тому ж таки "Динамо" в 1/8, якщо я не помиляюсь. А потім до фіналу дістався "Дніпро". Звісно, зараз ми про таке і мріяти не можемо - і гравців у нас настільки якісних нема, і загальний рівень чемпіонату значно просів. Я вже про це казав, можу повторити: то не середняки підтягнулися до рівня лідерів нашого футболу, то лідери опустилися до рівня середняків. "Шахтар" вже сьогодні повторив наше антидосягнення, програвши італійській "Аталанті" 0:3.

      З повагою, Parker.

      Видалити
    2. Стас, я б не порівнював рівень нашого чемпіонату 10-12 років тому із сьогоденням. Можеш взяти склад Динамо епохи Ленса, Віди, Драговича, Беланди, Велозу, Антунеша, Мбокані, молодого Ярмоленка і подивитись на склад зараз. Хто б там грав із сьогодняшнього складу? Може Шапаренко і Бражко, можливо Михавко б довіряли. Але глобально максимум 5-6 гравців були б в обоймі з 22 гравців, бо є ліміт на легіонерів. Рівень чемпіонату був такий, що ми точно входили по вартості у 7-ку кращих чемпіонатів Європи.

      Видалити
  3. Parker, максимум проти Лівого Берега, необхідний для перемоги, і максимум проти Лаціо - різні максимуми. Є максимум Динамо. І тільки у матчах із Лаціо чи Гоффенгаймом, навіть програючі, команда вчиться підвищувати цей максимум. Тому єврокубки настільки важливі для розвитку футболістів.

    ВідповістиВидалити
  4. 2ViAn:
    Нічого вони не навчаться, якщо і надалі для перемоги в чемпіонаті можна не випускати таких гравців, як Шапаренко, Піхальонок та Ванат. Просто відбудеться розмежування єврокубків та ЧУ. А в таких умовах дуже важко налаштуватися на серйозний двобій, коли ти кілька днів тому грав особливо не напружуючись.
    Повторюсь, це не проблема "Динамо", це проблема усіх наших учасників єврокубків. Поки умовне "Динамо" не буде харкати кров'ю як от у матчах з "Рейнджерс" чи "Зальцбургом" у внутрішній першості - нашим клубам нічого серйозного на європейській арені не досягти.

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  5. Да ты хоть двух опорников ставь, защиты как не было так её и нет!(((

    ВідповістиВидалити
  6. Поки все логічно. Не йде, зовсім нічого не йде. Думаю, що із Ромою буде таке ж саме. Хоча Рома для Динамо - улюблена команда.

    ВідповістиВидалити
  7. Ну що ж, передбачувано.
    Німці, можливо, створили менше, ніж "Лаціо", але свої два забили, а от нам взагалі не дали нічого створити, хоча у матчі з тим таки "Лаціо" хоч щось в атаці виходило. Десь після стандартів, десь дальніми ударами.
    Найяскравішим показником нашого поточного рівня є те, що ми за останні 15 років впали з 8 місця на 21 у рейтингу УЄФА. І з такими результатами це може бути ще не межею.
    Особливо і обговорювати у матчі нема чого. Сумно...

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  8. Усім вітання!
    Не дуже переконлива як за рахунком, так і за грою (особливо у другому таймі), але перемога.
    Зі спостережень:
    Брагару все ще вершник без голови - біжить швидко, але сканер не працює;
    Буяльський в позиційній атаці і Буяльський в контратаках - то як містер Джекіл та доктор Хайд;
    Ярмоленко осіннього розливу значно поступається за кондиціями собі ж весняному;
    Михайленко та Рубчинський поступово вчаться тримати баланс між атакою та захистом;
    Герреро аж занадто бажає забити дебютний гол, що йому, як на мене, і заважає;
    Шапаренко вийшов на поле, але йому було складно, адже не було з ким обігруватися.

    Усім гравцям збірної удачі та повернутися без травм, а травмованим, яких вже досить багатенько - якнайшвидшого одужання!

    З повагою, Parker.

    ВідповістиВидалити
  9. Кривбас готувався тиждень. Динамо тільки вчора приїхало в Київ. Перший тай був дуже якісним. Треба було більше забивати. На другий тайм Динамо втратило малюнок гри. Тут велика робота саме гравців Кривбасу. Рівень Михайленка, Рубчиньского, Герерро і Брагару ще недостатній. Але всі ми бачимо, що це молоді гравці із хорошим потенціалом. Вони будуть додавати. У цьому основний плюс Динамо, що більшість гравців у Команді прогресують.

    А так, як я вже казав, що Динамо у серпні було на піку. Вже місяць, як Динамо спочатку упало в яму, а тепер із неї вибирається. Сподіваюсь, що до матчу із шахтою, який вже не за горами, буде краща готовність. Все ж 3 тижня - хороший час для того, щоб відновити форму.

    ВідповістиВидалити