понеділок, 15 квітня 2024 р.

Складні рішення і добре, що не суддя, а Бражко - головний герой матчу...

 

Якщо у футболі живе інтрига, то і чемпіонат живе. Якщо у окремих матчах є інтрига, то такий футбол цікавий всім. І тут, хто б що не казав, саме красивий футбол приваблює людей, які можуть захотіти заплатити за такий футбол. Але ми зараз живемо в таких умовах, я впевнений, що далеко не тільки ми, коли футбол, та й інші види спорту, можна дивитись 24 години на добу. Одночасно по 50 матчів. Ринок перенасичений футболом. Регулярно зустрічається таке, що в один і той самий день і час грають Мілан з Інтером, Реал із Барселоною, Бенфіка із Спортингом і ПСЖ із Монако. Важкий вибір для фанатів цікавого футболу. Кожен дивиться те, що ближче. Олександрі Динамо може і не зацікавить мійльйони фанатів, однак Динамо стабільно дивляться під 1 млн людей. Правда це коли йде трансляція на 2+2, Футболхабі і фірмовому телеканалі Динамо. Із УПЛ ТБ все набагато складніше. Та мова зараз про Олександрію Динамо.


   Сам матч був знову розтягнутим на багато годин. Емоційно все було доволі песимістично. Гра не йшла. Олександрія намагалась нав’язати силовий, тягучий футбол. От як вчора робила Астон Вілла. Розтягнути, змусити оголити тили і спіймати на швидкісній атаці.  Але СаШо схоже прочитав це і все ж знайшов ключ. Так, високий пресинг не виходив, але зараз є вміння півзахисту якісно робити підбори і розвертати атаки у вільні зони. Тут ще й вагома історія Шапаренка і Ваната. Такий момент Динамо чекало. Так само грало у силовий футбол. А потім був 100% гольовий момент від Ваната. Все він зробив правильно, але банально не влучив у дальній кут. А потім не влучив по м’ячу, коли розстрілював би ворота. 2 таких моменти не використав. Моменти, які були розраховані саме під цю гру Ваната, Волошина, Шапи.

І тут це вилучення. У футболі буває різне. Сперечатись нереально. 2 жовті, пропуск наступного матчу, і команда в меншості на таку складну гру. Та й ще й м’яч не хоче йти у ворота. Гол Бражко може і на характері, але теж тут все на тоненьку. Цілком можливо, що суддя передивився відео із моментами вилучення Волошина. Вирішив тут не різати далі Динамо. Але якби він не зарахував гол, то цілком мав би на це підстави. Епізод динамічний. І момент коли 2 ноги зійшлись можна трактувати в обидві сторони. От Беніто зарахували фол, хоча там була небезпечна гра від гравця Вереса. Тут вирішив суддя, що момент ігровий. На тоненьку так перемогли.

Ванат все ж показав, що вміє забивати, але судді там побачили офсайд. Був він там чи ні? Немає правильного ракурсу. Немає офсайдної камери в Олександрії. Кожен наступний матч для Динамо буде ще важчим. Після декількох хороших матчів знову пішли складні матчі, де все йде не за планом.

Дякую ЗСУ!!!

9 коментарів:

Parker сказав...

Усім вітання!
Якщо дивитися глобально - то Шовковський на своїй дистанції грає доволі непогано. Так, були дві прикрі нічиї з "Вересом" та ЛНЗ, але основні втрати прийшлися на каденцію Луческу: усі 4 поразки та ще одна нічия. І дві з цих чотирьох поразок були абсолютно необов'язковими. Що з "Чорноморцем", що з "Поліссям" програші були явно не за грою. Та й "Дніпро 1" не демонстрував у матчі з ДК чогось надзвичайного. Гра з "Шахтарем" була більш-менш рівною, і тут не можна сказати, що ми мали обов'язково брати хоча б один балл, з усіма іншими такі шанси були досить суттєвими.
Перемога над "Олександрією" дійсно була не дуже впевненою, це м'яко кажучи, але враховуючи наскільки несприятливо складався цей матч, його можна занести до активу команди.
Завтра подивимось на гру проти "Минаю", чи зможе Шовковський придумати щось проти Любеновича, адже зараз закарпатці не виглядають безпорадними.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!

По Минаю можна сказати так, що це доволі молода команда. Цим вона відрізняється від більшості команд нашого чемпіонату. У нас ще молоді команди - Рух і Динамо. А так в основному команди досвідчені. Є молоді гравці, але в основі склади досвідчені. Цим і цікаво, що Любеновіч будує команду на перспективу.

Vitos сказав...

У Динамо в основі виходить по 2-3 молодих гравця, це молода команда? Така кількість молодих у 90% команд світу.

ViAn сказав...

Vitos, у стартовому складі Динамо грають: Дячук, він конкурує із Михавко, який почав весну основним, а потім отримав травму і втратив місце у старті. Але Михавко - гравець теж основи. Впевнений, що він поверне своє місце у старті, Вівчаренко, Бражко, Волошин і Ванат. Це все гравці молодіжної Збірної за віком. Також награється Пономаренко. Але якщо брати стартовий склад, то Михавко(Дячук), Вівчаренко, Бражко, Волошин і Ванат. 5 молодих гравців у старті стабільно.

ViAn сказав...

Стосовно гри з Минаєм, то це був день Буяльського. Дуже сильний матч від нього.

Parker сказав...

Усім вітання!
Ну що сказати? От ніби і перемогли, і за моментами тотальна перевага, особливо у першому таймі, і виконавська майстерність, і досвід і багато чого ще. Але забий "Минай" другий гол, в ситуації, коли Бущан зробив сейв після повторного удару, і зовсім не факт, що "Динамо" змогло б повернутися до гри та вийти вперед.
Шапаренко відіграв лише один тайм і виглядав зовсім кволим. А після того, як замінили Ярмоленка та Буяльського, таке склалося враження, що Микола цього не помітив. Хоча мусив помітити, адже після замін він мав стати мізками цієї команди на полі. Але не став!
Добре, що забив Волошин, та й в цілому Назарій провів досить непоганий матч, розмуміючи, що нема сенсу берегти сили, адже наступний поєдинок він пропускатиме через дискваліфікацію.
Шепєлєв також розчинився на полі, не побачив його роботи ні в захисті, ні в нападі.
Відсутність Бражка позначається, він додає потужності та агресії в центрі поля.
Діалло теж якось окремо від команди, хоча надії та перспективи були великі. Поки не виправдовує.
Пономаренко вийшов і мав один момент - поки не реалізував.
Вразив Попов, який не почав діяти в стилі Серхіо Рамоса в епізоді, коли відбулося зіткнення з гравцем "Минаю".
Дячук в чергове досить спокійно та без особливих зауважень.
Бущан не тільки зробив сейв, але й ногами виконав непогано.

В цілому взяли свої 3 очки та маємо чекати на невдачу від гірників. Іншого варіанту зачепитися за чемпіонство, на жаль, не існує. Не все залежить від "Динамо".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Хочу нагадати нашу дискусію стосовно Володимира Бражка у вересні 2023, де я казав, що він стане лідером Динамо і буде грати навесні у старті Національної Збірної. І що він набагато різноманітніший, і цікавіший, ніж Сидорчук. Хоча Бражку ще є куди рости і прогресувати. Він тільки на початку свого футбольного шляху.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Бражко, звісно, прогресує, але, скажимо відверто, у нього нема конкурентів у "Динамо". Андрієвський та Шепєлєв виглядають значно слабше.
Восени Бражко ще не дуже розумів свою роль на полі, до того ж при Луческу уся команда виглядала розбалансованою. ЗаразШовковський з тими ж гравцями особливо кардинально нічого не міняючи, збалансував гру у нападі та захисті. Нам значно менше стали забивати із зони опорного півзахисника, що відбувалося в осінній частині чемпіонату. Плюс нижче став діяти другий центральний півзахисник, адже один Бражко не може "випалювати" усю опорну зону. Але його прогрес значний.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Якщо подивитись зараз на розвиток футболу, то роль опорного півзахисника стає все більш ключовою. І не тільки при руйнації, а і при атаках. Родрі, Райс. Це все така історія. Специфічна позиція і вимоги, дуже великий об'єм роботи. Гравці із таким набором характеристик вкрай цінні зараз. І це штучний товар. Для Динамо і Збірної поява такого гравця, ще й власного вихованця, це величезна вдача. Та я думаю, що довго ми у себе його не втримаємо. Наразі саме він і Ванат, два друга, є головним активом Динамо.