понеділок, 19 червня 2017 р.

Чим далі в ліс, тим важче дихать...

  Сьогодні Динамо виходить із відпустки. Нас чекає новий етап розвитку команди. Дійсно не має особливого позитиву. До того ж останні інтерв’ю ІМС наповнені туманним змістом. Точніше особливого позитиву ми там не бачимо. Не видно там впевненості у найближчому майбутньому Динамо. Навпаки, там йде мова про судьбу Дніпра, що Динамо може її повторити. І на всьому цьому фоні важку думати про якусь перспективу. Тим більше, що лідери, останній великий актив команди - Ярмоленко і Віда, а також орендовані досить якісні легіонери, скоріше за все будуть продані. І це забезпечить життя команди на наступний рік. Перспективи – таке туманне зараз. Бюджетний тренер, бюджетні гравці. Але публічно високі цілі на минулорічних місцях. Та як добувати результати із значно слабшими гравцями – риторичне питання.


  За словами Хацкевича, а він зараз дає багато інтерв’ю, Ребров не знайшов слів для того, щоб мотивувати цю команду. А він їх знайде. І саме тому до Динамо повертаються Кравець, який за 2 роки в оренді двічі вилетів у першу лігу, Хльобас, Мякушко, Андрієвський. Я так бачу, що на збори поїде чоловік 40. І основний склад знову роздують до 30 гравців, як це було у Сьоміна. Та кількість і якість – різні речі. Саме тому мене продовжує лякати наступний сезон. Втрата лідерів, відсутність готових нових лідерів і намагання замінити їх досвідом, як у Гусєва, це кроки у прірву.
  На мою думку значно кращу було б повністю освіжити основу молодими гравцями. Хай би грали хлопці 18-22 років. Можна придбати не таких дорогих юних гравців з Балкан, Африки і вибудовувати команду, яка може і провалить наступний сезон, та гравці змужніють. І при правильній селекції через рік ми отримаємо нову молоду команду, яка буде боротись за високі результати. Та цього не буде. Команда виходить з відпустки і вже видно, що всі на місцях. Лише намічається втрата лідерів, а на їх місце прийдуть гравці, які не зуміли нічого виграти з Чорноморцем, Ворсклою і Гранадою.
  Втрата лідерів – реальність. Не варто думати, що Віда, Хачеріді і Ярмоленко залишаться. Безумовно на них є попит. Чомусь новину про Баварію і Ярмоленко всі сприйняли якось дуже вже негативно. Та головний негатив – те, що так багато людей, які вважать, що Ярмоленко – гравець рівня Евертона і Валенсії, і аж ніяк не Баварії. Та мало хто знає, що 2 роки тому Баварія цілеспрямовано вела перемовини із Динамо по трансферу Андрія. Та тоді все вирішив одіозний агент Дугласа Кости Жуніор Мендоса. Мати гарного агента для футболіста – величезна вдача. Чи залишить Ярмоленко Динамо цього літа? Я думаю, що із вірогідністю 90% це станеться. Яка команда це буде? Зараз казати рано, та це точно не буде Евертон і Валенсія.
  Перспективи Динамо є – молодь. Тут є повне порозуміння. Як на мене, то важливо не забити шлях цій молоді до першої команди. Важлива правильна селекція. Бо є ціла плеяда видатних гравців. І чомусь у багатьох клубах у 17 років вже грають в першій команді, а у нас із цим не поспішають. Перспектива Динамо банальна – вижити, стати на правильний напрямок розвитку і почати поступово давати результати. Чи вірно для цього обрали тренерський штаб? Чи дійсно вектор розвитку – власна молодь? Ми це веж скоро зрозуміємо. Та на сьогодні у всій туманній перспективі є важливе запитання. От ми цього літа продаємо всіх лідерів, та заробляємо грошей на наступний рік. Що буде далі? Що буде коли не буде кого продавати? Бо лідери не ростуть як гриби після дощу. Як команда планує не тільки виживати, а ще й розвиватись? Як планує рухатись вперед? Без стратегії не має жодних перспектив.
  Дякую за увагу!

5 коментарів:

Al Mih сказав...

Динамо заявило, что клуб лишен доступа к средствам клуба, находящихся на счетах в Приватбанке.

Клуб заявляет, что проблемы с доступом к средствам, которые являются основным источником финансирования клуба, имеют место после национализации банка в декабре 2016 года.

В своем заявлении Динамо просит руководство банка исправить ситуацию и разблокировать доступ к кредитным траншам.

Заявление, опубликованное на официальном сайте клуба, публикуется языком оригинала и без правок.

«У зв’язку з виникненням кризової ситуації, що спричинена втручанням Національного банку України у відносини з ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», офіційно повідомляємо про наступні обставини.

Так, футбольний клуб використовував банківські рахунки для забезпечення поточної діяльності, залучав кредитні ресурси на підставі Кредитного договору №0034-корп-вкл від 02.02.2009 року. За майже десятилітню історію співробітництва ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» та ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» між сторонами не виникало проблем чи протиріч в наданні кредитних чи будь-яких інших послуг.

Однак, у зв’язку з запровадженням в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» тимчасової адміністрації у грудні 2016 року та подальшою передачею банку в 100% власність держави ситуація змінилася кардинально.

13 грудня 2016 року Національний банк України визначив ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» пов’язаною з ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» особою. 20 грудня 2016 року, тобто через 4 робочі дні, рахунки футбольного клубу були заблоковані, припинено надання чергових кредитних траншів, обслуговування поточних рахунків.

Незважаючи на зазначене, керівництво та засновники ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» продовжили пошук конструктивного вирішення ситуації, яка склалась. Зокрема, було докладено додаткових зусиль для забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором, надання гарантій повернення кредиту, виконання умов кредитування, які діють в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК».


Всупереч позиції ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ», 15-16 червня 2017 року ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» повторно зупинив надання кредитних траншів, які гарантуються депозитом. У відповідь на запит, ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» 19.06.2017 року повідомив, що у червні 2017 року ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» одержало Лист Національного банку України від 14.06.2017 №20-008/41973 за підписом Заступника Голови Рожкової К.В.

Саме на підставі цього листа ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» припинив надання траншів за кредитною лінією.

У той же час ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» офіційно повідомляє, що рішення НБУ про пов’язаність клубу з ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» та наказ щодо блокування рахунків були скасовані в судовому порядку 20.03.2017 року у справі №826/20288/16. Під час розгляду згаданої справи НБУ та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб системно вводять суди в оману та зазначають про відсутність порушень прав ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» та випадків обмеження роботи банківських рахунків.

Також, НБУ поширює в мас медіа інформацію про нібито одержання футбольним клубом повного банківського обслуговування в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». В свою чергу ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ» наполягає на тому, що банківські послуги не надаються в необхідному обсязі, оскільки клуб позбавлений доступу до кредитних траншів, які є основним джерелом його фінансування.

Згідно з ч.1 ст.67 Закону України «Про банки і банківську діяльність», метою банківського нагляду є стабільність банківської системи та захист інтересів вкладників і кредиторів банку щодо безпеки зберігання коштів клієнтів на банківських рахунках. Таким чином, на наше переконання, НБУ здійснює не властиві йому функції, оскільки реальні дії керівництва НБУ та особисто пані Рожкової К.В. ставлять клуб у безвихідне матеріальне становище, порушують конституційні права членів трудового колективу, та перешкоджають статутній діяльності ТОВ ФК «ДИНАМО КИЇВ».

Очень плохие новости...Просто печальные!!!

ViAn сказав...

Хочеться сказати декілька речей. Безумовно привітати Сергія Станіславовича із посадою в амбітній азійській команді із історією і цілями. Все ж думав, що він буде тренувати в Європі. Та і Азія - досвід. Із цікавістю буду слідкувати за розвитком його тренерської кар`єри.
Безумовно окремо варто сказати про ю14, яка вчора перемогла Шахту в серії пенальті і вийшла до фіналу. По суті для мене перемога в півфіналі важливіша за перемогу в фіналі. Та тепер чекаю на фінал.
Al Mih, по цьому матеріалу. Кредитна лінія для Динамо закрита вже 6 місяців. Ми про це тут вже писали. НБУ перекрив один із каналів фінансування Динамо. Та, на щастя, є і інші джерела. Хоча блокуються великі гроші. І це відображається на трансферній компанії і на загальному рівні фінансуванн Динамо. Та це не критично. Команда буде жити далі і відвойовувати свої кошти у держави. Вже виграно 2 суди. Нажаль держава дійсно займає антидинамівську позицію. Не думаю, що ми побачимо Пороха на матчах Динамо в цьому сезоні, бо він перегнув палку. Та що поробиш. Доведеться Суркісам шукати інші напрямки фінансування. Тому ЛЧ - критично важливо.

Oleksiis сказав...

да, бачимо Хацкевич вирішив серйозно дати малоді шанс! взяв Тимчика і Михайліченка...а то що у нас в центрі нема креативщика, то все нормально! Зато нападників тепер ціла пачка, біда лише, що толку з них немає ніякого, буду радий, якщо Бєсєдін так і буде головним нападником клубу, хай людина розвивається

ViAn сказав...

Олексію, а я не бачу особливо багато молоді. Не бачу Оріховського, Шапаренко, Булєцу, Кравченко, Лєдньова. Думаю, що вони заслуговують отримати шанси заявити себе у першій команді. Думаю, що доцільно було б взяти Вікентія Волошина. Його однолітки вже грають на високому рівні. У 16 вже можна хлопця загравати. Для нього збори із першою командою - безцінний досвід був би.

Oleksiis сказав...

ВіАне, то був сарказм! Я навіть сумніваюсь, що Шепєлєв буде грати і далі, ось побачите, Корзун буде в старті.