четвер, 3 лютого 2022 р.

Динамо Чукарічкі. Розбір помилок і досягнень.

 

Товариські матчі не є показовими з точки зору результатів. Грає велика група гравців. Є молодь, яка тільки починає награватись в обоймі. Всі грають під навантаженнями, тому швидкості ще тримати важко весь час. Однак матч із Чукарічками є показовим. Бо ж грали 2 склади. І результати у цих складів абсолютно протилежні. Не тільки результати, а і зміст гри. Індивідуальні рішення – не залежить від фізичного стану. Бо рішення – рівень футбольного інтелекту. Помиляються всі. Та ціна помилки завжди різна. Хочеться проаналізувати гру Динамо у двох таймах. Бо ж всі це бачили. Всі можуть зробити висновки.


Перший тайм вийшов провальним саме за змістом. Чому? Навіть якщо не дивитись на рахунок на табло. Серби повністю переграли той склад, який у нас грав. Навіть при 0:2 вони продовжували тиснути, контролювати м’яч, домінувати. Гравці ж Динамо по суті єдиний гольовий момент створили на 2 хвилині матчу, коли Гармаш вийшов один на один із воротарем і просто ковирнув м’яч, а не якісно виконав удар. Варто сказати, що цей склад назвати повністю резервним я б не став. Все ж ціла група гравців максимально наближені до основи – Тимчик, Сирота, Гармаш, Де Пена і Дубінчак, який зараз позиціонується як головна заміна Миколенка. Бойко і Шепелев – теж люди з обойми. Хоча грають менше. Кулач, Антюх і Бурда дійсно майже не грали в першій частині сезону. Бражко ж – та молодь, яка награється з дубля. Кожен з цих гравців може з’явитись в основі на будь-який матч.

Перший гол у наші ворота. Тут важко щось розбирати капітально. Так, Тимчик дав спокійно подати. Не зустрів суперника. Але от видно, що Сирота займав свою позицію. Що він все бачив. І що контролював очима гравця суперника. Та під час навісу програв позицію, випустив гравця, не зумів заблокувати. Чому? Бо був спиною до суперника. Тоді як повинен був розвернутись і зустрічати гравця. Так вже виходить, що одна індивідуальна помилка гравця при індивідуальних діях призводить до пропущеного голу. Футбольний інтелект гравця Чукарічек виявився вищим за інтелект Сироти. Хоча там і Бойко міг вийти на перехоплення. Він був ближче до м’яча.

 

Другий гол – історія Кума. Гармаш отримує м’яч у центрі поля, невдало його оброблює, його накривають, а він, замість пасу назад в оборону, починає закривати корпусом. У підсумку обрізає команду. Важливо звернути увагу, що гравці Чукарічек зі всіх ніг летять в атаку, а Денис спокійно встає, спокійно дивиться як суперник скриває оборону. Жодного бажання летіти виправляти свою обрізку. Це дуже важливо. Апатія і пасивність. І те, що нам забили з рикошету від Сироти – вже зовсім інше.

А далі півгодини першого тайму, коли Динамо не зуміло створити в атаці взагалі нічого. Якесь безсилля. Коментатор так і сказав, що враження важких ніг. Чи є це показником? Просто цей набір гравців виявився неспроможним переломити хід гри. Впевнений, що для тренерського штабу – дуже показово.

Склад на другий тайм порадував появою пари Забарний і Боль. На мою суб’єктивну думку на сьогодні – найкраща пара центрбеків із наявних гравців. І конкуренцію може скласти лише Попов. Та йому треба ще відійти від важкої травми. Описувати хід гри не варто. Чукарічкі грали дуже агресивно. Створювали проблеми і основному складу. Але цей склад Динамо таки переломив хід гри, дотиснув, перехопив ініціативу, притиснув суперника до його воріт. Були знайдені аргументи, які зламали хід гри. І це є найбільшим позитивом. Але варто акцентувати на персоналіях.

Сама суперечлива фігура 2 тайму – капітан. Сергій Сидорчук декілька разів дико обрізався. Просто провалився. Але, на відміну від Гармаша, не виключився з боротьби. Між іншим і Забарний пару раз помилився, але не так фатально. Те, що після обрізок Сидорчука нас вибачили – фарт і все ж оборона вдало підстрахувала. Сидорчук знову міг забити шедевр з пасу Шапаренка з кутового. Але удар все ж вийшов не настільки разючим. Хоча все це дуже красиво. І гольовий пас на Вітіньо під тиском. Шикарний пас на 50 метрів по діагоналі. Це заслуговує на гучні оплески.

Гравець матчу – безумовно бразилець Вітіньо. Тепер можна побачити як він додає. Якість рішень у кінцевій фазі. Гольова на Буяльського. Вирішальний гол. Як він приймає, як вилітає в атаку, як намагається відпрацьовувати в оборону. Безумовно навесні Динамо отримає в основу якісного гравця на лівому фланзі. І тут то Де Пена не може не бачити, що Вітіньо виграє у нього конкуренцію в одні ворота.

Головна новина матчу – поява Бєсєдіна на полі. Артем відновився від травми. Не очікував, що так швидко. Чудова новина. І це на фоні Ваната, який дійсно провів  хороші 35 хвилин на полі. Дуже хороші. Зміцнів Влад за півроку. Бєсєдін – величезний позитив. Бо людина одужала після страшної травми. Можливо він не всім подобається. Але дійсно Динамо отримало форварда, який вмотивований і буде в кожній грі битись за результат.

Дякую за увагу!

12 коментарів:

Стас сказав...



Ведущий «ТаТоТаке» Михаил Спиваковский рассказал, к каким футболистам проявляет интерес киевское «Динамо».


- Я узнал от своих бразильских источников, что «Динамо» интересуется полузащитниками «Сан-Паулу» Игором Гомесом (на фото) и Родриго Нестором. Это два хороших игрока, которые прошли все юношеские и молодежные сборные Бразилии. Это футболисты, которые прямо сейчас играют в основе «Сан-Паулу».


Игора Гомеса везде называют «вторым Кака», и за ним очень серьезно охотился мадридский «Реал» полтора года назад. Клаусуса там аля-Цыганков – 50 млн евро.


Мне эта кандидатура кажется сомнительной, хотя он и самый дорогой игрок «Сан-Паулу». Его используют на позиции центрального атакующего полузащитника, но он достаточно «тягучий» игрок, не агрессивный, не врывается в зоны и не очень хорош в завершении. И даже редко бьет по воротам. Его игра – это стянуть соперников на себя и вывести партнера одной передачей один на один. В «Динамо» такой позиции нет.


Иногда Гомес появляется на фланге, у него есть неплохой кросс, но по динамике и обводке это далеко не Цыганков. Поэтому я бы из этих двух футболистов больше внимание обратил на Нестора.


Почему? Это очень сбалансированный полузащитник, очень умный и сбалансированный. Да, может, без такой динамики, как у Шапаренко, но если брать техническое оснащении, то Коля даже рядом не стоял. То, как Нестор работает с мячом, как видит поле, качество его решений…


Проблема только в том, что при таком футболисте на поле, как Нестор, обязательно должен быть опорник вроде Сидорчука. Ну или еще один сбалансированный игрок аля-Шепелев или Андриевский. И Нестор не сможет выполнять функции Буяльского.


Поэтому вопрос тут в том, что если Луческу видит в Несторе реинкарнацию Матузалема и хочет такого игрока, то Родриго – это супервариант. Но если он видит, что на этой позиции есть Сидорчук, молодые Бражко и Яцык, которым можно перекрыть путь в основу, то, скорее всего, Луческу выберет Гомеса.


Но в любом случае, конечно, задешево этот трансфер «Динамо» никак не провернет, потому что «Сан-Паулу» деньги особо не нужны, - сказал Спиваковский.


Отметим, что Игору Гомесу – 22 года. Всю свою профессиональную карьеру футболист, который может сыграть как в центре полузащиты, так и на правом фланге, провел в «Сан-Паулу». В составе бразильского клуба на его счету – 148 матчей (11 голов) во всех турнирах. Выступал за различные юношеские и молодежную сборную Бразилии.


21-летний центральный полузащитник Родриго Нестор также всю свою карьеру провел в «Сан-Паулу», отыграв за команду 69 матчей (1 гол) во всех турнирах. Вызывался в различные юношеские сборный Бразилии.
Вериться в это слабовато конечно ибо ,как молва гласит, они недёшевы оба,но там видно будет.То, что ищут замену центру поля уже плюс!

ViAn сказав...

Стас, інтерес до Ігоря Гомеса від Динамо є давно. Вже роки 3, так точно. Але він не додає ці роки. Просто тримає рівень. Тому і цінник на нього зараз суттєво знизився.

Стосовно Родріго Нестора, то він провів перший сезон в своїй кар'єрі гравцем основи Сан Пауло. Казати про дорого - філософія. Це гравець оборонного плану, з хорошою технікою. Тому про шалені гроші говорити не доводиться. До 10 млн максимум його цінник зараз. Це цілком адекватно.

Тут важливо побачити взагалі історію про підсилення цієї зими. Нажаль зараз все в тумані. Хоча от чергові інсайди кажуть, що перуанець офіційну отримав пропозицію від Динамо. Він в Молдові, тренується самостійно, не грає. Дійсно все схоже на те, що його бережуть під трансфер.

Стас сказав...

ViAn,ну я не считаю перуанца усилением для ДК сегодняшнего! Чтобы здыхаться нашего чернокожего №6 это да.Но потом будет проблема уже здыхаться самого перуанца! Понимаешь,всё как я и говорил,я хочу зарабатывать на выступлениях в ЛЧ,но я не хочу тратиться на хороших игроков!

ViAn сказав...

Стас, я теж не вважаю його підсиленням. І взагалі не бачу потреби в придбанні гравця на цю позицію, при наявності Попова і Боля. Але ж ми вплинути на ці процеси не можемо. Тому можемо лише чекати і обговорювати.

KoRchaGiN сказав...

А Смоловой к примеру считает (и дает выкладку почему) что сможет…. При этом от тренерского штаба мы много раз слышим о том что не могут быть 2 цз без опыта

Unknown сказав...

При наличии Попова и Боля - Забарного летом нужно продавать - при грамотной сделке в выигрыше окажутся все

KoRchaGiN сказав...

Забарный в паре с опытным левоногим партнером только улучшит свою статку, и учитывая его возраст суммы 30+ будут фигурировать … за полгода Попов восстановится и добавит команде агрессии в защите и координально улучшит ситуацию в игре головой…. Пару лет и тоже готов к продаже… а тут и Боль на подходе…. Зачем их мучать на нечвойственной им позиции левого ЦЗ? Превращая в посредственностей

ViAn сказав...

KoRchaGiN, а можна про досвід Дуланто подробніше? Який він? Серйозно. Я без жартів. 26 років. 159 матчів на професійному рівні. З них біля 100 - чемпіонату Перу. Це рівень чемпіонату Молдови. Навіть скромніше. Плюс десь 40 в чемпіонаті Молдови. Це рівень нашої 1 ліги по суті.
Що можна взяти в актив? 6 матчів у ЛЧ, 11 матчів за Боавішту в чемпіонаті Португалії. Тобто досвід - 17 матчів.

Попов має більше 60 матчів у 22 роки. При тому, що він 2 рази вилітав через важку травму. Матчі за різні Збірні, у тому числі на юнацькому ЧС, переможному для нас. 6 матчів у ЛЧ, 5 у ЛЄ. 12 у Юнацькій ЛЧ. Для 22-х достатній досвід. Та й наш чемпіонат - інша історія.

Сирота зіграв більше 40 матчів за Динамо в 21 рік. У тому числі 5 у ЛЧ, 3 у ЛЄ. Гравець Національної і Молодіжної Збірних України.

Забарний. 18 матчів за Збірну України. Учасник ЧЄ, де був гравцем старту. 64 матчі за Динамо, у тому числі 15 у ЛЧ, 4 у ЛЄ.

Я розумію умовного Отаменді. Дійсно там досвід. А який досвід у майже 27-ми річного гравця, який на рівні високих задач ніколи і ніде не грав?

KoRchaGiN сказав...

Я доктор - я не слежу за другими чемпионатами…. Разбор перуанца в блоге Смолового…. Попов правоногий деф, Дуало левоногий….Если нет цели продать Забарного…. Тогда это не нужный транспорт, Дэн уже играл левого дефа…. А нсли есть?

KoRchaGiN сказав...

На сегодня модно оценивать отбор и матчи в группе ЛЧ, поюс наверняка мнение Вернидуба, работавшего год с ним… капитан команды которая отобрала у кротов 4 очка в Лч, выиграла у Реала, и остальные матчи проиграла не безнадежно… ценник ни о чем - можно рискнуть. ИМХО

ViAn сказав...

KoRchaGiN, от ви як доктор скажіть будь-ласка, якщо візьмемо стоматологічну клініку, для прикладу і треба вставити імпланти. Є різні цінники, різні варіанти. Відповідно і різниця в терміні експлуатації, самій операції, естетичному ефекту і т.п. Жувати можна буде і металевими коронками, і золотими, і керамічними... але ефект у роті буде різний. Та й для людей, які дивитимуться - теж. Так і з футболістами. Дешеві гравці у 27 років - дешеві. Дорогі - дорогі. Футбол - ринок. Купити за 1,75 млн гравця - купити за 1,75 млн. При тому, що контракт ще довго триває. Ціна визначає якість. І це не акційні знижки. Це реальна ринкова вартість.

KoRchaGiN сказав...

Я доктор, а не стоматолог… для меда это принципиальное отличие… Ка вижу я - перуанец это катализатор а не бриллиант…. Он должен помочь выгодно засветить правых наших дефов. задачи заработать на его перепродажи нет