понеділок, 13 травня 2024 р.

Україна і її існування - найважливіше. А футбол можна і відкласти на саму дальню поличку...

 

Після поразки шукає виправдання лише слабкий. 2024 рік взагалі для України поки складається вкрай негативно. Ми продовжуємо втрачати території. У нас наразі критична історія із енергетикою. Наш ворог показує, що він готовий йти далі, нести величезні втрати, але продовжувати агресію. Нова тактика із КАБам дає свій результат. Вони нащупали слабке місце, знайшли аргумент, проти якого у нас поки немає відповіді. Тактика КАБів окрім можливостей продавлювати оборону дала і інший ефект – масові контузії у військових. Відповідно легко робити 300-ми величезну кількість військових. На цьому фоні йде 18 травня 2024 року. Для більшості цивільних чоловіків ця дата – кінець світу. Кінець їх мирного існування. Тотальне рабство. Так, у 2024 році ми досягнули критичної точки у війні. Тому футбол наразі втрачає свою актуальність. Навіть самі футболісти говорять, що не факт, що наступний сезон розпочнеться. Тому матч шахти проти Динамо – цілком другорядна подія.


Я маю розуміння, що є шлях, який необхідно пройти. У самій критичній точці завжди є ті люди, які дають світло надії. І є такі, які падають у пітьму відчаю, зневіри. Є 3 головні моменти, які необхідні Україні для переламу. 1-й, який зупиняє КАБи, - F16. Літаки у достатній кількості, мінімум 24, хоча і 1 літак – буде за щастя. F16 змінює ситуацію із застосуванням КАБів кардинально. Впевнений, що це всі розуміють. Рух орків буде одразу зупинений. Кількість 300-х зменшиться в рази. Так, КАБи будуть і далі пробувати скидати, але точно не спокійно, без супротиву по 20-30 на одну позицію в день. Вірогідність падіння орківських літачків буде вкрай високою. Мобілізація 300-400 тисяч людей – заділ на 2025 рік. Це буде та сила, яка зможе звільняти Україну. У 2025 у орків техніка буде вже вичерпуватись. Люди будуть, а техніка – ні. І, найважливіша історія, це знищення нафто-переробної галузі у орків. Цей шлях розпочато. Він успішно йде. Кожного дня нищяться НПЗ, нафтобази. Він є єдиним вірним напрямком. Сподіваюсь, що нафтопроводи і газопроводи також будуть всі підірвані. Всі. Війна закінчиться дуже швидко.

Стосовно мобілізації, то дуже багато паніки. ІПСО орківське задає тон через своїх блогерів, свої ботоферми. Наша влада теж створила людям у мирних містах зону комфорту. Війна не відчувається. Лише коли є тривоги і працює ППО, то війна повертається. Але відбій – життя повертається. Та й під час тривоги багато хто продовжує працювати. В 2022 людей відправляли з ТЦК додому, брали лише із спеціальностями військовими. За 2,5 роки люди пережили паніку, потім багато радощів, звільнення величезної кількості міст, сіл. У 2023 всі сподівались на контрнаступ, а зараз маємо загрозу для Харкова знову стати лінією фронту. Ніхто не хоче йти помирати. Є бульбашка комфорту, її створила нам діюча влада. Війна не відчувається. Тільки таким жорстким, непопулярним рішенням людей намагаються повернути у стан війни біля дома. Але люди вже досвідчені і так легко не ведуться. Важкою буде мобілізація. Багато відео, скандалів. Ще з січня 2024 потрапити у ТЦК було дуже складно. ТЦК працюють у Києві по 2-3 години максимум. І можуть пропускати по 5-8 людей на годину. Ні, зараз то вони почнуть працювати більше, але там як було середньовіччя, так і зараз.

Насправді немає ніяких електронних баз. Вся інформація зберігається у папочці паперовій. І зараз хочуть взяти інформацію із всіх наявних реєстрів, об’єднати і отримати якусь стартову базу. На 3-му році повномасштабки, на 11 році війни задумали нарешті зайнятись цифровізацією Армії. Це така агонія системи, яка давно прогнила зсередини. Більшість чоловіків оновлять данні. Ми так влаштовані, що побурчим і підемо робити. Ментальність.

А стосовно футболу. Динамо програло. Так, гра була рівною. По суті обидві команди нічого не створили. Багато біготні, боротьби, емоцій. Оце фото із небезпечною грою Криськіва – виправдання для слабких. Рахунок на табло. Виграв той, хто при рівній грі витиснув більше. Навіть за рахунок пенальті сумнівного. Чемпіонство втрачено. Зона ЛЧ забезпечена. Мотивація на 2 матчі, які залишились, – виключно професіоналізм. Особливої ваги вони не мають. Всі тепер берегтимуть себе для ЄВРО. Ми і так знаємо, що необхідно купувати дорогих гравців. Але дорогі гравці задешево не поїдуть. Тим більше на фоні матчу у Кривому Розі, який триває майже добу. Це складна історія. Особисто я хотів би, щоб грали одні українські хлопці і грали на рівних із Реалом і МанСіті. Теоретично це можливо. Купувати дорого гравців підчас війни – злочин. Десятки мільйонів треба витрачати на мільйони дронів. І взагалі футбол дійсно може припинити своє існування. Може і треба його зупиняти, виходити із зони комфорту і починати переводити Україну на військові рейки. Мова не про виживання футболу, а про виживання країни.

Дякую ЗСУ!!!

19 коментарів:

Parker сказав...

Усім вітання!
З чимось можу погодитися, а з чимось - ні.
Дійсно, штучно була створена зона комфорту. За 200 км від кордону з оркостаном війна вже майже не відчувається. Якщо, звісно, не брати до уваги великі індустріальні центри. А на правобережжі Дніпра - то й годі казати. Сам певний час перебував у Львові, та й у відрядження періодично туди їжджу - одна тривога на п'ять днів у порівнянні з 17 тривогами у Харкові, тривалість яких подекуди досягає 19 годин.
Щодо мобілізації: тут теж погоджуюсь, це складне питання потрібно було вирішувати ще 10 років тому, а пару років тому починати обліковувати чоловіків у авральному порядку. В тому таки Львові усі заклади харчування в теплу пору року просто переповнені чоловіками призовного віку, які спокійнісінько собі обговорюють, які автівки краще привозити для продажу в Україні з Європи. Це, звісно, стосується не тільки Львова, аналогічну картину спостерігав на набережній Києва, де натовпи людей окупували різноманітні ресторації різного цінового діапазону, в тому числі - і доволі дорогі.
Влада хотіла всидіти на двох стільцях одночасно - і воювати з окупантами, і не провокувати невдоволення суспільства непопулярними рішеннями. Як до того це нікому не вдавалося, так і в цей раз не вийшло.
Щодо футболу в цілому: не думаю, що наступний чемпіонат скасують, хіба потрібно більш розумно підходити до вибору стадіонів. На жаль, Полтава, Дніпро, Кривий Ріг та, можливо, Одеса, є не найкращими варіантами з урахуванням безпекової ситуації.
Щодо "Динамо": менеджмент клубу є вкрай слабким, тому про якісну "розкрутку" власних вихованців мова не йде. Та й в усіх інших сферах функціонування клубу все досить посередньо. Під попереднім постом я навів невеличку порівняльну статистику Луческу та Шовковського, яка свідчить про кілька простих речей: Шовковський має кращу статистику набору очок в середньому за матч; Шовковський втричі! покращив статистику в захисті. Ми програли "Шахтарю" не в суботу, а протягом10-13 турів, коли з 12-ти можливих очок здобули лише одне за нічию з "Колосом". Звісно, там був матч і з "Шахтарем", але були поєдинки з "Поліссям" та "Дніпром-1".
А недолугість менеджменту клубу полягає, в тому числі, і в тому, що після вильоту з усіх єврокубків Луческу не був звільнений, що і призвело до отих чотирьох найневдаліших турів поспіль. І лише після того, як це сталося, хоча усі ознаки подібного розвитку подій були вже після поразки від "Чорноморця" у четвертому турі, власники клубу ухвалили очевидне рішення.
Звісно, не можна не брати до уваги і провальну трансферну політику, коли травми Ярмоленка, Буяльського та Шапаренка не дозволяли проводити якісні заміни або змінювати тактику, виходячи з сильних якостей тих, хто знаходиться в запасі.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Как стало известно Sport.ua, полузащитник «Днепра-1» Алексей Гуцуляк входит в сферу интересов киевского «Динамо».


По информации источника, в трансфере лично заинтересован наставник команды Александр Шовковский, который хочет иметь ротацию и глубину на флангах, особенно на правом.

Гуцуляк с большой вероятностью летом покинет «Днепр-1». Он имеет несколько вариантов продолжения карьеры, но еще не определился со своим будущим. Контракт игрока с клубом действует еще один сезон.

В нынешнем сезоне Алексей провел за «Днепр-1» 23 матча, в которых забил 9 голов и сделал 3 ассиста.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Особисто я вважаю, що Луческу треба було знімати після минулого сезону. Динамо тоді посіло 4 місце, маючи фантастичний склад, як для нашого чемпіонату. Бо ж шахта тільки з літа 2023 почала знову активно підписувати бразильців. У цьому чемпіонаті, якби румуна і далі залишили, то ми б зараз боролись за 4-6 місце із Рухом і Поліссям - максимум.

СаШо треба дати час на роботу. І довіру. Впевнений, що він має свій погляд на перспективи Динамо, на розвиток і на трансфери. Динамо, скоріше за все, не буде підписувати легіонерів. Хіба що балканців, бо вони не бояться війни.

По ситуації в Україні, то я вперше виїхав з Києва у травні 2022. Виїхав на територію, яка була майже 2 місяці під окупацією. Тому бачив достатньо спалених бтр-ів і танків, цивільних машин, розкурочені будинки, блок-пости... А на мирну частину, у Львів, потрапив у вересні 2022. І тоді у Києві ще було багато блок-постів, а у Львові по суті комендантської години не було. Війна не відчувалась взагалі, ми тоді були трохи шоковані. І от Київ також вже більше року, яка набрав оберти і живе собі повноцінним мирним життям. А так я побував у багатьох містах, і у Мукачево, Луцьку, Буковелі, Франківську. І у Полтаві, Чернігові, Сумах, Харкові... Навіть у Харкові життя тече, війни немає... Так, є прильоти балістики, шахедів, але ТРЦ працюють, кафе працюють, повно чоловіків...

Стосовно роботи ТЦК, то я пішов 25.02.22. Простояв години 4, а розмовляли зі мною 15 секунд. Як і з багатьма іншими. ТЦК цікавили виключно люди, які проходили військову підготовку. Всіх інших відправляли почекати. Що коли буде треба, то до них звернуться. Мене взагалі... інвалід, військовонепридатний... йди у волонтери. Так і сказв, йди у волонтери...

У 2023, десь з червня, в Києві пішли перші облави. У метро, на вулицях почали зупиняти, виписувати повістки. Спілкувався із різними ТЦК-ашніками. Отримував повістку. Ходив у військомат, гасив її. Загальна історія вкрай проста, що документи застаріли, треба зробити нові. Нові документи - повний цикл. Аналізи, лікарня на 3 тижня, висновки лікарів і з усім цим на ВЛК. Хто проходив ВЛК у Києві на ДВРЗ, той не сміється. Я отримав відповідь, що треба витратити 2 місяці на все це. 2 місяці повністю не працювати... Бо система стара, бюрократія неподолана.

У 2024 ходив декілька разів у свій ТЦК... Ситуація змінилась кардинально. У 2023 приходив і одразу заходив. То вже у січні 2024 стояла товпа народу, яка уточнювала свої данні. ТЦК працювало по 2-3 години максимум, пропускна спроможність 8 чоловік на годину у січні. У травні 2024 вже 5 людей на годину.

Влада провалилась у 2022 році. Зараз хочуть електронний кабінет, електронний військовий квиток, електронні черги у ТЦК. І штрафи, і суди. Після 17 липня ситуація взагалі стане жахливою. Однак, 300 тисяч наберуть - безумовно. 2,5 роки бездіяльності. 33 роки перебування ТЦК у серендьновіччі із написами олівцями в особистій карточці картонній. Подолати нерівність можна лише одним шляхом - припинити всі розважальні процеси, у тому числі футбол. Бо здорові чоловіки заброньовані, а людей із раком, віл, психіатрією будуть грести, бо вони тепер всі придатні. Навпаки їх легше утилізувати на фронті. Складна це історія. Дуже складна. Відчуття відсутності рівності, бо одні рівніші за інших не з причини хвороб, а просто з причин наявності забронювати...

Тому моя думка така, що для перемоги треба припиняти оцю історію, що одні воюють, а інші розважаються.

ViAn сказав...

Стас, ще взимку була така інформацію. Гуцуляк піде в обмін на Супрягу. Грошей ніхто нікому платити не буде. А чи потрібен Гуцуляк Динамо? Якщо не купувати легіонерів, а Квасницю ніяк не підписати, то для чемпіонату Гуцуляк - хороший гравець, добротний. Із такими трансферами нижче 2 місця точно не будемо. Але і вище навряд чи.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Про Харків я все сам чудово знаю, адже я тут постійно мешкаю і працюю. Дійсно, в Харкові працюють ТРЦ та супермаркети, але не через те, що все добре, а через те, що у місті майже мільйон людей, яким треба задовольняти свої повсякденні потреби. У попередньому пості не дописав, що 17 тривог у Харкові - то на добу. Найбільший головний біль зараз - це КАБи, які пускають з літаків прямо над столицею БНР, і які долітають до північних околиць міста. Правда, і БНР не лишається осторонь - їм теж сипляться подарунки, в яких не спрацювали пристрої, завдяки яким вони планують аж на 70 кілометрів.
Щодо Гуцуляка - дійсно, з того, що є на внутрішньому ринку один з найкращих варіантів серед доступних. Аналогічно, було б непогано вхопити Рубчинського, але, думаю, там буде досить високий цінник.
В той же час, на мій погляд, Самбу перетримали: він виблискував на молодіжному рівні, а зараз не демонструє нічого.
Якщо не зможемо чи не захочемо Рубчинського - треба щось думати з центром поля, Буяльський та Шапаренко є безальтернативними, а це робить команду дуже вразливою.
Андрієвський та Шепелєв для ротації - можливо, але чи не є сенс спробувати залучити того ж Яцика?
Хоча, для підсилення потрібні, як на мене, хоча б два більш-менш якісних виконавці в центр поля.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, якщо слухати експертів, то Михайленко і Яцик - лідери своїх команд. Я ж за грою Олександрії і Зорі не стежу. Тому який вплив на гру своїх команд мають ці хлопці сказати не можу. Але я їх добре знаю по юнацьким командам. На мою суб'єктивну думку Осипенко і Білий мають більш високий потенціал. Але поки не мають досвіду виступів на дорослому рівні.

Стас сказав...

ViAn ,прикольная у тебя история с ВЛК.У меня например в военнике стоит печать невоеннообязан. Плюс снят с учёта. Опять же как и ты имею группу инвалидности. Наколько я знаю по закону таких брать не должны.

ViAn сказав...

Стас, безумовно із інвалідністю брати не будуть. У мене немає військового квитка. Сказали на ВЛК в 1999, що він мені не потрібен. Маю лише приписне і довідку з ВЛК. До 2022 були одні правила, після - інші. І тобі, і мені, всім нам треба оновити данні. Представники ТЦК кажуть, що є зняті з військовго обліку, і є звільненні з військового обліку. Виявляється, що знятий з військового обліку зараз повинен на військовий облік бути поставленним і отримати статус відстрочки на термін дії інвалідності. Суті це не міняє, але важливо дотриматись цієї бюрократичної процедури. До 18.05.24 знятий із військового обліку з 24.02.22 повинен був ще раз пройти ВЛК і підтвердити свою непридатність. Після 18.05.24 інвалідам проходити ВЛК вже не треба. Просто треба оновити свої данні, отримати єдиний документ нового зразка. Зразок цей зараз розробляють.

Стас сказав...

ViAn ,смотри термин инвалидности...У меня инвалидность бессрочная! То есть пожизненная. В военнике у меня написано на одной странице снять с учета. А на другой исключён из учёта. У тебя другая проблема. У тебя просто нет военника.

Parker сказав...

О! Так тут ціла тепла компанія осіб з інвалідністю! Я з вами, хлопці!
2Стас: також група довічна.
2ViAn: теж маю довідку, але десь років 10 тому викликали у військомат і поставили там ще якийсь додатковий штамп.
Але в будь-якому ипадку готовий витратити час і сходити до ТЦК, але як раз ми там особливо не потрібні.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,сначала когда нужно было подтверждать инвалидность каждый год и так десять лет. Они написали негоден в мирное время и частично годен в военное. Потом снова комиссия уже после того как дали инвалидность бессрочно в военкомате поставили печать невоеннообязанный сняли с учёта и исключили с учёта!

ViAn сказав...

Стас, я також маю довічну інвалідність і вона у мене з дитинства. Саме тому я ще у 16 років одразу знятий і визнаний військово непридатним. І військовий квиток відмовились видавати. І ДПЮ у школі я взагалі не проходив. Сумна історія, бо навіть кров здавати не можу на донорство. Оновити данні треба всім. Такі реалії.
Parker, я був багато разів у військоматах і регулярно оновлював свої данні. Додаткові штампи до 2022 не прп=опонували жодного разу. Все було вірним і правильним. Можливо у Харкові легше потрапити. У Києві треба займати чергу о 5 ранку. І то о 5 там вже будуть ті, хто з 4-х прокрадається. І таких там десятки вже о 5-й. Народ хоче оновити данні. Але... 5 людей на годину, ТЦК не працюють під час тривог повітряних... Складна історія потрапити і оновити.

Parker сказав...

Усім вітання!
Сьогодні оголосили склад збірної на підготовчий етап та Євро2024 плюс резервний список. В основному переліку 6 динамівців - Бущан, Тимчик, Ярмоленко, Бражко, Шапаренко та Ванат. В резерві - Попов, Буяльський та Кабаєв. Євро відбуватиметься з 14 червня по 14 липня. А старт "Динамо" в другому кваліфікаційному раунді ЛЧ відбудеться 23 або 24 липня. Зрозуміло, що ми всі бажаємо нашій збірній максимальних успіхів, але навряд це буде півфінал чи фінал. Втім, наші затримаються в Німеччині до початку липня. Підготовка до сезону в клубі збірники пропустять, а також їм треба дати певний час на відпочинок. Дуже цікаво було б почути думки керівництва клубу та тренерів щодо цієї проблеми.
Найприкріше це те, що рівноцінної заміни збірникам нема. Провальна трансферна політика клубу в останні роки призвела до того, що на багатьох позиціях ми маємо одного нормального гравця і лише номінальну заміну.
А потім буде ще й Олімпіада, хоча я не знаю, чи відпустять динамівців у цю збірну. Вимальовується дуже розбалансований склад, в якому лідери будуть виснажені після тривалого сезону та Євро. І це може призвести до грандіозного провалу в кваліфікації єврокубків. Зрозуміло, що виходом з ситуації було б придбання нових виконавців, але "у нашего атамана нема золотого запасу" (с).

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

А скільки наші відпочивали взимку? Більше місяця. Ярмоленко взагалі відпочивав по суті місяців 6. Бражко і Ванату взагалі про якусь втому розповідати - не в їх віці. По суті 6 людей у Збірній. З них реально гратимуть Ярмоленко, Шапаренко і Бражко. Шанси Бущана хоч на 1 хвилину вкрай мінімальні. Тимчик може десь і зіграє. Ванат буде 3 запасним. Може отримає десь свої 10-15 хвилин максимум. Шапаренко ж теж буде більше в запасі, хоча він точно буде грати. Тим більше, що у Судакова наразі вкрай складна травма. 3-4 тижня на відновлення.

Склад Збірної в принципі логічний, але Михайліченко, Сваток і Сидорчук у цьому списку зайві. Краще б взяли молодих хлопців. Умовних Батагова, Ярмолюка і Брагару.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Може ті, кого Ви перерахували, і не гратимуть, але вони візьмуть участь у тренувальному зборі, можливо, - у товариських іграх, а потім все одно поїдуть на Євро і там будуть тренуватися разом з іншими збірниками. Також не треба забувати про психологічний тиск на усіх гравців збірної.
Натомість умовні Караваєв, Дячук, Шепелєв, Андрієвський, Супряга, Волошин, Дубінчак і т.д. будуть відпочивати кілька тижнів.
Впевнений, що після Євро усі, хто буде брати в ньому участь, отримають відпустку, незалежно від того, чи грали вони, чи сиділи на лавці. Таке відбуватиметься в усіх збірних, ми не є виключенням. Більше того, саме "Динамо" через те, що 6 наших гравців знаходитимуться у збірній та через ранній старт в кваліфікації єврокубків опинилося у дуже складній ситуації: умовний "Шахтар" стартує пізніше, а інші наші колективи, умовний Дніпро-1, делегують по одному гравцю. Я вже не кажу про "Кривбас", який взагалі нікого не делегує.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я думаю, що треба зазначити, що Євро різні чекають на різні збірні Ю17, Ю19....І тому майже всі будуть задіяні. А Караваєв і Сирота хай відпочивають, готуються, набираються сил.

Parker сказав...

Вітаю, FViAne!
Так, дійсно, і молодіжки теж будуть брати участь у своїх турнірах. І це теж погано для команди. Боюсь, що старт наступного сезону для "Динамо" буде дуже важким. У нас нема фінансових можливостей "Шахтаря" для доукомплектовання составу, але ми делегуємо приблизно стільки ж гравців до лав різних збірних. Натомість наші конкуренти як у внутрішній першості (крім "Шахтаря"), так і в єврокубках менш залежні від цієї проблеми.
Перед тренерським штабом та керівництвом клубу стоїть досить складне завдання, і мені, як вболівальнику, хотілося б почути відповіді на ці питання.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, насправді СаШо вже говорив про це. Він бачить проблеми для Динамо саме у розрізі Євро і відсутності всіх гравців в обоймі для підгтовки до сезону. Але, насправді, це цілком типова історія. Вихід тут один - виходити напряму до ЛЧ. Бо ж кожні 2 роки відбувається або ЧС, або ЧЄ. Я так думаю, що важко не футболістам, а військовим на передовій. Футболісти ж грають і отримують за це величезні гроші. Тоді як за станом здоров'я вони повинні були б бути у штурмових підрозділах 365 днів, 24/7. Не має у них права жалітись. Хай радіють, що мають можливість грати у футбол.

Parker сказав...

ViAne, щодо військових - то нема жодних сумнівів. Але я от не пам'ятаю, коли був такий рік, щоб і національна, і олімпійська, і молодіжні збірні одночасно! вийшли до фінальних частин ЧЄ або ЧС та Олімпіаду.
І в "Динамо" таких гравців дуже багато, а стартуємо ми в єврокубках раніше за усіх з українських клубів.

З повагою, Parker.