понеділок, 16 вересня 2024 р.

Чи буде складно із Ворсклою?

   Перемоги Динамо в чемпіонаті вже нікого не дивують. У попередньому сезоні у Динамо було 5 поразок. У сезоні 22/23 6 поразок. Наразі Динамо не виглядає командою, яка буде втрачати багато очок. Всім хочеться, безумовно, щоб кожен матч був однобічним і Динамо вигравало вже до 15 хвилини першого тайму 3:0. Такій ж самі бажання у вболівальників всіх клубів світу. Це природня історія. Але футбол – набагато складніше. МанСіті , домінантна команда №1 у футбольному світлі, в останньому турі із Брендфордом вдома грала другим номером весь матч, відбивались просто. Забили голи на контратаках. Футбол сьогодні так сильно змінився, що МанСіті виграв вдома, але гра була далеко не чемпіонською. Це краща команда світу проти середняка АПЛ.


  Ця фотографія – просто історія про момент, який судді у кімнаті VAR сприймають нормальним. При рахунку 0:0 Кабаєв вривається у штрафний майданчик і віддає пас п’ятою на Ваната. Джордан, центральний захисник Зорі, збільшує площу, робить рукою рух на зустріч м’ячу. Якби не ця рука, то Ванат би був один перед воротами. Зірвана рукою можливість забити гол. Судді пенальті не побачили. Така історія. Насправді є достатньо суперечливих епізодів і у інших матчах. Динамо здобуло перемогу. Але все могло бути легше, якби судді трактували гру руками у штрафному майданчику згідно нових правил.

  Цікава історія про те, чи зможе Динамо пройти сезон без втрат очок? Це безумовно виглядає нереалістично. Але особисто я вважаю, що стратегія роботи СаШо направлена саме на досягнення максимального результату. Саме тому трансферна компанія максимально направлена на підсилення лавки. У жодної команди трансфери не спрацьовують на 100%. Але цього літа Динамо провело найбільшу трансферну компанію за тривалий період. І це стосується як розчищення складу, так і по кількості підписаних гравців. Плюс повернення Михайленка з оренди. 6 гравців. СаШо сміливо ризикує, награє молодь. Наразі Динамо виглядає збалансованою командою, яка із кожним матчем прогресує. Цей прогрес достатній для нашого чемпіонату, а для протистоянь із Лаціо треба ще багато працювати. 

  Дякую ЗСУ!!!


3 коментарі:

ViAn сказав...

Все сьогодні у Динамо було максимально оригінально. 7 замін. Гол із центра поля, гол зі стандарту. Бражко, який вилетів надовго, бо інакше Буяльський би не вийшов. Ризикований стартовий склад. Красиві голи. 5 перемога в 5 матчах. І ці 7 замін. Все дуже цікаво. Побачимо як буде далі. Наразі ми на чистому 1 місці.

Parker сказав...

Привіт усім!
З перемогою, колеги! Дійсно, досить дивний матч:
- Себальйос, Рубчинський, Брагару та Герреро у старті;
- "маленький" на зріст Себальйос переграє у повітрі Пердуту і забиває свій дебютний гол;
- не давши змоги полтавчанам прийти до тями, Караваєв у своєму першому! матчі в чемпіонаті подвоює перевагу;
- обидві наші жовті картки призвели до вимушених замін тих, хто їх отримав (Бражко та Себальйос);
- одночасна наявність на полі наших лівих захисників (Дубінчак та Вівчаренко);
- взагалі якійсь сумбур із замінами, при чому і у нас, і у ворсклян;
- підслухав на одному з продинамівських ресурсів таке: якщо гравця однієї команди міняють із підозрою на струс мозку, ця команда отримує можливість зробити заміну поза слотами. Але команда-суперниця теж отримує право на додаткову заміну. Спочатку Гучек вимушено пішов з поля з підозрою на струс мозку - маємо по 6 замін. Потім аналогічна ситуація з Себальйосом - і ось замін вже 7. До речі, більше двох подібних випадків в матчі не допускається, плюс до того ж, гравця, якого замінили з причини підозри на струс мозку, наскільки я пам'ятаю, не можна задіяти у наступному матчі.
- дай Боже здоров'я і Бражку, і Себальйосу!
- 3 пункти здобули, Піхальонок виконав у самий відповідальний момент, поховавши інтригу.
Готуємось до "Руху". Досить незручний суперник, який вміє вибігати в контратаки, молодий та амбіційний. Плюс буде цілеспрямовано увесь тиждень готуватися до "Динамо".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Якби 1 рік тому хтось сказав, що дубль Динамо обіграє дубль Руха 10:0, то це всіх би здивувало. Бо Рух пишається своєю школою. І 2 роки поспіль вигравали турнір дублерів. Але наразі чітко видно, що 2005 і 2006 у Руха - провальний набір. Немає жодного гравця, який би показував футбол гідного рівня. Саме тому наразі почали награвати 2007 і 2008 р.н. Але і Динамо награє гравців цього віку. Академія Руху зазнала найболючішої поразки за всю свою історію.

Шовковському зараз вкрай складно. Бо не можна ігнорувати дубль. Тим більше, коли там є настільки яскраві гравці. Це створює головну біль, може і приємну. Безумовно дублери Динамо у своїй більшості реалізують себе в дорослому футбюолі. Вже взимку буде черга на оренду.

Завтра ми побачимо 2 клуби, які грають своїми школами. Більша частина обойми - випускники. Тим більше, що багато хто розповідає про силу Квасниці і кажуть, що треба було замість Герерро брати Краснопіра. Завтра ми побачимо матч двох шкіл. Обидві школи мають великі амбіції. Школа руху поки немає видатної історії школи Динамо, яка має 2-х володарів ЗМ. Тому матч дублів наразі був показовим. Побачимо, що покажуть основи.