четвер, 18 лютого 2016 р.

Все найцікавіше тільки починається.

  Зараз найактуальніша тема – Андрій Шевченко. Дивовижно, бо ж розпочинаються матчі ЛЧ і ЛЄ. Наші команди стартують у таких турнірах. Цікаві новини приходять із клубів. Україна вже втратила багатьох гравців цієї зими. Але і є гарні новини. Бо ряд команд значно підсилюються. Радують Карпати, бо команда молода, є багато цікавих гравців. Зараз прийшов Лужний. Говорять, що там дуже амбіційний проект. Почались перші придбання. Можливо, що наш футбол у занепаді, але все ж таки він тримається. Однак, на цьому тижні всі говорять про збірну. І головна зірка – Андрій Шевченко.


  Андрію дійсно це давно звично. Зрозуміло, що все це зроблено продумано, виважено. Ясно, що це чітка рука Григорія Суркіса. Саме він чітко бачить ситуацію. І цей крок – важливий крок для майбутнього. Ситуація із Заваровим давно вийшла з під контролю. При всій моїй футбольній повазі до легенди Динамо, сєпарам не місто у збірній. Не місто у ній і людям, які дозволяють собі переходити межу. Тому особисто для мене найважливіше те – що Заварова більше не буде у збірній. А Андрій Шевченко – головна зірка сучасного футболу. Так, нам не відомий він як тренер. І багато людей скажуть, що треба було розпочати з маленької команди. Однак, Шева – величезна фігура у світовому футболі. Такі люди не залишають футбол. Вони завжди на видноті. Їх місце завжди у перших строках таблоїдів. Важко робити висновки, прогнози. Бо ж ми не знаємо який тренер буде з Андрія. Відомо, що є фахівці аналітики. До них я би відніс Реброва. Це люди, які аналізують, вивчають, розбирають все до дрібниць. Є мотиватори. Ці люди більший акцент роблять на мотиваційну сторону, психологію. Їх команди грають на імпульсі. Це дві різні школи. Сказати те, що якась школа домінує я б не став. Бо мотивація – завжди величезний козир. А фізика, тактичні схеми – все можна відпрацьовувати із допомогою якісних помічників. Можна сказати лише те, що у команді Андрій завжди був лідером. Він був зразком. І коли подорослішав, то з’явилась футбольна мудрість. Дійсно, видатний гравець і видатний тренер – зовсім не пов’язані речі. Однак, більшої фігури у нашому футболі не існує. А збірна – як правило саме мотиваційна грань футболу. Бо ж підготовити тактично за тиждень гравців не можливо. А от налаштувати, мотивувати – дуже важливо. Саме тому особисто я із повагою ставлюсь до Андрія, як до гравця, як до людини, як до справжнього патріота України. І я бажаю йому тільки вдалої кар’єри тренера. Але, я не маю пафосу. Все може бути. Не думаю, що Андрій дасть у збірній щось негативне. Із більшістю гравців він грав. Він для них легенда, зразок. Така людина у збірній – престиж. Бо у збірній повинні бути найкращі, в тому числі у штабі збірної. Ілюзій не маю.
  Сьогодні шахта стартує у ЛЄ. Побачимо як все буде. Особисто мені цікаво подивитись на команду із українським півзахистом. Більше українців у шахті буде визивати більше позитивного ставлення до них. Я не бажаю шахтарю перемоги. Поразка для мене буде радістю. Перемога – будуть залікові бали для всієї України. Тому мені байдужий результат. Однак, мені цікаво подивитись на нову шахту без Фреда і Алекса. Бєланда – для мене також не такий великий привід хвилюватись за Шальке. Хоча, це такий додатковий бонус.
  Динамо також закінчило збори в Іспанії. Остання гра була цікавою. Ярмоленко і тільки він. Єдиний гравець високого рівня на сьогодні в атаці. Це сумно. Нас очікує вирішальна гра. І знову таки, кажуть, що товариські ігри не мають значення. Видно, що команда вжи біжить. Але вся гра вибудовується лише через Андрія. Є сподівання на Дерліса, який дивовижним образом розкривається у матчах проти сильних суперників. В цьому його талант, особливість. За це його і придбали. У нас зараз не має жодних даних. Ми не знаємо чого очікувати від Динамо. Збору проведенні повноцінні. Команда не втратила жодного гравця основи через травми. Навпаки гравці одужали. Залишилось чекати менше тижня. Суперника ми знаєм. Зрозуміло, що на МанСіті життя не закінчиться. Переможемо ми, програємо ми. Життя буде тривати. Команда має цілі на сезон. Для більшості гравців команди він буде тривати довго, бо більшість збірники. Перемога у ЛЧ виглядає фантастичною. Перемога у Чемпіонаті значно реалістичніша. А дві перемоги поспіль і третя у кубку – досягнення. Тому треба сподіватись на те, що команда якісно провела збори, що ми отримаємо від весни і літа максимум задоволення. Однак, є реалізм. І про це я напишу у наступній роботі, де буду висвітлювати анонс до матчу із МанСіті.

  Дякую за увагу!

4 коментарі:

Стас сказав...

Действительно,пока что Шахтёр немножечко другая команда.Но...Посмотрим,возможно,у Коваленко на длинную большое будущее.Я был бы только лишь рад этому.Интересно будет глянуть на горняков через неделю,они всё ж таки в плане физики немножечко доберут...И шансы у них неплохие на проход Шальке.А у нас,ну,да,нет Ярмоленко есть проблемы.Нельзя чтобы команда на столько зависела от одного игрока.Думаю что Гусева в следующем чемпионате не будет.Будет молодой игрок,возможно, тот же Циганков.

ViAn сказав...

Стас, меня удивляет общее восхищение Коваленко. Действительно на длинную из него может получиться неплохой игрок, но пока не вижу большого игрока. Я вообще думаю, что если уйдет Луческу в мае, то в шахте может начаться конкретная перестановка. И такой игрок, как Коваленко, банально может исчезнуть. В любом случае ему для того, чтобы набрать обороты надо не меньше 2 лет. Не думаю, что в такой ситуации кто-то будет такое терпеть. Вчера в шахте все делали все те же: Тайсон, Марлос и Срна. Именно их активность и давал возможность хоть что-то создавать. По игре очень слабо. Увы, но проход Шальке после вчерашней игры будет чудом. Правда, Шальке в обороне очень слабы, много обрезок. Поэтому если Пятов сыграет как вчера и будет тянуть все, то может и пройдут. А Шальке вчера гол забил, гол чистейший. Гладкий там нарисовал, как всегда он любит. Судья купился. Судейство вообще вчера было слабым как по мне. Для меня шахта сыграла в ожидаемый футбол. А если вылетит Малышев и Степаненко одновременно, то вообще будет веселуха.
По зависимости от Ярмоленко. Ну, это неизбежно. Он на голову всех сильнее сейчас. И надо использовать эти полгода для того, чтобы подтянуть молодых к его уровню. Особенно это касается Цыганкова ясное дело. Но и на Яковенко будут ставку делать. Сборы показали, что класс и уровень у него есть.

Стас сказав...

ViAn,я далёк от восторгов на счёт Коваленко.Просто я считаю что на длинную и для сборной нашей неплохо было бы чтобы именно его Шахтёр наигрывал на место Тейшейры. Если такое будет,конечно же.Тоже самое касается и Малышева.А по нам...У нас одна задача главное не пропустить дома.Для нас счёт 1-0 в первой игре будет сродни идеального.Но...Я не верю в проход ДК дальше.Мой прогноз проигрыш в двух матчах.

ViAn сказав...

Стас, по шахтеру я думаю, что летом может быть у них перезагрузка. При чем колоссальная. Новый тренер, новые трансферы, новая философия. А может быть и Кривенцов и омоложение состава. Работа на далекую перспективу. Варианта два на сегодня. Лично я почему-то не верю в то, что Луческу останется.
По МанСити. Тут на первый взгляд таки да два поражения. Но, когда мы ехали в Порту, то все были уверенны в том, что мы влетим, а мы выиграли причем абсолютно по игре. Уважаю МанСити, смотрю реально на разность класса игроков. Но, я болельщик Динамо, поэтому мое боление проявляется в том, что я верю в проход дальше Динамо. Иначе не вижу смысла играть, если не верить.