вівторок, 13 грудня 2016 р.

Настала черга важливих рішень!

  Що краще? Виграти і вчергове заплямувати себе? Чи програти, але по чоловічому твердо, без театральної гри. Якщо допустив помилки, то їх сміливо визнаєш. Якщо програєш, то так, щоб всі побачили, що ти зробив все, аби досягти результату. Ми вчора дійсно програли. Програли через величезну кількість причин. Тут же ш не тільки вилучення Мораєса, а ще й невдала гра Хачеріді у двох епізодах, ще й певний нефа. Та щастить сильнішим. В тому числі і театрально, бо футбол – шоу. А гравці – артисти.  Так, все це телячі ніжності. Всім давно відомо, що у кожного свої методи досягнення результатів. І є багато команд, гравців, які не гребують нічим для досягнення результатів. Це задача тренера і гравців: гарно підготуватись до такої моментів і не дати себе спровокувати. Мораєс підвів команду. І він мужньо визнав свою помилку, публічно вибачився перед партнерами і суперником. Це чоловічий вчинок. Тоді як Пятов і не думає вибачатись перед Гармашем за удар коліном в спину, Фред не подумає вибачитись за розрив ахіллу Буяльскому, а компанія акторів навіть не задумається над тим, що варто бути чоловіками. Кожен обирає свій шлях.


  Що стало ключовим у цьому матчі? Всі думають, що вилучення. І тільки деякі помічають головне, що все сталось значно раніше. Ми вже чули про гарний перший тайм. І початок другого тайму показав, що Динамо вийшло готовим. Контроль м’яча продовжувався, як і контроль за перебігом гри. Динамо навпаки збиралось розвинути перевагу. В цей день команда дуже гарно перебудовувалась, відбирала м’яч в центрі і стрімко переходила в атаку. Хто був ключовим гравцем? Безумовно Буяльський проводив видатний матч. Він встигав накривати Фреда, відкриватись, вриватись у вільні зону, прекрасно вигравав боротьбу. Особисто я побачив у двох останніх матчах того Буяльського, яким він може бути. Він був лідером в атаці, дійсно атакуючим гравцем, який йшов у загострення і у нього це виходило. Він був ключовою фігурою у центрі поля.
  Мені не відомо чи було у перерві в стані Шахтаря завдання гравцям від тренера. Можливо гравці прийняли самостійне рішення. А можливо це просто випадок. Так Буяльського вдарили ззаду, дуже підступно і цілеспрямовано. Я думаю, що Фред знав що робить. Розрізати ахілл – задача для металевих шипів. Я не слідчий. Можна лише констатувати факт. Ключовий гравець був виведений з гри. І саме 10 хвилин, які Динамо грало без Буяльського, та навіть із ним, але вже не спроможним навіть пробігтись на середній швидкості, дали результат.
  Та я знову скажу, що це не виправдання. Це констатація факту. Інші гравці команди не встигли перебудуватись. Тренерський штаб затягнув із заміною. Причину я розумію. Ребров бачив, що гра у Буяльського йде, що він ключова фігура. Тому не збирався його міняти. Та є факт. Досвідчена команда професійно вивела гравця суперників з гри, забила 2 голи. Потім якісно залишила суперника у меншості театральною постановою. І довела матч до перемоги. Це не показник чесної команди. Це показник вміння добиватись результату будь-якою ціною. І це треба визнати.
  Як і треба визнати інше, що навіть у меншості Динамо мало можливість не програти. Команда боролась. І моменти створювались. Було 4 100% моменти. Якщо Буяльський нарешті стане таким гравцем, яким ми його побачили, то це додає оптимізму. Для Динамо дуже важливо, що  він нарешті заграв на високому рівні. Оптимізму додає гра Бєсєдіна і Циганоква, дуже додав цієї осені Гонсалез. Є перспективні моменти. Є талановита молодь. За грою це Динамо здатне перемогти Шахтар. Важливо мати більше балансу в складі і вміти вичавлювати результат. Так, якщо брудний суперник, то треба навчитись грати за його правилами і перегравати в цьому. Потрібне якісне підсилення. Треба таки скинути баласт. Краще підписати 1 сильного гравця, який дійсно стане лідером, вожаком, ніж 3 посередностей.
  Тому зараз розпочинається зимова перерва. Важливо взимку прийняти низку правильних рішень. Тоді наступний рік може стати успішним.

  Дякую за увагу!

3 коментарі:

Vitos сказав...

Оптимистично, надеюсь так тому и быть.
И большое человеческое спасибо Шовковскому, уходит целая эпоха, спасибо за кучу пережитых эмоций,положительных и отрицательных, от супер сейвов, ляпов, отбитых точек, побед и поражений.

Parker сказав...

Привет всем!
К сожалению, матч с "Шахтером", по большому счету, мало что мог изменить - мы потеряли огромное количество необязательных очков в первой части сезона.
И тут следует отметить тот факт, что руководство клуба не было готово к тому, что многие исполнители понизят свой уровень, кто-то уйдет как Драгович и Кравец, у кого-то случатся травмы, как у Хачериди и Данило Силвы, кто-то не оправдает возложенных на него надежд, как Гладкий и Громов.
По сути, массовое появление в составе молодежи было скорее шагом отчаяния, чем заранее просчитанным.
Кроме того, тренерский штаб не был готов изменить тактический рисунок, исходя из наличествующего кадрового резерва. Вообще, тактика одно из слабых мест нашего тренерского штаба - команда играет со всеми одинаково, плохо перестраивается, реагируя на ситуацию в матче, практически не применяет каких-то тактических заготовок для соперника.
Так что текущий результат скорее закономерен - провалились все и игроки, и тренеры, и селекционеры, и владелец клуба.
Совершенно согласен, что в зимнее межсезонье нужно сесть и крепко задуматься не только над сиюминутными проблемами как то чистка состава, приглашение новых игроков, но и над проблемами более глобальными - стратегией развития клуба, коррекцией задач на сезон и т.д.

С уважением, Parker.

Віктор сказав...

Шовковський, Гусєв, Селін вже пішли.
Рибка, Коваль, Мякушко, Гладкий - під знаком питання.
Можливо доречно відпустити ще лідерів, на яких є попит (якщо він дійсно є) - Ярмоленка, Віду, Хачеріді, Антунеша (до лідерів останнього не відношу, але попит на нього в Європі може бути), почистити центр поля (Гармаш, Сидорчук, Буяльський, Федорчук, Рибалка, Корзун, Оріховський - кількісно забагато, про якість краще помовчати) і починати дійсно будувати практично нову команду - підтягнувши молодь із молодіжної команди (Маханьков, Тимчик, Михайличенко, Калюжний, Шапаренко, Алібеков, Лєдньов).
За чемпіонство у цьому сезоні навряд чи можна зачіпитися, а потенціалу, щоб потягатися із Зорею за срібло повинно вистачити.