пʼятницю, 8 вересня 2017 р.

Трансферні пошуки. Вінгери. ч.1.

  Матчі збірної завершились. Всі повертаються до клубних справ. Коваленко і Зінченко, особливо перший, отримали таку гору критики на себе, що страшно виходити їм на вулицю. Особисто я не вів себе активно. Так, можна було написати великий матеріал по збірній. Так, можна було пройтись по Шевченко і персоналіям. Та найбільше мені сподобався коментар СаШо. Ясно і лаконічно. Від любові до ненависті три дні. Це все емоції футболу. Бо фігура Коваленко давно всім набила оскомину, як і фігура Зінченко. В клубах ці гравці не демонструють високого рівня гри. У випадку із Зінченко взагалі не зрозуміло де він щось демонструє, бо вже рік майже не грає. Та у збірній ці фігури центрові. Тоді як ті хлопці, як Шахов, як Гармаш, які показують якісний футбол, чомусь не грають. Таке враження, що збірна України – місце для набуття ігрової практики певній групі гравців. Тому і критика виправдана. Було багато Коваленко, та мало загалом збірної. Блідо зіграли всі. Хоча ясно, що окремі особистості виділяються негативно.
  Та все ж до справ клубних варто вже переходити. Фотки Ярмоленко і Дортмунді зараз найбільший тренд. Рибалка у терміналі Д. Тепер сьогодні всі чекають на Віду. Де він опиниться – головне питання дня. Та скоріше за все таки залишається в Києві. Побачимо. Як я і казав, що перехід Ярмоленко в Дортмунд для Динамо поставило багато запитань. Лідер пішов. Хто він новий лідер? Гармаш, Мбокані? Чи такі Циганков? У Віті зараз буде 3 місяці карт-бланш. Він буде грати, грати багато. Альтернативи не має. Так, є Ледньов, але він навіть не тренується із першою командою. Хацкевич не та людина, яка буде затикати цю позицію Бєсєдіним. Тільки у дуже крайньому випадку. При всій мої вірі в Циганкова, та поваги до Гусєва. Я вважаю, що треба просто підсилювати конкуренцію і глибину лавки на цій позиції. Саме тому сьогодні буде трансферний пост. Талановита молодь, мої селекційні пошуки.
Махір Мадатов


  20-ти річний гравець вже національної збірної Азербайджану і Карабаху. Високий, 185, технічний гравець із прекрасним потенціалом. Махір – лівоногий гравець на позиції правого форварда. Зараз у нього чудова преса. Він вважається найталановитішим гравцем країни. До того ж має гарну практику універсалізму. Його можуть ставити і зліва, і в центрі нападу. Так, як центр форвард він не виглядає переконливо. Та гра на другому поверсі дуже пристойна. Агресивний хлопець, який вміє качати, обігравати один в один. Йому потрібен простір з флангу. Для Динамо було б доцільно придбати такого талановитого гравця, який вже грає стабільно на дорослому рівні. До того ж ціна не буде зависокою. Продавати дорого в Азербайджані ще не навчились, бо чемпіонат тільки розвивається.
Кирил Десподов

  Також 20-ти річний гравець вже національної збірної Болгарії і ЦСКА Софія. Найкращий молодий гравець країни минулого сезону, найкращий гравець серпня місцевого чемпіонату. Дуже настирний, швидкий гравець, який вміє створювати різницю. Чудова націленість на ворота, при цьому гравець не є яскравим індивідуалістом. Якісний молодий гравець, який нагадує Жору Пєєва, із прекрасними даними і високим потенціалом.
Денніс Мен


  Можна сказати, що це ще один румунський талант. Ми всі знаємо, що в цій країні давно не було сильного покоління гравців. А зараз з’являються все більше талановитих хлопців. За Марутану ми спостерігали на зборах. Ще є Флорінель Коман. А це Денніс Мен. Хлопцю не так давно виповнилось 19 років. І він вже другий сезон грає на високому рівні за Стяуа, або, як зараз пишуть, ФКС Бухарест. Молодий гравець із прекрасною технічною виучкою. Сильна ліва робоча нога. І тільки з весни він почав грати не в центра нападу, а на правому фланзі атаки. І одразу сильно додав у грі. Зараз це основний гравець клубу і молодіжної збірної Румунії. Та якщо він і далі буде прогресувати, то вже восени може бути викликаний до національної збірної.
  Я хочу сказати одразу, що це огляд молодих гравців, які вже заявили про свій талант на дорослому рівні. Та це не статусні гравці, не із статусних чемпіонатів. Тому суми трансферів будуть цілком адекватними. Чи заграють вони на високому рівні у дорослому футболі? Тут все залежить від того, куди вони підуть далі, чи буде така нагода, чи скористаються нею. Бо в сьогоднішніх клубах вони претендувати на статус європейської зірки не можуть. А Динамо може для них все змінити.

  Дякую за увагу!

2 коментарі:

Leonidas B сказав...

Всем привет! ViAnу спасибо за статью, посмотрим на что решится зимой ИМС. Весьма неплохой второй тайм, немного добавили и дело пошло. После спарок сборной Динамо всегда плавало, а тут ещё Ярмолы нет, но Цыганков весьма достойно сыграл, если бы ещё пару раз с флангов подачи прошли, вообще был полный порядок. За стоячий центр в атаке молчим. Видно у молодых некого взять, Хацкевич никого там не видит.

ViAn сказав...

Ну да))) Шапаренко на порядок сильнее Буяльского и Сидорчука, но его в упор не хотят ставить. А Витя сегодня показал уровень и это только начало. Ждем теперь ЛЕ.