суботу, 21 жовтня 2017 р.

Динамо Шахтар. Чи настане біла полоса?

Із своєю командою треба бути завжди. Особливо в ті моменти, коли щось йде не так. Зараз саме такий час. Важкий час, коли в наші ворота залітає абсолютно все те, що туди летить. Бо в двох останніх матчах ми пропустили по два голи і по два удари було у нашу раму. Тоді як в атаці ми продовжуємо розбазарювати моменти. В Одесі Мбо не забив головою з 4 метрів. Із Янг Бойз були і штанги з декількох метрів, і запораний вихід один на один на першій хвилині матчу. Щось не так із командою. Не має цілісної картини. Та треба вірити у те, що завтра буде наш день. Інакше ні як.

Без віри перемоги не можливі. І чим скрутніші часи, тим яскравішими будуть емоції від перемоги. Тим болючими будуть емоції від поразки. Перед матчем із шахтою от все, абсолютно все не на нашу користь. Тут ціла серія жахливих матчів. А у суперника серія перемог. І на два дні менше на відпочинок. І величезна кількість травм серед лідерів. Віда і Хачеріді під питаннями. І навіть якщо вони вийдуть, то Євген пропустив останні два тижня. А Домагой просто фізично може не зіграти на рівні, бо як би він не рвався в бій, а така травма голови, 10 швів, не можуть пройти так швидко. Ще й втрата Сидорчука. Та й травма Циганкова затягнулась. А без нього наш правий фланг виглядає не так переконливо.
У шахти ж все по маслу. Бернарда не дискваліфікували за цирк із жовтою карткою. Жоден лідер не має травм. Єдине – Срна. Втрата Срни – безумовно величезний бонус. Та вони без нього грають вже місяць. І за цей час результати досить переконливі. Всі гравці у накаті. Аналітики кажуть, що команда набрала оберти. Не має шарахань із складом. Все легко передбачити на завтра із основою на 99%.
А у нас… А у нас величезна печальна. Тренерський штаб взагалі займає супер вперту  позицію. От здавалось би. Якщо один і той самий гравець постійно привозить. Якщо ми постійно через нього пропускаємо, саме через його помилки, то чому ж він і далі виходить у старті. Хіба тренер собі ворог? От відомо, що Кадар привозить. Регулярно привозить. Чому ж він і далі грає? Чому ж Миколенко не отримує свої шанси? Якщо гравець не надійний, то треба ставити іншого. І дивитись. Хай краще Миколенко у 18 буде привозити, та набереться досвіду. Ніж це робить Кадар у 27. Чому навіть при травмі Сидорчука Шепелєв сьогодні грав за дубль? Чому йде ставка на Корзуна, який всім нам давно довів те, що він не відповідає навіть рівню дубля? Навіщо ця протекція білорусу? Невже тренерський штаб думає, що ми сліпі?
Хацкевич своїм затиранням талановитої молоді і протекцією окремим гравцям, які не дають команді нічого доброго, змушує розчаровуватись. Довіра до тренера – розуміння його логіки. Коли ти бачиш, що в дублі є гарні гравці і вони не грають. Тоді як ті, хто в матчах за дубль показали футбол низького рівня, але грають за першу команду, то в середині колективу це також викликає певні емоції. Впертість повинна мати міру.
Та це все мої емоції. Я знаю, що будь-яка негативна серія повинна перерватись. І що буде біла полоса. І чому б завтра цій полосі не настати? Чому б не почало все залітати у наших гравців в атаці? Чому б нашим воротам не залишитись на замку? Мрії? Це правда. Та без мрій жити важко.

Дякую за увагу!

5 коментарів:

Стас сказав...

Шахтёр сегодня обыграет ДК и не в один мяч! К сожалению...Тут все на Маркевича напали из за его вью...У меня вопрос,а почему напали? Правда глаза режет или как?! Чего такого нового наговорил Маркевыич о чём мы сами,болелы ДК,не глаголим меж собою? Я бы подписался под сказанным Маркевичем в отношении ДК! Об этом я давно здесь и не только пишу!

Parker сказав...

Привет всем!
Неожиданно уверенная игра ДК в обороне. Последний раз, кажется, мы не пропускали в поединке с "Вересом". По сути, ШД особо ничего опасного не создал, хотя и у нас моменты можно пересчитать на пальцах одной руки, даже еще и незадействованные останутся. Но все же момент Мораеса и ситуация с добиванием в его же исполнении, наверное, самый опасный эпизод матча. А с учетом возможной игры рукой от Бутко...
Перед матчем множество критических стрел было выпущено в адрес Хацкевича по поводу выхода на поле Корзуна. Но с учетом результата матча и функций Корзуна на поле, белорус со своей задачей справился. Да и Гармаш отлично сыграл на оборону, хотя, предположу, в ущерб атакующим действиям. Гонсалес и Буяльский были не очень убедительны, а Морозюк притирается к позиции правого вингера.
Также и арбитр был, мягко говоря, не слишком объективен, по крайней мере, в предъявлении желтых карточек.
А так, исходя из наличествующих в составах обеих команд игроков, результат приемлемый. Мы взяли в двух матчах с ШД 4 очка, а они - одно. Но на турнирную таблицу слишком сильно влияют наши ничьи с "Вересом", "Зарей" и поражение от "Черноморца". Так что с ШД мы сыграли достаточно успешно, а вот с указанными командами потеряли на ровном месте. Особенно если вспомнить 0:3 с "Зарей" после первого тайма...

С уважением, Parker.

Leonidas B сказав...

ViAn безусловно прав, на сегодняшний день у Динамо нет наявных резервов усилить игру, сейчас не имеет смысл ввода молодёжи, мало шансов, что они с листа смогут заиграть в основе. По сути в предсезонке ИМСу не удалось взять игроков креативного плана в середину поля, пытался он или нет, но игроков нет. Также у Динамо кризис жанра и на тренерском мостике, Хацкевич не сумел никого из молодёжи подтянуть в основу, а из имеющих Шепелев сдал, единичный выход Миколенко, может был и ещё кто-то.
По сегодняшнему матчу Динамо вполне грамотно отдало инициативу и играло на контру, шансы были, особенно у Мораесу, но игра головой не его конёк, жаль там не было Мбо. За руку молчу, в игре Янгами у Пиварича была аналогичное, Хацкевич зря стонет, сейчас по этому поводу. По сути сегодня с Шахтой бодались Гармаш и Мбо, остальные ничего существенного помочь не смогли, только единичные моменты впереди у Гонсалеса и Мораеса. Корзун висел на ниточке, еле выдержал, Буй провалился, Коля Морозюк был 12 игроком Шахты,защита с Ковалем не налажала, если не считать момент Пиваричем. Польза от этого матча у Шахтёра, не дал приблизиться конкуренту. У Динамо теперь такая же задача с Янг Бойзом, в Швейцарии не проиграть и в сумме занять первое место в группе.

ViAn сказав...

Хацкевич мене сьогодні здивував тактикою. Напевно другим номером у його футбол дійсно легше грати. Шахта сьогодні нічого не показала. І не тому, що не хотіли. Насправді їх стиль - гра у зони. Якщо зон не має, то вони затискають суперника біля воріт і шукають зони. Але Динамо хоча і грало від захисту, але зажати себе, прииснути до воріт не дозволило жодного разу. Організована гра у захисті. І безумовно вся команда зіграла дуже якісно в обороні. Стосовно атаки, то може і не так багато, але моменти у нас були. І не просто моменти, а момєнтіща. Так, не багато. Але шанси були. Раціональний футбол проти швидкої команди має право на життя. Тим більш, що моментами і Динамо диктувало умови. А пружина декілька разів вистрілила.
Безумовно найкращих слів заслуговує Ден. Він сьогодні видав геніальну гру. І не тільки у захисті. У другому таймі його розрізні передачи були дуже якісними.
Стосовно всієї ситуації із суддею, то я б загострив увагу на першому таймі, коли Динамо втрьох вривалось в штрафну, а Бутко відверто зірвав Гонсалеза. Там був настільки відвертий і грубий фол - чиста жовта. Це зрив атаки у 2 метрах від штрафної, зрив захопленням за фуболку. Штрафний ми отримали, та стінку відвели на 7 метрів. Це не дивує. Як і ситуація із рукою у того ж Бутко після удару Мораєса. Це друга жовта, тобто червона і пенальті.
І повинен сказати, що тактично Фонсека сьогодні програв Хацкевичу. Це дуже важливо. Хоча, це не говорить про те, що схема хацкевича буде працювати при грі першим номером. Як на мене, то при наявній групі гравців не буде.

Parker сказав...

Привіт всім!
2ViAn: я б додав, що схема працювати не буде при наявності гравців групи атаки. Ну нікому в нас створювати тиск на ворота команди, що не поступається нам рівнем. Та що там казати, інколи ми і на слабших від себе не можемо якісно тиснути.
Якісних півзахісників атакувального плану дуже бракує. Раніше хоч якось витягував Ярмоленко, а зараз геть нікому.

З повагою Parker.