вівторок, 21 листопада 2017 р.

Динамо Скендербеу. Шанс для молоді.

До матчу відповіді в Албанії із Скендербеу Динамо підходить у гарному настрої. Здається, що невдачі позаду. В чемпіонаті із Зіркою був проведений дуже якісний матч за багатьма показниками. У першому таймі команда летіла. У другому грала по рахунку. Та легко відчувалось те, що за потреби команда може легко додати. У ЛЄ команда вже пробилась у весну. Чи буде це перше місце? Ми ж всі розуміємо, що на 99% це питання вже вирішено. Тому для команди два матчі в ЛЄ – гарна можливість пограти у задоволення. Результат не тисне. Рівень суперника також точно не вищий за Зірку. Все є. Грайте, перемагайте.

До того ж є можливість дати більше ігрової практики на такому рівні молоді. Зрозуміло, що зловживати не варто. Та Буяльский дискваліфікований. Тому це гарна можливість випробовувати Шепелєва, Шапаренко, Смирного, Миколенко на такому рівні. Так, Скендербеу – не гранд світового футболу. Та єврокубки – особливий досвід, особлива психологія. Нажаль гра буде при пустих трибунах. Це не є для футболістів гарною новиною. Молодь Динамо заслуговує на значно більше, ніж 3 хвилини у матчі чемпіонату. Дуже зручна ситуація. Коли результат не тисне. Саме через це я б спрогнозував появу в основі трохи більше молоді. Не варто зловживати. Для командної психології важливо і далі здобувати перемоги. Та такого зручного шансу, як два наступні матчі у ЛЄ, може не скоро випасти.
Що можна сказати про Скендербеу? Команда досить переконливо довгий час виглядала в чемпіонаті. 7 перемог поспіль. Впевнений величезний відрив від другого місця. Та останні два матчі в чемпіонат не вийшли. Дві нічиї із найближчими конкурентами. Та чи вплинуло це на відрив? Він і далі дуже комфортний. До того ж дома у ЛЄ албанська команда в груповому етапі не програвала. Стиль гри досить відомий. Досвідчена команда без талановитої молоді. Команда грає по можливостям. Не дає грати супернику, в’яже гру в центрі.  Використовує свої козирі. А це, як ми пам’ятаємо по київському матчу, високий, потужний, незручний, досить технічний форвард із Гамбії Сове. І новий лідер команди, який в Києві не грав, а зараз на полі веде за собою команду. Досить швидкий і досвідчений універсал, який може зіграти і на фланзі атаки, і у центрі поля, албанець Афрім Таку. Нас чекає силовий футбол. Форвард, який буде чіплятись за м’яч і розгортати швидкі атаки. І дійсно швидкі, небезпечні атаки.
Протиснути цю оборону досить важко. Ми ж пам’ятаємо, що тільки вихід Мораєса у другому таймі зламав хід гри. За перші 5 хвилин другого тайму Динамо, завдяки шаленому пострілу Сидорчука і чудовій атаці від Гонсалеза і Мораєса, вийшло вперед. А до перерви все було сумно. Ми бились об оборону, щось створювали, та тринькали. Після перерви увімкнули швидкості, включили високий пресинг і розібрали суперника.
Я не думаю, що один матч із Зіркою, навіть досить вдалий за малюнком, свідчить про те, що Динамо прямо таки буде зараз всіх розривати. Так, Віктор Циганков після травми грає натхненно, швидко, розумно. Саме швидкість і якість його рішень в атаці зараз додали Динамо нові барви. Та зараз це не свідчить про стабільну високу якість, про злам у кризі в грі Динамо. В ЛЄ є результат, але стабільної якості у грі Динамо не показує. Ця якість результату досягається завдяки тому, що в суперниках у нас досить середні суперники. Тому то дуже важливо дати можливість у такому матчі молоді набути досвіду єврокубків.

Дякую за увагу!

5 коментарів:

Oleksii сказав...

Яка молодь... про неї мабуть треба забуть з нашим горе-тренером! просто чудова гра нашої майже основи.
молодь колись отримає свій шанс, але мабуть лише з новим тренером

Leonidas B сказав...

Что ж молодёжь таки шансом воспользовалась, именно она хотела играть и добиться результата, а не пресыщенная и можно сказать раздолбайская часть Динамо в лице бывалых игроков, особенно Женя Хачериди постарался, куда ж без него, всем своим видом показывающим: "А шо я тут делаю, кто-то отдыхает, а я что негр, что-ли?". Ребятам 360.ооо оказалось не нужно, богатые. Надеюсь в матче с Партизаном не облажаются. А молодёжь так порадовала.

ViAn сказав...

Молодь сьогодні була найкращою. Циганков самостійно тягнув команду. Корзун тягнув команду вниз. Другий гол нам забили з метрового офсайду, тоді як гол у Мораєса був у значно тонкішому офсайді. Можно було і зараховувати. Але вихід Русіна і Шапаренко дуже показові. Микола прекрасно увійшов, якісно загострив, віддав декілька шикарних передач. Русін забив, виграв у важливих епізодах боротьбу. Мали можливість і не програти, та сьогодні напевно розхлябаність у настрої гравців основи досвідчених і щастя були не на нашому боці. Бо нам вчергове забили з рикошетом, а у нас поперечина і моменти зі стрічки не залетіли. Як я і писав, що молодь отримала шанси. Думаю, що скористалась молодь нормально. Янг Бойз остаточно вилетів. А нам треба виграти у Партізана вдома. Просто треба нормально налаштуватись на гру, а не виходити і грати у півноги. Та Хацкевич сам налаштував так команду, залишивши вдома половину основи. Страшного нічого не відбулось. А от Шапаренко молодець. Треба давати йому грати більше. Дуже талановитий гравець.

Oleksii сказав...

мене дивує цитата: "страшного нічого не відбулось"...
3гола від ... АЛБАНЦІВ! якщо основа не хоче грати, став зразу молодь!!там би питань менше було.
І довго нам ще терпіти? якщо не змінять Хаца зараз, то втратимо остатотні шанси на чемпіонство і програємо ще в 1/16

Parker сказав...

Привет всем!
Поддерживаю всех вышеотписавшихся. Уже не первая игра, когда не только можно, но и нужно активно выпускать молодежь.
При этом не только можно, но и в обязательном порядке нужно слегка прикрутить яркость отдельным зазвездившимся исполнителям.
И ведь не скажешь, что выпускать и/или выбирать не из кого - помимо вчерашних дебютантов Шапаренко и Русина есть еще уже засветившиеся в первой команде Смирный, Миколенко, а также уже неоднократно попадавшие в заявку Вантух и Леднев.
Если вчера был нужен результат, а я надеюсь, что он таки был нужен, то ветераны его не дали. В связи с чем, снова таки, хотелось бы услышать и увидеть организационные и финансовые выводы.
Уже призывающийся под знамена сборной Лукьянчук и открывший счет голам в УПЛ Очигава набираются опыта в аренде, а у нас самих особо не желающий играть Хачериди и особо не умеющие играть Кадар и Пантич обеспечивают экспертов и болельщиков темами для описания их "подвигов" на поле едва ли не после каждой игры.
Вчера к вышеперечисленным товарищам добавились и крайние защитники в купе с игроками опорной зоны. Да и наш капитан особо не блистал, вспомнить можно разве что его голевой пас на Цыганкова, но там больше заслуга самого Виктора.
При этом албанцы сами говорили, что опасаются именно тех, кого они еще не знают по выступлениям за первую команду. И ведь правильно опасались! Но мы вновь пытаемся прошибить лбом бетонную стену. Стену, не только построенную командой соперника, но и стену недоверия к своей молодежи, стену нежелания замечать, что некоторые игроки снизили к себе требования или не соответствуют уровню команды. Ну и естественно, результат соприкосновения лба со стеной во всех случаях одинаков.

С уважением, Parker.

P.S. Вчера нестабильно играющая, по словам Хацкевича, молодежь, пыталась изо всех сил спасти лицо стабильно не играющим ветеранам.