пʼятницю, 12 січня 2018 р.

І знову повне розчарування трансферною компанією Динамо.



Трансфер Вербіча у грудні вселив надії. Здавалось би, що за осінь селекція якісно попрацювала і знайшла тих гравців, які підсилять Динамо. І це підсилення буде якісним. Для мене якість – молоді гравці 20-24 років максимум, які вже встигли чогось досягти на дорослому рівні, здатні розвиватись разом із командою. Вербіч цілком вписується у цю схему. Я очікував продовження. Чекав якісного центрального захисника і гравця в центр півзахисту. Але отримав 26-ти річного Шабанова, який вже не в тому віці, щоб прогресувати суттєво. В 26 вже відомий рівень гравця. Так, він може трохи додати, але це не буде суттєво. Як і трансферні перспективи таких гравців не викликають особливого захоплення. Може і вистрелить, та скоріше за все ми отримали просто готового захисника, який не спроможний суттєво підсили склад. Такий собі середній гравець для ротації на рівні ЧУкра.


У Динамо в центрі поля зараз молода банда. Шепелєв, Шапаренко і хоча і досвідчений, та все ще прогресуючий Буяльский. Не скрою, що хотілося б додати для конкуренції ще одного гравця. На мою думку, ми могли б отримати молодого гравця, який би вписався у швидкісну, цікаву гру Шепелєва і Шапаренко, додав би нових красок, підвищив якість. Це міг бути б і трохи доросліший за них гравець, більш досвідчений. Однак, це не обов’язково. Бо головне – ігрові якості, перспектива, розвиток. Для мене – інтелект футбольний, вміння грати у швидкісний, вертикальний футбол. Вміння працювати командно, на результат, давати об’єм роботи в центрі, як на захист, так і на атаку. Селекція могла б знайти такого гравця. Та ми чомусь отримали Руслана Ротаня.
Безумовно цей перехід у більшості людей не викликає позитивних емоцій. Руслану вже 36. Він безумовно досвідчений гравець, який багато що вміє. Відомо, що він із віком став справжнім лідером. Це вже не той 24-х річний хлопчина, який прийшов вперше в Динамо у 2005 р. із великими авансами. Тоді Руслан грав на флангах, а не в центрі поля. Не можна сказати, що він не грав в Динамо. Бо 50 матчів – все ж цифра. Та лідером він не став. Тому і повернувся в Дніпро. Де змужнів, подорослішав, отримав більше довіри. І у 30-ть став справжнім капітаном, авторитетом. Таке буває, що гравець у дорослому віці розквітає. Як на мене, то саме в 30-ть Ротань знайшов себе. Його гра протягом 4-х сезонів виблискувала. Гол в фіналі ЛЄ – вершина кар’єри. Та зараз вже 36. Є ім’я в футболі, є що згадати. Та вже не має швидкостей, реакція не та. Через це стало більше жовтих і червоних карток. Так, є досвід, є бачення поля, є пас, є удар, є вміння виконувати стандарти. Це буде і в 50-т. Бо це ніколи не втрачаєш. Та от швидкості вже не має. Не має того здоров’я, щоб витримувати 3 маті на тиждень. Навіть 90-то хвилин на високому рівні раз на тиждень – вже важко. Інше відновлення, інша спроможність організму витримувати темп високий гри.
Я дійсно поважаю Руслана. Дуже радів у 2005 його переходу. І вже тоді вважав, що його використовують не на тому місці в команді. Завжди бачив в ньому гравця центру. Років 5 тому я б зрадів його поверненню. Зараз мені це важко зрозуміти. Що він може дати сьогодні Динамо? Досвід? Це так. Авторитет в команді? Це ж за один день не завоюєш. Не можна прийти зі сторони в чужий колектив і одразу стати лідером у роздягальні. Навіть якщо ти відомий. Тут вже сформовані свою групи. Та ще й не на 5 копійок Ротань приходить. За такий оклад можна було знайти гравця із перспективою Так, витратитись на трансфер, але потім відбити ці гроші. Ротань – одні видатки, бо його вже не можна вигідно продати. То ж Хацкевич обрав легкий шлях? Заповнити вакантну позицію майстром, який спроможний вийти на 15 хвилин, вийти десь зі старту і зіграти на відомому і прогнозованому рівні. Там де це можна використати. Зніти напругу з тих, хто буде тягнути сезон. Такий собі страховий варіант на пів року. Гравець, який не буде бикувати якщо не гратиме. Бо розуміє своє місце і призначення в Динамо зараз. Отже, дійсно головне – отримати досвід? На найближчі пів року знайти гравця, який у тренувальному процесі дасть молоді необхідні компоненти для того, щоб вони змужніли? Може і так. Та поки трансферна компанія – одне розчарування. Хочу побачити якісні трансфери із перспективою. Ще сподіваюсь.
Дякую за увагу!

7 коментарів:

Стас сказав...

Денег нет от слова "совсем"! Потом опять же обращаясь к ИМС,вы бы тогда убрали бы Хацкевича и сами бы тренировали! А чего покупаете вы игроков давно не под тренера(ров)! Вот сами и тренируйте,берите на себя полную ответственность!(((

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Ну вот тут я не валил бы все на голову только Суркиса. То, что финансовые возможности ограничены, было известно заранее, хотя уже и решения в пользу братьев по возврату денег из "Приватбанка" приняты, но, как свидетельствует украинская практика, исполнение этих решений может затянуться очень на долгий срок.
А подписание Ротаня ложится в строку с аналогичным заключением контракта с Гусевым. И Хацкевич это подписание одобрил. Хотя, надеюсь, Ротань все же будет более полезен, чем Олег Анатольевич.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Коли у тебе проблеми із грошима, то ти не підписуєш гравця за 5 млн євро і зарплатою в 1. Ти береш виключно вільних агентів і дешевих африканців, бразильців. Так веде себе Зоря і на цьому будує трансферну діяльність. Бо в них дійсно не має грошей.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Є правило сайта. Всі анонімні коментарі видаляються. Існує воно багато років і всі ті, хто тут регулярно це знають. Томму підписуйтесь. Нічого особистого.

Unknown сказав...

Н-да, первый сбор пошёл! Пока без игроков требуемой квалификации на самые проблемные позиции, да и Мбокани с травмой или что-то другое. ИМС к сожалению своему кредо не изменяет, эконом вариант на сегодняшний день, Вербича взяли и хватит. Ротаня на пол-года под длину скамейки, такое точечное усиление на отрезок матча, скорее всего в нынешних условиях в Динамовском хозяйстве есть гуд. Шабанова тоже под длину скамейки. А так надежда на собственный резерв. Тут ИМС допускает стратегический просчёт, для нашей молодёжи, которая сейчас играет в Динамо, нужен лидер, вожак с необходимым высоким классом игры, чтоб они могли на него равняться и расти, будет этим игроком Ротань или Вербич посмотрим. А так время есть до февраля, посмотрим.

ViAn сказав...

Насправді саме молодь - майбутнє. І ця молодь - вже сучасне. Ми побачили, що Шапаренко, Шепелєв і Циганков вже зараз лідери в цій команді. У них є характер, в них горять очі, є майстерніст. Це і є лідери, саме вони потягнуть вперед за собою команду. Не варто забувати головну новину - Денис Попов у першій команді. Це справжній вожак, це природній лідер, це боєць, харизматичний гравець. У 18 теж можна бути капітаном. Денис відновився від важкої травми. Чекаю саме його у старті. Єдине, що засмутило - пристуність Калітки, який зайняв місце Лежньова. Ввважаю, що краще було взяти Богдана, він краще, перспективніше і не травматичний. Список молоді мене радує. Якщо Хацкевич щробить на них ставку і в основі буде 5 молодих хлопців - буде прекрасно. Для мене Попов - головна надія в захисті. Вважаю його на сьогодні кращим гравцем за потенціалом серед усіх в лінії захисту.