четвер, 27 травня 2021 р.

Очікуваний прогрес.

  Відбулась довогочікувана переоцінка гравців із українським паспортом. В цьому році я очікував цієї події з ентузіазмом. Зрозуміло, що трансфермаркет має суб'єктивне ставлення до нашого чемпіонату. У них гравець тільки заграв і одразу ціна взлітає. У наших гравців це відбувається куди складніше. Але процес іде. Динамо вже додало в ціні 14 млн євро. Команда суперник втратила 12 млн. Це динаміка зростання і прогресу.



  Я знаю всі слова про трансфери, що ними можна суттєво підняти і якість гравців, і клас команди. Але якщо є реузльтати, то і ціна на гравців основної обойми зростає прямопропорційно. До того ж зростання Динамо торкнулось лише українців. Легіонери, такі як Кендзьора чи Родрігес переоцінені будуть пізніше. У суперника ж навпаки доля українців у складі вкрай мала, тому переоцінка бразильців, які сезон не витягнули і ті ціни, які їм поставли за вихід в 1/2 ЛЄ минулого сезона зараз суттєво впадуть.

  Особисто я шукаю в усьому позитив. Основні активи Динамо на сьогодні - українці. Циганков, Миколенко, Шапаренко, Забарний, Супряга, як це не дивно. Якщо зайти і подивитись, то легко виявити, що в своїх вікових категоріях Більшість гравців Динамо у топ -3, топ 5 на своїх позмціях серед однолітків у світі. Забарний поступається лише гравцям РБ Лейпцигу і Баварії. Миколенко по суті ділить перше місце із лівим захисником АЗ. Циганков також у топ 5. Супряга 11-й. Нещерет 3-й. Шапаренко 14-й. Це все виглядає дуже перспективно, бо мова йде про доволі молодих гравців. Можна відзначити і прогрес Караваєва. Його футбол у другій частині сезону оцінили. Попереду Євро. Це шанс для багатьох гравців ще краще себе показати і ще вище підняти свій цінник. Бо це все пов'язані речі. Зростання цінника Команди, зростання впевненості в протистояннях із більш сильними суперниками. Це призводить до покращення результатів. Треба і далі рухатись вгору.

  Дякую за увагу!

4 коментарі:

Leonidas B сказав...

Вот уже пошли новости по Забарному, 12 млн. евро и Шева лоббирует его в Челси, вполне может быть правдоподобно. Но есть маленький аспект, что Рома Абрамович кошелёк х...а, и деньги московии. А Челси МанСити поделом сделал, вот что значит настрой на определённый матч и хорошая подготовка по сопернику, Пепу нечего было больше предложить, видно не слушал ВВЛ, что команда должна иметь в загашнике несколько тактик. Челси продемонстрировал то, что не удалось Заре в финале с Динамо, конечно сравнение так себе, но опасения были по этому поводу.

ViAn сказав...

Леонід, я не думаю, що у ІМСа на 12 млн не витримають нерви. Сенс продавати гравця, який через рік-два може коштувати більше 30 млн, за 12? Тим більше, що попереду ЛЧ і Забарному ще є що доводити і куди прогресувати. Я от не впевнений, що він зараз у тому статусі, що буде грати у старті в Челсі. У Луческу Забарний першої половини сезону і другої - різні гравці. Саме з точки зору роботи на атаку, просування м'яча. Вплинути на продаж ми не можемо. ІМС може продати кому хоче і куда хоче.
По фіналу ЛЧ, то еволюція Гвардіоли фантастична. В цьому сезоні ігровий прогрес Сіті захоплює. Як і те, що виробляє Пеп в побудові гри. Він вирішив грати у фіналі, а не вигравати. Челсі був куди практичнішим. Тому і виграв. Але я погоджуюсь із Пепом, що майбутнє за його Сіті, а не за Челсі. Правда титул - титул. Це на все життя.

Стас сказав...

Я вот тоже не уверен что 12 лямов за сегодняшнего Забарного это то,что нужно сейчас ИМС! Я просто одного не могу понять кто и с какой целью делает сии вбросы?

ViAn сказав...

Стас, це ж джерело не наше. Першоджерело - країна сусід. Цілком можливо, що дійсно є інтерес від Челсі. Але не факт, що на це літо. Трансфери роками зважуються і домовляються.