неділю, 2 січня 2022 р.

Чи буде ще Динамо продавати цієї зими?

 

Хочеться порадіти за Віталія Миколенка, який поїхав у сильний чемпіонат. Точніше треба сказати, що поїхав він у найсильніший чемпіонат нашої планети. Наявність великих грошей зробив зараз навіть із аутсайдерів Прем’єр Ліги клуби із бюджетом за 100 млн євро. І так як і далі ця ліга збирає всіх найкращих, то відрив від інших ліг продовжує зростати. Віталі лише 22 роки. Але він здається вже так давно в основній обоймі. Що вже всі кажуть, що він пересидів у чемпіонаті, втратив мотивацію, зупинився у розвитку. Цілком можливо, що це дійсно так. Тому хочеться вірити, що він буде стабільно грати і прокладе дорогу в Англію і іншим гравцям Динамо.


Зараз пішли чутки, що Динамо взимку планує продавати ще. І що мова йде про лідера Команди. Насправді всі основні активи Динамо на сьогодні – власні вихованці. Так, у нас є група гравців, яких можна продати за відносно адекватні 2-7 млн. Мова про Кендзьору, Де Пену і Вербіча. У них є паспорти громадян ЄС і тому будь-який середняк Серії А, Примери і Бундесліги із задоволенням підпише їх за адекватні гроші.

Та от основні активи Динамо хто це? Є ті, хто міг би ними буди. Я про Попова, Тимчика, Супрягу, Лєднєва, Караваєва. Але травми, відсутність ігрової практики призвели до того, що їм треба додавати. Так, можливо треба змінити клуб тим же Лєднєву і Супрязі. Попову ж треба нарешті одужати, набрати форму і стабільно грати. Той же Сирота поки проводить перший сезон в старті і активно додає у своїй трансферній вартості. Тимчику теж важливо почати стабільніше грати у старті і він буде прогресувати.

Тому найбільші активи Динамо – Бущан, Забарний, Шапаренко, Буяльський і Циганков. До цього списку я б додав ще Самбу Діалло. Як не дивно, але вже зараз за 19-ти річного гравця Динамо може отримати дуже хороші гроші за трансфер. І це точно мова про цифри із шістьма нулями. Але поки не настільки висока, як це може статись коли гравець заграє в старті Першої Команди. Безумовно було б чудово продати Буяльського. Його вік ще дозволяє нормально пограти в солідному чемпіонаті. Та й статистика останніх двох сезонів робить його добротною бойовою одиницею. У нас же багато хто вважає, що на місці Буї повинен грати яскравіший гравець. Продаж Бущана також цілком реальний, бо він набирає оберти і є №1 у Збірній. А за його спиною стоїть Нещерет, якому вже час або давати ігрову практику, або відпускати грати на дорослому рівні. Шапаренко набирає оберти і на мою суб’єктивну думку його продавати ще рано. Влітку він буде коштувати ще дорожче, ніж зараз. Забарного заберуть зараз за величезні гроші. Заберуть топи. Серед всіх гравців у світі футболу він серед гравців своєї вікової групи по суті один з двох центрбеків, які грають. При цьому Забарний грає більше всіх за ігровим часом і на самому найвищому рівні. За його спиною є Антон Боль, який є так само надзвичайно талановитим гравцем. Циганков – головна біль. Так, він лідер. І його цінник найбільший. Його рівень найвищий. Він вже пересидів у чемпіонаті. Але от не думаю, що команди рівня Евертона приваблять Віктора. І відповідатимуть його амбіціям. Тому тут все складно.

Виходячи із усього написаного, я думаю, що лідер і кандидат головний на вихід цієї зими – Георгій Бущан. Так буде краще для всіх. Але я можу і помилитись. І це буде хтось інший. Все ж великі трансфери не відбуваються за 5 хвилин. Це переговори декількох місяців. По Де Пені можна домовитись за пару днів. А от по Бущану, Забарному, Шапаренко, Циганкову, Буяльському і Миколенко – доволі важкий процес. Бо це власні вихованці. І ІМС просто так їх не віддасть нікому. Тільки за хороші гроші, на хороший контракті і в сильний чемпіонат.

Дякую за увагу!

7 коментарів:

Стас сказав...

Ждём ещё как минимум один трансфер на выход.И может быть руководство ДК сподобится купить хотя бы парочку хороших игроков.Ибо они хотят чтобы их команда играла в ЛЧ.

ViAn сказав...

Стас, ім'я одного нового гравця всім нам відоме. Сподіваюсь, що переговори із Спорт Ресіфі будуть успішними. По іншим людям побачимо. Розповідають, що дорого не будемо купувати... але нащо нам дешеві гравці? У нас і так на контрактах чоловік 60 різних гравців, які вже у ю19 грати не можуть.

Стас сказав...

ViAn ,Густаво так нужен Лучу? На место кого?Коли Шапаренко?

ViAn сказав...

Стас, тут все просто, якщо Шапаренка через 6 місяців - рік будуть продавати, то вже зараз треба купити гравця, який буде готуватись на заміну. Адаптація, навчання. Стандартний для Луческу процес підготовки другого ешелону.

Стас сказав...

Шахтёр в это зимнее межсезонье усиливается,а мы? Или у нас либо шлак либо совсем никак? ИМС,Луческу для кдуба ДК заработал около 70-ти млн. евро!!!Вы и далее собираетесь "включать дурака" и говорить о том,что сильные леги к нам не пойдут? А может попросту нет желания тратиться на хороших и скорее всего недешёвых игроков? А мусорки они всегда свободны,правда?Но игроки с мусорок Луческу,которого вы сами взяли к себе на работу, не нужны!

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Стас, я б ще додав, що окрім купівлі потрібних гравців треба розпихати непотрібних. І Супряга - перший з цього переліку.
Щодо "Шахтаря" - погоджуюсь, вони, дійсно, серйозно націлені на здобуття перемоги в чемпіонаті. Маючи перевагу над ДК у 2 пункти, гірники активно оновлюють та змінюють склад, вкладаючи в цей процес великі кошти.
Мені, звісно, хотілося б, щоб Луческу вчергове обійшов ШД з його багатомільйонними вкладеннями, та все ж кількість вкладених коштів рано чи пізно перейде у якість.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

У силу власної зайнятості особливо не вистачає часу писати. Та й дійсно всі пасивні. Немає трансферної активності у Динамо зовсім. На вхід так точно. Але, кажуть же, що трансфери будуть. Тому чекаємо.