неділю, 3 квітня 2022 р.

Все буде УКРАЇНА!!!

 

Більше місяця тому, за 1,5 доби до початку війни в Україні, я написав свій останній блог. Весь цей час я не писав. Чому? Бо головна задача на сьогодні – виграти цю війну. Чому? Бо мова йде про існування не тільки України, як суверенної держави, а і кожного з нас. Вчорашні кадри із Бучі, та й історія Маріуполя, Чернігова, Харкова, Рубіжного, Волновахи, Тростянця і інших міст і сіл України. Добре відома історія Броварського району Києва. Про що ці історії говорять? Ніхто не прийшов когось звільняти. Це війна на знищення українців. Війна на знищення кожного з нас. Там, де стане нога орка, там буде смерть. Це будуть килимові бомбардування, знищення всієї інфраструктури, тортури і насилування жінок, дітей, чоловіків. Всіх без розбору. Кожен з нас повинен зробити все, що від нього залежить, щоб перемогти.


Сьогодні наші військові вийшли на кордони України в Київській і Чернігівській областях. Ворог повністю знищений і зачищений на головному напрямку. Всі ж розуміють, що Київ – була і є ціль №1. І обвал угрупування – ніяка не дипломатія. Це сила народу і ЗСУ!

В цій історії нарешті почались спортивні новини. З’явилась можливість написати блог про футбол. Чому? Бо необхідно знаходити час і для мирного життя. Займатись спортом, дихати повітрям, читати і інші новини, а не тільки інформацію з фронту. В останньому блоге я написав, що наш чемпіонат скоріше за все не розпочнеться. Сьогодні вже чітко можна сказати, що чемпіонат завершений не буде. Відомо, поки інсайдерські, що досягнута згода між клубами підбити підсумки згідно 1 кола. Динамо стає чемпіоном. Що ж взагалі відбувається із нашим футболом зараз?

Більшість клубів розпущено. Поки тимчасово. З того, що знаю я, що декілька клубів, таких як Металіст і Полісся, грають і тренуються в Туреччині і Польщі. Легіонерський склад майже повністю розпустився. Чи буде існувати наш футбол після футболу? Буде. Чи прийдуть сюди нові спонсори? Прийдуть. Але це складний процес.

Історія Динамо має декілька складових. Перша – історія ІМСа і ГМСа. Вкрай неприємна. По суті ІМС своєю втечею із валізкою з грошима перекреслив адекватне сприйняття у більшості вболівальників. Чоловіки повинні бути в цей час в Україні. Друга складова – юнацький склад Динамо. Хлопці готуються до матчу ЛЧ проти Спортингу в Румунії. І, як не дивно, у складі всі легіонери збережені. Навіть Самба Діало. Третя складова – основний склад. Його зібрали пару тижнів тому і під керівництвом Олега Гусєва команда підтримувала форму на Заході України. 01.04.22 весь склад виїхав в Румунію. І попереду починається турне. «Матч за Мир! Зупинимо війну!»

Вже відомо, що 12.04.22 Динамо зіграє проти Легії у Варшаві. А далі обіцяють матчі проти Барселони, ПСЖ, Аяксу і інших команд. Склад Динамо втратив всіх легіонерів. Кендзьора, Вербіч і Вітіньо пішли в оренду до 01.06.22. Де Пена назавжди залишив Динамо. Всі українці залишились. Вся обойма. Зрозуміло, що ставка Динамо на власних вихованців і український склад в цій історії дасть змогу зберегти перспективу. Бо по суті склад не постраждав.

Стосовно головного конкурента, то його ставка на легіонерів себе не виправдала. Всі вони не мають бажання повертатись. Всі вони хочуть піти. Поступово їх працевлаштовують. Зрозуміло те, що удар по статкам Ахметова величезний. Вже є інформація, що ряд українських гравців отримали повідомлення про розрив контрактів. шахта досі не зібралась і не відновила тренувальний процес. Перспективи нашого головного конкурента дійсна складні. Однак перспектива того, що вони повернуться в Український Донецьк зараз має більш чіткі перспективи.

Чому? Бо ми точно ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Дякую за увагу!

24 коментарі:

Leonidas B сказав...

Вітаю ViAnе! Нажаль війна зробила свою чорну справу і продовжує робити. Ця війна надовго, скоріш за все і сезон 2022-2023 під загрозою.
Санкції щодо московії почнуть діяти лише з початку літа, в них ще є подушка і вже напрікінці цього року коли вже прожруть всі резерви в них почнеться все сипатися і вони будуть змушені пеключитися на це з військових дій , я не виключаю що це може статися раніше, якщо будуть повноцінні військові резерви, буде тяжка зброя та інше. Товаріськи матчі все це добре, але треба організувати якісь турнір з команд з чемпіонату, які мають можливість взяти участь, в Польші наприклад, там виїхало багато нашего населення. Якщо це не варіант, то може тимчасово пограти в чемпіонаті той же Польші, вірішати питання з польскою федерацією. Щодо ГМСа то він вже вигнанець, зв'язки колоборантами нанівець перекреслили все що він зробив для футболу України, зганьбив свого батька, він вже гірше Ахметова, той хоч підкреслив українську позіцію. ІМС може викрутиться він не був помічений в цій кухні. Тобі ViAnе міцного злоровья, все буде Україна!

ViAn сказав...

Леонід, доброго дня!
Довга війна - нереально. Чому? Бо на повноцінну війну потрібна техніка, гроші і люди. Україна за 40 днів розбила більшість дієвої техніки. Чому відбувся у них обвал в 4 областях? Я про Житомирську, Київську, Чернігівську і Сумську? Колони розбиті, люди знищенні, відсутність резервів, відсутність можливості постачати паливо і боєприпаси, низький моральний рівень залишків розбитих сил... Вони просто побігли. І на бігу ми продовжили їх нищити. За 40 днів ми вбили більше 20 тисяч і пораненими більше 60 тисяч. Дійшло до того, що вони познімали з Донецьку і Луганську студентів, вчителів... по суті всіх чоловіків, яких спіймали на вулицях. Чому? Немає людського ресурсу. З 10 армій, всіх їх армій, в Україні вже 9,5 і остання частина 10 армії з далекого сходу прямує доУукраїни. Це ще тисяч 15 людей.
Коли вони почали розконсервовувати техніку, то виявилось, що все розграбоване. Наразі вичерпуються всі ресурси у ворога.

А що Україна? 5 звільнених областей. Ще одна - Миколаївська. На сьогодні вже йдуть бої в районі Нової Каховки і Херсону. За ці міста. Більше того, варто подивитись уважніше на Запорізьку область. Там дійсно зараз відбуваються речі, про які не кажуть. Але добро відомо, що там йде активний наступ величезного угрупування ЗСУ у бік Маріуполя і Мелітополя.

Ми проводимо мобілізацію. Це сотні тисяч резрвів. Дуже багато людей чекають важку зброю, щоб сформувати бригади. Тероборона масово переходить до ЗСУ. Вже біля 100 тисяч тероборони прийняли присягу. Важка зброя йде. Танки, артилерія, ппо. Вже багато всього є. Багато що ми віджали у москалів з техніки. Більше 200 танків. Різні сонцепьоки, тори, смерчі, гради... і дуже багато боєкомплекту.

Більше того. Величезна кількість ЗСУ, яка стояла навколо Києва, а це сотні тисяч, зараз поїхали кудись. Навколо Києва достатньо ССО, тероборони. Достатньої для того, щоб забезпечити тут безпеку. А от куди поїхали сотні тисяч - загадка для ворога. Точно не на відпочинок, нажаль.

Тому питання закінчення війни - куля в лоб одній людині. Але з кожним днем Україна стає сильнішою. А ворог тільки слабшає. Нам Рідна Земля допомагає. До кінця квітня війна або вже закінчиться, або вийде на фінішну пряму, коли ми будемо наближатись до Смімферополя, Донецька і Луганська. А може вже там майоритиме наш прапор. Та всьому свій час.

Слава Україні!

Стас сказав...

ViAn ,я вот тоже где-то так и думаю...Людей(считай пушечного мяса) они конечно набрать могут завсегда,но...Где они наберут столько тяжёлого оружия для того чтобы оснастить этих людей?Тем более санкции есть санкции.Потом опять же каково будет качество сего контингента?Российские топовые части мы практически поразбивали...А оставшихся не так много и новых нужно обучать с самого начала а это время,которое работает на нас!

Leonidas B сказав...

Хлопці, я не проти. Да десь зо два три тижня щось може в р-ні Донбасу вирішитися, бо вождю треба якась перемога на 9 травня. Щоб був результат в бік України, треба дуже гучна поразка над ворогом там. Але не треба забувати там 90 відсотків населення вимагає продовження банкету, щоб знищити Україну, і вони готови зараді цього терпіти. Ще не всі на Западі готови відмовитися від газу. московія заробляю кожен день більше мільярду доларів, звісно робиться багато щоб вони не змогли щось на цій мільярд купити. Поки вони тіснуть на Донбасі, наші хлопці тримаються. В бік Маріуполя не зустрічав інфи, а в бік Херсону Марченко дає прикурити, ще зажали перед річкою Дніпром від Херсону до Каховки, дали добу другу щоб здались, подивимось.

Leonidas B сказав...

На жаль хлопцям не вдалося переграти Спортінг, важко було чекати іншого, обставини зараз такі, війна. Спортінг прогнозовано на тлі сьогодняшніх подій пройшов Дінамо. Молодь треба кудись влаштувати, щоб вони не пропали для сбірної в подальшому, не загубили свою кар'єру.

ViAn сказав...

Стас, тут історія достатньо прогнозована. І всі це розуміють. Найближчі 2 тижня будуть важкими і показовими. Саме тому у нас вже є сотні switchblade 600 і 300. Це вкрай важливо. Як і важливо те, що ми маємо десятки тисяч NLAW і Javelin, власну Стугну. Безумовно вкрай важливими є Stinger і Starstreak. Всі ці системи зупиняють будь-який наступ, будь які колони. І те, що все це у нас у більш ніж достатній кількості - є вкрай важлвим. Як і наявність Bayraktar TB2.
Але зараз пішла наступальна зброя. І там дуже багато цікавого, важкого. Від танків, до контрбатарейних систем британських. Тому треба вірити, що ми і там їх задушимо.

ViAn сказав...

Леонід, ви не ведіться на пропаганду. Там немає ніякої масової підтримки війни. Те, що публікують їх ЗМІ - пропаганда. Підтримка є. Порядка 20%.
Ситуація важка усюди. Але наші нагнитають для того, щоб давали ще зброю. Ми безумовно на всіх напрямках переможемо.

А пацани молодці сьогодні. В таких важких умовах гідно боролись.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Мені б, звісно, теж дуже хотілося ще до Великдня повернутися до рідного Харкова, але, нажаль, вважаю, що так швидко все не закінчиться. Наразі опановую Львів. На харківському напрямку одне з найкоротших плече постачання військ, техніки боєприпасів. Лише 40 км до кордону з Бєлгородською областю. Звісно, в ці ігри можна грати й у двох, тому наші періодично нагадують сусідам, що війна може відбуватися й на їх території. Однак, на Ізюмському напрямку ситуація доволі складна, орки підтискають наших на Слов'янському напрямку.
Також проблемою є й наявність ракетного озброєння, яким руйнується критична інфраструктура, в тому числі - у західних регіонах.
Але все ж сподіваюсь на якнайшвидшу нашу перемогу!

З повагою, Parker.

hunter сказав...

We will pray

ViAn сказав...

Parker, вітаю!
У мене багато друзів зараз у Харкові. Безумовно на Салтовці там біда. Але люди дуже стійкі у місті. Навпаки, там ворог суттєво відкинутий від міста вже давно. І Рогань, і Дергачі. Плюс ППО працює якісно.
Ізюм там все достатньо непросто. Але там є хороші природні заслони. Плюс за останній тиждень там наших ЗСУ із важким озброєнням і сучасним протитанковим озброєнням стало набагато більше. Не на порядок, але в рази. Наскільки знаю я, то в районі Рубіжного-вчора ворог був відкинутий на 10 км. І щоб постачати війська треба їх мати. Тоді як ми знищили вбитими чи пораненими більше половини того угрупування, яке зайшло в Україну. Тому то і беруть студентів і курсантів, вчителів і держслужбовців з линири і динири. Не все там так просто.
Так, попереду важкі бої на Східній і Південній Україні. Але ми точно ПЕРЕМОЖЕМО!!!

ViAn сказав...

hunter, безумовно треба молитись за всіх наших людей!!!

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дергачі знаходяться під постійними обстрілами, як і Олексіївка, як і П'ятихатки, як і Північна Салтівка, як і ХТЗ. Це я лише тільки про артилерію й танки. Періодично трапляються прильоти ракет.
Окупованими є Липці, Циркуни, а це відразу за окружною дорогою у бік Північної Салтівки.
Трошки відсунули орків в бік Чугуєва, з яким тепер є зв'язок, а раніше його блокувало угруповання з Малої Рогані.
Через Чугуїв проходить траса на Ізюм і далі на Слов'янськ, Донецьк та Ростов. І в проміжку між Чугуївом та Ізюмом все дуже непросто: окупанти стримують наші війська, щоб вони не вдарили у фланг угруповання, яке намагається прорватися до Слов'янська.
Десь так...

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Вільхівка сьогодні звільнена офіційно. Дергачі ж теж були окупованими до певного моменту. Як і Рогань. Всьому свій час. 2 тижні тому розповідали, що Київ скоро буде оточений. Багато хто у ЗМІ поширював паніку. А потім бац і вони побігли 10 днів тому. Посипались. І вже тиждень тому Київська область була звільнена. І колону накрили вчора в районі Ізюма. А перед цим накрили колону біля Куп'янська. ЗСУ працює. Ситуація контрольована. Хоча і важка. Мені кажуть друзі, що наше ППО працює. І що життя в Харкові оживає. Більше магазинів відкривається.
Днів 10 тому у Києві земля ходуном ходила. Страшні вибухи. Зараз же всі знають ситуацію по Києву. Слава Богу!
Вірю, що і Харків іде цим же шляхом!

hunter сказав...

А там и Херсон не за горами,Слава Украине

Leonidas B сказав...

На границе с Польшей был задержан нардеп Григорий Суркис.

Он пытался вывезти 13 дорогих часов, которых нет в его декларации.
Вот таке знайшов, далі будеме чекати підтвердження цього.

ViAn сказав...

Леонід, я співчуваю сьогодняшній Одесі і тій трагедії, яка у вас відбулась. 3-х місячна дитинка від ракети по житловому будинку - жахливо... І так, нажаль цього жаху у нас вистачає зараз. Та треба залишатись людьми і розділяти біль кожного.

А по ГМС - його справа. У нього там велика прослойка. Майно в Монако. Не пропаде. На майбаху їздить. Майбах можна продати і спокійно жити багато років. А продавати там багато чого є. Ті ж гравці Динамо. Там вистачить на дуже багато років, якщо продати Забарного, Бущана, Циганкова і Шапаренка. Та й гроші від УЄФА за ЛЧ. Гроші за Миколенка нікуди не ділись. Багато є активів.

Leonidas B сказав...

Вітаю ВіАн! Нажаль війна входить в кожне місто. Сьогодні буле поховання. Чоловік вийшов у магазин, повернувся а тут таке лихо. Там ще загинула молода красива пара і дівчина чекала дитину.
Дінамо доволі непогано зіграла с БД, яскраво провів матч Ванат.

Parker сказав...

Вітаю, колеги!
Якщо ЗМІ не придумали, Буяльського, Бєсєдіна та Гармаша відчепили від збірної на матч з Шотландією.
Щодо Буяльського - то було очикувано, адже поки лише Луческу зміг знайти для нього максимально ефективну роль у побудові гри.
А от щодо Гармаша та, особливо, Бєсєдіна, який у благодійних поєдинках виглядав досить непогано - то питання. Тим більше, що Шотландія грає у достатньо силовий футбол і бійцівські якості Артема та й Дениса не були б зайвими.
Сподіваюсь, що це не стане визначальним фактором у протистоянні.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Суть у тому, що попереду не тільки 3 товариських матчі і матч із Шотландією. А потім, можливо, з Уельсом. В червні будуть ще 2 матчі Ліги Націй. І ось так взяти гравців і відрахувати, я про Буяльського, Гармаша, Бєсєдіна і ще 3-х, імена яких поки не названі, - завелика розкіш. Бо в будь-якому матчі, навіть у товариському, можуть отримати травми гравці. Як вчора Попов. Може бути позитивний тест. І тому треба мати максимальну обойму гравців у тонусі. Відпустити 6-х, навіть 3-х, це право тренера. Але це може призвести до непоправних наслідків.

Leonidas B сказав...

Всім добрий вечір під тривогою. Наші хлопці дивують, дуже якісний перший тайм. Головне щоб вистачило сил. Вболіваємо за Україну!

Leonidas B сказав...

Усіх з перемогою! Чекаємо на 5 червня з Уельсом! Дуже порадувала збірна!

ViAn сказав...

Виграли і молодці. Дійсно багато емоцій. Але головний матч попереду. І ситуація після 60-ї хвилини не така оптимістична. Тренер був думками вже в Уельсі, зняв всіх лідерів і ситуація була на грані провалу.

Leonidas B сказав...

На жаль наші хлопці не змогли, гідна гра, але з таким суперником треба вигравати, все було, тільки гол в свої ворота. Дякую хлопцям за самовіддачу, за надію. Уєльсу гідно представити свою країну в Катарі.

Стас сказав...

Пишут,что, якобы,Ярмоленко возвращается в ДК!Однако,будем посмотреть...