вівторок, 12 липня 2022 р.

Про те, що є зараз важливим!!!

Я спостерігаю, що на багатьох ресурсах спортивне життя і блогерство набирає обороти. Безумовно надзвичайна важлива істина, що не треба дати війні засмоктати себе. Що треба жити мирним життям там, де є мирне життя. Тому і є історія, що чемпіонат необхідно відновити і проводити. Ідуть міжсезонні збори. Клуби навіть підписують легіонерів. Правда Динамо і шахта працевлаштовує всі свої легіонерські активи. Можна було б поговорити на багато важливих тем. Яка основна тема? Що буде з нашим футболом взагалі. Яка перспектива клубів у єврокубках. Яка перспектива Динамо? У шахти там все ясно. Їх чекає група ЛЧ. І склад по суті буде із власних вихованців різного віку, досвіду і майстерності. Та я б сказав так, що зараз головне питання не про футбол. Чи буде взагалі Україна?


Складне питання. Безумовно є поточна історія, коли ворог видихається, а Україна отримує все більше потужної зброї. І ця зброя починає ламати хід війни. Це все оптимістично, але багато хто з нас вже втратили не тільки майно. Ми втрачаємо найближчих людей. Прекрасних людей, які з першого дня пішли захищати Україну. Це ком у горлі, який не дозволяє спокійно жити. Особисто я відчуваю себе тим, ким я є. Інвалідом. Така історія, що навіть кров не можу здавати. Не беруть. В тероборону взяли лише волонтером, допомагати барикади будувати, мішки насипати. Хоч щось. Але далі не можна. Тому і відчуваю себе інвалідом. Бо люди захищають Україну, а я не можу. Тому не можу писати. Не маю права. Не відчуваю себе таким, хто може жити спокійно тоді, коли так багато людей захищають Україну, гинуть…

Про оптимізм. Загнаний пацюк дуже страшний. І от орки скоро можуть стати тим самим загнаним пацюком. Немає сумнівів у тому, що ворог видихається. Але є така штука, що у ворога є ядерна зброя і балістичні ракети, які можуть знищувати все живе на сотні кілометрів однією ракетою. Загнаний пацюк може натиснути на кнопку. І ось це є той фактор, який говорить про те, що ми не знаємо завтрашнього дня. Чи є тема футболу такою важливою? Ні.

Важливе життя в Україні. Важлива Перемога!!!

Стосовно зборів, Фенербахче, матчів з Ліоном, трансферу Ярмоленка, Циганкова, Забарного… Не буду про це писати. Не хочу про це говорити. Можливо, я поки не готовий. Можливо, війна мене засмоктала. Ні, я буду писати. Але поки психологічно не готовий. Можливо, що через певний час я психологічно зможу це робити. Поки – ні.

Слава Україні!!!


21 коментар:

Parker сказав...

Вітаю автора та усіх колег!
Чесно кажучи, десь можу погодитися з ViAnom, оскільки інформація про слобожанський, донбаський та південний напрямки значно важливіша за те, чи пройде "Динамо" "Фенербахче". Як на мене, думаю, що не пройде, та й нічого нам робити у ЛЧ. За даних обставин наш рівень - Ліга Європи.
Я вже більше чотирьох місяців не був дома, не бачив рідних, але десь після півтора місяців перебування у Львові почав активно працювати: одночасно беру участь у реалізації гуманітарних проєктів, допомагаючи ВПО, заробляю собі на життя та сплачую податки до бюджету. Футбол лишився хіба у стрічці новин, трансфери взагалі не цікавлять, розумію, що зараз основна мета - зберегти клуби, зберегти структуру ліг, хоча б якось демонструвати, що український футбол живий.
Минулого тижня орки зруйнували мою школу, потроху збираємо кошти на будівельні матеріали, але боїмося, як би знову не втрапили, адже ці потвори ведуть хаотичні обстріли, іноді навіть по сміттєзвалищах, та, нажаль, часто влучають у цивільні об'єкти, при цьому гинуть випадкові люди.
Вважаю, що ми тут можемо продовжувати спілкуватися на різні теми, не обов'язково навколофутбольні, оскільки якось вже певною мірою скучив за усіма тут присутніми. Сподіваюсь, з усіма все гаразд. Бережіть себе!

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Вітаю панове! У мене з самого початку війни було розуміння, що це надовго, ясно що настрій це не додавало, ми ведемо війну з тоталітарною державою, де за будь-яку думку відмінну від думки партії тобі в кращому разі штраф, у гіршому сядеш надовго, плюс населенню 20 років капали, що навколо вороги, згуртуємось довкола вождя, будь-яка опозиція випалювалася добіла, населення обрало достаток замість свободи. Тому не треба недооцінювати їх. Зброї, хай і радянської у них на 5-7 років війни, м'яса поки що вистачає, вони можуть терпіти заради перемоги, але згодом їхні шанси на перемогу падають. Наш плюс це допомога союзників, мотивована армія, віра у перемогу, санкції проти московії. Мінуси – зелені при владі, економіка, війна на нашій території з усіма наслідками. ViAn не треба сумувати та відчувати дискомфорт, де можеш, де ні. В тебе дитина, сім'я, якщо не ти то хто буле з ними. Футбол дивлюсь тільки у новинах.Щодо Динамо просто вболіваємо. Зможуть молодці, ні, так ні.
Зараз набагато більше вболіваєш за ЗСУ, ось зараз наша команда.
+

ViAn сказав...

Parker, у мене є контакти із волонтерськими центрами у Харкові. Взагалі я дуже близький до Харкова по роботі. Тому можу дізнатись і скинути вам на ел. пошту координати. Можливо ці люди зможуть більше допомогти.

ViAn сказав...

Леонід, ви переоцінюєте об'єми їх зброї. У них зброя вже закінчується. Тому то вони усюди її шукають. Всі склади розпаковують. Вже пішли гармати 1947 року випуску і машини броньовані 1951 року випуску. Стогнуть, що знищили на різні цілі склади вермахту із завойованою зброєю. Подивіться, вони ж повністю зупинились на всіх напрямках. Так, ще є багато всього, але не для того, щоб тримати лінію від Херсону до Харкова. Тому скоро будуть звужувати лінію і переходити до тотальної оборони. Ми їх зупинили, перемололи. Цього Штати і хотіли, щоб вони розпакували склади з 2 світової.

Leonidas B сказав...

ViAn скрізь є раціональне зерно, те, що вони давніше розпаковують, використовується в логістиці на підконтрольних територіях, з метою економії ресурсу тієї техніки що на передовій, оскільки її ресурс обмежений, а на нашій територіях її ремонт та обслуговування для них велика проблема, тому вони і здригнулися з Києва, з Чернігова, Сум. Розтягнута кишка, бліцкриг не вдався, годувати все це важко, маневру немає, тільки з'їдеш на дороги між селами то техніка закопується в багнюку, скільки відео і фоток на цю тему було, плюс більшість нелояльного населення.Також опір зіграв свою роль. Але ViAn не забувай, що вони на околицях Києва вже були через пару діб після вторгнення, у Херсоні через шість годин, що діялось у Миколаєві, послухай інтерв'ю генерала Марченка, повний треш. За зелені армія в них була не в пріоритеті, це ще м'яко сказано, все було заморожено в частині нової зброї. Нептун, Стугна, Корсар, Богдана і т.д. Адже Стугна краще ніж Джавелін і Нлав. Слава богу хоч навчання та партнерство вдалося зберегти.Ти думаєш, що за океаном не розуміють, хто у нас при владі, за кого наш мудрий народ проголосував. Зараз ніби потрібно розширити військову допомогу, дати більше зброї, але водночас виникне більше ланцюжків, у яких обов'язково з'являться люди, які працюють на поребрик. Все постачання які йде, воно вимкнене від офісу президента та його структур, повідомляють Зеленського, але які маршрути, просування його не ставлять, засекречено. Чого зараз тема виникла зі Спартцем, хочуть прибрати Єрмака та його Шоблу, ти подивися хто очолює СБУ, ГРУ, прокуратуру тощо.У кращому разі некомпетентність цих людей нам дорого обходиться, а хтось працює і на інший бік, он як СБУ було, три генерали на поребрик працювали. Скільки зараз крадеться, скільки корупції, тижня не минає як когось колоборанта розкрили у плані передачі відомостей про розташування наших підрозділів.
Зараз начебто треба звільняти, Херсон напрошується, але немає ще тієї кількості ресурсів, щоб це здійснити, не вистачає озброєння та боєзапасів, радянське закінчується а західного немає в таких кількостях, та й людей треба вчити, цей процес йде, Захід перебудовується в плані, щоб їхня промисловість запрацювала.Тому те, що є, доводиться використовувати з найбільшою ефективністю, методично по краплі знекровити противника, щоб цього досягти повинна розвідка працювати, дрони літати, конрбатарейна боротьба, арта допомагати і т.д. тут ще наші воїни навчаються у процесі бою. Також і кваліфікований ресурс має бути. На жаль, багато людей закликається не володіючи хоч якимось досвідом, все як у Росії, м'ясо на передову.Знайомого так підписали, працював у нас, потім на вільний хліб пішов, боговіруючий, троє дітей, в армії не був. У військкоматі треба було якийсь папірець взяти, але запакували, бо здоров'я є, з місяць на полігоні на Західній Україні наводчиком стрільцем на БМП, потім під Ізюм кинули, він і розповідав як там, скільки тупості тощо, відійшов. зателефонувати на передовий тебе і накрило, кинули кудись підрозділ без досвіду, взяли в полон і одразу розстріляли. Сам він мало не згорів у БМП, зараз пощастило на лікуванні. Не лише проблеми у московії, а й у нас. Тому року та року на жаль. Не вірю, що там верховний відкинеться, буде переворот, просто санкції мають зробити свою справу як із СРСР.У США теж фактор, що не дай боже Трамп знову на престол зійде, Україна точно від цього не виграє.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne! Не відмовлюся від контактів волонтерів у Харкові. Зараз працюємо щодо забезпечення людей з інвалідністю, які з різних причин не евакуювалися, усім необхідним: їжа, ліки, засоби гігієни. Пишіть, здається, Ви маєте мою пошту?

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
Ні, нажаль не маю. Можна скинути мені на пошту: fandk1927@gmail.com
Завтра пообіцяли скинути контакти волонтерів по вашому питанню.

Leonidas B сказав...

Вчора путін підпісав целу низку законів, у московії в економіці вводиться военний стан та карателі взмозі називати будь-кого зрадником.
Так ViAnе при Зеленському Україна із суб'єкта стала об'єктом, фактично Україна на жаль була виключина з великої политиці, рівень Зеленського яскраво показує епізод коли Трамп йому наказує шукати компромат на Байденів, він яволь і пізнише впроваджує відкриття кримінальної справи, а коли Байден ось ось вже презідент наказує Бенедіктовой бистро схавати всі справи проти Байденів.
Якби Порох з соратниками не підняв армію нам дуже тяжко прийшлося, був би на його місці Зеленський роісія вже би окупувала Україну і Зеленський таки втік кудись. Маю надію, що після нашої перемоги Зеленський таки сяде, все як у нього в серіалі.

ViAn сказав...

Леонід, безумовно можна багато всього казати поганого про Зеленського. І багато з цього буде об'єктивною правдою. Можна дуже багато хорошого сказати про Порошенка, але і він далекий від ідеалу. Бо про його команду можна дуже багато всього сказати негативного. Та й про походження його капіталів також. Обидва увійдуть в історію. Вже увійшли. Та які будуть підсумки - ми побачимо.
Але зараз головне - перемога! І на шляху до перемоги не час шукати винних у слабкій підготовці. Шукати зрадників - да. Але якщо люди помилялись, а зараз роблять все для перемоги - наші люди. Навіть той же Єрмак. Тому головне зараз - об'єднатись і працювати на ПЕРЕМОГУ!

Leonidas B сказав...

Ну що хлопці з перемогою, хоч і валідольна, на ЛЕ заробили. З Штурмом, здається, з такою грою без шансів.Будемо сподіваться на загальну перемогу, що нам залишається.

ViAn сказав...

Леонід, взагалі Динамо пройшло Фенер дивом. Але фізика у команди в порядку. Турки взагалі овер-тайм ледь ходили. І це важливо. Динамо отримало позитив результатом і отримало ігрову практику нарешті.
А Штурм - не РБ Зальцбург. Штурм - скромна команда за складом. Рівень гравців у них куди слабший за Фенер. Хоча, зрозуміло, що Динамо зараз важко з усіма саме через те, що команда без ігрових кондицій. Все ж офіційні ігри - офіційні. А 8 місяців без офіційних матчів - відображається на змісті.
Глобально, як я розумію, Динамо забезпечило собі груповий етап ЛЄ. Тому пройшли і чудово. Будемо вірити у краще.

Стас сказав...

ДК с трудной победой!Я вовсе не уверен что пройдём Штурм.Да,война войной,но и до войны было заметно, что команда попросту недоукомплектована.Ещё и Витинью ушёл,а он бы вполне нам пригодился бы...Сбавил Вербич и за ним нет никого...

ViAn сказав...

Стас, а Вербіч давно вже дуже слабкий. Він так і не відійшов від хронічних травм. Цілком можливо, що це шанс для Ваната, а за Ванатом є Кримчанін. Для молодих хлопців - дуже хороша можливість. До того ж є завжди такі люди, як Караваєв, який може грати усюди.
Я був впевнений, що Фенербахче ми не пройдемо. По Штурму - також цілком йоміврно. Але є талант Луческу. І є дуже талановита молодь. Тут би вмовити Самба Діало грати. Він би дуже допоміг зараз Динамо. Але схоже, що не хоче сенегалець ризикувати. Для нього це був би величезний шанс себе проявити.

Стас сказав...

Вот собственно о том,что я здесь писал,Вербич уходит...И кто вместо него? Ванат? Обоих Волошиных ДК отпустило...

Parker сказав...

Привіт усім!
Звісно, гарний для нас тиждень, адже пройти "Фенербахче" вже є великим досягненням. Перспектива потрапляння до групи ЛЧ все ще досить примарна, адже у плейофф можемо потрапити на "Рейнджерс" або "Бенфіку". В той же час, фактично, ми забезпечили собі участь у групі ЛЄ, що у нинішніх реаліях більш прагматично, можна отримати і гроші за перемоги, і очки до рейтингу.
Щодо Вербича: маю таке подвійне почуття: з одного боку людина грала пристойно, однак в минулому сезоні і зараз не в найкращих кондиціях; з іншого боку, розповідати про любов до клубу і піти без компенсації за півроку до завершення контракту, знаючи про важку ситуацію у країні та клубі - ну така собі любов...
Щодо того, хто може замінити Вербича: не знаю, що там у планах у Зубкова, але це був би цілком непоганий варіант у нинішніх реаліях. У "Ференцвароші" Черчесов його не бачить.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

Какой Зубков, Кабаев наша реальность ...

ViAn сказав...

Давайте почекаємо. Бо зараз дуже багато різної інформації. Хоча, безумовно, Вацко і Бурбас без дозволу б інсайди не постили. Все ж вони без роботи і треба думати про майбутнє зараз. Бо гршам властиво закінчуватись без нових надходжень, якою б не була подушка безпеки.
Якщо хтось помітив, то Антон Царенко разом із агентом Діалло засвітився. Можливо Самба ще повернеться. Зараз Динамо собі забезпечило базування в Польщі. І, відповідно, можливість грати там матчі чемпіонату. Для легіонерів - важливий момент.
А Кабаєв - дійсно достатньо якісний гравець, як для нашого чемпіонату. Антюх і близько за рівнем до нього не дотягується. Для ЛЧ заслабкий. Та хто у нас для ЛЧ? Одиниці. Максимум 4-5 гравців.

Стас сказав...

Ну,собственно,как я и предполагал...ДК в этом сезоне не будет играть в ЛЧ! Не Штурм,так Бенфика...Можно с определённой долей уверенности говорить о том,что в ДК вполне может быть продажа некоторых из своих лидеров!Как минимум уйдёт Циганков.

ViAn сказав...

Стас, щоб когось продати треба, щоб було бажання купити гравця. Циганков своїм бездарним виходом один на один у матчі із Фенером точно свою ціну не підняв. Та й покупців не зацікавив. Уйти у нас може лише Бущан і Забарний. Чому? Бо вони грою доводять свою якість.
А Бенфіці ще треба пройти Мютеленд. Це теж непроста команда. А у португальців капітальні зміни в складі.

Vitos сказав...

Це датчани такі слабкі чи Бенфіка топ?

ViAn сказав...

Vitos, Бенфіка завжди буде командою рівня ЛЧ. Але наскільки вони будуть конкурентними у своєму чемпіонаті - ми побачимо. Як по мені, то Порту і Спортінг мають більш якісну основну обойму.
Шанси Динамо, якщо ми пройдемо Штурм, виглядають вкрай низькими. Але загадувати наперед поки не варто.
Датчани у першому матчі провалили центральну зону. Дуже слабко зіграв їх правий-центральний захисник українець Святченко.