пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Один матч - не показник. Але розмазали заліково.

 

Висновки робити рано. Минулого сезону Динамо теж весело розпочинало. Багато забивали, багато пропускали. Бо багато хто зараз розповідає, що при Луческу так весело не було. Ми розпочинали минулий сезон стабільним рахунком 4:2. Тут 6:2. Так, ще веселіше. Але далеко не всі команди так легко розкачати в обороні. Вчора розкачали. Якісна, структурована команда вміє засушити гру у своїх воріт і от так забити свій гол з вичавленого пенальті, з напівмоменту, зі стандарту. Це не обов’язково гранд. Організована команда вміє сушити гру. Динамо дуже важливо навчитись грати не в такий веселий хокейний футбол. Він може подобатись, безумовно, та от завжди є місце для Аріса Салонікі чи ЛНЗ Черкаси. Як кістка у горлі. Незручні суперники, які самі не дають грати і самі грають якісно, по рахунку. Важливо навчитись грати на нуль.


Як бачу я, що СаШо не прибічник сумних матчів. Може він ще не навчив так грати Команду. Може не планує чи не вміє. Ребров - великий майстер на клубному футболі сушити матчі. Однак і у нього у Збірній це останнім часом не виходить. Саме тому ми побачили вчора таку емоційну гру. Більшість з нас отримали задоволення від гри, від рахунку, від кількості гольових моментів. І, особливо, що розмазали партизан. Не тому, що ми проти сербів. Ні, насправді, як я писав, всі прекрасно розуміють, що серби, як і весь адекватний Світ, бажають Україні скорішого Миру. Але розповідати, що футбол поза політикою – смішно. Футбол – завжди виключно політика.

Після матчу, судячи з коментарів гравців, легко побачити зарядженість хлопців. І пенальті, насправді, став дуже хорошим подразником. Не впевнений, що без цього пенальті рахунок був би таким переконливим. А так пенальті дав розряд стартовому заряду. Потім включились, дали темп, пресинг і покотило. У Динамо є такі моменти, коли за 5 хвилин вирішується доля гри. Так відбулось і цього разу. Чи була це стратегія на гру, включитись в останні 10 хвилин? Можливо. Серби дійсно програли цей матч по темпу. Це і є індивідуальний рівень гравців, який помножений на командну роботу. Рівень командної готовності Динамо наразі є набагато кращим, за рівень готовності партизану. Питання комплексне. Цілком ймовірно, що для СаШо і гравців мотивація була найвищою за довгий час. Все вдало склалось. Та одним матчем сезон не грають. Це лише початок.

Розбирати персоналії можна довго. Позитиву достатньо. Більшість гравців прогресують. Глобально, як для мене, слабкий матч провів лише Бущан. Наразі його статус у Динамо залишається високим. Але він один із небагатьох гравців основи, який регресує. Він наразі №1. СаШо треба серйозно подивитись на психологічний стан Жори. На те, як він грає в критичні моменти, у складних матчах. Я бачу паніку, нервозність, істеричність, втрату концентрації, відверті ляпи, привози, голи у ближній кут. Продати неліквід, гравця, який втрачає рівень, - важко. Цілком ймовірно, що його скоро припинять викликати у Збірну. Там дуже висока конкуренція і багато хто заслуговує на оце 3-є місце. Місця Трубіна і Луніна не обговорюються наразі. Побачимо як буде далі. Позиція воротаря наразі є найслабшою, кризовою в Динамо. І перспектив у Бущана немає, якщо він продовжить так грати. На жаль.

Матч відповідь теоретично може вийти такою ж яскравою. Може, навіть, ще яскравішою. Але може бути сухою і скучною. Футбол непередбачливий. Наразі всі зрозуміли історію. Наш суперник на вівторок був слабшим. Чи зможе партизан у середу різко додати? Не думаю. Однак у футболі буває різне. Якщо підійти безвідповідально, отримати вилучення, а потім і друге. Всі тоді не пам’ятатимуть 6:2 у Люблені. Хочеться вірити, що всі про це знають, всі профі.

Дякую ЗСУ!!!

14 коментарів:

ViAn сказав...

Всіх з перемогою!
Як бачимо, що СаШо стратег. Спробував засушити гру. Тому все не так яскраво. Але ряд футболістів приберіг. Дячука втратили. Здоров'я Максу, але це надовго, нажаль. І оцей вихід Біловара - жахливо. По суті єдиний варіант тепер - Михавко. Піхальонок у другому матчі приємно вразив баченням поля і вмінням вскривати зони. Творчий експеримент із тріо Шапа, Буя і Піхальонок здивував всіх. Виявляється, що можна і так грати.

Але перемога переконлива, у Белграді великий рахунок, на нуль розмазали партизанчиків. Хай тепер Рейнджерс подумає.

Leonidas B сказав...

Вітаю спільноту з перемогою Динамо! СаШо та командо цілком відповідально поставилися до цієї зустрічи, бо треба рейтінг підіймати, зробили рівно стільки скільки треба, щоб перемогти без нервів. Атмосфера колективі добра, всі працюють належним чином, відчувається в цьому заслуга тренера, ці цегли у фундамент не завадять. Щодо шотландців то це вже складніше, але хлопці потрохи вірять у свої сили та готові йти далі.

Parker сказав...

Вітаю усіх колег з перемогою!
Спокійно та впевнено вдруге показали прихильникам московитів де їх місце у харчовому ланцюжку.
Хоча отой Салданья зміг двічі пробити дуже небезпечно по воротах Бущана. Він мені, доречі, стилістикою гри нагадує Жуніора Морайєса.
Без надзусиль вскривали захист суперників, Дубінчак сподобався, Кабаєв підсилив, Андрієвський скоро і до ротації не потраплятиме з такою грою.
Супряга дуже класно віддав на Волошина, але поперечка врятувала сербів.
Сподіваюсь, перший гол Ваната додасть йому впевненості та поверне на бомбардирський шлях.
Піхальонок - одне з найкращих придбань за багато останніх років.
Шапаренко трохи відпочивав на полі. А Бражко і за межами поля!
До складу додаються Пономаренко, Михавко, Рубчинський та Брагару. В цілому непогана комплектація, під чемпіонат так точно.
Наскільки розумію, ми вже собі забезпечили груповий турнір Ліги Конференцій. Не вивчав питання щодо грошових виплат у єврокубках, не знаю, наскільки більше можна отримати у Лізі Європи. Але, гадаю, практично усі свої трансфери "Динамо" вже відбило.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

Ми вже, як мінімум, у ЛЕ.

ViAn сказав...

Груповий етап Ліги Європи Динамо гарантований вже. ЛЧ краще, безумовно.

Parker сказав...
Автор видалив цей коментар.
Parker сказав...

Вітаю, колеги!
Звісно, за груповий етап ЛЧ команда може отримати 19 млн. євро, але чи готові ми там грати?
А за основну стадію ЛЄ ми отримаємо значно менше, але суперники там будуть скромніші, і це дасть змогу заробляти очки до клубного рейтингу та рейтингу країни. Можливо хтось знає, скільки отримає учасник основної стадії ЛЄ, адже я цієї інформації не знайшов? Виплати для ЛЧ збільшилися, а чи збільшилися вони для ЛЄ?

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker, Звісно, за групповой етап ЛЧ команда може отримати 19 млн. євро, але чи готові ми там грати? На этот вопрос простой ответ: нет. И все знают что нет! Но деньги нужны и засветить своих игроков не мешает...Для того чтобы потом продать. Но у нас в составе очень на тоненького! Посмотрите травмировался Дячук и у нас огроменная проблема в центре защиты! Он и до того был очень слабым а сейчас и подавно.Нужно покупать игрока туда где тонко! Будут ли это делать? Если не попадут в групповой этап ЛЧ то нет. А ДК в этом году скорее всего туда и не попадёт.Разве что при большом везении и при определённом стечении обстоятельств.Так что я бы особенно не раскатывал губу на счёт крупной победы над никаким Партизаном.

ViAn сказав...

Стас, ніякий партизан йде на 1-му місці у своєму чемпіонаті після 2-х турів. Це цілком конкурентна команда. Динамо при Луческу, Михайліченко і Хацкевичі мали б великі складнощі із проходом цієї команди. СаШо знайшов механізми. Прогрес Динамо при ньому бачать всі. Саме ігровий прогрес. Тому це не партизан слабкий. Це Динамо сильне.


Стосовно прогнозів. То побачимо матч із Рейнджерс. На папері це приблизно рівні команди. Побачимо як воно буде на полі. Тим більше, що тренер в шотландців добре знає Динамо. А ми добре знаємо цього тренера.


По зашкварам у Динамо. Я не бачу проблеми у центрі захисту. Є Михавко. Саме Михавко є основним центральним захисником. Об'єктивно Михавко - найсильніший центральний захисник із тих, хто є у нас у ростері. Біловар - зашквар. Саме через те, що він по факту чоловік доньки ІМСа, вже рік як чоловік. Таке ж вспливає. То стає зрозумілим його присутність в обоймі Динамо. Абсолютно не по ігровим характеристикам. СаШо зупинись, це буде велике горе. Ну, хай тренується, але навіщо йому давати грати? Він же напривозить... Це зашквар. А так є пара Попов - Михавко. Дчук вилетів десь на місяць. Купувати наразі центрбека недоцільно. Є колумбієць. Є Бражко, він теж може зіграти в центрі захисту. Має такий досвід. І в дублі є декілька якісних гравців центру захисту. Назар Балаба - гоотовий якісний захисник. Та й Влад Захарченко має хорошу перспективу.


ЛЧ цього року буде іншою. ЛЄ, як я розумію, також. Спробувати себе на рівні ЛЧ для молодої Команди Динамо - велика перспектива. Хоча потрапити через раунд плей-офф буде важкувато об'єктивно.

Стас сказав...

ViAn ,я не верю в попадание ДК в ЛЧ в нынешнем году. Хотелось бы и ошибиться, но... Толкового центр защя я бы всё равно искал бы! Да, я не советчик и таких денег у меня нет, но....Искал бы и купил бы. Не смотря на наши трансферы и на неудачи Днепра 1...А так бы и наших трансферов не было бы, я считаю и по сей день ДК нынешнее недоукомплектованной командой!

ViAn сказав...

Стас, безумовно об'єктивно Себалльйос - лажа. Я писав про це до його придбання. Неготовий, сирий гравець. Може він із якимось потенціалом. Безумовно Динамо необхідно було придбати досвідченого центрбека в пару до Михавка. Якщо говорити про ЛЧ, то в центр захисту необхідно було шукати центрбека із великим досвідом гри на рівні ЛЧ, топових чемпіонатів. Але СаШо свій вибір зробив.

Стас сказав...

ViAn,не то что СаШо сделал свой выбор а то что ИМС смог/захотел ему купить! Вот так будет правильно! И это потом вылезет команде боком! Тут можешь не сумливаться! Скупой два раза плотит.

ViAn сказав...

Стас, об'єктивно кажучи - оренда, а не придбання. І обов'язкового викупу там немає. Насправді колумбієць талановитий. Але він не знає мови, повністю не адаптований. Йому потрібен час. А часу немає. Треба купувати на перспективу - безумовно. Але Піхальонок за 2 матчі показв наскільки якісним підсиленням є підписання готових гравців.

ViAn сказав...

Хочу подякувати Ользі Харлан і всій команді шаблісток за за золотий вечір, за всі ці емоції!!! Ви просто супер!!!