неділя, 18 серпня 2024 р.

Динамо РБ Зальцбург. Цікаве протистояння двох молодих команд.

 

Системна концепція РБ вже багато років є найцікавішою, найперспективнішою. Так, інші гранди теж будують свої системи. У МанСіті – клуби Сіті груп. МанСіті, ПСВ, Жирона, Тулуза. У РБ все будується на інших принципах. Тут робота починається з дитячого футболу. І саме на дитячому рівні починаються обміни, переходи в середині системи. Штати, Німеччина, Австрія, Бразилія і Ганна. Глобальна селекція на дитячому рівні. Але якщо подивитись на сьогоднішні реалії РБ Зальцбург, то у першій команді майже відсутні гравці, які з дитинства пройшли всі рівні. Здебільшого у цій молодій команді грають хлопці, яких купили у 16-20 років. Так, ще у доволі молодому віці, але їх підготувала інша школа. Динамо ж навпаки зараз має більшість гравців, які з дитинства у структурі. В основному це з 9-12 років. Невже РБ не може довести дітей до дорослого рівня? Виходить, що навіть така потужна система селекції на всіх континентах, дає доволі низький відсоток власних вихованців у дорослій клубній структурі.


РБ Зальцбург – дійсно молода команда. Глобально складена із легіонерів. На сьогодні у старті грає лише один гравець із австрійським громадянством. Читав, що вболівальники Зальцбурга вважають, що якщо вони пройшли сильний Твенте, то їм Динамо не страшне. Але в яких місцях Твенте сильніший за Динамо – питання філософське. Як по мені, то вкрай слабка і розбалансована команда, яка продала весь свій захист влітку. 2 матчі між Твенте і Зальцбургом були відкритими, із повним домінуванням австрійців. Такий собі бій-біжи. І у цих моментах молода, атакуюча команда, почувала себе дуже комфортно.

Тепер зупинюсь на фігурах. Головна – тренер. Пепейн Лейндерс. 41 рік. 21 рік роботи тренером у структурах ПСВ, Порту і Ліверпуля. Спеціалізація – тренер з розвитку техніки. Іншими словами він працював індивідуально із кожним гравцем над технікою і швидкістю приймання рішень, над виконавчою майстерністю, футбольним інтелектом. Багато хто скаже, що це риси, які у гравця від народження. Але якщо є тренер, то значить є можливість розвивати і вдосконалювати ці компоненти. З 2015 Лейндерс працював помічником у Юргена Клоппа. При цьому у 2018 отримав досвід роботи головним тренером Нейменгена. Невдалий досвід. Прийшов він із 2-ма фахівцями з Лівера. Асистентом португальцем Вітором Матосом і тренером по фізухе німцем Корнмайером. Пепейн будує близькі стосунки із гравцями, де він їм як друг. Ми побачимо у цьому сезоні наскільки Зальцбург буде готовий грати не тільки у веселий футбол, а і у складний, насичений, під тиском.

Лейндерс наразі показує себе доволі нестандартним тренером. Експериментує із наявними гравцями, ставлячи їх не ті позиції, де вони ніколи не грали. Команда молода, перспективна. Але багато молодих гравців ще не готові грати на дорослому рівні. Їх будуть підтягувати через чемпіонат. Набір гравців великий, але обойма готових гравців суттєво менша. Саме тому матч суботній чемпіонату австрійці і перенесли. Декілька ключових гравців травмовані. І тому при величезній наявній кількості форвардів у старті на цій позиції грає півзахисник Моусса Йео.

Команда дійсно швидкісна, молода, азартна, летить в атаку. Обидва флангових захисники – саме гравці атаки. Знайомий нам боснієць Дедіч і серб Терзіч. Вже декілька років говорять про перспективи ізраїльтянина Оскара Глуха. Поки він грає на фланзі, а не на своїй позиції під нападником. Група атаки дійсно наразі не оптимальна. Все ж втрати через травми і трансфери суттєві. Але гравці наявні швидкісні, вибухові, нестандартні. Хороша група атаки, яка грає не за рахунок тиску, а саме за рахунок швидкості і футбольного інтелекту. Центр півзахисту – 2 датчанина. Молоді, яскраві гравці. Протистояння Чергорда і Бражка, Бідструпа і Шапаренка. Саме це протистояння буде ключовим. І це можливість оцінити реальні можливості 2-х українців проти 2-х датчан. Хто кого з’їсть?

Дякую ЗСУ!!!

15 коментарів:

Leonidas B сказав...

В першому таймі Динамо не зуміло реалізувати свої козирі, індівідуальна майстерність Ярмоленко двічи та Ваната не спрацювала, а вот Ред Булз своє як раз узяв, помилка і виймай м'яч з воріт. Якщо хлопці знитяться та не зможуть прибавити то скоріше програють.

Стас сказав...

В этот раз я уже могу с большой долей уверенности сказать,в ЛЧ мы закончили в этом году!

Стас сказав...

Идеальная игра вторым номером от австрийцев!

Leonidas B сказав...

Що ж хлопці зробили що могли, але боже дуже не хотів щоб кияни забили бодай гол, моментів було не менше чим у австрійців, сьогодні це карма бо треба жерти амбре від ГМС, гадаю усі зрозуміли, що маю на увазі, в цьому житті за все треба платити, це банально але це так. В історії вже було щоб кияни виходили з 0-2 в перший домашній гри в останньому раунді. Віримо у команду. Дякуємо ЗСУ!

ViAn сказав...

У цьому матчі все вирішив індивідуальний клас гравців. Команди грали у рівний футбол, але клас гравців Зальцбурга вищий. Динамо показало, що має хороші перспективи для розвитку. Необхідно якісно підсилювати цю Команду, отримувати більше досвіду єврокубків. Не думаю, що через тиждень щось змінеться у класі і, відповідно, кінцевому результаті. Хоча, м'яч круглий, поле рівне, у футболі все може статись.

Parker сказав...

Усім привіт!
Ну що ж, ось ми і побачили той максимум, вище якого "Динамо" піднятися не може. На превеликий жаль, після чемпіонського сезону 2020-2021 команда втратила як якісних гравців, так і певний рівень гри. Особливо суттєвим був провал у 2022-2023 році, але керівництво висновків не зробило, і ми мучилися ще наступні півсезону.
Також не слід не зважати на загальне зниження рівня внутрішньої першості: хоч деякі фахівці говорять, що чемпіонат вирівнявся, тобто деякі команди почали підтягуватися до рівня лідерів, але мені здається, що це лідери опустили свій рівень до клубів з середини чемпіонату.
Вчора ми побачили, що ставалося б з "Динамо", якби воно потрапило до основної стадії ЛЧ - нас би карали за найменшу помилку. Проблема в тому, що ми не звикли так грати. У нас в чемпіонаті на таке не здатен навіть "Шахтар". І гірники, і ми, як правило, граємо з достатньо суттєвим запасом, і лише власна недбалість та розхлябаність можуть привести до небажаного результату. Індивідуальна майстерність та командна злагодженість інших клубів УПЛ значно нижчи, ніж у нас та "Шахтаря", тому випадки раптової втрати очок достатньо поодинокі.
Вчора ми, ніби, і грали непогано, і моменти виникали, але оця розконцентрованість та сподівання на те, що в подальшому ще будуть моменти, щоб забити, зіграли з командою злий жарт. Аналогічно і в захисті: дії Попова, якщо б вони відбувалися в УПЛ, в 9 випадках з 10 не призвели б до голу, адже індивідуальний та командний рівень наших суперників є нижчим. Так само і з фолом Караваєва - нема у гравців повного розуміння, що саме оця дія може бути вирішальною для кінцевого результату. І в УПЛ, як правило, це дійсно саме так. Але не в плей-офф ЛЧ. Та і в основній сітці ЛЧ також.
В будь-якому випадку, усі свої літні трансфери "Динамо" відпрацювало, за потрапляння в плей-офф ми вже отримаємо 5 млн. євро, а за основну стадію Ліги Європи - ще більше 3 з половиною мільйони. Та й суперники там, гадаю, будуть трошки простіші, що дозволить і грошей заробити, і рейтинг підтягнути. На ЛЧ ми, поки, не дуже тягнемо.

Окремо про карму: геть не розумію, як в голові керівників клубу разом уживаються допомога ЗСУ, виділення коштів на відновлення цивільної інфраструктури і фактична підтримка московицьких попів. Завжди думав, що між двох братів Суркіс ГМС є більш виважений та адекватний, але, судячи з його дій протягом повномасштабного вторгнення - мабуть, вікові зміни в мізках вже суттєво впливають на прийняття рішень. А карма вона дуже працьовита жіночка і з відповіддю, як правило, не бариться.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Стосовно ставлення до упц мп, то це взагалі дуже складна історія. Складна для більшості вірян, які люблять Україну. Знаю особисто багатьох військових, для яких і зараз ПЦУ - розкольники, а упц мп - єдина канонічна церква в Україні. Пробити броню у їх голові, яку закладають батюшки в особистих розмовах чи на проповідях - неможливо. Для них це людина, яка їх хрестила дитиною, сповідувала і причащала все життя. Абсолютна особиста довіра до батюшок упц мп. У Суркісів така ж історія. У них є родинний батюшка, який хрестив і все життя їх супроводжує. І так, він з упц мп, що цілком логічно. Бо іншої альтернативи не було.


Просто так вирішити цю проблему, законом, не вийде. На жаль.

Стас сказав...

Слишком сложно. Всё намного проще. Нельзя добиваться результатов в Европе только лишь за счёт своих воспитанников!!! Если ты видишь проблемы в нескольких зонах то нельзя включать дурку и надеяться на тех что есть! Или тебя на выходе не интересует результат!?! Есть проблема с центром защиты и надо что-то делать...Правильно куплен никому не нужный Себальёс! А вам точно нужна ЛЧ? Ванат это актив клуба.И как он себя в европе показывает? Никак? А второй форвард не травмированный в ДК есть? Если Караываев не фланговый защ то скольлко пеналей нужно случиться чтобы это понять?

ViAn сказав...

Стас, ми всі маємо власний погляд на стратегію розвитку. СаШо має свій. Купити форварда рівня Ваната - 20 млн євро мінімум. Динамо працює у заданому ключі. Не буде ніяких радикальни змін. Є об'єктивний показник, що Команда прогресує, прогресують всі гравці. Складні періоди бувають і у найкращих гравців футбольного світу. Не буває так, щоб одразу перескочити на 10 рівні вище. Зараз треба виграти чемпіонат і гідно показати себе в єврокубках. Вважаю, що прохід Рейнджерс - серйозний результат. ЛЧ на данному етапі для цього набору гравців - складно. Але саме 2-й матч - прогрес, бо буде мотивація і боротьба. Саме у таких матчах прогресують гравці. У матчах із ЛНЗ чи Карпатами прогрес сумнівний.

Parker сказав...

Ще раз вітаю, шановні колеги!
2ViAn: питання не в "батюшках", а в можливості об'єктивно оцінювати навколишню реальність. Практично усіх, хто старший за 5 років, хрестили у церквах УПЦ МП, звісно, що католиків та греко-католиків виносимо за дужки! Але це не обмежує людину у виборі конкретного храму та розумінні того, що УПЦ МП - то вороги України. Так було і на Донбасі, і в Криму, так є і зараз, про що свідчать численні випадки сепаратизму у лавах священників. І тут нема поділу на схід та захід - московські попи однакові і в Харкові, і в Хмельницькому.

2Стас: своїми вихованцями грати можна, але в цьому випадку не слід проголошувати гучні заяви про перемогу в чемпіонаті чи потрапляння в основну стадію ЛЧ. У Шовковського зараз може з'явитися чудова можливість мати вагомий контраргумент у діалозі з Суркісом щодо нестачі коштів: якщо команда пристойно виступить у ЛЄ, гроші клуб гарантовано отримає. Чи захочуть власники вкладатися? Величезне питання.
Але більш-менш успішний виступ у ЛЄ та, скажімо, перемога в УПЛ нададуть тренеру вагомих козирів. Тому будемо спостерігати. Єврокубкова осінь нам вже гарантована, хоча і в другому за силою турнірі.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, насправді у цій історії все дійсно складно. Є цілий ряд священників упц мп, яких не влаштувала риторика ПЦУ в 2019 і 2022. Це їх особисті стосунки в середині спільноти. Так як я з дитинства наближений, то знаю дещо. Сотні священників упц мп писали листа онуфрію із вимогою вийти із мп. Але більшість із них і близько не хоче йти до ПЦУ. Їх за це відстороняли, позбавляли посад. Але вони упороті. Не хочуть бути в ПЦУ, вимагають вийти з мп. І так, це люди, які активно волонтерять на ЗСУ. Саме тому упц мп - тисячі священників. Серед них є пару сотень фсб-шників. Це головна мразота цієї організації. Але більшість там - просто такі, які не хочуть у ПЦУ, хочуть бути там, де є. І хочуть, щоб їх упц відділилась від мп.

Тому я б не робив із упц мп ворогів України. У них немає іншого виходу, окрім обєднання із ПЦУ. Законного. Буде підпілля.

Стосовно людей, конкретно Суркісів, то вони теж знають про ці настрої. Якщо у вас немає особистого батюшки, з яким ви з дитинства, то усвідомити цей зв'язок важко. Григорій публічно все легко пояснить. Я це не підтримую, так як категорично за ПЦУ. Хоча ненависті до упц мп у мене немає. Я розумію всю складність ситуації для багатьох священників там. Там більшість абсолютно за ЗСУ і не тільки на словах. А фсб воно у всіх прошарках. Як і сєпари. Сєпарів навколо, тихих почекунів, корегувальників - повно.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ви знаєте, я теж трохи занурений у проблему з УПЦ МП. Так от, там або відверті прихильники москалів, або ті, хто не висловлює взагалі ніякої позиції, що, на мій погляд, те саме, що і перша категорія. Більше того, оці другі в розмовах навмисне опускають літери "МП" у назві своєї патріархії, адже знають, наскільки негативно до них ставляться люди і не хочуть втрачати паству. А про 200 фсбешників - ви значно применшили! Спеціально не рахував, але вже кількасот кримінальних справ за сєпаратизм відкрито. І це тільки щодо тих, кого виявили. Не може бути так, що все керівництво церкви проти України, а якісь рядові священники - за неї. Від таких керівництво однозначно вичищатиме свої лави.
А ГМС - ідіот! Ти або хрестик зніми, або труси вдінь, як ото в анекдоті. Тобто або повністю відсторонись від діяльності клубу та власного брата, або не допомагай ЗСУ. Але ж ні, хочеться і рибку з'їсти і на прутня присісти! А карма до таких хитрованів дуже прискіпливо придивляється!

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=6421417041267623&set=a.700160570059994

Це посилання на відкритий лист від сотень священників упц мп до онуфрія, які вимагають розірвати канонічний зв'язок із мп. Проігнорований.

Безумовно точна кількість агентів фсб встановити важко. Але у структурі упц мп - точно сотні. Я можу назвати Андрія Пінчука - лідер структурних змін. Його племінник пішов добровольцем у 2022 і в березні 2024 загинув. Людина харизматична. Саме він у публічній сфері вимагає відійти від мп. Він очолює цей рух. Сотні священників ходять на їх собори, пишуть листи. У відповідь отримують позбавлення санів. Андрій Пінчук відсторонений був від богослужінь через те, що почав вести службу Київським ізводом. Київський ізвод заборонений у 18 сторіччі українцем зрадником феофаном прокоповичем, ідеологом і засновником руського миру. І упц мп досі дотримується цієї заборони. Це перше, про що можна казати всю цю гнилу структуру. Доки не буде рішення від онуфрія і ко повернутись до Київського ізводу під час літургій - 100% упц мп ідеологічно. Але для мене загадка у тому, що Андрій Пінчук і сотні інших священників, які знають про фсб-шну верхвку, про пуканича, про те, що нереально вплинути на верхівку, і досі не перейшли до ПЦУ. Хоча, якщо у 2023 Андрій Пінчук категорчино не хотів переходити, то у 2024 він почав робити для цього перші кроки. Цікава у нього сторінка. Якщо буде бажання і час, то подивіться. Особливо 2022 і 2023 роки.

Але є Афганська церква у Києві. Так, це упц мп, так це поряд із входом у Нижню Лавру. Сюди ходять військові, тут з 2014 активно збирають на ЗСУ. І тут є стенд із загиблими воїнами. В інших храмах упц мп також активно збирають на ЗСУ.

Leonidas B сказав...

Шахта знову нам презент)) Вітаю шановне панство зі святом! Слава ЗСУ, вони його нам роблять!

ViAn сказав...

Приєднуюсь до привітань із Днем Незалежності!!! Мандрував Україною, тому трохи випав з інформаційного поля.