пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Трансферні пошуки. Фланговий нападник. ч.1.

Це буде складний матеріал. Точніше я буду прагнути до дуже амбіційних гравців. Для мене важливим є підсилення Динамо. І мова зараз буде йти про альтернативу одному із кращих гравців сучасності. І це не просто слова. На позиції флангового форварда Андрій Ярмоленко є одним із найкращих гравців у світі. Це не голосливі заяви. Є показники індивідуальні і командні. Андрій сильний індивідуально, але за останній рік він зробив суттєві кроки у своєму зростанні саме як командного гравця. Крім того рівень володіння правою ногою суттєво підвищився. Ми бачимо як реклама і виступ у більш якісному чемпіонаті роблять із гравця справжню зірку. Це я про Коноплянку. А Женя значно поступається Андрію за своїми характеристиками на сьогодні. Якби ж Андрій забивав такі ж голи як за Динамо, але у Примері, Бундеслізі, Серії А, Прем’єр Лізі… його вартість і цінність суттєво зросла. Втрата такого гравця – величезна проблема. Саме тому для Динамо важливо знайти вихід. І придбати або готового гравця, який може і не буде рівня Андрія, бо таких гравців у світі одиниці, але не дасть змогу провалитися по позиції. Або придбати такого гравця як Дерліс, можливо навіть трохи краще. Але це повинен бути молодий і талановитий футболіст, який може дорости до рівня Андрія. Зрозуміло, що Динамо має Циганкова. Але він схильний до травм. Тому це суттєво знижує його надійність, а тому і шанси потрапити до першої команди.
Антоніо Кандрева




Досить відоме ім’я. Досвідчений гравець збірної Італії, команда якого зараз переживає не найкращі часи. Але у Лаціо є декілька гравців, якими можна цікавитись. Кандрева – якісний фулбек. Він не є результативним гравцем, бо багато працює саме на команду. Однак, він має гарну техніку, потужний, світла голова, вміє створити напругу якісну на фланзі. Індивідуально вміє загострити, може пробити, віддати пас. І якість ударів, пасів, проходів дуже гарна. Так, якщо порівнювати Андрія і Антоніо, то ми побачимо досить різних гравців на одній позиції. Андрій значно гостріший у вирішальній стадії. А Антоніо значно якісніший у обслуговуванні, підготовці атак у завершальній стадії. Він безумовно гравець якісний і коштовний.
Пол Джордж Нтеп


Влітку я вже писав про цього гравця. Вважаю його оптимальним варіантом із усіх тих, що є. Бо Нтепу зараз 23 роки. Він вже не юний гравець. Але ще буде прогресувати. Рівень його гри – гравець під ЛЧ. Він дійсно може стати видатним гравцем. Тому для мене це розумні інвестиції. У гравця Ренна є всі складові. І висока швидкість, і технічний рівень, і фізична потужність, і природне гольове чуття. Є ігрова стабільність. Крім того він якісно відпрацьовує в обороні. Це дійсно, як для мене, оптимальний варіант.
Деніс Суарез


Це є гравець із того самого розряду молодих і талановитих. У Деніса, як на його 21 рік, вже достатньо відомих команд. Він вихованець Сельти, який встиг пограти за МанСіті, Барселону, Севілью. У хлопця є талант, є швидкість, є гарна футбольна культура. Суарез різноманітний, легкий гравець, який чудово бачить поле, вміє віддати зручний і якісний пас. Але, це все поки що задатки. Дуже багато талановитих гравців ніколи так і не зуміли вийти на той рівень, який від них очікували у 18. Тому для Динамо трансфери такого типу – ризик. Ризик того, що гравець отримає великий контракт і зупиниться у розвитку, не зможе перейти у дорослий футбол. Суарез – один із най талановитіших молодих гравців, який, як і наш Дерліс, зараз якраз знаходиться на шляху до зіркового рівня, або до забуття.
Я розумію, що дехто поставиться до матеріалу скептично. Зрозуміло, що основний гравець Лаціо і збірної Італії – рівень. Але, Динамо – також рівень. І для кожного гравця трансфер – важливий крок. Можна думати, що Кандрева легко знайде собі іншу команду. Можливо, що не варто витрачати на нього зусилля, бо він переоцінений суттєво. А от Нтеп – дійсно гарний варіант. Гравець просто грає у провінційній команді. Але, відомо, що скауту таких команд як Сток Сіті, Сандерленд 100% намагалися придбати хлопця. Тому вважаю, що для нього і для Динамо було б доцільним придивитися саме до француза. І я не зупиняюсь на досягнутому. Сподіваюсь, що наступні варіанти обов’язково будуть.

Дякую за увагу!

10 коментарів:

Vitos сказав...

А я вот, вместо Велозу и Беланда хотел бы, чтобы приобрели Малиновского и Зинченко. Да Малина принадлежит Шахте, но у него заканчивается контракт и продлевать он его не спешит, отличная замена Мигелю. Зинченко прекрасно смотрится и в центре и на фланге. И главное парни играли бы, а не отбывали номер.

ViAn сказав...

Vitos, Зинченко и Малиновский - не уровень Динамо. Талантливые ребята, но им до уровня основы Динамо еще пахать и пахать. И не факт, что дотянут. и дело не в чемпионате. В еврокубках Малиновский себя зарекомендовал с Легией, а ведь это даже не европейский середняк. Зинченко вообще пока себя нигде не показал. Одно дело в Уфе по праздникам себя показывать и совсем другое в Киеве. Особенно если учесть, что у нас есть Буяльский, Мякушко, Кузык, Цыганков, Андриевский... ничем Зинченко и Малиновский их не сильнее.

Vitos сказав...

Ну Малиновский себя зарекомендовал как минимум с Динамо, Феенордом, Шахтером, Днепром, на протяжении трех сезонов.
А Зинченко не по праздникам играет, а стабильно уже второй сезон, и даже больше чем стабильнл если ты матчи Уфы полностью смотришь.
А где на высоком уровне себя показали Кузык, Мякушко, Цыганков, Андриевский?

ViAn сказав...

я не смотрю московию и ее чемпионат. Мне это давно не интересно. Малиновский как раз на серьезном уровне теряется. Он не выполняет нужный объем работы в отборе. В Заре лично для меня есть только один интересный игрок, он нем я напишу чуть позже, когда будет трансферный пост по тем, кого мы можем в Украине подписать.

Стас сказав...

ViAn ,правильно!Центральный защитник этой команды Пилявский!)))В остальном...Нету сейчас среди украинцев в нашем чемпионате кто бы кардинально нас усилил бы.Придётся покупать со стороны и не украинцев.Есть ещё вариант наигрывать свою молодёжь.Это путь длиннее но зато надёжнее.Хотя...Одно другому не мешает.Понятно только уже сейчас что нужно под еврокубки усиливать и углублять состав команды.Если конечно мы придерживаемся не только олимпийского принципа!)))

ViAn сказав...

Стас, Пилявский - интересный игрок, но я имею ввиду другого.

Al Mih сказав...
Автор видалив цей коментар.
Al Mih сказав...

Добрый всем вечер! Спасибо автору,думаю ,относительно доступен только Нтеп. Виан, в Заре нам интересен Петряк, я угадал? А кому он принадлежит? Если кротам,то облом. На зимний сбор шахта берет Малиновского, Пилявского, Будковсого и Шевченко, видать будут продавать Тейшейру.
А ДК , я думаю,попрощается с Мигелем и Юнесом, которых нужно поблагодарить за все, хотя с Юнесом я бы не торопился, если ему больше доверять, он много пользы может принести.

Al Mih сказав...
Автор видалив цей коментар.
ViAn сказав...

шахта может брать на сборы кого угодно. Малиновский увы, но при всех плюсах игры в атаке сильно уступает по многим компонентам игры в отборе. По сути ясно, что лучшей замены Тейшейре нет. Нужно покупать или наигрывать Малиновского. По Коваленко ажиотаж уже утих. Так как играет Виктор с нулевым результатом.
А по Динамо и Заре посмотрим. Касаемо Петряка, то он к шахте никакого отношения не имеет, он воспитанник киевского футбола.