вівторок, 19 січня 2016 р.

Очікування..... трансферів!

Ми всі в очікуванні. Зрозуміло, що час спливає. І це стосується як нашого життя, так і часу до першого матчу із МанСіті. Залишилось вже 36 днів. Вже не має двох місяців. Однак, часу дійсно поки що достатньо. Січень поки що радує роботою по розвантаженню складу. Дійсно, Ребров значно спростив собі життя, коли звільнив склад від Кравця і Бєланда. Бо ж для них треба було знаходити місце в основі, а їх гра цього сезону була далеко від загальнокомандного рівня. Зараз всі і очікуванні хоча б одного новачка. Бо ж всі розуміють, що Динамо не вистачає ще одного якісного гравця в середину. Чи буде він знайдений?


Робота, так нас запевняють в команді, ведеться. Однак, за звичай є багато чуток. Ще не так давно у грудні ми чули деякі прізвища. Зараз повна тиша. Хоча, СМІ продовжують і далі спілкування з приводу того чи варто Динамо підписувати Петряка, чи хоче Бойко перейти в Динамо. Дійсно, травми Сидорчука і Рибки додали тренерському штабу головної болі. Бо, зараз не має впевненості у тому, що вони видужають і встигнуть набрати форму до 24 лютого. Бо ж перший збір пропускають. Із Ярмоленко ситуація інша, він тренується по запланованому графіку. І вже 24 січня повинен тренуватися без жодних обмежень. Напевно, що із Мюнхеном і Славією вже зможе зіграти. І це гравець такого рівня, що він буде грати. Тоді як ситуація із воротарем дійсно викликає занепокоєння. Цілком можливо, що Динамо шукає варіант на підсилення цієї позиції. Однак, тут варто зрозуміти те, що хоча в Україні є багато гарних воротарів, однак не так багато на рівень ЛЧ і Динамо. І ясно, що при здорових СаШо і Рибці хтось буде третім. Ситуація не виглядає перспективною для досвідчених воротарів. Але, я дійсно думаю, що Динамо буде намагатися закрити цю позицію.
Безумовно на загальному фоні можна виділити молодих воротарів. Одним із найталановитіших молодих гравців серед тих, хто грає є Роман Підківка. Хлопцю 20 років, він є основним у молодіжці, має досить стабільну практику виступів у Прем’єр Лізі. Цей сезон із позитивного боку показав вихованця Динамо, який дуже яскраво заграв у Ворсклі. Нажаль у матчі із Динамо він зазнав травму. Однак, вже цілком одужав. Це Олександр Ткаченко, молодий 22-х річний воротар. І ще я б виділив основного воротаря Олександрії Владислава Леванідова, який провів дуже стабільний сезон. Як на мене, то ці варіанти дуже цікаві, бо всі хлопці мають стабільний досвід виступів на вищому рівні. Так, є Артур Рудько, який провів також першу половину сезону стабільно у рамці Говерли. Однак, його гра не була надійною і викликає багато нарікань.
Сидорчук дійсно загострив ситуацію у центрі півзахисту. На сьогодні втрата такого гравця – величезна проблема. І це повинно змусити керівництво Динамо прискорити роботу по трансферу. Сподіваюсь, що до кінця тижня ми вже почуємо перші новини. Так, є думки такі, що треба купувати гравців влітку і дограти цей сезон тими, хто є. Всі впевненні у тому, що МанСіті ми не пройдемо. Як завжди рідні вболівальники поставили хрест на своїй команді. Таке воно наше вболівання. А якщо Динамо пройде британців, то одразу всі згадають те, що вони були впевненні, вони казали, вони знали. Де ж всі зараз? Затаїлися.
Придбання – як барометр. Якість придбань свідчить про наміри клубу. Якість продажів говорить про спроможність команди продавати своїх гравців, про якість. Можна сказати сміливо про те, що Динамо навчилось продавати гравців за якісні гроші. Однак, поки що ми не навчились продавати гравців у гранди. Можна також сказати і про те, що Динамо вміє купувати гравців. Якість придбань говорить про те, що ми намагаємось купувати гравців навіть у потужних команд. Тому особисто для мене придбання цієї зими, як і завжди, засвідчать наміри клубу розвиватись. Точніше загальний вектор розвитку.
І я прошу всіх не вимагати від Динамо зараз видатної гри. Треба пам’ятати, що це збори, товариські зустрічі. Тут тренери експериментують, вивчають, розвиваються, випробовують. Тому тут поразки, невиразна гра – нормально. Головне – результати як цієї весни, так і перспектива командна на наступні роки.

Дякую за увагу!

12 коментарів:

SWIFT сказав...

Всем доброго времени суток. Как всегда все по полочкам, приятно читать.
Проскочила инфа о нашей заинтересованности в Гастоне...Что думаешь, наш клиент? Такой игрок нам необходим?

ViAn сказав...

Я уверен том, что Динамо им не интересуется. Так как когда-то, как и Кранчар, это был талантливый игрок. Но, за последние 4 года он показал, что так и не оправдывает авансов и по сути из юношеского футбола так и не перешел во взрослый. Плюс высокая травматичность. Динамо такой игрок точно не нужен.

Антон сказав...

Мало ли, может Андриевский так себя на сборах зарекомендует, что никого брать и не будут. Шучу, шучу. Без трансферов просто скучно, обсуждать нечего и не кого. А хотелось бы.

Unknown сказав...

не бачу смислу в покупці гравця, та й потрібно коверкати склад перед такими важливими матчами, можна купити, але в цій ЛЧ вони нам не допоможуть, тільки в наступній

Unknown сказав...
Автор видалив цей коментар.
Unknown сказав...

я би хотів Зінченка, в потенціаль він сильніший і за Ярмоленка і за Коноплянку. Думаю конкуренція в динамо допоможе йому вирости ще в більшого майстра.

SWIFT сказав...

Именно конкуренция в Динамо не дала заиграть многим игрокам...Когда молодой игрок (постоянно основной в команде-середняке) переходит в большую команду, и после пары-тройки не очень удачных матчей выпадает из состава, а потом и с лавки запасных...то уже тяжеловато пробиться в основу...Примеров куча: Кравченко, Безус, Селин, Коваль, Аруна, Богданов, Дуду, Цуриков...Для развития молодежи кроме здоровой конкуренции нужно еще мегачутье и доверие тренера. Самые яркие примеры - Ярмоленко, Буяльский, Сидорчук.

ViAn сказав...

Андрію, а я бачу потребу у придбанні не меньше 3 гравців. І це не тільки центральний півзахисник, а ще і лівий захисник, і форвард високої якості. Бо ці 3 позиції в Динамо є проблемними, а гравці на цих позиціях суттєво поступаються в якості іншим гравцям основи. І це впливає на загальний малюнок гри, на кінцевий результат.

ViAn сказав...

Что касается конкуренции и дороги молодым. То, да тут вопрос тонкий. Действительно сейчас в Динамо есть Лукьянчук и Бурда - 2 молодых центральных защитника с отличными показателями и перспективами. Есть Тымчик, один из перспективнейших игроков молодежного состава. Есть Михайличенко и Щебетун, бесспорно талантливые игроки. И есть Цыганков. Но, это не значит, что им надо всем взять и открыть дорогу в первую команду. Дело не только в конкуренции, а еще и в результате. Готовы ли мы терпеть и ждать? Можно сделать ставку на молодежь свою. Активно резко подпустить к старту 5-6 молодых. Это резко снизит результаты. Да, ниже 3 места мы не упадем. Но, это 2-3 года на становление команды. Возможно, что через год эта команда уже начнет давать результат, но с 5-6 молодыми в старте будут провалы, много провалов. Особенно в еврокубках. Не думаю, что болельщик готов это терпеть.

SWIFT сказав...

Осталась неделя...вероятность подписания хотя бы одного игрока уменьшается с каждым днем. Или действительно все очень сложно с переговорами, или они вообще и не ведутся). Даже слухов никаких нет.

Unknown сказав...

сегодня Тымчик и Цыганков составе)

ViAn сказав...

Да, к 25 числу отсутствие трансверов и даже слухов - тревожно. Как и действительно радует сегодняшний правый фланг Динамо, давно жду обоих в первой команде.