четвер, 27 жовтня 2016 р.

Жодної ейфорії!

  Не варто очікувати цієї осені щось надзвичайне. Можна навіть сказати більше, що на весні також ми не побачимо феєрії від Динамо. Перехідний етап насправді тільки розпочинається. І хоча у Динамо дійсно прекрасна молодь, але найталановитіший молоді потрібен мінімум рік для обкатки на високому рівні. І обкатка – не вихід на 10-15 хвилин через матч, а стабільна гра в основі по 70-90 хвилин. Стабільні 30 матчів за сезон в старті – залог прогресу для молоді. І зараз все це ще не розпочалось. Наразі ми бачимо лише Корзуна і Циганкова, які поступово почали обкатуватись. Всі інші провели або декілька матчів, як Очігава, або один матч, або ті самі 10-15 хвилин через матч на третій, як Бєсєдін. Це не обкатка, це все проби. Саме тому перехідний етап стартував з того, що певна частина основи виявилась не готовою в 2016 році грати на рівні команди, яка ставить задачу перемагати в кожному матчі. Тому перебудова не розпочалась. Тренерський штаб став перед ситуацією, що момент на м’яку перебудову втрачено. І всі бачать, що іншого виходу вже не має. Потрібно починати жорстку перебудову, я б назвав це капітальним ремонтом.


  Всі хто бачить матчі дубля знає потенціал тієї команди, потенціал кожного гравця. Зрозуміло, що далеко не кожен там відповідає рівню. Скоріше за все це одиниці. І хто це буде – ставка головного тренера. Зрозуміло, що є ще ю19 і з тієї команди вже є цілий ряд гравців, які все більше грають за Ю21. І перебудова розпочнеться не раніше січня 2017 року. А зараз це все дійсно проба ґрунту.
  Що ж зумовило падіння рівня командної гри. Ми чуємо про те, що пішли гравці і не було підсилення. Так, це дійсно правда. Пішли Драгович і Велозу. Але і минулого сезону Мігель далеко не завжди грав в основі. А на місце Драговича у нас є гравець старту збірної Хорватії. Не найгірший варіант, погодьтесь. І ще не відомо хто з них сильніший Драго чи Домагой. Я думаю, що відбулось щось зовсім інше. В середині команди є сформована група людей. Це все гравці приблизно одного покоління, вони дружать родинами. І вони тримаються один одного. І коли у команді з’явились Буяльский, Гонсалез, Мораєс, Антунеш, Корзун, Циганков… це все гравці, які займають місця в основі тих, хто є членом тієї самої закадичної родин кумів: Рибалки, Рибки, Гармаша, Сидорчука, Макаренка, Ярмоленка, Кравца, Гусєва, Морозюка, Хачеріді. Ви розумієте про що я? Це все відображається на стосунках в команді, на стосунках у грі. Бо ж гра в основі із кумом – зовсім інше. Бо ж за перемоги отримуєш премії, а кумівство у нас давно процвітає. І падіння кількості легіонерів у складі призвело до збільшення ролі кумів у команді, домінуючої ролі. Тому і в грі скоріш за все не має балансу тому, що всі куми намагаються грати лише між собою, а конкурентів ігнорувати. Страшно? Так! В Динамо є величезна проблема. І саме задача тренерського штабу розбити цю поруку, яка тягне команду на дно. Тому й необхідна перебудова, щоб гра будувалась не на кумівстві, а на спортивних принципах.
  Це ми побачили вчора, коли по суті із родини кумів вийшли лише двоє. У них не має виходу, доводиться грати зі всіма. Тому вчорашній склад – гравці, які мають бажання грати. В них є азарт, енергія і вони готові гризти землю за шанс грати в основі. Ми не побачили зіграний склад. И дійсно молодь ще не має стабільності. Хоча наскільки ж легко помітити якості сильні. Тимчик дуже швидкісний, активний, непоступливий, прекрасно грає у відборі, і вміло демонструє високий пресинг. Вчора він декілька разів саме за рахунок пресингу відбирав м’яч біля воріт Зарі і створював небезпеку у штрафній. Оріховський зіграв не помітно. Така важлива риса характеру. Він працював, відбирав, так помилявся, але якщо розібрати гру, то легко побачити цілий ряд гострих передач вертикальних, розрізаючих в головне точних. Очігаву ми знаємо краще. Він дуже спокійний, впевнений захисник, який вміє читати гру, має класний удар, чудово грає на другому поверсі, особливо на стандартах біля воріт суперника. По суті він вчора помилок не зробив. І Циганков. Його вміння вибухати і знаходити вільні зони вчора ми побачили тричі. І всі три рази було надзвичайно небезпечними. І це він тільки адаптується.
  Вчора ми побачили перемогу за рахунок бажання і більш якісного індивідуального рівня. Це була сира команда. Але всі грали із всіма. Не було ціленаправленого ігнорування когось із партнерів по команді. Тому це була команда. І зрозуміло, що так далеко не поїдеш. Можна перемогти в декількох матчах. Але треба награвати зв’язки, комбінації. Необхідно змінювати команду і позбавлятися кумівства, навіть шляхом тотального продажу кумів. Тому ми тільки на початку перебудови. І нас ще чекають важкі матчі, де кумівство буде яскраво себе проявляти. Але надія є.

  Дякую за увагу!

13 коментарів:

Leonidas B сказав...

ViAn привет! К сожалению Ребров сам себя загнал в угол этим кумовством, сделав ставку на них, теперь пожинает плоды, сколько раньще вылаживалось фоток с День Рождений игроков и просто свободных посиделок и интервью легионеров - у них своя компания а у тех своя, а команда Динамо на куски не делится, страдает игра, это одна из причин то что легионеры по прошествии года стремились уйти с команды, потому что кто-то считал себя более белым. Реброву уже похоже отступать некуда, поэтому пол той компании уйдёт на кислород зимой. А купит ли ИМС кого-то форвардом и в центр, то врядли, только на перспективу взять кого-то, а так свои резервы. В следующих матчах будем смотреть как Ребров будет фигурами двигать.

Стас сказав...

Leonidas B ,хотя вопрос не ко мне,я выскажусь,не купит ИМС двух сильных игроков так нужных тренеру Реброву. По поводу разгона(читай разрыва контрактов) я тоже верю не особо.Больше шума чем действий.Почувствовав это Ребров в скорости покинет пост главного тренера ДК,так как почувствует что сделать ничего не сможет.ИМС надобно всё таки понять что тренирует команду не он,а тот кого он назначил на эту должность.

ViAn сказав...

А ведь ИМС далеко не такой уж и лапочка. Он любит игроков, но если верить Реброву, то они уже все обсудили и решили. Зимой будет начата перестройка. Понятно, что сразу махать резко не будут. Все ведь прочитали интервью Резо? Он сказал, что к зиме готовят несколько трансферов. Вы же слышали какую фамилию он озвучил? Летом Динамо вело переговоры с Аяксом и Миликом. Если встречались с игроком и агентом, то значит Аякс это разрешил. Значит их устраивали условия Динамо. За сколько он перешел в Наполи? За 32 млн. евро, понятно, что они искали замену Игуаину и заплатили выше рыночной цены, но 18-20 Милик стоил реально. У меня после информации о том, что Динамо вело переговоры с игроком такой стоимостью волосы шевелятся. Кризис говорят, а они хотят подписывать игроков за такие деньги...
Курс на омоложение, очистка команды от застоявшихся игроков и парочка новых качественных легионеров. Даст Бог что-то да получится. Я могу спрогнозировать, что уйдут зимой человек 5. 2 купят и еще человек 5-6 молодых запустят в обойму прочно и основательно. Это будут молодые из тех, кто уже вчера играл, естественно кто-то еще, ведь в дубле есть целый ряд приличных ребят, которые вполне уже конкурентны. По сути сейчас в регулярной обойме 2-е - Корзун и Цыганков. Остальные только приближаются.

Стас сказав...

ViAn,то что ты описал есть ещё одним подтверждением слов Рианчо. Повторюсь я не особо верю в хорошие дорогие трансферы.Как и в то что ИМС захочет прощаться с сегодняшним костяком ДК. Возможно,уйдёт Гусев.Как по мне то его уже года два как нужно было отпускать. Шовковский...Но ИМС не отпустит ни Гармаша ни Хачериди ни Сидорчука.Потому как на их место нужно будет брать игроков посильнее.

Al Mih сказав...

Добрый всем день! Я думаю,все беды ДК от жадности ИМС,который вовремя не продал Ярмоленко и Хачериди,они больше всех хотели в Еврочемп. А кумовство есть в любой команде,просто ГТ должен пресекать это на корню.

Стас сказав...

Гусев в основе на Карпаты? Не ожидал! Посмотрим что из этого получится.

ViAn сказав...

Приємно здивований)) Перед матчем очікував гіршого, особливо коли побачив настільки молодий склад. Але повна перевага, виграна вся боротьба. І як на мене, то саме молоді гравці у цьому матчі стали найкращими. Під молодими я маю на увазі трійку Оріховський, Бєсєдін і Циганков. Корзун зіграв далеко не видатний матч, а от Оріховський провів матч фантастично. Циганкова почали крити активніше, а він всеодно гольову віддав. Як же він подає кутові шикарно. І Бєсєдін також відпахав, наскільки він цікавіший і якісніший за Теодорчика, Гладкого. Громов зіграв у своєму стилі. 4 100% моменти запоров. Буяльский класно вийшов. Що значить він грає серед своїх молодих, інша звосім гра другий матч поспіль. Взагалі технічний рівень молодих гравців набагато вищий, ніж у досвідчених гравців. Рівень думки, рівннь техніки. Ребров схоже таки вирішив робити активну ставку на молодь. І це себе виправдовує. Хоча, їм треба дорослішати. Дякую команді і тренеру за надію! Сподіваюсь, що так буде і далі. Навіть гоовий до 3 поразок у матчах ЛЧ, аби там і далі грали 4-5 молодих гравця. А головне, що зміст гри зовсім інший. Ми не бачимо цього перекатування, підгоовчої робити до атак. Дуже швидко м'яч доходить до групи атаки. І це головна відмінність зараз. Ширина атак і робота саме в активній зоні.

Unknown сказав...

я просто в шоці, чесно кажучи, я знав на що здатні гравці з дублю, але не очікував що декілька цих гравців можуть так збудити всю команду, це щось неймовірне, куди дивився Ребров ? Я просто не очікував що ці гравці на стільки сильніші наших основних. Але в дублі залишилось ще багато сільних граців , Алібеков на голову сильніший за Корзуна, Шапаранко явно сильніший Рыбалки.

ViAn сказав...

Андрію, Шапаренко взагалі грає на іншій позиції, ніж Рибалка. Алібєков дійсно грає останнього і саме його можна порівнювати із Корзуном і Рибалкою. Не буду казати про Рибалку, який якщо готов, до виглядає дуже сильно. Але те, що Алібєков значно кращий за Корзуна - 100%. Шапаренко - конкурент для Буяльского і Гармаша. І він дійсно цікавіший за Буяльского. Стосовно Гармаша, то є різні Гармаши. Гармаш у найкращому стані - гравець світового рівня. Гармаш у тому стані, який ми бачимо цього сезону - печаль. Не має агресії, швидкості. Хоча саме пару останніх матчів перед травмою він виглядав оптимістично. Як на мене, то найцікавіший гравець, якого я б хотів побачити в першій команді - Дубінчак. От він точно сильніший за Антунеша і Макаренко, сильніший на голову.

Unknown сказав...

А я спеціально не порівнював його з Гармашем , бо вважаю що Гармаш один із тих футболістів який має залишитись в команді і показати себе , часто Шапаренко приймає мяч в центральному колі і нижче , всей йде через нього , думаю він краще всіх наших півзахисників працює з мячем, добре дирегує командою , Рибалка здається вже вище не пригне , так як і Сидорчук , а Буяльський не харизматичний , чи може ще не набрався впевненості , може йому потрібен час.

ViAn сказав...

Буяльского банально ігнорують куми. Це все з тієї самої опери. Гра у своєму колі. А так у нього є і пас, і швидкість, і техніка, і удар. Але, коли тебе партнери зумисно не помічають, а паси віддають в спину, то це одразу сказується на грі. Ми маємо проблему поглиблену. По одному всі гравці непогані, але у купі... щось не те. От я сьогодні дивився уважно за Оріховським, Бєсєдіним і Циганковим як вони працюють не на вільному просторі, а саме під тиском. І що я помічаю? Вони грають в один дотик. Тоді як Сидорчук в один дотик грати фізично майже не вміє. І цей один дотик і є принциповою різницею старого складу і молоді. Старий склад працює заразид контролю. А молодь грає ризикованіше, але значно швидше саме за рахунок гри у дотик. Шапаренко дійсно дуже сильний гравець, бо він вміє забезпечити контроль м'яча. Це його дуже якісна характеристика. Контроль і робота на розвиток атаки. Хоча, варто казати і про Булєцу, який взагалі є виключно гравцем групи атаки. І як на мене, то саме трійка Алібеков, Шапаренко і Булєца є на сьогодні найсильнішим трикутником взагалі в нашому футболі. і за потенціалом, і вже на сьогодні у найкращих матчах їх праця просто фантастична. Я давно не бачив такої якості гри в центрі, таке різноманіття, яке дають саме ці 3 гравці в комплексі. Та всім ще варто дорослішати, набиратись сил, стабільності. Думаю, що Станіславович також все це бачить. Тому не можливо одразу загрузити всю молодь. Важливо, що зараз Очігава, Корзун, Тимчик, Оріховський, Циганков і Бєсєдін, а це 6 чоловік, вже спроможні давати результат і грати краще за дорослишіх конкурентів. Це дуже показовий момент для тренера і президента. І для нас)) Бо я про молодь цю кажу вже не перший рік.

Parker сказав...

Привет всем!
А тем временем отданный в аренду "Александрии" Роман Яремчук делает дубль в ворота "Ворсклы" и забивает самый быстрый гол за всю историю чемпионатов Украины. Их, кстати, у Яремчука уже 4. А сколько там у Гладкого, который числится у нас в основе "Динамо"?

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрый день! Да, Яремчук раззабивался и это плюс. Пусть работает и дальше. Это его шанс, для этого его отдали в аренду. Мог шахту выбить в кубке, но в пустые ворота не попал. Хльобас, кстати, совсем исчез. А ведь не так давно все о нем говорили. Молодым важна стабильность и прибавлять. Молодые все сейчас четко видят сигнал. Сколько дублеров вчерашних поехали сейчас в Лиссабон? Рудько, Тымчик, Очигава, Корзун, Ориховский, Цыганков и Беседин. 7 человек, которые начинали сезон по сути в дубле. Пусть доказывают свою состоятельность.