вівторок, 22 листопада 2016 р.

Чи побачимо ми в Неаполі нове Динамо?

  Зараз такий час, що від Динамо в ЛЧ вже ніхто і нічого не очікує. Чисто теоретичні шанси є, але практично вже ніхто у команду не вірить. Скоріше за все і самі гравці вже давно все розуміють. Залишилось довести цю ЛЧ до кінця. І саме тому матч у Неаполі перетворюється на гру без особливої мотивації. Дивно це звучить. Ні, для гравців Наполі мотивація буде високою. Для гравців Динамо це просто матч престижу. Саме тому більшість із нас не очікує нічого від Динамо. Думаю, що і гравці Наполі все розуміють. Тому хід матчу може стати досить несподіваним. Особливо якщо Ребров вирішить ризикнути.


  Що для мене ризик в цьому матчі? Це оновлений центр поля. Думаю, що Динамо таки могло б піти в цьому матчі на експерименти. Дуже сильно хотілося б побачити інший центр поля. Насправді можна зіграти і у 2 форварди. Можна виставити одразу Гонсалеза, Циганкова і Ярмоленко у складі під форвардом. Це був би дуже цікавий хід. А центрі хотілося б побачити Оріховського і Корзуна зі старту. Якщо це матч престижу, то треба йти на експерименти. Тому несподіваний тактичний хід може дати позитивний результат. Та найголовніше, як на мене, щоб не грала у центрі поля трійка Рибалко, Сидорчук і Гармаш. Кумівська трійка – вже давно пройдений етап. Це той етап, який не дає команді результату. Тому треба ставити інший центр поля, інших гравців і грати у більш атакуючу схему із молоддю.
  Розклад по Наполі досить очікуваний. Склад можна легко передбачити. Так, втрата Міліка не може не позначатись на грі. Хоча поляк не провів так багато часу в команді, та структура гри команди заточена на гострого форварда. Та тренерський штаб знайшов вихід. Команда грає у легкий і швидкісний трикутник попереду без яскравого центр форварда, складений із Калєхона, Інсінє і Мертенса. Та й інших травм серед гравців Наполі зараз не спостерігається. Легко Динамо не буде. Особливо якщо Ребров зіграє на старій базі, із досвідченими гравцями в старті, як він зробив в останніх вирішальних матчах. Старий трикутник в центрі півзахисту і ставка взагалі на стару гвардію вже в цій ЛЧ все всім довела. Навіть вихід одного когось із молоді, Циганкова чи Бєсєдіна, особливо не вплине на малюнок гри. Потрібні суттєві і кардинальні зміни як у складі, так і у побудові гри. Бо всі вже давно знають чого чекати від цього Динамо. Треба брати не тільки боротьбою, але ще й тактичними новинками, свіжими ідеями і свіжими гравцями. Саме центр поля і є найважливішим зараз. Так, Віктор і Артьом додали свіжості і нових ідей в атаці. Віктор показує високий рівень індивідуальної майстерності, прекрасні вміння розігрувати стандарти. Бо ж майже всі його подачі завершуються небезпечними моментами. Артьом вміє боротись, вигризати м’яч, чіплятись і тягнути його. Це дуже важливі риси у сучасному футболі, де найважливіше – доставити м’яч у активну зону. Але, старий трикутник у півзахисті або ігнорує їх, або дійсно банально не спроможний доставити м’яч у активну зону за рахунок гострих, проникаючих передач. Саме тому потрібно змінювати весь півзахист, намагатися перебудувати гру. Бо на старому вже не поїдеш далі Конча-Заспи.
  Тому особисто для мене не важливий результат. Важливо побачити те, чи ризикне Ребров щось змінювати, чи залишиться на старому багажі. Це буде загальний фон, який вплине на настрій. Хоча вже зараз ми бачимо, що Очігава залишився вдома, Тимчик буде грати там, де результат важливіший, у Ю19. Чи буде спроба вже зараз зіграти в інший футбол? Оце і є головне питання для мене.

  Дякую за увагу!

7 коментарів:

Виталий сказав...

Доброго вечера! По-поводу сегодняшнего состава, вспомнились слова героини Ноны Мордюковой к герою Василия Шукшина "Ты мужик хороший, но не герой".

San73 сказав...

Походу Рыбалка, Сидорчук и Гармаш в преоритете. Радует что Мораеса в основе нет.

Parker сказав...

Привет всем, очень хотелось бы ошибиться, но боюсь, что стартовый состав предрешил конечный результат.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Да, очень печальная полузащита. Снова обрезы, снова неточные передачи и снова Цыганкову не дали подать стандарт. А ведь именно после его передач возникала в чемпионате всегда опасность. Тогда как с подач Рыбалки что в чемпионате, что сегодня опасностью для соперника не пахнет. И что это, как не тренерская работа? Запретить подавать тому, кто опасности не приносит. И дать установку, чтобы подавал тот, кто опасность несет... Пока дело пахнет керосином. Один раз минимум они таки убегут. Тогда как у нас элементарно пас на 10 метров в развитие в атаке, в моменты цейтнота, полузащита отдать не может.

San73 сказав...

Привет Рыбалке и Гармашу... Сплошной брак ;(

San73 сказав...

С такими игроками в центре команда просто мучается

Стас сказав...

Во всём этом представлении есть одна хорошая деталь:теперь когда весна без еврокубков Ребров может помаленьку наигрывать новый состав.Гнать в шею думаю не будет никто.А это ДК уже всё!(((