пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Насичений тиждень футболом і емоціями!

  Такий насичений подіями тиждень. Про кожну подію можна писати окремо. Та я все ж таки напишу разом. Все розпочалось у вівторок з матча в Амстердамі. Повне розчарування – головна емоція. Можна було очікувати поразки від Аяксу, все ж таки команди знаходяться у різному ігровому тонусі. Та не поразки без емоцій. Бо ж не можна було очікувати те, що ю19 здасть гру без бою. Однак, вийшло так, що юнацька команда Динамо програла безвольно, без жодної емоції, без надриву, без боротьби. Чи то був такий сильний суперник? Безумовно не слабкий. Та це однозначно було слабке Динамо. Причини? Команду розпіарили. Зазвичай ми не знаємо більшість гравців ю21, а тут вся команда ю19 була під мікроскопом. Ми бачили всі збори, їх показували майже як першу команду. Десятки репортажів, інтерв’ю і все це під смішок. Вони вже про фінал думали, про Реал. Склалось враження, що ще не здобувши у футболі нічого ці хлопці відчули себе світовими зірками. І тому ця поразка – добре. Чи опустить вона їх на землю? Сподіваюсь, бо інакше ми втратимо плеяду талановитих гравців.


  Особливу увагу треба приділити єврокубкам. Матч МанСіті і Монако – просто фантастичне видовище, торжество атакуючого футболу. Фахівці такий футбол не люблять, бо це свідчить про дуже слабку гру в обороні. Та нам, простим вболівальникам, це повний кайф. Дякую командам за видовище.
  А вчора ми побачили як не треба грати в футбол. Ми всі почули зітхання Фонсеки, що їх вбили. Ну як вбили? Поставили пенальті? Чи зіграв там воротар у м’яч? Ні. Форвард був першим і проткнув м’яча мимо, а далі красиво впав. Варто аналізувати фази. Захист упустив форварда, який встиг першим. Все інше – справа техніки. Кому як не таки видатним майстрам у малюванні пенальті, штрафних, червоних карток, як гравці Шахтаря розповідати, що і вони у такій ситуації так само б красиво падали. І що раніше не падали? Ой, ну кому як не Марлосу, Тайсону, Кучеру, Степаненко і, особливо, Срні про це розповідати. Особливо на фоні не так давно отриманої дискваліфікації Степаненко, за малювання на жовту. Так скільки команд ось так вбив суддя намальованими пеналями у виконанні Шахтаря? А, у власних очах колода не помічається. Стосовно гри, то Сельта більше хотіла перемогти і цілком по грі пройшла далі. Хоча, треба бути справедливим, що поразка виключно тренерська. Фонсека, маючи кращих гравців, не налаштував команду грати на перемогу. Тому все справедливо.
  І завтра розпочинається друге коло, точніше весняна стадія. Розпочинається ще взимку. Молодіжна команда Динамо переконливо здобула перемогу на Зорею. А завтра зустрінуться основи. Нажаль, як я розумію, ми так і не отримаємо підсилення у центр поля. Та можна сміливо стверджувати, що основними форвардами на весну будуть Яремчук і Бєсєдін. Як на мене, то це дуже оптимістично. У центрі поля єдиною новиною стане Володимир Шепелєв, який цілком можливо завтра вийде у старті. Це несподівано для мене. На зборах він зіграв дуже якісно. Якщо все складеться добре, то саме він може стати основним гравцем на весну. Чи підсилить це Динамо? Важко сказати, але по факту це єдина кадрова зміна у півзахисті команди.
  Два трансфери – підсилення захисту. І ми будемо спостерігати як зміниться якість гри в обороні Динамо. Кадар дійсно по товариських матчах сподобався, а Пантіч стрьомний дуже. Хоча відбір у нього є, є вміння обирати позицію, але він привозить. Побачимо. Не має ідеальних гравців. А конкуренція у захисті значно підвищиться.
Чого очікувати від матча із Зорею? Важкої боротьби. Втрати Караваєва і Сівакова – безумовно для такої команди суттєво. Підписання Пілявського, Калітвінцева і Кадимяна це безумовно не рівноцінна заміна тим, хто команду залишив. Та це команда, яка має збитий склад. Тому буде важко протидіяти організованій командній грі. Зрозуміло, що Динамо – команда якісніша, та ми ж пам’ятаємо осінь. Динамо повисіло всю гру на воротах Зорі і в кінці пропустило єдину атаку, і програло. Це буде перший матч і тим цікавіше побачити оновленні команди. А переможе, як завжди, сильніший.

  Дякую за увагу!

Немає коментарів: