вівторок, 18 квітня 2017 р.

Трансферні пошуки. Сербія. ч.1

  Мене завжди приваблювали трансферні роботи. Та я вже дуже давно не писав подібних робіт. І справа не в тому, що я перестав слідкувати за трансферним ринком. Просто Динамо перестало купувати гравців такого рівня, який цікавий мені. Та не так давно була конференція із Бериславом Станоєвичем. У якій він розповів про свої нещодавні поїздки в Сербію. І ці поїздки пов’язані із трансферними планами Динамо на літо. Цілком зрозуміло, що я вирішив приєднатись до селекційних пошуків. І хоча у мене не має можливостей Берислава, та я із висоти мого трансферного досвіду спробую розповісти про те, хто зацікавив мене у місцевій Суперлізі під підсилення першої команди. Бо є дуже багато талановитих гравців 16-19 років, та вони наразі лише для підсилення нашого дублю.
Урош Джурджевіч


  Безумовно це найцікавіший кандидат у місцевому чемпіонаті. По суті це єдиний гравець який викликається до основної обойми національної збірної Сербії стабільно. Хоча досі так і не зіграв жодного матчу. Та за своїм рівнем він на сьогодні найкращий гравець чемпіонату. Урош має достатню практику виступів в Нідерландах і Італії, де він провів по одному сезону. Щоправда в Вітессі він грав здебільшого за дублюючий склад, а в Палермо грав в основі. Йому не так давно виповнилось 23 роки. Силовий гравець, середніх габаритів із гарною технікою і нестандартними рішеннями в заключній фазі атаки. Дуже настирний, гарно грає на другому поверсі, любить грати із глибини. Проблематичною рисою, як на мене, є одноногість. Ліва нога виключно для ходьби. Інформація про інтерес Динамо до нього має місце.
Гуелор Канга


  Досвідчений плеймейкер Црвени Звєзди і збірної Габону. Має він і досвід виступів в московії, де провів три сезони. Маленький і швидкісний гравець із прекрасним дриблінгом, баченням поля. Канга дійсно плеймейкер, бо він не забиває багато, але дуже стабільно і якісно віддає гольові передачі. Не можу сказати, що я захоплююсь його грою. Однак, він лідер команди, яка на першому місті в чемпіонаті. Напевно найслабша риса – габарити. Тобто слабкий потенціал у силовій боротьбі. Все ж таки гравець непотужний, грає більше на чистих м’ячах. Та я не дивився із ним багато відео. Варіант заслуговує на увагу саме через яскраві атакувальні здібності гравця.
Нікола Мараш


  Відкриття останніх років в Сербії. Як на мене, то за своїм потенціалом цей 21-но річний центральний захисник збірної Сербії і Рад Белград цілком може реалізувати себе у дорослому футболі. Він вже другий сезон як капітан своєї команди. Агресивний, потужний, дуже небезпечний на стандартах. Якісно читає гру, гарно страхує, швидко приймає рішення. Є якісний довгий пас, є досвід гри в три центральні, де він займає позицію центрального захисника. За останній сезон він сильно додав саме в виборі позиції, виході з оборони в атаку. Працювати треба над середнім пасом в дотик під тиском. Як на мене, то тут є певні проблеми. Та лідерські якості на високому рівні. Саме тому якщо ми продаєм Віду, то треба брати Мараша.
  Дійсно в Сербії зараз не найкращий період. Хоча на так і давно золоте молоде покоління виграло ЧС. Та більшість із тих гравців вже залишила Сербію. Та поки що лише один Мілінковіч-Савіч у дорослому футболі на високому рівні себе реалізує. Груїч пробує пробитись до основи Ліверпуля, а Живкович -Бенфіки. Всі інші не досягли висот. І це засмучує, бо ж з моменту перемоги у ЧС пройшло два роки. Я ж відштовхуюсь від реалій. Селекціонер Динамо Київ зізнався в тому, що в 2017 році був в Белграді і дивився кандидатів в Динамо. Тому я спробував знайти декілька цікавих варіантів для нас на мою думку.

  Дякую за увагу! 

10 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAn'е!
Дякую за матеріал. Дійсно, Ви дуже давно не публікували подібних блогів, і цей пост ніби повернув мене у спокійні часи, як кілька років тому.
Думаю, що з урахуванням нашої ситуації ринок країн Східної Європи є найбільш реальним. Про це свідчать й придбання Кадара і Пантіча. Нажаль, у найближчій перспективі розглядати варіанти з країн Західної Європи не має сенсу.
Щодо країн Латинської Америки - мені чомусь здається, що Ребров не дуже полюбляє легіонерів з тих країн. Не дарма ж зараз у "Динамо" нема жодного бразильця. А Дерліз, здається, також надовго не затримається, тай й зі зміною моделі гри йому майже не надається ігрового часу.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Шкапенко говорит что нынешнему ДК нужно приобрести четырёх классных игроков:2-ух защитников атакующего игрока и голкипера.Наверное,Паша прав.Другой вопрос а есть ли желание и главное есть ли такие возможности?! Всё ж таки если Ребров останется то под нынешнюю схему всё равно нужно будет парочку игроков хороших купить.Если конечно мы хотим успешно играть в еврокубках.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Так, давно не писав. Та все ж назріває потроху. Стосовно Західної Європи, то я б акцентував увагу на останню зиму. Ми ж всі бачили шведа, який був за крок від Динамо. І не перейшов він лише тому, що Динамо не продало Сидорчука. Тобто можливість придбати гравців потужних збірних з Європи є можливою. Те ж саме по Пантічу, він прийшов до нас з Іспанії. А Кадар гравець збірної, яка дуже вдало грала на Євро. Він гравець сарту стабільний. Саме тому перспективи Динамо на трансферному ринку не такі вже і погані. Так, ми не підпишемо гравців рівня Драговича, та непогану молодь високого рівня національних збірних ми можемо і зараз купувати.
По латіносам, то думаю просто час Даніло Сільви минув. По Мораєсу дуже гарна пропозиція з Китаю. А Дерліс грає. А до нової схеми адаптується. Не думаю, що Ребров так погано ставиться до гравців якоїсь національності. Скоріше за все у нього є певні принципи, вимоги до гравців і будується нова команда. Це процес очищення, оновлення. Саме тому латіноси цілом можуть з'явитися. Та це моя суб'єктвина думка. Дякую!

ViAn сказав...

Стас, а почему не 5 игроков? Определять точное число - все на вкус и цвет. Должен быть баланс. С появлением Шепелева нам уже не нужен опорник. А ведь есть Булеца и Шапаренко. Может и не нужен игрок в полузащиту. Пока Яремчук разочаровывает. Вот на его место и нужен условный Джурджевич. Нужна замена Виде, если Динамо его летом продаст. Возможно нужен новый вратарь, а возможно есть Маханьков. Латерали - так же еще тот вопрос. Есть своя молодежь. Они могут как и Шепелев, Беседин, Цыганков... влиться в основу и вытеснить Морозюка или Антунеша. Возможно и надо купить условного Тремулинаса. Тут все на рассмотрение тренера. Пока Динамо выглядит неплохо укомплектованным, и есть молодежь, которая готова занять проблемные позиции. Но, кто-то уйдет, кто-то придет. Поэтому буду думать, буду искать.

Стас сказав...

ViAn,не так всё просто.Если уйдут сегодняшние лидеры,то покупать нужно будет! Потом опять же может быть Реброву нужен чистый №10?А может быть Реброву нужен
универсальный атакующий игрок? Я бы ничего не исключал бы.Другое дело что они с ИМС решат?! Я почему-то уверен в том,что либо при Реброве, либо при другом наставнике покупки будут и не одна.

ViAn сказав...

Стас, схема 3-4-2-1 весьма гибкая. Тут можно на флангах сыграть вингерами, если нужно игру обострить. Можно и вместо Гармаша и Ярмоленко использовать Яремчука и Мораеса условного, в три форварда играть, как Юве. Гибкость в том, что трио в атаке не привязаны по позициям. И, конечно же, схема трансформируется легко в 5-4-1, в 3-5-2, в 4-4-2. Тогда как 4-3-3 слишком предсказуема. Соответственно и набор игроков разнообразный приветствуется. Поэтому условный Джурджевич, такой себе форвард в оттяжке, очень даже необходим. А вместо Ярмоленко наигрывают потихоньку Цыганкова, тут все очевидно. Покупки будут, но все зависит от продаж.

Стас сказав...

Ну,что первый тайм...По хорошему 0-2 должно было быть! Пока Шахтёр выигрывает за счёт класса фантазийных игроков своих.А то что они сильнее нежели игроки ДК так это совершенно очевидно.Вполне может закончится крупным проигрышем для нас эта игра...

Стас сказав...

Без вариантов для нас! Закономерная победа более классной команды.Снова центр поля...С Сидорчуком в плане перехода от обороны к атаке ДК не способна обыгрывать команды вроде сегодняшнего Шахтёра.Покуда в клубе этого не поймут дела не будет.

Leonidas B сказав...

Это уже становится классикой, Динамо в игре с Шахтой постоянно бьётся головой об стенку, пытаясь за счёт физики и горячих динамовских сердец, перебодать Шахтёр. Увы класс нашей средней линии не способен это сделать, некому вскрывать оборону, а дальние забросы не проходили. Ярмоленко просто схавали, а Сидор и Гармаш не сумели вести игру. На удивление неплохо сыграла оборона, кроме конечно пропущенного мяча, Антунеш вполне нормально сегодня, видно что чел работает над подачей. Беседину не хватило голевого чутья, было пару раз что он не сумел прочувствовать ситуацию. Итог: нужно усиливать среднюю линию креативными игроками, плюс хорошего напа не помешало, Беседина мало.

ViAn сказав...

Очевидно было накануне матча, что технический уровень бразильцев лучше. И тут нужно было играть компактно, накрывать. А это полностью не было выполнено в первом тайме. Был проигран подбор. В итоге схема разрушилась потому, что Гармаш вынужден был все время опускаться вниз, чтобы брать мяч. Это сузило атаку. Сидорчук... мы все знаем, что он выше головы не прыгнет. Да, много работы на оборону и слабая креативная составляющая, плохая работа с мячом, слишком долго принимаются решения. И исполнение на низком качестве. Поэтому конечно же в центр поля нужен другой игрок, который умеет не только отбирать, но и эффективно работать в атаку. Тут главное - быстро доставлять мяч. Мы же увидели, что Бес и Ярмола врывались в зоны, а пас шел либо в спину, либо в офсайд, потому что поздно, либо сильно мимо. Это было и от защитников. Лично я ждал Шапаренко. На сегодня он единственный качественный игрок под эту схему. Уверен, что для Шахтера присутствие лидера дубля дало бы нужное качество работы в атаку. Радует то, что сыграли 4 молодых игрока сегодня. И Цыганков хоть и слабо подал два угловых, но движения в атаке добавил. Этот матч показал слабые стороны. Показал что надо усиливать команде летом. Даже сейчас, за счет ребят из дубля. Главное - скорость принятия решений и исполнение. Не все так плохо. Игра по сути была равной. Все решили детали, который нужно подтянуть Динамо. Но, это все и так хорошо известно было до матча. Не хватило сюрприза от Реброва.