середу, 5 квітня 2017 р.

Чи можна пройти мимо?

  Чи можна пройти мимо? Іноді дійсно краще промовчати, ніж вступити в дику полеміку із іншими людьми. Зрозуміло, що кожен має право на власну думку. Як і відомо, що футбол відбувається за будь якої погоди. Що може завадити футболу? Дощ і сніг, навіть сильний мороз, або дика спека ніколи не заважають проведенню гри. Якщо буде страшений град, або дощ такої сили, що просто стіна стоїть, то тільки тоді матч дійсно призупиняють. По суті єдине, що може завадити футболу – замерзле поле. Бо по такому газону не можливо пересуватись в бутсах, це ковзанка. Тоді як на ґрунті, навіть на штучних, синтетичних полях давно грають. І якщо поле не замерзле, то грати на ньому можна. Хоча дійсно на травку падати приємніше, та й швидкість руху м’яча по траві значно краща. Та ми сьогодні побачили не просто дивину, ми побачили таку ситуацію, якої ніколи не було в нашому футболі.


  Із початком сезону ми всі були в «захопленні» від поля в Одесі. Там вже відбулось декілька матчів. Повна відсутність жодної травинки. На цьому газоні відбулись 3 матчі із Карпатами, Сталю і Олімпіком. А через 3 тижні там буде грати і Динамо. Чи виросте трава на ґрунтовому полі? Наскільки я зрозумів, то до літа там трави не буде. Поле повністю вбили зимою. І влітку будуть перестилати газон. І от на такому полі проводить свої домашні матчі команда, яка хоче наступного сезону грати в єврокубках.
  Так, ми чуємо як команди, які там грають, виказують своє незадоволення полем. Воно дійсно жахливе. Та ми не побачили жодної заборони від інспекторів, від організації, яка проводить турнір і повинна турбуватись про здоров’я гравців. Чорноморець буде і далі грати на цьому полі, де грати в комбінаційний і швидкісний футбол дуже важко. Чому? Бо ми знаємо те, про що я вже писав, якщо бутси входять в ґрунт, то грати на такому полі можна. А якщо зараз і заборонять грати, то це буде зроблено із цілю замести сліди. Та вже пізно. 3 матчі на жахливому газоні вже не сховати і не забути.

  Ця сьогоднішня ситуація, коли одна, всім нам добре відома команда, вирішила встати в позу і відмовитись грати на полі, яке значно краще, ніж в Одесі і де вже також був матч першої ліги в цьому календарному році. От я собі уявляю, як би до цього поставились у нормальній футбольній країні. Так, поле дійсно у неналежному стані, так і футбол у нас зараз в Україні у важкому стані. Та Полтава чесно виборола шанс пробитись в ¼ КУ, вони дійсно мають не найкраще поле і для них це був козир. Та поле однакове для всіх. Не може бути так, щоб якась команда дозволяла собі бути вище інших. Якщо поля такої якості, як в Полтаві і Одесі, не є такими, на яких можна грати матчі професійних команд, то на цих полях треба забороняти грати всім.
  А у нас виходить, що всі можуть грати на складних полях, а одна команда має особливий статус. Їм можна не захотіти грати і їм дують в одне місце, і так і кажуть, що ну не хочете і не грайте. А ми тут по шаманім і ви далі спокійненько пройдете. Це є неприпустимо. Думаю, що технічна поразка повинна бути зарахована команді, яка вважає себе особливою. А це всього лише одна команда із приблизно 50 професійних команд України. Якщо на цьому полі грають одні, то інші також грають. Якщо не грає одна команда, то і інші на таких полях грати не повинні.

  Дякую за увагу!

2 коментарі:

Leonidas B сказав...

Всем привет! С победой! В кои веков Реброву удалось привести группу игроков в нормальное функциональное состояние и вспомнить что сила Динамо в движении и по крайней мере против середняков Украинской Премьер-лиги уже Динамо выглядит достаточно уверенно, плюс реализация на высоте. Когда Динамо удавалось забить два гола в первом тайме и оставить свои ворота сухими, уже и не припомнишь. Теперь ещё вписать в эту схему запасную обойму. Рад за Морозюка, списанный уже был а тут так прибавил, плюс острые навесы пошли. Теперь бы и Антунеша перековать, а то его подключения часто заканчиваются подачами в никуда. Ярмоленко с Гармашем тоже воспряли духом. Жизнь налаживается, посмотрим как с Шахтой и Зарёй будем выглядеть.

ViAn сказав...

Leonidas B, все дело в том, что мы сейчас так настороженны, что видим хорошее и не хотим много говорить. Тихо радуемся, так как появился свет в конце туннеля. Хотя не известно что ждет летом. Даже в следующем матче, команда пока еще нестабильна.