неділю, 13 серпня 2017 р.

Дякую, Домагой! Хоча і не розумію...

Кожен з нас має вільне право обирати те, що вважає для себе кращим. Так, у виборі завжди є етичні норми, які перетинають деякі спортсмени, коли переходять з Реалу в Барсу, з Динамо в Спартак, або як Ситник і Самборський. То вже право кожного. Хоча той, хто перетинає етичну межу вже ніколи не буде мати поваги. Та ситуація про яку хочу написати зовсім інша. Хочу обдумати на папері вибір Домагоя Віди.

Свого часу я не міг зрозуміти Ленса, який пішов з Динамо у Сандерленд. Він пішов з команди, яка веде боротьбу за золото і приймає участь у ЛЧ до відвертого аутсайдера. Чому пішов? Футбольні агенти нашептали. Боявся він ситуації в Україні. А там дружній Дік Адвокат. І гроші дали нормальні. А Ленс котувався. Провів шикарний сезон. І тут бац і таке рішення. Тренер в Сандерленді змінився, Джермейн перестав грати. І почались оренди. Сандерленд вилетів. А Ленс перейшов у Бешикташ. Чому? Бо там платять непогано. А зачекав би і Динамо продало його б значно краще.
Так, як поступив Драгович. Оцей перехід я зрозумів. Байєр на момент переходу Олександра високо котувався, боровся за зону ЛЧ. Та й приймав там участь минулого року. Нормальний перехід, за адекватні гроші у гарну команду, у гарний чемпіонат. Це я називаю збалансованим рішенням.
Тепер я не можу зрозуміти Домагоя. Відповідь – 6:0 на табло у грудні 2016 року. А трансферна компанія – Пепе, Медель, Негредо. Що у всіх цих гравців спільного? А хто буде партнерами? Бабель, Адріано, Куарежма, Хатчінсон, Ленс і Денис Бойко)) Що у всіх них спільного? Нагребли відпрацьований матеріал під ЛЧ. І знову порвуть їх у груповому етапі. Молоді в команді не має. Перспективи нульові. Віда їде догравати. А міг дограти в Динамо. Та він відмовився підписати новий контракт. Обравши ще більші гроші. Не думаю, що він в Динамо мало заробляв.
Та це вибір Віди і його варто поважати. Бо всі ці роки в Динамо він грав не прибираючи ніг, голови. Він приніс нам багато славних перемог. І так хотілося, щоб він або дограв у нас, або пішов у кращий чемпіонат, до кращої команди. Та вибір зроблений. Маміч знову приклав туди руку. Ще зустрінемось. Дякую за кожну хвилину в Динамо, Домагой!

Дякую за увагу!

Немає коментарів: