вівторок, 15 серпня 2017 р.

Марітіму і складнощі передбачення.

  Вивчення майбутніх суперників зараз – одне задоволення. Легко знайти записи матчів. Легко ознайомитись із обоймою команди, із стилем гри, із плюсами і мінусами. Відповідно і робота по підготовці матеріалів значно полегшується. Я подивився три останні матчі Браги. Так, я не займався поглибленими вивченням, та для мене інформації достатньо. Можу легко сказати, що Марітіму – характерний португальський середняк. Та команда минулого сезону і те, що є у тренера зараз – дві великі різниці.


  Я б не казав, що минулорічний Марітіму був дуже потужним. Це також був португальський середняк. Та у команди були гравці, які провели разом декілька сезонів і були готові досягати гарного результату. І чим сильніший був суперник, тим якіснішим був результат. Із усіма грандами і четвертою командою, Брагою, Марітіму грав дуже якісно. Всіх їх перемагав. Що давало результат? Дуже якісний захист, швидкі контратаки і прекрасна гра на стандартах. Пара центральних захисників Антоніо і Сільва дуже результативна. Правий захисник Патрік віддав дуже багато гольових передач. У центрі поля досить якісна трійка гравців Сен, Франсержіо і Соарес. Вони відпрацьовували дуже якісно у відборі і швидко працювали на атаку. Якісні флангові гравці Хав’єр і Коста давали швидкість контрам. І нападники Газарян і Джуссі давали дуже якісний результат, бо вміли втекти від захисту. Та цієї команди вже не має. Всі лідери покинули команду. Весь захист, три з 5 основних півзахисники і форвард. Дехто остався і не грає. Зараз по суті грає нова команда.
  Якість нових гравців на сьогодні значно нижча ніж ті, хто покинув команді і пішов на підвищення. І це я не намагаюсь принизити команду суперника. Все так, як є. Цілком можливо, що нові гравці через сезон зможуть давати результат. Цілком можливо, що ще кращий, ніж минулого сезону. Та на сьогодні команда дуже сира. Це легко побачити. Молодь не спостерігається. Так, залишились воротар Шарлєс і польові гравці  Жуніор, Сен, Коста і Едер Бесса. Вони є лідерами команди на полі. Команда і далі намагається грати у ті ж самі ноти, на тих самих інструментах. Строга гра в обороні, швидкі виходи в атаку, намагання нав’язати боротьбу в центрі і стандарти. Та це не Янг Бойз. У Марітіму не має виконавців такого рівня, не має і такого рівня організації гри, такого пресингу і агресії. Нові гравці у португальців не є лідерами. Вони зайняли місце лідерів, та по суті значно слабші.
  Саме тому я не бачу що може завадити Динамо пройти цього суперника. І справа не в тому, що я не поважаю Марітіму. Це просто відверто слабкий суперник. Слабкий рівень організації гри. Так, індивідуально, якщо не грати агресивно, якщо дати можливість проводити контратаки, то і Марітіму створить нам проблеми. Зрозуміло, що більшість гравців – бразильці і португальці. Вони всі технічні, з пасом, ударом. Так, минулого сезону вдома португальці мають гарні результати. Можливо вони і потужні дома. Та першим номером грати не вміють. Тільки другим. Важливо підійти відповідально і зіграти на своєму рівні. Цього буде цілком достатньо. Вже в першому матчі ми можемо забезпечити собі результат.

  Дякую за увагу!

5 коментарів:

Oleksiis сказав...

забезпечили...
І не треба говорити про поле, суддівство, клімат. Наша еліта показала, чого вона варта!
до Янг Бойз постійно чекав всі матчі, дивився, зараз вже немає такого бажання, вболіваю - так, і буду, але спостерігати ці знущання якось не хочеться.

Leonidas B сказав...

Доброе утро Всем! Я бы не стал относиться так критично игре, Динамо выглядело неплохо,пыталось доминировать, лишь поправка на этот огород пожалуй не позволила увезти победу, да и наше счастье реализации моментов. Правда в конце расслабили булки и едва не пропустили. Если бы так сыграли с Янгом, то не было того позора. Динамо при нынешних ресурсах нужно играть в строго командный футбол и не строить из себя звёзд как это Ярмоленко делает, которому меньше увлекаться мотанием на фланге, а стараться сразу отдать мяч партнёру в более выгодной ситуации.

ViAn сказав...

Я погоджуюсь із Лєонідосом. Динамо зіграло не на максимумі. Але цілком матч виглядав досиь пристойно. Не забили ми випадково. Так, хотілося значно більшого по результату. І треба Мбокані таки використовувати такі моменти. Марітіму намагались вбити своє поле, вбивали як могли. Це їм допомогло. Та в Києві такого болота не буде. Та й рідні стіни. Тому хочеться побачити роацію складу. А перемогти цю команди ми зобов`язані. Дійсно до Хацкевича поступово накопичуються запитання по тактиці і кадровим рішенням. Та ми це знали. Він далеко не тренер топ рівня.

Leonidas B сказав...

Всех с непростой победой над неудобной командой! Янги, на мой взгляд, были для Динамо более удобоваримые. Радует что команда сумела оказать необходимое давление для положительного результата в целом, на три гола наиграли, то что не повезло Мбо, удача вернула в других эпизодах. Ну а так проблемы Динамо никуда не делись, самая - слабая ось в центре поля, по-любому нужны игроки сильнее Буяльского и Сидорчука. Сумеет ли руководство взять кого-то толкового до дедлайна посмотрим, или ИМС ограничится тем что есть.

ViAn сказав...

Уезжал на недельку. Чудово, що команда пройшла у ЛЄ. Це було цілком логічно. Хоча, знову таки, португальці виявились дуже неприємним, злим суперником. І жереб досить привабливий. Особливо приємно знову зіграти в Берні. Та головна тема зараз - Марік і тут все дуже цікаво. Так само як і трансфери на лінії. Віда, і два серби, яких ми готові підписати зараз. При цьому я так розумію, що серб із Чукарічок чекає в Києві. Якщо продаємо Віду, то беремо його. Якщо ж ні, то не беремо.