пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Трансферні пошуки. Півзахисники. ч.2

Зимова відпустка в нашому футболі вже дуже близько. Тому настає час для трансферних постів. Сьогодні ми чітко бачимо, що в середині поля у Динамо є певні прогалини. Травма Сидорчука і відверто невдала гра Корзуна по суті на сьогодні звела ротацію гравців до чотирьох. Два з яких – дуже молоді гравці Микола Шапраенко і Володимир Шепелєв. Дійсно прекрасні гравці. Та для ротації, для глибини складу потрібно мати більше якісних гравців. До того ж Віталій Буяльский має травму, яка може в будь-який момент загостритись. Та й про вірогідну операцію взимку ми всі чули. В нашій ситуації бажано шукати молодих, талановитих ,які вже встигли зарекомендувати себе в дорослому футболі і ще не звернули на себе увагу грандів. Тому сьогодні трохи пошуків по всьому світу.
Йосуке Ідегучі


21-но річний опорний півзахисник Габма Осаки і національної збірної Японії. За позицією, манерою, стилем гри цей молодий гравець дуже схожий із нашим Русланом Ротанем. Мобільний, рухливий, із прекрасним першим пасом, вільно володіє обидвома ногами, дуже жорсткий у відборі. Цей гравець має прекрасні стартові данні. І вже дуже досвідчений, бо провів в основі Гамби три сезони, здобув величезну кількість титулів, має 8 матчів за збірну. Командна робота і індивідуальні якості у гравця прекрасні. Селекція Динамо могла б показати як за невеликі гроші можна придбати гравця із прекрасним потенціалом.
Манор Соломон


За грою цього 18-ти річного гравця вже національної збірної Ізраїлю і Маккабі можна спостерігати виключно із насолодою. Атакуючий півзахисник із прекрасним дриблінгом, яскравими атакуючими здібностями, високою швидкістю. Головне в цьому гравці – його динаміка гри. Він на високій швидкості приймає якісні рішення і виконує їх. Раджу, якщо у вас є така можливість, подивитись хоча б нарізку гри Манора. Дивовижний талант. Безумовно для Динамо такий талант мав би стати пріоритетною ціллю. Треба врахувати те, що нікому не відомий гравець дуже яскраво увірвався у дорослий футбол.
Матіас Йєнсен


Капітан датської молодіжки, 21-но річний центральний півзахисник. Це системо утворюючий гравець. Через Матіаса будується вся гра. Він контролює темп гри команди, напрямок гри. Дуже якісний півзахисник із прекрасним пасом, відбором. Футболіст із інтелектом, який знаходиться у постійному розвитку. Вміє перебудовувати гру по ходу матчу. Я думаю, що це унікальний зразок гравця-тренера на полі, справжнього вожака. Це не яскравий гравець. Не має він яскравості у діях. Але він надійний і якісний. І з дорослішанням додає у показниках в завершенні атак. Такий гравець Динамо також не завадив би.
Що об’єднує цих гравців? Вони абсолютно не відомі в широкому колі. Їх команди не грають в ЛЧ. Та безумовно те, що місцеві федерації роблять на них акцент. У 18 вже підключають до національної збірної – говорить про талант і потенціал. Ціна на них зараз адекватна. Та безумовно вона може сильно зрости вже до літа. Тому взимку було б цікаво взято може і не саме цих гравців, але із таким набором якостей і потенціалом.

Дякую за увагу!

15 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дуже подобаються Ваші трансферні пошуки. Відверто кажучи, не завжди вистачає часу щоб подивитися хоча б нарізку з запропонованими гравцями, але ж пошук - це завжди привід для роздумів та аналізу.
Звичайно, хотілося б якомога більшої кількості гравців, щоб у тренерського штабу була можливість варіювати состав і тактику, однак, з іншого боку, придбання легіонера може перекрити шлях до основи комусь з нашої талановитої молоді.
Тому, оптимальним було б залучення до лав першої команди когось з числа молодих виконавців - Булєца, Лєдньов, Алібеков, Смирний, Вантух, Калюжний, та придбання того, кого не вистачатиме після залучення молоді.
Бо дійсно, наша середня лінія в плані глибини складу помітно просідає.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Я також не маю багато вільного часу. Але, блогерство - хобі, тому вже важко себе без цього уявити. Пошуки - завжди цікаво. Бо з кожним роком з'являється все більше нових гравців. І саме тому коли ми кажемо при Калюжного, Вантуха, Смирного, Шапаренко, Булєцу і іншу молодь, то треба розуміти, що тренер не може взяти і всю молодь одночасно поставити. Він робить ставку на окремих гравців. Як показує досвід, що не завжди це спрацьовує і части ті, хто не заграв в Динамо розкриваються в інших командах. Це я про Кузика, Раффаела, Мехмеді, Харатіна, Андрієвського, Рибку, Тимощука, Русола... список можно продовжувати довго. Не всі із молоді заграють. Ставка буде на 2-3. І вже зараз ми бачимо, що це Русін, Шапаренко, Миколенко. Максимум ще одни- два отримають шанс з цієї плеяди, не шанс на 5 хвилин в окремих матчах, а шанс стабільно виходити в старті і грати. На них зроблять ставку. А інші будуть шукати долю в інших командах. І так Динамо зараз має в основі дуже багато вихованців. 5 гравців власної молоді у старті - шикарно для топ команди. Тому час іде. Інші команди також роблять ставку на власних 1-3 молодих. І хтось там розкривається, хтось ні. Тому підсилення ми шукаємо серед таких же молодих, але розкручених іншими. Можливо, що той же Булєца більш талановитий, ніж Соломон. Вони обидва 1999 р.н. Але у Маккабі зробили ставку і хлопець грає, мужнішає. А Булєца може і отримає шанси, бо дуже молодий, та зараз його однолітка у більш виграшній ситуації, ніж він. І прогресує швидше. Тому тут питання до Хацкевича. Власна молодь - чудово, тим більш така, яка зараз є у Динамо. Та всі нажаль грати не будуть. І трансфери, нажаль для нашої молоді, таки будуть і їх місця будуть займати легіонери. Нажаль.

Leonidas B сказав...

Добрый вечер ViAn! Спасибо за материал, посмотрел так немного видео, Динамо бы больше подошёл датчанин, и с некоторыми оговорками японец, израильтянин на перспективу игрок, тяжело ему будет с нашими костоломами. Но даже чтобы пригласить даже таких, Динамо должно быть на виду в Европе. Согласен то что в Динамо сразу всех молодых не поставишь, должен быть разумный баланс. С защами у нас тоже не густо, в плане качества. Хацкевичу зимой предстоит серьёзная работа.

Стас сказав...

Судя по коротенькой нарезочке датчанин это тот же Сидорчук,только без передержки мяча в центре поля.Особо заметно это при переходе из фазы обороны в фазу атаки...

Parker сказав...

Привет всем!
2Стас: ну значит уже не совсем Сидорчук...
Как по мне, главный вопрос в том, на кого из молодых сделает ставку Хацкевич. Если это будут полузащитники атакующего плана, типа того же упоминавшегося Соломона, то израильтянин останется на родине. А предпочтительным вариантом будет скандинав. Ну и наоборот, соответственно.
Тут, как отметил уважаемый Leonidas B, еще и защитную линию желательно подлатать. Вида уходит, на Пантича, судя по всему, особо не рассчитывают, а остаться с парой ЦЗ Хачериди и Кадар, в свете демонстрируемой ими игры, совсем не улыбается.
Миколенко, конечно, можно задействовать в центре, но это все для авральной ситуации, а по хорошему нужно еще, как минимум, одного центрального защитника. А там летом и Хачериди может смазать лыжи... Так что проблема в квадрате.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Я можу сказати кого мені нагадує датчанин. Мігеля Велозу. Тільки молодше, трохи сучасніше, більш дисциплінованого. Але, це такий самий мозговий центр. Сидорчук дуже якісний у відборі. Ми це всі знаємо. Та працювати на атаку Сергій не може. Бо не володіє першим пасом в темп, не вміє грати у дотик, приймає м'яч завжди спиною до воріт суперника. Є ідея, що його можна спробувати на позиції центрбека. Це дійсно цікава ідея. Вважаю, що є данні для цієї позиції у нього. Стосовно трансферної політики, то взимку Динамо буде купувати на три позиції. І безумовно центральний захисник - питання №1. Бо Кадар має проблемні моменти. Пантіч дійсно залишить команду. Є Лочошвілі. Та він все ще відновлюється від травми. А гравець він дуже якісний і купувався безумовно під першу команду. Та ще один центрбек взимку буде придбаний - 100%. Гравець у півзахист також буде придбаний. І, соріше за все, будуть брати гравця на лівий фланг атаки, бо Гонсалєз не виправдовує авансів. Його будуть намагатися продати. Можливо взимку, можливо літом. Але це питання також вирішене.

Стас сказав...

ViAn,безусловно,Гонсалеса с Ленсом не сравнить ни разу!По хорошему нужно три фланговых атакующих игрока.Причём третий должен уметь играть как слева так и с права.а ещё лучше и в центре поля.Ну,а Пантич...Дешева рыба-пагана юшка!Сравни по цене его и Драго.И сколько ещё на последнем клуб смог поднять!Тоже и с Ленсом.Потом мне интересно,Мбо и Мораеса будут продлевать али нет? Я бы ещё с Кравцом по хорошему расстался ибо лучше молодые и перспективные Беседин и Русин.

Стас сказав...

Вообще по большей части наша работа на трансферах мне снова и снова напоминает пословицу о том, что не надо брать то или того, что плохо лежит ибо не нужен никому!!!

Leonidas B сказав...

Сегодня игра относительно удалась, плюс погода - дождь. Играли легко в охотку, только злее нужно быть и более концентрироваться при завершении атак. Пропустили необязательный, а потом раскатали, Цыганков, Мораес и Гармаш сделали игру. Приятный нежданчик от Гонсалеса, жаль что не раскрылся в Динамо, если правда, что с ним расстанутся, попробовать его с Шапаренко, Цыганковым, вроде игроки быстрые, способные играть в касание.
Теперь Партизан нужно обыграть, настроение есть, футболисты в неплохой форме, да и болельщик подтянется, главное чтоб погода не подвела.

ViAn сказав...

Стас, по Пантічу - був трансфер Реброва. Він зробив це спеціально, щоб посадити Хача. І, як ми пам'ятаємо, посадив. А от Хацкевич підписав Піварича і Кендзьору. Чесно кажучи - досить пристойні трансфери. Без жодних сумнівів обидва поїдуть на чс у складах своїх збірних. Тому думаю, що Хац не буде дозволяти собі подібних придбань. Мбо будуть продовжувати, як і Мораєса. Чому? Бо придбати форвардів такого рівня за гроші ми не зможемо. По суті це зараз два наймастерніших форварда в нашому чемпіонаті. І вони обидва зацікавлені, бо таких контрактів, як в Динамо, таких умов ніде не отримають. Я очікую трансферну компанію із цікавістю. Бо думаю це буде дійсно показово. Хацкевич вже пропрацював, вже знає гравців. Тому знає і вузькі міста. І час підготуватись до трансферів є. Тому чекаю. Побачимо орієнтири, тоді і поспілкуємось детальніше.
Доречи. Хотів запитати про книги. Я читаю виключно у електроному вигляді, бо не маю нажаль часу читати друковані книжки. Тільки у відпустці. Де ти закачуєш книжки, якщо читаєш також електронні версії? Бо я скачую, а там лише ознайомчі частини, тобто по третині книжок. Дякую всім, хто допоможе!

ViAn сказав...

Leonidas B, як сказав ІМС: - Загнали собаку в будку)) Дуже гарна гра. Був на стадіоні, отримав задоволення. Циганков додає. Дуже приємно за ним спостерігати. Та це очікувано. Лише дургий рік у першій команді. Сподобався Кендзьора сьогодні. А Партизан чекаємо. Безумовно матч буде таким, що чекаємо трохи більше молоді в осонові. Особливо Шапаренко. Для нього це справжнє випробовування буде.

Parker сказав...

Привет всем!
Развалинами ФК "Мариуполь" удовлетворен.
Единственного, кого по человечески жаль, это Худжамова.
2ViAn: как по мне, самый большой и полный сайт для скачивания всего, в том числе и книг, это www.rutracker.org

С уважением, Parker.

Leonidas B сказав...

Поддерживаю уважаемого Parker, правильно советует, тоже все книги, что Стас рекомендует, беру оттуда. Там главный модератор - украинец.

ViAn сказав...

Дякую за допомогу. Але от Несебе "Мисливець за головами" там відсутній)) Або я не знайшов. Та й не навився я качати з таких сайтів. Треба встановлювати якісь додаткові програми)) я в цьому відверто не фахівець)))

SWIFT сказав...

Вечер добрый.На сайте кинозал.тв есть раздача 20 книг Ю.Несбе в формате фб2. Регистрация простейшая, блокировка обходится включением турбо-режима в браузере. Но я после 5 книг Несбе (Нетопырь, Сын, кровь на снегу и до) соскочил на Ларса Кеплера.