пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Зірка, що сходить. Віктор Циганков.

Давно займаюсь цією справою. Свого часу я багато писав про Ярмоленко, коли Андрій зазнавав нещадної критики на початку своєї кар’єри. Доводив те, що він є дуже якісним гравцем. Якісні показники гри Андрія дуже високі. Ми знаємо, що він на сьогодні є лідером збірної. Довгий час Ярмоленко був лідером Динамо. Чи можна виміряти лідерство і якість гравця цифрами? Ясно, що для цього треба мати дуже багато цифр. Тим більше, що зараз є супер програми, які виміряють все що можна у гравців. Всілякі Індекси дають середні показник якості гри. Ясно, що все це досить суб’єктивно. У футболі не можна виміряти все. Дійсно не тільки голи і гольові передачі вимірюють корисність. Є ще відбори, силова боротьба, перехоплення, утримання, надійність. Показників дуже багато. Головне – ефективність дій, кінцевий результат, естетика від гри. Та я все ж спробую показати самі примітивні. Бо не маю доступу до супер програм. Тому сьогодні я розкажу про Віктора Циганкова.


Тут дійсно є багато що розповісти. Віктору тільки нещодавно виповнилось 20 років. Всі, хто мене давно знають, можуть підтвердити, що я про нього пишу останні 5 років. Ще коли Віктору було 15 я вже про нього писав. Як пишу зараз про Вікентія Волошина. Як писав у минулих роках і про Миколу Шапаренко. У Динамо дійсно талановита молодь. Та є талановиті гравці, і є видатні таланти. Є Ярмоленко і є Циганков. Андрій безумовно наділений природою великим талантом. У нього є здоров’я, є техніка, є відчуття моменту, є працьовитість. Андрій – пахар. Він саме створив завдяки працьовитості. А є такі люди, як Циганков, на таких гравцях Бог залишив особливий слід. Це не говорить про те, що їм все просто дається. Просто їх гра на полі особлива, вона виблискує особливою аурою. Це природній дар, просто вміти грати у футбол, відчувати гру. На сьогодні у Динамо є такі гравці. Це не тільки Вітя, хоча він особливий. Це Шапаренко і Цитаішвіллі. Із такими гравцями Динамо може творити історію. Бо є митці, а є пахарі. Є ті, хто паше на полі, а є ті, хто на ньому творять. І роблять це не за схемами, а просто тому, що так відчувають. Природнє відчуття м’яча, відчуття футболу.
У нас люблять казати, що не треба гравцям роздавати аванси. Бо ж перехвалити – легко. Дійсно такі випадки були, коли талановиті гравці через увагу преси втрачали себе. Та це випробовування на міцність. Вважаю, що цілісній людині не завадить а ні нещадна критика, а ні найсолодша хвала. Динамо зараз у пошуках лідерів. І так як лідерами народжуються, хоча і ними стають. Але стають лише ті, хто народився із відміткою Божою. Придбати лідера Динамо зараз не може собі дозволити. Тому лідерами повинні стати хтось із молоді. Зараз ці хлопці роблять перші кроки. Перші сезони – завжди обережні. Із кожним наступним кроком молоді гравці набирають оберти. Це легко показати на прикладі Мессі і Роналду. Їх перші сезони у великому футболі були оптимістичними. Як легко побачити із таблиці, яку я навів, що вони починали із середніх показників. Для молодих хлопців – дуже гарна статистика. Та справжні цифри ці гравці видавали лише у повному третьому – четвертому сезоні. Порівняйте цифри перших сезонів Ярмоленко, Коноплянки, Роналду, Мессі і Циганкова. І ви побачите, що Віктор показує результати значно кращі за наших сучасних лідерів збірної. І це при тому, що рівень якості його гри все більше звертає на себе увагу.
Мессі

матчи
голи
передачи
хвилини
ср.р
1-й
25
8
6
1279
91,36
2-й
36
17
4
2763
131,57
3-й
40
16
16
2954
92,31
4-й
51
38
17
3890
70,73
Роналду

матчи
голи
передачи
хвилини
ср.р
1-й
39
6
7
2278
175,23
2-й
50
9
6
3715
247,67
3-й
47
12
8
3412
170,60
4-й
53
23
20
4395
102,21
Ярмоленко

матчи
голи
передачи
хвилини
ср.р
1-й
14
5

643
128,60
2-й
36
7
4
2928
266,18
3-й
47
16
12
3487
124,54
4-й
40
13
10
3413
148,39
Коноплянка

матчи
голи
передачи
хвилини
ср.р
1-й
11
0

260
0,00
2-й
24
4
2
1652
275,33
3-й
31
6
4
2696
269,60
4-й
32
9
8
2567
151,00
Циганков

матчи
голи
передачи
хвилини
ср.р
1-й
29
5
6
1299
118,09
2-й
21
7
7
1402
100,14

Віктор же тільки на початку своєї кар’єри. По суті стабільні результати і зрілу гру він покаже не раніше наступного сезону. Зараз це все ще стартові цифри, коли він набирається досвіду. Ми бачимо зростання гравця, який при правильному підході зможе стати одним із лідерів світового футболу. Як бачите цифри красномовніші за будь-які слова.

Дякую за увагу!

10 коментарів:

Стас сказав...

Спасибо за написанное.Хотел бы про другое написать. Хацкевич уже в открытую говорит о том о чём и Ребров в своё время.А что нам делать в ЛЧ?! А это...Правильный вопрос!Нужно быть конкурентноспособными для того чтобы там показывать хотя бы промежуточные результаты.Что-то мне подсказывает что трансферы если не на мази,то где-то очень рядом с ДК.И это леги.Это косвенно подтвердил вчера Евтушенко.

Стас сказав...

Хочется спросить что ты обовсём этом думаешь? Понятно и так что Хацкевич не хочет абы кого.Он дал понять это напрямую,но...

ViAn сказав...

Стас, я не думаю, що трансфери на мазі. Зараз цікаво інше, хто ж залишить команду? Всі ж ми розуміємо, що відповідь є. Я напишу про це статтю найближчим часом. Напевно десь у понеділок. А позиції по підсиленню всім нам добре відомі. Їх легко побачити. Хацкевич безумовно шлак рівня Пантіча брати не буде. Наступний блог після блогу на вихід я напишу по більш реальному підсиленню. Все ж є певна інфа про те кого дивляться. Одне ім'я мені точно відоме.

Unknown сказав...

Хороший анализ ViAn, спасибо. Иметь таланты в Динамо это хорошо, но нужно уметь строить игру с ними, вот в чём проблема. Ни Цыганков, Шапаренко стабильностью не отличаются пока что, в среднюю линию нужны пару игроков, чтобы поддерживать их, снабжать хорошим пасом, Шепелев пока тоже не стоит крепко на ногах. Гармаш слишком медленный, Буяльский от случая к случаю, Сидорчук вне игры и неизвестно выйдет ли на прежний уровень, Макаренко тому пример и их высококлассная средняя линия продавит и задавит. Место Ярмолы тоже относительно пустует, Гонсалез ведь уйдёт. По любому нужно с дубля брать пацанов на сборы и смотреть, может кого-то удасться привлечь в первую команду. Работа предстоит серьёзная, ведь с конца февраля стартуем.

Unknown сказав...

Это LeonidasB (пришлось делать электронку в гугл для работы, так что поменял аккаунт)

ViAn сказав...

Леонід, добрий вечір! Я от думаю, що Госалєз сам не піде. Дуже тут у нього гарна з.п. А от віддача від нього слабенька. Та я думаю, що час у нього до літа. А влітку його відправлять в оренду чи продаватимуть. Бо йому не вистачає фініша. Підготовка у нього чудова, а от останній удар, пас... із цим величезні проблеми. А потрібен гравець який вміє робити різницю на його позиції. Тому час до літа у нього є. А там побачимо. Стосовно молоді, то із кожним матчем вона стає більш досвідченою. І гра Шепелєва зараз виглядає ще цікавішою, ніж при Реброві. Він став більш агресивним гравцем. А Циганков і Шапаренко - унікальні гравці. Нажаль зараз у дублі такого рівня гравців вже немає. Так, є гарні хлопці. Вони цілком можливо кращі за тих, хто у нас в першій команді. Та Циганков і Шапаренко - два золотих таланти. Тому не дивно те, що вони грають. Навіть ще не такі стабільні ці двоє кращі за будь-кого у першій команді. Ще б Попов одужав скоріше і тоді ми отримаємо в центрі захисту шикарного захисника.

Unknown сказав...

Так получилась, что первый тайм смотрел, а на второй отлучился. По сути старались классом сыграть против голодной стаи, Александрия вполне могла забить раза два мастерства не хватило, а у Динамо только два удара, да и то не в створ ворот, когда играешь делаешь ставку на мастерство то должна быть команда с хорошими исполнителями, что толку что один сыграет виртуозно, а другой сфальшивил, результата нет, плюс судья всегда в мелочах против Динамо. Джокеров на этот раз не было, Гармаш уже не Гармаш, не боец а примадонна, Беседин тоже разочаровал. Не хватило физической мощности,бойцовских качеств, сыграть кость в кость. Если Шахта сегодня возьмёт три очка, Динамо может забыть о чемпионских амбициях в этом сезоне.

Vitos сказав...

Гармаш и Пантич это провал, так ослабить команду.
Надеюсь зимой "мотивированных" уберут.
Молодёжь и точечное усиление наш шанс.

Unknown сказав...

А Шахта таки продула Заре, отлились слёзки террикону за Можаровского, теперь там орут благим матом))

ViAn сказав...

Вибачте, сьогодні гру не бачив. Результат розчарував. Але дійсно ми навіть наблизились до шахти. Іноді і нічиї бувають в плюс. Хоча ,я все читав про ліве суддівство. Та побачив голи і карточки шахти, там все об'єктивно. Зоря перемогла на нерві. Динамо не дожало. Але молодь знову отримала ігровитй шанс. І дійсно були найкращими на полі, як я зрозумів. Тому на днях буде ітоговий матеріал по сезону. Хто на вихід))