суботу, 17 лютого 2018 р.

Динамо Олімпік. Чи все так просто?


Для Динамо розпочинається друга частина чемпіонату. Розпочинається після вчорашньої переконливої перемоги конкурента, який скоріше за все вийшов на пік заради 1/8 ЛЧ. Ми побачимо наслідки, але давно відомо, що ранні піки у середині квітня обертаються провалами. Та нам про це ще рано думати. Зараз важливо стабільно набирати свої залікові пункти, чекати вердикту САS, поступово виходити на пік форми. Чи варто хвилюватись, що очікувати від Олімпіку? Що змінить на завтра Хацкевич?


Провідні експерти вже розповідають, що Динамо чекає важкий матч. І дійсно Санжар вміє готувати команду. Та за зиму Олімпік втратив майже всю основу. Лідери: Моха, Богданов, Прийомов, Шабанов і Кравченко залишили команду. Так само пішло багато таких гравців основи, як Федорів, Поступаленко, Шестаков, Мігунов, Лук’янчук. По суті лише Махарадзе, Емерсон, Цимбалюк, Сондей і Біленький залишились з основної групи. Натомість в команду прийшло дуже багато нових гравців. Багато хто виділяє Немчанінова, Парцванію і Коберідзе. Олімпік попрацював у першій лізі. Та, як на мою думку, втрати дуже суттєві і замінити Моху і Богданова буде дуже важко. Все ж пішли майстерні і досвідчені бійці, а на їх місце прийшли значно слабші. Можу спрогнозувати Олімпіку боротьбу за виживання у другій шістці.
Динамо буде вирішувати задачу набора трьох очок без великих затрат енергії. Безумовно відсутність Хачеріді і Буяльского, а також Бєсєдіна, для команди досить суттєва. Та практику зможе отримати Шапаренко. Та й не варто забувати те, що Ротань і Вербіч, яких ми не зможемо задіяти в ЛЄ, також чекають на свої шанси. Не здивуюсь я появі і Самбрано, який по суті є прямим конкурентом Хачеріді. Чи буде радикальна зміна основи і ми побачимо 8-9 нових гравців у старті? Чи зміни будуть мінімальні? Не думаю, що зараз кращий час для радикальних змін. А крапкові заміни, максимум 3-4 гравця, через дискваліфікації і для свіжості – нормально.
Я не прогнозую легкої перемоги. Та, на мою думку, оновлений Олімпік не повинен стати для Динамо важким випробуванням. Перший гол – буде найважче. Але Динамо все ж розуміє всю відповідальність моменту. Важливо вийти, перемогти і віддати мінімум сил. Це не означає, що треба розслаблятись. Треба просто довести свій більш високий рівень. На це і сподіваюсь.
Дякую за увагу!

13 коментарів:

Al Mih сказав...

Вечер всем добрый! Выиграть выиграли, но вопросов больше, чем ответов. Все линии очень слабы, светлое пятно - Цыганков. Боязно за Динамо!

Unknown сказав...

Результат есть, больше похоже на "выложились на столько, чтобы выиграть". Пока что так, держа в уме, что Динамо не форсировало форму. Цыганков в первом тайме просто супер, во втором подсел, больше ошибался да и на пару с Шапаренко одеяла больше на себя тянул, на команду больше играть надо было нужно. Понравился Вербич. По ходу с греками Динамо надо будет решать всё в первом тайме, на второй команды не хватает, хотя если будет достаточно полный стадион, так на тысяч пятьдесят, с хорошей поддержкой то могут и на жилах сыграть.

Parker сказав...

Привет всем!
Леонид, на жилах, думаю, не стоит. Все же акцент нужно делать на чемпионат, поскольку это и прямая путевка в ЛЧ, и бонус только за попадание в группу больше, чем практически вся дистанция в ЛЕ.
В принципе, наверное правильно, что не форсировали подготовку, наши главные матчи будут во втором круге, после разделения на шестерки. И там главное набрать больше, чем ШД.
Ну а по игре - слишком много ЖК как для матча с таким соперником. И действительно во многих эпизодах не добегали и не успевали. Мораес был слаб, Гармаш, Шепелев и Ротань слабо помогали атаке. Вербич выглядел неплохо, интересно было бы взглянуть на вариант с ним под нападающим, Цыганковым и Гонсалесом на флангах.
Радует то, что было кем усиливать: Мбокани, Шапаренко, Хльобас. И это без учета дисквалифицированных Хачериди, Буяльского и Беседина, и травмированного Пиварича.
Ну а так, как говориться, 3 очка взяли тихой сапой.

С уважением, Parker.

Unknown сказав...

Parker, приоритет конечно да, но с учётом, что в ЛЕ не играют Ротань и Вербич, это своего рода козырь, некий фундамент на ЧУ, можно варьировать составом. ЛЕ это прежде всего опыт для молодых игроков Динамо, таких как Шапаренко, Шепелев, в некоторой мере для Цыганкова и для других встречаясь с командами весьма высокого класса, именно в таких матчах приобретается мастерство, на междусобойчиках с Щахтой сильно не поднимешься, поэтому важно преодолеть как можно больше кругов ЛЕ. Всё же надеюсь, что с каждым матчем Динамо будет сильнее.

ViAn сказав...

Але погодьтесь із тим в якого гравця поступово перетворюється Циганков. Те ж саме буде із часом із Шапаренко. Проблема Динамо сьогодні - намагання тренера втиснути Ротаня в склад одночасно із Шепелєвим. Це негативно вплинуло на гру, вони дублюють один одного. Якщо ставиш Ротаня, то дай відпочити Шепелєву, не не його позиція під форвардом. Так само як і вихід Вербіча справа. Не його це позиція, він там ніколи не грав. Він лівий півзахисник. Навіщо це? Тим більше, що Циганков прекрасно виглядає і справа, це насправді його природня позиція. Хацкевич займається самостійно створенням проблем. Бурда в центрі... навіщо награвати його справа в захисті всі збори і тут ставити в центр? Є ж Самбрано. Нормально б чилієць зіграв, точно не гірше за Микиту. Тому ми побачили сьогодні тренерські експерименти, які негативно вплинули на малюнок гри. Мене це продовжую в Хацкевичі дивувати, це - відсутність логіки в рішеннях, в стратегічних рішеннях. І це вже система. Хоча, може я дійсно чогось не розумію в силу слабкості мого розуміння футболу у порівнянні із справжніми профі.

Oleksii сказав...

от і програли ми Лозанну...

ViAn сказав...

Значить ми чекаємо єврокубки в Маріуполі. Мені навіть цікаво як це відбудеться.

ViAn сказав...

Доречи, як я зрозумів, що на офіційних ресурсах не має цієї інформації. Кажуть, що це вброс. Тому треба опчекати офіційної інформації. Цікаво буде, якщо офіційно все буде інакше. Почекаємо))

Oleksii сказав...

Я думаю секретар ФУ не вбрасував би це, бо йому це б дорого коштувало! а по-друге, стадіон Маріка не буде підпадати під рекомендації УЕФА (чи Марік закриє його на так звану "заміну сідушок", тощо) Тут варіантів маса!

Oleksii сказав...

А тепер буде цікаво послухати Суркіса, він обіцяв викласти дуже цікаве інтерв"ю і добре так пройтись по ФУ, Маріуполю та Палкіну і Ко

ViAn сказав...

На місті ІМС я б звільнив директора юр. департамента. Бо вся ця кутєрьма була саме з ініціативи голови цього департеманту зроблена. Вони вели справу і гарантували клубу перемогу. А 3 очки вже не повернути. Все це виглядає дуже пагано. Програти таку справу... Але президента ми змінити не можемо. Він фінансує команду. Та так підставити хлопців - його лажа. Він повинен вибачитись перед всіма тепер. Хоча, як я розумію, війна між фу-фу і Динамо тільки в самому початку. Далі буде і буде.

Кто-то сказав...

Как юрист, я немного не понимаю Асей картинки: В решении CAS сказано, что Динамо должно было сперва обратится в национальную федерацию... меня это вообще в ступор загнало: не верю что в Динамо работают юристы, не знающие правил Фифа по разрешению споров, и не знающих что CAS по сути это как апелляция международная, не являясь таковой официально. Раз в решении сказано что Динамо должно БЫЛО обратится в ФФУ, значит оно этого не сделало выходит!?! Франков же в присущей ему в последнее время, пафосной манере с сарказмом намекнул на то, что такое обращение со стороны Динамо было.... тогда не понятно почему юристы Динамо не предоставили CAS подтверждение данного обращения в ФФУ???? В общем вообще для меня вообще не понятна все это. Я

ViAn сказав...

Николай, я не юрист. И давно знаю, что юридическая сфера - штука тонка. И иногда решение в ту или иную сторону зависит от казалось бы самых незначительных моментов. Но, тут лично для меня все предельно ясно. CAS банально не хочет вмешиваться в дела федерации как субъекта, который наделен высшей властью в футболе в середине страны. CAS понимает Динамо, об этом они говорят прямо. Но, бюрократия - везде бюрократия. Скажу больше, это какая-то корпоративная этика. CAS не хочет идти в вопросах организации против федераций. И, если рано или поздно, а вероятность таки есть, во время матча грады ударят по стадиону, то это будет внутренним делом страны. Европа банально умыла руки. Они делают это уже много лет. Динамо нужно искать другие пути. Увы, увы...