понеділок, 18 червня 2018 р.

Все це тільки на краще!


Як до цього треба ставитись? Байдужо? Чи треба робити з людини ворога? Такі випадки в нашій історії далеко не перші. Таке вже було. І не тільки в історії Динамо. Одна із найяскравіших історій – перехід з Барси в Реал Луіша Фігу за 37 млн євро. На той момент це був один з найкращих гравців світу. А так, прикладів є достатньо багато. І Жуніор Мораєс не відкрив Америки. Він просто показав те, ким він є. Показав, що гроші важливіші за все.

Ми ж всі пам’ятаємо історію його переходу із іншої донецької команди в Динамо. Вже тоді це було з душком. А ця його поведінка, коли він розповідав, що мріє грати у Болгарії, і це все було у ті часи, коли він був основним гравцем в Динамо. На весні душка стало більше. Мораєс майже не грав. Нам розповідали про лікування, а на фото він мандрував по світу, в тому числі і в Софію, і до брата в Порту.
Заробітчани – люди специфічні. У багатьох з нас є принципи. Мораєс же не так давно набив морди половині шахти. Здавалось би, що ось це і є показник. Та часи змінюються. От для Рибки і Ващука у свій час переходи до спартака і шахти виплили у те, що і сьогодні їх не сприймають своїми. Бо ж всі пам’ятають як пішов Влад, скільки було негативу. І як він потім приповз назад. І те, що він зараз творить, коли працює на банду павелко. Гнила людина. Рибка так само свого часу всім вболівальникам Динамо показував факи. А потім його повернули. Навіщо? Всі ж пам’ятають гниль людини. Тому і не склалось знову.
Мораєс був у нас лише 3 роки. Він по своїй природі не є динамівцем. Він просто заробляв у нас гроші і до певного часу робив це достатньо якісно. Читав, що у нас взяли відпрацьований матеріал. Чи так це? Мораєсу 31 і він ще 3-4 роки буде грати на достатньо високому рівні, можливо не так стабільно, знизиться швидкість і збільшиться травматичність, та майстерність залишається. Безумовно наш конкурент підписав сильного і досвідченого форварда. Ми не можемо нічого змінити. Мораєса чекає ненависть і важка доля. Насправді його не приймуть українці в новій команді, бо для них також є принципи. Однак приймуть бразильці. Це люди без принципів. Цікавий момент. Команда головного суперника отримала непоганого форварда, але зрадника. Як прихід Гладкого не сприйняли в Динамо, так буде і в шахті. Це суттєво погіршить мікроклімат, а може і макро.
Динамо будує нову команду. І прихід бразильців у цьому плані не є для нас добрим сигналом. І справа не у майстерності. Справа у мікрокліматі. Бразильці в Динамо не стануть своїми, бо вони знайдуть бразильців шахти і будуть тусіть разом із ними. Це природньо. І знову особисто я змінити це не можу. Латиноси їдуть в Україну як і в будь-яку країну лише заробляти. Побудувати команду, яка буде не тільки на полі, а за його межами мати дружній колектив, із бразильцями неможливо. Я розумію ті принципи, на яких будується нова команда. Тому у всьому важлива послідовність. Шахта хай сама розбирається із своїми проблемами. Для нас важливо побудувати таку команду, яка буде демонструвати стабільну гру і показувати високі результати, здобувати титули. Тому хай собі живе зрадник і далі. Його в Києві нічого доброго не чекає. А жити він буде і далі у місті. Важко жити зраднику, бо совість нечиста. Бо гроші грошима, а голова все розуміє. Кожен робить свій вибір у житті і потім відповідає за нього. Зрадників ніхто не любить.
Дякую за увагу!

13 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Не впевнений, що це накраще. "Шахтар" безкоштовно отримав гравця, який на трансферному ринку, якщо ми будемо покупцями, вартував би не менше 5 млн. Економія цих коштів "Шахтарем" дозволяє їм платити гравцю нормальну заробітну плату. Це що стосується Мораєса.
В цілому ж, ми, як відомо, попередній чемпіонат програли, відповідно маємо підсилювати склад. А відбувається навпаки: у нас - лише Че-Че, в "Шахтарі" - Майкон, Фернандо Педро, Мораєс, Кайоде, Шевченко. І думаю, вони на цьому не зупиняться. Так, "Шахтар" покинули Фред, Бернард, Ферейра, Срна, Велінгтон Нем. Але й ми недорахувалися Мораєса, Мбокані, Хачеріді, Корзуна, Пантича, Гусєва, можливо ще й Гонсалєса.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я не сперечаюсь із тим, що Мораєс - якіснийгравець, як для нашого чемпіонату. Я кажу про нього, як про гнилу людину. Він прекрасно розуміє все. Він же не з Луни прилетів. Як показує практика, то у людей, які роблять такі вчинки потім кар'єра руйнується. Тим більше, що тут він заявив, що це його мрія - грати в шахті. Навіщо було переходити в Динамо? В 2015 у нього було запрошення і від них. Там він тримав руку біля серця, а тут все життя мріяв... Бридко, мені просто бридко. Не тримав би біля серця. Простіше був би. А так виглядає все це дуже погано.
По всім бразильцям новим шахти я вже написав. Це гравці не того рівня, навіть не те щоб порівнювати із Фредом, Вілліаном і іншими, тими кого раніше запрошували. Якщо порівнювати, то це рівень навіть не Алана Патріка, той вважався перспективним. Це рівень Дентіньо. Тобто це не той рівень і витягнути цих гравців на суттєво кращий рівень не вийде. Я б порівняв цих гравців із тими, хто є у нас. Так от. Ледньов значно цікавіший за Педро, а Миколенко за Додо. Рівень таланту Майкона я порівнюю із Шепелєвим. Та це не рівень Шапаренко чи Циганкова. Якщо взяти Гедеша, то так - рівень Циганкова приблизно. Та Гедеш 35 коштує вже зараз і тому його не потягнули. А раніше підписували Бернарда за 25, Фреда за 15. Їм же тоді також було по 19-20. От і вся різниця. Рівень молоді в основі Динамо значно цікавіший за цих бразильців. Бєсєдін не випадково ще рік тому при Реброві витіснив Мораєса. Той вже тоді був не таким стабільним.
Дійсно у нас лише 1 трансфер. Та будуть ще трансфери. Форвард буде. Та це важке питання. Переговори тривають. В трансферах шахти я бачу лише Майкона, він більш менш нормальний.
Динамо дійсно втратило багатьох гравців. Але хто з них навесні, коли Динамо за всіма показниками показало кращі результати і гру, був в основі? Це було вже Динамо без Хачеріді, Мораєсе і Мбокані. А Пантич, Гусєв і Корзун взагалі ніякої ролі в команді не грали. Хацкевич буде поглиблювати кількість молоді у складі. І молодь у Динамо довела свою здатність давати результат. Трансферне вікно відкрите тільки 18 днів. Попереду ще 2,5 місяці.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Моральний бік вчинку Мораєса зараз не обговорюємо. Те, що він, як і Хачеріді та Мбокані, Корзун, Пантич й Гусєв навесні вже не грали - це теж факт. Та от за спиною Циганкова, Вербіча, Бурди, Шабанова, Кадара, Кендзьори, Бєсєдіна, Шапаренка практично нікого немає. Звичайно, замість Кендзьори можна випустити Морозюка, Бурда, Шабанов та Кадар - три гравці на дві позиції, Че-Че може зіграти під нападником, ну і так далі. Але ж це скоріше латання дірок, ніж нормально укомплектований склад. Більш-менш нормально у нас з позиціями лівого захисника, та центрального й опорного півзахисника. А зважаючи на те, що Гонсалєс, коріше за все, нас покине, під основними вінгерами також нема нікого.
Так, можливо, "Шахтар" також починає економити, але вони номінально закривають усі позиції, з яких пішли гравці.

З повагою, Parker.

Parker сказав...

Перепрошую, забув додати:
P.S. Можливо, якщо ми потрапимо у ЛЧ ближче до осені будуть ще придбання, оскільки тоді вже будуть гарантовані кошти від УЄФА.

ViAn сказав...

Чому ж, у нас є Кравченко. Він може закрити позицію правого захисника. На цю позицію він і розглядається. На позиції вінгерів у нас є Ледньов, Янаков, Цитаішвілі, Вантух. Більшість з цих гравців вже мають досвід гри за першу команду в минулому сезоні. Про Ледньова взагалі хто тільки не пише. Дуже талановитий гравець. Про нього навіть західна преса активно пише. В центрі поля є Білошевський, дуже сильний гравець руйнівного плану. І є Алібеков, є Булєца. Насправді резерв Динамо - молодь, найсильніша молодь за багато років. А глянути глибше, то там знову є резерви. На всі позиції. Хацкевич це знає. Він не буде закривати дорогу молоді. Просто гравця із специфікою Че Че дійсно у нас не має, можливо ми не навчились таких виховувати. Можливо не було таких задач. У нас просто або атакуючі, або руйнуючи. А от таких, які зв'язують не має.

Parker сказав...

ViAn, а скільки повних матчів у минулому сезоні зіграли за першу команду гравці, яких Ви назвали? Відповім сам: жоден. А нам до закінчення літа треба пройти дві чи три стадії відбору в ЛЧ та у другому турі гра з "Шахтарем". Коли їх награвати? Ви бачили, щоб награвали Кравченка, Ледньова, Цитаішвілі, Вантуха та інших у весняній частині сезону? Я особисто не бачив, адже поява Цитаішвілі на кілька десятків хвилин в одному матчі то не награвання. Вантух навесні не з'являвся, Лєдньов взагалі ще не дебютував. Найчастіше з'являвся, здаєтся, Алібеков. Та й то, це було у кількох випадках і не в повному поєдинку.
Так що хлопці може й перспективні, але до основного складу їм мінімум півсезону, а може й більше. Циганкову, наприклад, знадобилося півтора. Почав він ще восени 2016 року при Реброві, а вийшов на стабільно високий рівень лише восени 2018 року. І він один з найталановитіших.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker,уверен,покупки ещё будут.И не только центр форвард.Но...Нам нужно привыкать к тому, что по одёжке протягивай ношки!

ViAn сказав...

Parker, безумовно одночасно награвати 10 гравців молоді важко. Та Окрім всім нам відомої 5 молодих гравців - Бурда, Шепелєв, Шапаренко, Бєсєдін і Циганков, ігрову практику отримали Алібеков і Миколенко. Так, не таку велику. Але Миколенко - гравець 1999 р.н. Цитаішвілі 2000-го, майже 2001, бо в кінці року народився. Той же Педро також 1999 і він лише 55 хвиилн провів за Палмейрас і то це була гра виставка для шахти. Так його продавали. От і думайте, що у нас є гравці 1999-го і 2000-го які вже награються. Миколенко для 18-ти років зіграв вже достатньо. Наступного сезону вже молодь, яка награвалась ще Ребровим, яка награвалась Хацкевичем, буде значно досвідченішою. І їх місце, під ними, займуть нові. Це життєвий цикл. Є основа, є під ними. Ті, хто під і повинні бути частково молоді, які отримують свої 15-20 хвилин на початку, а потім все більше. Тому процес ідк правильним руслом.

Leonidas B сказав...

Всем добрый вечер! Таки слухи были не беспочвенны, как говорится баба с возу кобыле легче, Мораес, как ни крути, уже с полгода назад был отрезанным ломтем, с его отношением тогда игре за Динамо, Хацкевич уже тогда знал, что в следующем сезоне он уже не помощник, а всё остальное были реверансы. По сути в Динамо Мораес так и не стал своим, во многом это было, то что в Динамо тогда задавали тон кумовья, чужому тут было не место, кумовья монополизировали буквально всё. ИМСу нужно было раньше продавать Ярмолу, разбивать это змеиное гнездо. Вон сейчас сколько молодёжи стучится в двери. Че Че взяли по той лишь причине, чтобы игру Динамо сделать более быстрой, что отвечает большинству молодёжи в Динамо. Теперь только форвард, надеюсь, что подпишут португальца в компанию Че Че, для меня загадка то что он не заиграл в Порто, достаточно быстрый игрок, техничный и физически не слабый, умеет играть головой. Для Динамо это было бы супер, да и ему тоже не застояться в карьере.

ViAn сказав...

Леонід, це між іншим стиль Порту. Вони ніколи не озвучують переговори до фінішної стадії. Бенфіка веде себе інакше. А от Порту завжди проводять трансфери тихо і якісно. Тому цілком можливо, що буде гравець Порту. Мені він також цікавий.

Vitos сказав...

Дегтярёв и Папа Гуйе-узнаю наш менеджмент! Вот реальное усиление под ЛЧ! Главное верить Суркису, что новые игроки исключительно под основу...

Oleksii сказав...

це просто ппц!!! ну навіщо!! Дегтярьов ну явно не краще наших молодих, Гуйе 2 роки не грає, нікому не підійшов, нам підійшов! 34 роки!! жесть!! ще одне Динамівське серце берем, Заварова, на підході Шовковський і Гусєв!! це не менеджмент, це, вибачте, помойка!! дістали вже! З клуба роблять посміховисько!!

ViAn сказав...

Багато хто не може зрозуміти Гуйє, як я не міг зрозуміти Ротаня. Тим більше, що є Попов, якому точно краще давати шанси зіграти в окремих матчах, чи 10-15 хвилин, ніж Папе. Та варто зрозуміти, що сенегалець з березня тренується з першою командою. Уход Пантіча, Самбрано і Пантіча - все ж 3 людини у ротації. Тому потрібен досвідчений гравець, який готовий за не такі і великі гроші зіграти. Безумовно він профі. І може провести сезон в Динамо просто як гравець для тренувань, передаючи досвід Бурді і Попову. Логіку можна зрозуміти. Просто зараз це виглядає баластом. І я не підтримую. Та логіку Хацкевича розумію.
Дегтярьова я вперше побачив у матчі відповіді з Чорноморцем. Він мене вразив. Скажу чесно. Технічний, швидкий не тільки фізично, а і мисленням, світла голова... Може в 25 він розквітнув. А може це був лише 1 випадковий вдалий матч. Не знаю. Але з Чорноморцем він мене сильно вразив. Тому я б його не списував. Він провів сильний сезон у першій лізі. У нас пішло багато гравців. І його запросили на перегляд. Зарекомендує себе - підпишуть. Це не відміняє того, що будуть купувати ще одного форварда. Це просто селекція на внутрішньому ринку. Яремчука теж у 23 чи 24 підписали з команди 2 ліги. А потім він увірвався в основу і увійшов в історію Динамо яскравим гравцем.