понеділок, 18 березня 2019 р.

Реалії буття!!!

Чи звернули ви увагу на ту одностайність думок, які вчора прозвучали? Особисто мене це не здивувало. Всі почали думати, аналізувати. Достатньо багато людей, які займають провідні посади в нашому футболі, і президент Динамо, і головний тренер Збірної України, і ген. директор шахти, і всі журналісти. Всі в один голос озвучили одну єдину ідею. Що виступ Динамо і шахти в єврокубках пов’язані із рівнем чемпіонату. Ця ідея давно не так і нова. Але у 1998 і 1999 роках рівень нашого чемпіонату був так точно слабшим за сьогоднішній. І це не заважало Динамо дійти до ½ ЛЧ. Та я погоджуюсь із тим, що загальний рівень турніру впливає на рівень всіх команд, в тому числі і грандів. Бо грандам по суті створили максимально комфортні умови. Гравці не грають в критичних умовах. Темп матчів надзвичайно комфортний. І тому коли наші команди виходять на протистояння із командами з Бундесліги, Прем’єр Ліги, Серії А, Прімери, то просто фізично не спроможні грати на рівні суперника. Тому ми і бачимо як далеко не гранд Німеччини Айнтрахт розриває шахту, а Челсі Динамо. Розрив із кожним роком тільки збільшується. Всі кажуть про конкурентний чемпіонат.



Та конкурентний чемпіонат не з’явиться просто так. Ці заяви, що треба створити штучно… Це як? Як можна штучно підняти рівень чемпіонату? Все повинно бути природнім шляхом. Якщо немає інвесторів, які готові розвивати, то не буде високого рівня. Всі сподіваються на Металіст  і Дніпро. Та ці команди комплектовані вкрай скромно. І на сьогодні взагалі важко зрозуміти за рахунок яких механізмів можна підняти рівень турніру. Низький рівень турніру не дає молоді можливостей розвиватись і виходити на той рівень потенціалу, який у хлопців є.
Другий момент – натуралізація Мораєса. І тут вся суть не в натуралізації як такій. Захотіла людина і добре. Але, що це за людина? Ще декілька місяців тому він розповідав, що чекає на виклик до збірної Бразилії. Мало лі. Чекав і добре. Та є те, що всім зрозуміло. У Збірній України зібрано багато різних людей. Протистояння Динамо і шахти наче в Збірній вдалось послабити. Та от прихід в команду людину, яка рік тому зрадила Динамо, обманула одноклубників, брехала їм в обличчя. І ми всі пам’ятаємо скандал. Як багато хто із діючих збірників, які викликані і зараз, не тиснули руку бразильцю. Ми ж знаємо, що Бойко, Бурда, Буяльський, Шепелєв, Циганков – люди принципові. І от в Збірну приведуть зрадника, гнилу людину. Чи покращить це мікроклімат? Та що там мікро, макроклімат? Навіщо створювати таку вибухову ситуацію. Навіщо провокувати гравців, вболівальників? Кому це треба? Чи Шева не розумію суті зради? І що зрадників не прийме команда ніколи. І що це породить у Збірній величезну проблему. Відвертає від Збірної, де гратиме зрадник.
Давно відома істина, що якщо Мессі приїде в наш чемпіонат, то достатньо скоро він хоча і буде виділятись на загальному фоні, але почне деградувати. Чому? Бо навіть мінімального Мессі буде достатньо для досягнення результату. Тому нажаль молоді Динамо для того щоб продовжити свій розвиток треба йти далі. До певного етапу можна зростати тут. Але після досягнення певного рівня треба або йти далі, або залишатись тут і поступово втрачати потенціал. Це я про те, що влітку скоріше за все Циганков таки залишить Динамо. Він ще молодий гравець. Але вже видно, що у нашому чемпіонаті він перестав прогресувати. Немає передумов. І скоріше за все і він, і його батько це вже зрозуміли. Щоб вийти на більш високий рівень гри треба переходити в сильніший чемпіонат. Час вже прийшов.
Дякую за увагу!

21 коментар:

Стас сказав...

Для сборной трансфер Вити это плюс.По поводу Мораеса,уверяю тебя в сборной он кащи не испортит.

Леший сказав...

Виан, именно искусственно нужно усиливать чемпионат- меньше команд- больше игр. На естественный рост расчитывать не приходится- мы бедная страна и содержать даже 6-8 команд с бюджетом уровня шахты и нас на сегодня невозможно в стране. Паралллльно нужно вводить разумный лимит на легионеров и создавать условия для молодежи. Словом система должна быть сложной и точно неоднополярной- 6 команд и 6 кругов и все изменения, как предлагают кроты

ViAn сказав...

Стас, я так розумію, що ти не знаєш історій, коли в команду приходить людина, яку не сприйматиме велика частина гравців. Не сприцматиме і ігноруватиме. Більше того. Будуть конфлікти, розборки. Більше того у збірній серед тренерів є СаШо. Ти ж розумієш вплив СаШо? Чи закриє на таке він очі? Величезний конфлікт всередині команди - критично. Крім того величезний конфлікт із ультрас. А конфлікт буде якщо Мораєса викличуть. І саме чере людські якості бразильця. Одним словом на кінцеви результат це вплине негативно. Програш в 3 м'ячі Португалії і максимум нічия із Люксембургом. Або дуже важка перемога.

ViAn сказав...

Леший, це утопія 6 команд. Повна утопія.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Продолжу нашу дискуссию из-под прошлого блога. Так вот, считал и продолжаю считать, что во-первых, введение в состав молодежи и достижение определенных спортивных результатов - это не взаимоисключающие, а взаимодополняющие цели практически любого футбольного клуба. Главный вопрос в стратегическом планировании, которым у нас, в связи с низкой компетенцией руководства, никто не занимается. Что я имею в виду? Правильные приоритеты на сезон. Только форменный дебил ставит цель выиграть все. На подобное способны лишь несколько клубов во всей Европе и среди их названий "Динамо" не фигурирует. А чем более размытой является цель, тем меньше шансов в её достижении. На мой взгляд, главная цель на сезон "Динамо" (как и любого другого клуба нашего чемпионата!) - победа во внутреннем первенстве. Это дает несколько бонусов: сам трофей; путевка в ЛЧ; деньги за попадание в ЛЧ; возможность дополнительного заработка за ничьи и победы в турнире, которые на порядок выше, чем в ЛЕ; возможность привлечь более качественных исполнителей; возможность дороже продать своих игроков. Остальные внутренние турниры, такие как Кубок и Суперкубок, ничего, кроме престижа не дают. В еврокубках же нужно выступать таким образом, чтобы это не шло в разрез с целью выиграть внутренний чемпионат.
Во-вторых, в наших реалиях вполне можно и нужно одновременно выигрывать чемпионат и вводить в состав молодежь. При этом, более высокий класс исполнителей в "Шахтере" на длинной дистанции практически нивелируется. По большому счету, длинный турнир выигрывает не более сильная по составу команда, а более стабильная. Или та, которая не больше набирает, а меньше теряет. А такая схема работает - позволю себе напомнить чемпионства Реброва, который в чистую сливал "Шахтеру" в очных противостояниях, но не позволял команде терять очки с аутсайдерами и середняками. А наша молодежь, на сегодняшний день в нынешних экономических реалиях - это капиталовложение, которое нужно выгодно размещать, растить и рекламировать с целью получения максимальной выгоды. И эта молодежь вполне конкурентна во внутреннем чемпионате именно на длинной дистанции.
На мой взгляд, "Динамо" станет успешным как на внутренней, так, возможно, и на международной арене, когда президент начнет формулировать правильные и конкретные задачи перед тренером, а тренер будет четко понимать приоритеты в своей работе.
Ух, что-то много букв получилось!

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Нет,вектор как раз и правильный,но...Только на своей молодёжи ты не уедешь далеко! Кто бы там чего не говорил,но покупать толковых игроков нужно.Может быть, условно,не 3 за 15,а 1 за 15 и больше пользы будет от этого?Зачем этому тренеру Че че и Буэно когда он у себя в команде их не видит? Понятно что Буэно это способ хотя бы на некоторое время избавиться от Гонсалеса.И денег он нам не стоил никаких,только возникает вопрос,а какое отношение имеет Буэно к усилению нынешнего состава ДК? А Гонсалеса до этого кто купил,Хацкевич? Знаешь я уверен что играй сейчас за ДК Ленс он был бы у Хаца основным игроком.Сколько дашь,столько и получишь и не нужно ничего придумывать лишнего здесь...

Стас сказав...

Так вот, считал и продолжаю считать, что во-первых, введение в состав молодежи и достижение определенных спортивных результатов - это не взаимоисключающие, а взаимодополняющие цели практически любого футбольного клуба.
Да что ты...Советую глянуть на составы сегодняшнего Реала,Челси,Ман сити,Аррсенала...ПСЖ,который ты упоминал. Много ли в их основе играет своих воспитанников? И какие задачи ставят перед тренерами,которых руководство этих клубов взяло на работу?

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Сначала по второму вопросу: А что, у Суркиса есть столько денег, чтобы купить хотя бы одного игрока из названых клубов?! Это как раз те самые команды, которые способны выиграть все трофеи в одном сезоне. Но они же готовы не использовать своих воспитанников или даже молодежь из других клубов, а собрать состав из варягов любого уровня звездности. У нас на сегодняшний день подобных средств нет и в ближайшее время, скорее всего, не будет.
По условному Ленсу: а что, по твоему Вербич, за которого отдали раза в 3 меньше, чем за голландца, играет хуже? Так статистика свидетельствует, что не хуже. Аналогично, Пиварич за 2 млн. хуже, нежели Тремулинас или Антунеш по 6? И много ли наиграл Блохин, у которого были и Ленс, и Белянда, и Драгович, и Велозу, и Мбокани, и Тремулинас, и Мехмеди, и Рафаэль? У Реброва звездных легионеров было меньше, а результат был куда как лучше. А Хацкевич в отдельно взятых матчах 4 раза подряд переиграл "Шахтер". Уже с молодежью и без дорогих покупок.
У нас стабильно молодежные команды практически во всех возрастах становятся чемпионами, плюс нормальные легионеры, плюс отдельные опытные украинцы и получается вполне нормальный состав, способный решать любые задачи на внутренней арене. Я ведь не писал, что состав должен быть исключительно из молодежи, да и молодежь молодежи рознь. Цыганков - молодежь? А он уже третий сезон в еврокубках играет. Беседин аналогично, Русин уже в прошлой ЛЕ забивал. Так вот чтобы совсем дебютант - так это Миколенко, но он выглядит поувереннее многих более опытных.

С уважением, Parker.

Leonidas B сказав...

Всех поздравляю с результатом нашей сборной. Команда выстояла против топовой на сегодняшний день сборной, тем более в гостях. Что ни говори, а хлеб с маслом тренерский штаб Шевы кушает не зря. Толковая игра, сведено к минимуму ошибок, достаточно приличная командная игра на фоне Португалии и очень хорошая самоотдача. Очко в гостях против фаворита дорого стоит. Могли и выиграть, если бы Мораес на долю секунды нанёс удар, кстати с него было больше толку чем от Вити.

Parker сказав...

Привет всем!
Дополню уважаемого Leonidas B: тренерский штаб Шевченко учится, ведь нечто похожее мы видели в матче против Италии осенью. По сути, вчера мы играли в 3 креативных опорника, которые не создавая разрывов между опорной зоной и линией обороны, встречали атаки португальцев на начальной стадии и максимально усложняли их развитие. При этом, при возможности, пытались организовывать свои выпады. Степаненко в организации атак принимал меньшее участие, а Малиновский и Зинченко - большее. Понятно, что в атаке рассчитывать на что-то серьезное было сложно, поскольку Коноплянка сидит без игровой практики, а Марлос тоже не в лучшей форме. Но с учетом травмы Ярмоленко особого выбора у ТШ и не было. По Цыганкову и его игре не совсем соглашусь в плане того, что в сборной у него очень слабая поддержка со стороны Караваева, в отличие от "Динамо", где активно действует Кендзера, отличившийся голевой передачей за Польшу на новую звезду европейского футбола Кшиштофа Пьонтека. А наш левый фланг сборной имел другую проблему: слабая форма Коноплянки и великолепная игра Миколенко. Так что, по сути, оба фланга атаки работали далеко не в полную силу.
Ну а в целом, результат весьма неплохой. Снова таки, Шевченко усвоил основное правило для длинной турнирной дистанции: выиграет тот, кто меньше потеряет. Вчера португальцы потеряли, а мы приобрели.
Ну и хохма вчерашнего вечера - Люксембург во главе отборочной группы с Португалией, Сербией, Украиной и Литвой! Так что ждем матча с лидером!

С уважением, Parker.

Parker сказав...

УПД: забыл добавить, вот как-то подобным образом, на мой взгляд, должна была выглядеть наша игра против "Челси". Не знаю, это Шевченко такой умный или помощники помогли, но сожалею, что наш тренерский штаб на такое не сподобился.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Гм...Все хвалят Малиновского, Зинченко...Я же со своим, не Бог весть каким скромным взглядом, похвалю Миколенко! ИМС,тут главное вовремя продать чтобы потом не продешевить,как с Ярмоленко! Вот сейчас,и абсолютно серьезно...

ViAn сказав...

Збірна Португалії - не Челсі. Не думаю, що тут треба порівнювати. Малюнок гри у нашої Збірної дійсно був. Але з певного моменту ми також, як і з Челсі, перестали зв'язувати більше 3 передач. І почалась навала. По суті до 80-ї хвилини другого тайму нас зажали по повній. А 3 заміни дійсно трохи освіжили гру. Коноплянка дійсно в жахливій формі і чому грав він з перших хвилин - загадка ще та. Повністю провалив гру Крівцов, була у нього і жахлива обрізка, і 3 з під нього пробивав Роналду, і один раз Андре Сільва. І всі ці 4 моменти повинні були ставати голами. Добре, що Пятов все потягнув. Ми ж створили за всю гру 1 момент і той на 88 хвилині. Тому особливо захвату не відчуваю від гри. Миколенко і Пятов - два єдиних світлих пятна у загальній сірості. Миколенко прогресує шаленими темпами. На мою думку ми вчора відскочили на фарті.
А із Люксембіргом буде атакуюча тактика. Вийде Циганков і мораєс з перших хвилин, а Марлос зіграє під нападником. Не здивуюсь тому, що Зінченко зіграє зліва в обороні, а пару центрбеків складуть Бурда і Миколенко.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Звісно, Португалію та "Челсі" порівнювати не можна, але ж в обох випадках ми були відвертими аутсайдерами. Однак Шевченко з його тренерським штабом змогли обрати правильну тактику на цей матч, хоча подібна гра не є притаманною нашій збірній. І тут справа у тому самому творчому мисленні, про яке ми тут колись згадували. Команда Шевченка грає у різний футбол, виходячи з того, хто їй протистоїть. І це якісно відрізняє ТШ збірної від ТШ "Динамо". Я впевнений, що гравці ДК можуть грати у футбол з різними тактичними схемами, але наші тренери не відповідають рівню наявних виконавців.

Дійсно, певний фарт ми вчора мали, але, в той же час, Португалія не створила жодного моменту, подібного до моменту Мораєса. Усі постріли португальців були з середньої та далекої відстані, а небезпечного удару головою, враховуючи шалену кількість кутових та штрафних ударів, не було жодного. І захищалися ми дуже дисципліновано, не дивлячись на значну перевагу суперника.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий день!
Правильна тактика була б тоді, якби ми створили 5-6 гольових моментів. А ми створили лише один. Стосовно хто і звідки пробивав, то Роналду пробивав 2 рази з відстані забойної. Перший удар з відстані 5-6 метрів на 23 хвилині, а другий на 27 хвилиині з відстані десь 8 метрів. І ніхто йому не заважав так, як у моменті із мораєсом, де захисник ліг і виніс м'яч. Для Роналду 6-8 метрів і удар без сильних перепон - на 90% гол. Нам дико пощастило. Тому дикий фарт, а не тренерський геній був в цьому матчі. До 27 хвилини ми повинні були програвати 0:2.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
А які, з Вашої точки зору, передумови для створення нашою збірною 5-6 моментів біля воріт португальців?
Я навіть не буду згадувати про відсутність Ярмоленка, про брак практики у Коноплянки, про невиразну гру Марлоса. Якби цього усього не було і то я не вважаю, що ми б змогли створити стільки моментів.
Букмекери і в нічию особливо не вірили, то з чого у нас мають бути гольові моменти у такій кількості?
Мені здається, що лише у Вас склалася думка, що тренерський штаб міг зробити ще більше у цій ситуації. Хоча практично усі фахівці вважають, що гра була тактично дуже грамотною і ми здобули більше ніж сподівалися.
Звісно, фарт певною мірою нам допоміг, звісно, П'ятов рятував, однак не можна не відзначити злагоджену гру усієї команди у захисті, яка не дозволила португальцям створити ще більше небезпечних моментів.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Хочеться одразу сказати, що гравець, який сьогодні грав і забив за Динамо - Marcelo Ajul. І цьому хлопцю зараз 16 років. Він з академії Ред Булл в Бразилії. В Києві вже 10 днів знаходиться. Не дуже добре розумію навіщо він нам при наявності Аусі і Попова. Та тут легко побачити руку Краснікова.

Leonidas B сказав...

Сегодня с такой победой не сильно и хочется поздравлять, по сути отскочили и халява подвернулась. Вот что значит недооценка соперника. Сегодня Цыганков с Пятовым лучшие. Хотя начал Витя как за упокой, но молодец собрался и смог ответку быструю сделать, что помогло психологически, а там разбегался. Шеве с заменами кол, не то что помог сколько ослабил команду. Три очка есть три очка.

Parker сказав...

Привет всем!
Всех с победой!
Матч получился очень тяжелым, вязким и нужно отметить, что Люксембург, составленный из игроков не самого высокого уровня заставил понервничать до последней минуты матча.
Даже с учетом 5-ти замен в старте просматривалась усталость наших игроков, особенно это касается Зинченко и Малиновского. Проблемы Коноплянки никуда не делись, а Безус вообще выглядел инородным телом. Нечто похожее на проблемы с Коноплянкой просматривалось и с Бутко: отсутствие достаточной игровой практики дает о себе знать. Еще осенью и в связке с Ярмоленко Богдан выглядел гораздо лучше. Ну и голевая передача на игрока соперника тоже в пассиве.
Очень активен был Цыганков. Но иногда складывалось впечатление, что Виктор уж слишком энергичен и старателен. Несколько неудачных передач на партнеров, несколько передержек мяча и слабое взаимодействие с Бутко, но это их обоюдная проблема. Но зато спасибо за гол! Такое быстрое нивелирование преимущества Люксембурга остудило пыл соперников и успокоило наших. Очень невнятно оба форварда - Мораес имел больше игрового времени, но по ощущениям у Яремчука было больше возможностей забить мяч.
Наконец о лучших, на мой взгляд. Миколенко - просто человек с двумя сердцами - второй матч подряд играет активно, успевает и в обороне, и в атаке. Не без ошибок, но все же весьма солидно. Ну и Пятов, у которого работы вроде бы было и не много, но вот тот двойной сейв...
Мы набрали 4 очка в двух выездных матчах и с учетом ничьей между Португалией и Сербией идем на первом месте. По потерянным мы делим первое место с теми же сербами, которые провели только один матч. Так что именно сборная Сербии сейчас для нас наиболее опасна, тем паче, что ми с ними встретимся уже в следующем окне для матчей сборных.
А пока можно потихоньку переключаться на внутренние соревнования.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Все те, про що я казав. Неможливо при обмеженому ресурсі давати стабільно результат. Тренерський штаб шукає баланс між молодістю і досвідом. При всьому тому, що Шева не боїться ризикувати. Ми вчора побачили провали по позиціям. Повністю випали Бутко, Безус, Коноплянка і Мораєс. Тобто найдосвідченіші у стартовому складі. По суті правий фланг захисту став прохідним двором. А в центральній зоні тренерський штаб зробив ставку на контроль м'яча. Суперник же це прорахував і нав'язав шаленою віддачею боротьбу силову. І центр поля поплив. Безус давно відомий тим, що робота на оборону - не його. По суті силова складова у команді була відсутня. Всі гравці легкі. Найвищий - Бурда. А всі інші - легковаговики. Із виходом Яремчука силових гравців стало більше. Безумовно вцентрі поля не вистачало Шепелєва. Володимир зараз у силовій боротьбі сильно додав. Або Сидорука -Степаненко. Когось з таких силових руйнівників. Тому ми не виграли стандарти у воріт суперника і провалили у власних воріт. Плюс зловживання від Коноплянки на 2 вирішальних стандартах. Та й 3 важливий стандарт завалив Малиновський. Всі 3 стандарти були із забойних відстаней і ми навітьу ворота не потрапили. А от Зінченко, Миколенко, Бурда і Циганков відпахали. Бурда взагалі красава. Скільки разів він у підкатах ризикових рятував ситуацію після обрізок Безуса і Мораєса. Циганков просто потягнув команду за собою. Він вгризався в кожен епізод. І у підсумку саме він і витягнув матч. Тому легко побачити тактичні прорахунки тренерського штабу. Пізні заміни. І ігнорування Шапаренко, який наразі на голову сильніший за всіх півзахисників у центрі поля. Коваленко ж одужає. Тому у мене радісних немає емоцій і перспектив. Сербія нас розірве з таким підходом.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ну з Сербією ми таким складом грати і не будемо. Хоча дійсно, матч з сербами буде не легшим, а, можливо, навідь важчим ніж з Португалією.

З повагою, Parker.