пʼятниця, 29 березня 2019 р.

Перший найважчий тиждень року...


Як ми починали збори Збірної України скандалами, так ми і продовжили після завершення матчів. Історія ж насправді ще далеко не вичерпана. Все тільки починається і так погано пахне, що варто було б вдягати протигази. Та в світі глобалізації і доступності інформації шила в мішку не сховати. Далеко не випадково я був проти не те щоб натуралізації жуніора мораєса. Я був проти того, щоб його кликали у Збірну. Свою позицію аргументував. Дійсно, далеко не всі із нею погодились. В такі ми вже часи живемо. Хтось радикалізується. А хтось ні. У кожного своя система цінностей. Та сам бразилець нічого корисного Збірній поки не дав. Навпаки, він може дати -6 пунктів у скарбничку, тобто 2 технаря. І особисто я буду тільки за те, щоб таке рішення було прийнято. Чому? Бо може хоча б УЄФА зламає цю гнилу фу-фу.

І все це на фоні загального стресу у нації. Бо ж на вихідних перший тур виборів і дуже багато всього поставлено на карту. Боротьба за владу, ресурси і бюджетні кошти між кланами виходить на велику фінішну пряму. Хоча нас чекатиме ще місяць протистоянь, потрясінь і виливання кучі нечистот у ЗМІ. Через вибори відмінили і тур чемпіонату. Хоча ситуація така, що взагалі невідомо який сценарій розвитку буде після 31 березня. Може бути все. Навіть державний переворот. Бо сигналів для цього вистачає. Тому дійсно важливо бути активним і зробити свій вибір. Яким би він не був. Треба скористатись своїм виборчим правом, щоб потім 5 років не розповідати, що я не ходив.
Попереду у Динамо починається вирішальний етап чемпіонату. У середу матч із Зорею в Запоріжжі, а в неділю у Харкові із шахтою. Втрачати бали вже не можна. А матч на кубок – взагалі фінал. І 2,5 пауза між матчами – повна розбалансованість команди. Гравці отримали різні навантаження. Миколенко зіграв багато. Циганков і Бурда менше. А Шапаренко і Шепелєв взагалі не грали. Правда чудовою новиною є те, що Томаш Кенджора зіграв обидва матчі за Польщу. Може він таки нарешті пробився в старт цієї команди? Бо зіграв обидва матчі на дуже високому рівні. Це плюс і для нього, і для Динамо. Вербіч також отримав потрібну практику. Тільки Дуелунд продовжує відновлення. Загальна риторика у ЗМІ така, що Хацкевич будує, що вимагати результат ще рано. Що от з наступного чемпіонату вже треба. А цей ще ні. Та щось мені здається, що така ж риторика буде і далі. Про молоду команду, яка будується. Так можна років 10 будувати і будувати. Тоді як результат потрібен тут і зараз, а не потім, десь пі. Конкретно в нашому випадку у харківському матчі.
Цікавою новиною особисто для мене стало бажання Динамо купити захисника в Бразилії. Добре відомо, що захисники бразильці гарно приживались в Динамо. Тому вибір цілковито може здаватись доречним. Але хлопцю лише 16. Тому це взагалі буде як із болівійцем  Суаресом. Правда той вже був відомим, а Марсело Ажуль на дорослому рівні не засвітився. Схоже, що трансферна робота в клубі починає розвиватись у напрямку Краснікова. І це при тому, що власної талановитої молоді вистачає.
Дякую за увагу!

15 коментарів:

ViAn сказав...

Новина про Че Че надзвичайно цікава. Таки його продають. І не випадково кажуть про повернення Буено в Сантос. Схоже на те, що лише Сідклей закріпиться в команді. Чи говорить це про те, що влітку буде нова партія бразильців? Побачимо...

Стас сказав...

ViAn,ну,вот видишь,как я и прогнозировал останется только Сиди...

ViAn сказав...

Стас, суть то в тому, що прийдуть інші бразильці. Бо одному Сіді буде сумно. А бразильці, коли їм сумно, то хандрять. Тому будуть і інші. Правда вже влітку. Питання в тому хто це буде?

Стас сказав...

ViAn ,бразилы либо не бразилы,главное чтобы эту условные футболисты подходили под тот рисунок, что выстраивает ныне Хацкевич!А иначе это будет похоже на спортивную диверсию.

Parker сказав...

Привет всем!
Че-Че официально продан. Ждем информацию по Буэно?
Согласен со Стасом, под то, во что играет Хацкевич, нужны другие бразильцы, а может, и не бразильцы.
Ребята, похожие на Че-Че и Буэно, скорее подошли бы под ту испанскую модель футбола, которую пытались создать Ребров и Рианчо. Но у нас как в том мультфильме про черепаху, которая осенью выходила в купальнике, зимой в галошах и с зонтиком и т.д.
Ну и возникает логичный вопрос об уровне взаимодействия между Хацкевичем, Михайличенко и Красниковым. А Суркис пытается слепить воедино усилия этих лебедя, рака и щуки.
Как говорили в одном известном фильме - разруха в головах...

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Кто нибудь понимает во что играет ДК против Зори?(((

Леший сказав...

Ну закончилось хорошо, Цыганков - неплох, а так игры как не было так ее и нет. Тренера тоже нет, у Зари энергии только на 60 мин хватило...

Leonidas B сказав...

Первый тайм команда вышла играть абсолютно не готовой, такое под руководством ХАНа происходит уже не в первый раз. Во втором завелись после удаления, смогли переломить игру, отскочили. Но ведь так не будет каждый раз. Ждём матч с Шахтой.

ViAn сказав...

Я перші 30 хвилин не бачив, та й взагалі майже не бачив перший тайм. У другому почув, що суддя не поставив при 0:0 пеналь у ворота Зорі. Тоді як шахті сьогодні подарували лєвєйший пєналь. А матч врятував Циганков. Він лідер команди. Хацкевич провалив перший тайм тактично я так зрозумів. А витягли не за рахунок тренерського генія, бо витягнули гру хлопці на нерві. І все ж більше б матчів із таким сюжетом. Кадар все більше розчаровує. Шабанов також всю боротьбу у першому таймі програв. Взагалі вже час давати Попову шанси. Бо якось у нас всю силову боротьбу програють захисники. Денис же точно не дасть себе продавлювати нікому.

Стас сказав...

Официально. Витор Буэно перешел из «Динамо» в «Сан-Паулу». Ну,вот,собственно,что и требовалось доказать!)))

ViAn сказав...

В цьому розрізі є таке відчуття, що ми можемо влітку придбати гравця Сан Пауло. Дуже вже тісні стосунки склались.

Parker сказав...

Привет всем!
2ViAn: мы, может, и можем приобрести игрока СП, да вот только большой вопрос, есть ли там кто-либо, необходимый нашему ТШ. А после истории с Че-Че и Буэно Суркис, как это уже не раз было, будет на воду дуть. Хотя в данной ситуации виноват, прежде всего, он сам. Да и о Хацкевиче у меня не слишком улучшилось мнение - ну не подходит тебе игрок, так скажи об этом, но должность и заработная плата сильнее чести и достоинства.
Единственный плюс - высвобождение финансовых ресурсов, которые можно будет потратить с большей пользой летом. Где бы еще интеллектуальных ресурсов заполучить?!

С уважением, Parker.

Стас сказав...

ViAn ,просто Хацкевичу попытались всучить двух не нужных ему,от слова"совершенно",игроков!А Сиди,как я и говорил с самого начала у Хаца будет играть!Возможно не первую скрипку,но будет...Остальное от лукавого и не имеет никакого отношения к усилению состава ДК.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
У Сан Пауло є перспективний опорний півзахисник, якому зараз 21 рік, який є руйнівником, агресивним, злим, потужним із робочею лівою ногою, яку активно використовує, бо має поставлений удар з середніх відстаней. Дуже цікавий гравець на мою думку.

ViAn сказав...

По Буено було одразу все зрозумілим. Я про це і казав, що він після хрестів. А з бразильцями треба вміти працювати. Че Че, як ми одразу і казали, фізично слабенький для силового футболу. Але техніка, голова у нього на місці. Тут треба було над фізичною масою працювати, закачати хлопця. Свого часа саме ци в Мілані і рік працювали над Шевою. Цікава там історія про фахівців по нарощуванню фізичної маси. І вектор селекції з латинської америки збережеться. Просто якщо казати про фізичний футбол, то це Аргентина. Бразилія ніколи не славилась великою кількістю жорстких футболістів. Родріго, який у нас грав, це надзвичайно рідкісний випадок.