вівторок, 7 квітня 2020 р.

Найближчі перспективи.


Всі хочуть побачити серйозні матеріали чи якусь аналітику. Але наразі достатньо складно писати про футбол по всім відомій причині. Футбол зупинився. Всі на карантині. Було б прикольно, якби от так можна було сидіти вдома на удальонці і щоб футбол продовжувався. Тоді це був би кайф. Та маємо те, що маємо. Тому буду писати те, що є в голові. Вона трохи сьогодні вільніша, ніж весь цей час. Особисто для мене важливим є те, що нас чекає попереду. Думаю, що більшість погодиться. Карантин не буде тривати вічно. І як кажуть футбольні чиновники, що краще грати без глядачів на стадіонах, ніж не грати взагалі.



Впевнений, що днями буде оголошено рішення. Турніри будуть відновлені у травні. І точно у першій половині. І точно до кінця сезону глядачі на трибуни не повернуться. Самі ж гравці будуть перед кожним матчем перевірятись на коронавірус. Зрозуміло, що при цій ситуації ближче до кінця сезону можуть грати достатньо експериментальні склади із великою кількістю молоді із дубля. Тут все може перевернутись. Навіть чемпіон при таких розкладах може змінитись. І те, що у Динамо і дубль, і юнацька команда лідирують серед однолітків – вагомий плюс у майбутніх перспективах.
Перспективи Динамо на друге місце достатньо високі. Хоча складно передбачити у якій формі підійдуть команди до рестарту чемпіонату. Для Динамо головним плюсом є відновлення Бурди. Саме найслабше місце в команді стало куди конкурентнішим. Микита має повноцінний час для відновлення і точно буде одразу в обоймі. Зараз всі тренуються по домам. Хоча дубль і юнацькі команди проводять повноцінні тренування. Індивідуальні заняття лише підтримують тонус, але точно буде заново закладена фізика. Тобто перед стартом сезону треб мінімум 2 тижні на підготовку всім командам.
Про перспективи наступного сезону казати ще складніше. Багато хто вже призначив інших тренерів в Динамо. Скрипник і Ребров тут дві основні кандидатури. Однак про це казати рано. Влітку точно будуть зміни в команді. Я думаю, що можуть піти Бурда, Шапаренко, Кендзьора, Циганкова, Вербіч і Соль. Цілком можливо, що і Бойко. І достатньо легко зрозуміти, що є Тимчик і Ледньов, які повернуться в Динамо. Будуть якісь трансфери. Бо за Бурду, Кендзьору, Вербіча і Циганкова точно команда отримає хороші гроші. Омолодження складу триватиме. Будуть пошуки нових лідерів. В тому числі і за рахунок трансферів. Динамо просяде ще нижче для єврокубків. І питання чи буде інший тренер достатньо вагоме і цікаве. Та зараз це гадання на каві.
Хочу побажати всім поменше стресів і міцного здоров’я.
Дякую за увагу!

4 коментарі:

Leonidas B сказав...

Спасибо ViAn, сейчас на работе обед и есть возможность написать, часть нашего отдела на удалёнке, а часть ходит на работу, добираюсь троллейбусом, загрузка дорог минимальная и доезжаю сравнительно недолго с Таирова до центра(40-45 минут). Чтобы Павелко озвучил какие-то сроки возобновления ЧУ, правительство должно озвучить смягчения условий карантина, тогда появится возможность возобновить ЧУ в лайт-версии и в каком-то формате. И когда будет принято решение, чтобы у клубов было хотя бы 2,5 недели для физподготовки игроков для снижения травматизма. А решения по послаблению карантина обещали огласить после 24 апреля, а сейчас мы только в первой трети этого всего, пик будет в начале середине мая на мой взгляд. Берегите себя!

ViAn сказав...

Леонід, добрий день! Дякую! Я знаю, що Одеса і Харків живуть не так, як Київ. В Києві по суті все наглухо закрито 3,5 тижня. Не думаю, що правила і порядок відновлення чемпіонату - парафія Павелко. Він буде діяти так, як йому вкаже УЄФА. А там вже рішення готове. Скоро його оголосять. В першій половині травня сезон розпочнеться для всіх.
А по коронавірусу загалом... Не думаю, що зараз пік. Не думаю, що пік буде найближчий місяць. Еконміка диктує своє. Жодна країна світу, навіть Китай і Штати, не можуть всією країною 2 місяці сидіти на карантині. Мільйони людей без грошей і роботи - голодні бунти. А економіка, яка і так у нас падала при Зе команді, ще місяців 6 буде видихати навіть після завершення карантину. По суті вірус нікуди не дінеться. Ліків проти нього немає. Є жорсткий протокол як лікувати. І там засіб проти малярії, засоби проти раку. У них страшенні побічні ефекти. По суті ці тижні карантину медична сфера готується до того, що розпочнеться після відміни карантину. Купують апарати штучного дихання, ліків йде поставка, завозяться захисні костюми. Нам не будуть називати цифри. Тотальна пандемія розпочнеться в кінці травня, в середині червня. Держава втратить десь 30 тисяч людей. А врятує 10-15. Такі реалії.

Leonidas B сказав...

Чехия планирует возобновить первенство 25 мая. Наша федерация пока молчит.

ViAn сказав...

Чому? Ви ж всі бачили план КМУ? На першому етапі спортивні команди відновлюють тренування. Тобто 11-12 травня Динамо почне підготовку до відновлення сезону. Відновлення буде орієнтовно на 4 етапі. Тобто 8-10 червня. Швидше не вийде. Хоча те, що Франция пійшла шляхом припинення турніру - приклад поганий. Але всі можуть наслідувати. Хоча Бундеслігу планують відновити 9 травня. Побачимо як воно буде. Німецькі команди вже тренуються і готуються до відновлення сезону повним ходом.