четвер, 12 березня 2020 р.

У пошуках логіки.


Вважаю за необхідне написати цей текст. Суть не у пошуках теорії зговорів. Просто констатація факту. У 2020 році Динамо зіграло 5 офіційних матчів і 3 з них обслуговував Романов. Випадковість? У нас є лише 1 арбітр, який може судити Динамо? Все це виглядає надзвичайно дивно. Як і те, як продовжує трактуватись VAR. Вчора, для роз’яснення, головний рефері навіть не спробував бігти для того, щоб особисто передивитись епізоди. В той час як Монзуль бігає по кожному епізоду. Я розумію так, що повинен бути єдиний стандарт у діях. Поки ми бачимо, що одні і ті ж самі рішення різними арбітрами у системі VAR трактуються по різному.




Завжди є спроба зрозуміти. От вчора особисто я не зрозумів першої жовтої Кадірі. Як і не зрозумів чому фол у штрафному майданчику на Русіні був майже проігнорований. На повторах чітко видно, що був удар у ногу. Незарахований гол – взагалі окрема історія. Тому і прикладаю скріни. На них чітко видно, що суддя пояснює Вербічу, що він знаходився у офсайді під час удару Русіна. Хоча, як знову видно із скрінів, що це рішення вкрай суб’єктивне. Я б навіть сказав, що або це навмисний злочин, або просто низький рівень знань правил. Це як те, що більшість телевізійних «експертів» порівняли гру Довгого ногою на висоті 2-х метрів у голову Попову, із грою Сидорчука на рівні поясу. Як добре відомо, що небезпечна гра була саме від того, хто грав головою. Це знають всі. Окрім суддів і «експертів».


Але ще хочеться показати гру Динамо у доданий час. У меншості. Високий пресинг від Сидорчука. Атака розпочинається із чисельної переваги гравців Олександрії. А потім функціонал Динамо і те, що хлопці добігли, перетворює момент на гру у 4 на 4 гравця у штрафному майданчику. А Циганков випереджає одразу 3-х гравців суперника, які не встигають закрити зону. Ми маємо 4 на 5 на користь Динамо. В цьому вся суть сучасного футболу. Добігти, створити чисельну перевагу у зонах, розкрити захист. Гол є чудовою командною роботою всієї групи атаки Динамо.

Про гру я скажу так, що поки Динамо дійсно не показує тотальної переваги над кимось з суперників. Але показує характер. І багато що залежить від Циганкова. Віктор на сьогодні – гравець іншого рівня. Тому оптимізм є, але показовими будуть найближчі 2 матчі. А особисто мені найцікавіше – матчі із Зорею.

Дякую за увагу!

13 коментарів:

Leonidas B сказав...

ViAn тут всё просто, кто банкует тот и сдаёт карты, у нас футбол полностью под Ахметовым, и Суркисы ничего не могут с этим поделать, плюс ещё кризис жанра в Динамо. Тут уже неясно а доиграем мы этот чемпионат вообще. Вирус бушует вовсю, в Италии чемпионат остановился, матчи ЛЧ и УЕФА приостановили, теннис - отменяют по всюду турниры (Майями, Индиана Уэлс, Рим, Мадрид, скорее всего Ролан Гарос и т.д.) Плюс здоровье самих людей, как у нас в Украине пойдёт хороший вопрос, целые страны уже закрываются на карантин, а наш гарант занимается впихиванием в Минский формат и за Порохом бегает не видя что под носом делается. Хорошего пока мало.

Євген сказав...

Ми ж точно не знаємо який повтор дивився суддя VAR. По Ваших скрінах і на повторі із-за спини Русина було чітко видно, що Вербіч жодним чином незаважав голкіперу. Але коли показували повтор збоку, то після удару Русина Вербіч підстрибнув і відбувся оптичний обман, що Вербіч був на шляху мяча. Якщо Ви дивились матч, то, напевно, помітили, що повтор із-за спини Русина показали здається лише 1 раз, а повтор із бокової камери крутили разів 10.

ViAn сказав...

Леонід, я не думаю, що рішення арбітрів через вплив Ахметова. Він у цьому абсолютно не зацікавлений. Просто це їх рівень.
Стосовно коронавірусу, то те, що у нас офіційно об'явили лише про 3 хворих - не говорить про те, що їх у нас 3. Насправді це говорить про те, що рівень медицини такий, що лише 3 виявили. Насправді всі лікарні забиті хворими із запаленнями легенів. І немає ніякої можливості перевірити цих людей на коронавірус. Немає тестів. Мені от повідомили, що у Горлівку завезли тести і одразу там 10 чоловік виявили. Це так. Окупована територія, але з'явилось чим перевірити. Реально на сьогодні я думаю, що Україна наздогоняє Італію. А сам цей коронавірус має чітку динаміку, він зростає галапуючим темпом. І кожного дня 1 хворий заражає 8-х здорових. А потім ці 8 ще 8-х. Це офіційна статистика. Безумовно чемпіонат може взагалі дограватись у червні.

ViAn сказав...

Євген, Романов нічого не дивився. А от у автобусі дивились всі ракурси. Така методика роботи VAR. Тому там є всі ракурси і комп'ютерне моделювання.

Стас сказав...

Я один не не понял за какую команду играл сегодня Караваев?

hunter сказав...

Болею за Динамо с 1981 года и худшей команды я не помню.Просто сердце болит...И просвета не видно

Leonidas B сказав...

Когда класс команды падает тут уже ничем не поможешь, старые лекалы Михи кроме физики ничего толкового не приносят, команда разучивается побеждать.

ViAn сказав...

А хто зробив цю заміну? Хто готував команду? Чи казав я про те, що немає набору гравців на повну обойму? Попов і Шабанов пашуть без замін. Миколенко і Кендзьора по суті також. В такому темпі можна загнати людей. Вербіч відіграв 120 хвилин і тут знову у старті. На лавці є Соль і Цитаішвілі. На 10-15 хвилин вони свіжі так точно не завадили б.
А по Караваєву я давно вже писав, що він не прижився в Динамо. І це помилка така ж сама, як у Морозюка. Він коли віддавав пас, то навіть не дивився куди віддавав і це захисник, і пас не воротарю був, пас був Попову, який страхував зону і був абсолютно в іншому місці. Це помилка рівня гравців років 10-12. Гравець Динамо і Збірної України таку помилку допускати не може.
Але взагалі вийшла не свіжа команда. Грали по результату без високого темпу. За перший тайм лише шикарная комбінація із Циганковим і Шепелжвим запам'яталась. Другий тайм майже не дивився. Тому не скажу що там було. Та от останні хвилин 15 подивився. Тому браво Михайліченко!!!

Стас сказав...

ViAn,при всей моей антипатии к главному тренеру ДК Михайличенко, не он сам просил так привозить Караваева! По сути выиграшную игру испортил Саша Караваев! Да,у нас нету в игроках,а точнее в классе их такой большущей разницы между ДК и нынешней Десной.Такой чтобы караваевские ошибки могли нивелироваться разницей в классе игроков.По сему на тоненького...Но баз караваевских ошибок ибо это на сегодня форс мажёр.Хотите делать разницу даже с расчётом на эти ошибки изначально?Тогда имейте другую среднюю линию! И это как минимум.Возвращаясь к вопросу о главном тренере ДК...Я как был против Михи,так и сейчас не изменил своего мнения.Нужен как другой тренерский штаб,именно штаб,а не замена главного тренера,так и другой менеджмент и другие построения всех динамовских команд.Сразу результата не будет,но на длинную...

hunter сказав...

А с каких это пор Суркис перед 'П"енисовым отчитывается или я пропустил публичные извинения " эксперта" морозова

ViAn сказав...

Вибачте, працюю хоча і дома, бо ж зараз віддалено - норма, але якось останній тиждень дуже багато роботи навалилось. Тому трохи не вистачає сил писати. Та й читати особливо багато не виходить. Напишу щось обов'язково завтра-післязавтра. А поки все так, як є. Карантин він є карантин.

Артемиус Шапариус сказав...

Доброй вечер Виан и все присутствующие!

Огромная просьба вернуться в семью блога и дать нам, читателям хоть какой-то повод для брюзжания, нам без вас и без любимой команды очень скучно! И если пробелы в жизни команды понятны, то отсутствие вашей аналитики очень печалит. Вы всегда находили интересные темы для обсуждения. И именно сейчас во время карантина и отсутствия матчей, нам очень не хватает ваших интересных исследований и аналитических очерков.

Искренне желаю всем здоровья и иммунитета!

ViAn сказав...

Дякую! Наразі єдине про що я можу писати - коронавірус і моє ставлення до всього того, що відбувається в Україні і Світі. Писати про футбол поки важко. Бо всі на карантині. Писати про те, що зараз розповідають про Скрипника і Реброва? Не на часі. Писати про те, що чемпіонат може бути не дограний? Ну... Впевнений, що дограють. Без глядачів, із тестконтролем гравців - да. Але дограють. Може напишу щось найближчим часом. Якщо дозволить робочий графік і буде емоційна складова.