вівторок, 2 листопада 2021 р.

Динамо Барселона. 4:1. І це не фантастика.

 

Отримав сьогодні справжнє задоволення від футболу. Цієї осені регулярно у матчах ЛЧ отримую задоволення від футболу гравців Динамо. Винести Бенфіку, Баварію і Барселону. Це просто фантастика. Все це топові команди де грають найкращі футболісти. Де розкішна селекція. І це регулярні учасники фіналів ЛЧ. Я б дуже хотів написати ці слова про дорослу команду Динамо. Але пишу про дубль. На сьогодні, так вже склалось, молодіжний склад Динамо показує якісний і змістовний, результативний футбол. І це все у порівнянні із тим сумним футболом, який показує у ЛЧ доросле Динамо.


Що ж відрізняє молодіжну і дорослу Команди? Далеко не тільки результати. Головне – емоційна складова. Молоді хлопці виходять без страху суперника. Зарядженні на боротьбу у кожному епізоді. Агресивні, злі. Не поступаються у боротьбі. Не дають себе ображати. Є чітка націленість на атаку. Всі біжать, всі атакують. Високий пресинг весь матч. Чіткий вертикальний футбол. Індивідуально сильні гравці. Самба Діалло, Назарій Волошин, Антон Царенко, Кирило Попов. Вся група атаки бореться, біжить, обіграє один в один, летить на відскоки, відкривається під передачі. Біжать і опорні півзахисники, і флангові захисники. Є чітка орієнтація на гру в атаку.

Сьогодні із Барселоною був дуже важкий матч. У Барси сильні індивідуально гравці. Але наші ні в чому не поступились. Відповідали атакою на атаку. Так, Барса могла забивати більше. Але Нещерет декілька разів врятував. Воротар іспанців так само рятував. Та індивідуальними діями Самба заробив вилучення. І вже при рахунку 1:1, в доданий час шикарною широкою атакою, із переведенням м’яча, центр форвард зіграв на випередження і вколотив м’яч у ворота Барси. У другому ж таймі Д’ячук і Діалло добили Барсу. 4:1. Рахунок відображає зміст гри. Повна, тотальна перевага  у другому таймі. При надзвичайно сильній грі у рівних складах із фантастичним голом у перші хвилини матчу. Враження від якості гри, результату і емоційної складової надзвичайно позитивні.

Хочеться вірити, що і доросле Динамо почне у ЛЧ грати змістовно, якісно. І що не буде жодного страху перед суперником. Якщо ж страх залишатиметься і далі, то треба брати тих гравців, які не бояться і можуть грати. Я про гравців із молодіжного складу. Зрозуміло, що не всіх. Але брати і давати ігровий час. Так буде створюватись додаткова конкуренція. І ті, хто знаходиться зараз у зоні комфорту, теж почнуть просипатись.

Дякую за увагу!

31 коментар:

Стас сказав...

Покуда нормального центра поля не будет,мы сможем наблюдать победы лишь в родном чемпионате!

Стас сказав...

...И заслуженное совершенно последнее место в группе!

ViAn сказав...

Стас, грали сьогодні нормально. Просто треба забивати. Було декілька можливостей у нас. Дуже хороших можливостей. Але то по м'ячу не порапляють, то удар не виходить, то тер Штеген потягнув. Плюс суддя схоже взагалі вирішив при фолі на Вітіньо в штрафному майданчику закрити на все очі. Хоча пенальті там був 100%. І якщо це не пенальті, то що тоді пенальті? Людина прокидає собі м'яч його відверто штовхають у спину....

Але суть не тільки в пенальті. Треба просто забивати. Моментів було достатньо. Треба було реалізувати хоча б 1 момент. І була б нічия.

Стас сказав...

ViAn ,нормально? В сухом остатке два по 0-1 с сегодняшней Барсой!((( Команда у которой центр форвард вовсе не центр форвард нечего делать в ЛЧ!Я надеюсь понятно изьясняюсь? ДК нынешнему там не место!Покуда усиления не будет,а его не будет,нам там делать нечего,в плане игры.А ИМС конечно хочет заработать...Иногда у него это будет получаться,но...Это наш максимум и выше мы с этими игроками не прыгнем.И сие нужно понять.Остальное совершенно не важно.

Leonidas B сказав...

Упустили(можно и нужно выразиться и более ёмким глаголом), Барса же конечно доминировала, но у Динамо было больше шансов забить, и сколько уже такой корявостью растранжирено по чемпионату не счесть. Коля Шапаренко не тянет сегодня на роль лидера в таких матчах, слишком много под прессингом и нет ошибок, обрезок, не точных передач, в этой игре помог забить, пусть и нечаянно, в свои ворота. По настоящему понравился отрезок с 20 по 35 минуту, когда казалось Динамо нашло свою игру, но большая разница в качественной средней линии сыграла свою роль, не помогла и отчаянная самоотдача, в современном футболе этого мало с командами верхнего эшелона. А замены не смогли дать какой-то положительный импульс, наоборот получилось. Маемо то шо маемо, такая суровая реальность. Если не покупать толковых игроков в среднюю линию то это Динамо уже не прибавит.

ViAn сказав...

Стас, форвард тут ні до чого. Треба забивати свої моменти. Шапаренко, Циганков, Забарний, Лєднєв, Караваєв, Де Пена, Вербіч мали більше ніж хороші моменти. Але по суті з усіх лише Циганков зіграв якісно. Можливо можна було трохи вище вдарити. Тоді б тер Штеген не потягнув. Лєднєв же взагалі елементарно 3 рази не зупинив м'яч, хоча мав всі можливості забивати. У Барси теж форварда немає. бо Депай і Фаті - влангові гравці. Та вони свій момент реалізували.

Стас сказав...

ViAn ,0 голов за четыре игры!Я думаю что в оставшихся играх будет тоже самое.Эти игроки не тянут на игры в ЛЧ!За Леднева сегодня я вообще бы помолчал бы!Такого приёма мяча...Это просто позор какой-то.

ViAn сказав...

Стас, безумовно є слабкі гравці. І підсилюватись треба. Але треба реалізовувати моменти. Просто треба більше довіряти Вітіньо і Раміресу. Латиноси від природи мають талант реалізовувати і створювати моменти. Тим більше при вміння Раміреса зачепитись і протягнути. Та й треба вже підключати Діало до першої команди. Від би точно зайвим не був для підсилення гри. Індивідуально він надзвичайно сильний. Возить оборону і Бенфіки, і Барси, і Баварії. Вони нічого з ним зробити не можуть. А там хлопці не такі і слабенькі грають. Це все ж команди хай і молодіжного, але рівня ЛЧ і топ команд.

Vitos сказав...

Средний вратарь, слабая защита, слабая полузащита и отсутствие нападающего, какого результата ждать в еврокубках?

ViAn сказав...

Vitos, я б посперечався. Нормальний воротар, який прогресує. Надзвичайно молодий центр захисту із двома перспективним гравцями. Один з яких вже є топом у 19 років. Плюс Попов, який також є надзвичайно перспективним гравцем. Хорошими фланговими захисниками рівня ЛЧ, я про Миколенка і Тимчика. Так, із доволі посереднім опорником і один із найперспективніших гравців на позиції бокса, я про Шапаренка. Із дійсно далеим від рівня ЛЧ Буяльським, який може зіграти, а може і провалитись. Вчора провалився.
Безумовно для Циганкова необхідні інші партнери в атаці. Вітіньо - можливо. Рамірес - також варіант. Але необхідний гравець на позицію Буяльського набагато сильнішого рівня. І треба активно підключати деяких молодих гравців з дубля. Вони вже заслуговують до себе увагу рівнем гри, футбольним інтелектом. Наячність в заявці 2-3 гравців 17-18 років дуже важливо.
Але зрозуміло, що говорити про те, що ми повинні вигравати ЛЧ зараз недоречно. Та як мінімум не програти вчора Барселоні - було цілком реально, як і виграти у Бенфіки в першому матчі. І вже зовсім інша історія виходить.

Vitos сказав...

Вот с этими молодыми и перспективными наш уровень - последнее место в группе. Кроме Цыганкова и Шапаренко нет игроков уровня ЛЧ. Миколенко сдал, хотя и Цыганков уже пересидел в нашем болоте. Насчет перспектив Забарного сомневаюсь, дай бог ошебиться. Г

Стас сказав...

Наша самая главная проблема это центр поля.Сидорчук и Буяльский это игроки для внутреннего первенства и не более того.Тоже касается и Де пены с Вербичем.С остальными можно и нужно работать.Если хочешь иметь шансы на выход из группы в ЛЧ,то...Нужно лезть в карман и раскошеливаться! Этот состав уже упёрся в свой потолок.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Не думаю, що президент ДК дуже глибоко залізе у власну кишеню.
Для придбання хоча б отих двох гравців, про яких пише Стас, потрібно, як мінімум, 20+ мільйонів. А такі гроші Суркіс не витратить. Останні два сезони дозволили йому практично вийти в 0 щодо фінансування клубу, і така ситуація його цілком задовольняє. Амбітних планів у керівництва ДК я не бачу. Та й "Шахтарю" вкладені Ахметовим 40 млн. у трансфери не дуже допомагають. Більш-менш пристойно з цим набором гравців та цим же або іншим якісним тренером ми можемо виглядати у турнірі рангом нижче - ЛЄ чи ЛК. В них, за певних умов, можна розраховувати на помітні успіхі у вигляді потрапляння у високі весняні стадії. А коли ми, вболівальники ДК, трохи заздримо "Шахтарю", який витратив 40 млн., а при цьому "Челсі" купує Лукаку за 100 млн. і це не єдиний трансфер англійців... І такі витрати наші суперники в групі ЛЧ можуть собі дозволити у будь-яке трансферне вікно, в той же час ми з ностальгією згадуємо одну-єдину серйозну за витратами трансферну кампанію при Блохіні.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Vitos, я от пропоную подивитись таблицю ЛЧ. Мілан вчора у 4 турі здобув перше очко у ЛЧ. Те ж саме сталось із РБ Лейпциг. Бешикташ і Мальме взагалі без очок. У них групи не сильніші, ніж наша. А склади у Лейпцига і Мілану так точно не такі і слабкі. Тому все познається у порівнянні. Динамо є куди прогресувати. І нові трансфери також потрібні. Та головне - ментальний прогрес. Потрібні перемоги над Барселонами і Баваріями. Це дасть психологічну впевненість. Поки не виходить. Але у нас результати все ж поки кращі, ніж були минулої ЛЧ. Та й гра краща у всіх матчах, окрім виїздної гри в Барселоні.

ViAn сказав...

Стас, всі це розуміють. Впевнений, що підсилення буде. Як за рахунок молоді з дубля, так і за рахунок трансферів.

ViAn сказав...

Parker, я впевнений, що трансфери будуть. І трансфер Вітіньо - тільки початок. Він показовий. Треба завершити вкладати в інфраструкутру. І тоді почнеться вкладання у гравців. шахта, між іншим, багато років нікого не купувала. І тому 40 млн - булі спланована дія. Тільки початок. Вони будуть вкладати ще гроші. І гроші достатньо великі. Точно більше ніж 40 млн.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
В інфраструктуру треба вкладати бо в іншому випадку вона завалиться.
Щодо "Шахтаря" - то це забаганки нового тренера . Без подібних придбань він навряд погодився б очолювати гірників. В той же час Луческу був достатньо впевнений у собі, щоб розуміти, що з наявними гравцями можна покращити рівень гри команди. І для потрапляння у групу ЛЧ та перемоги в ЧУ цього, дійсно, було достатньо. Однак, зараз ШД підсилився, і перемога в ЧУ, попри нашу невеличку перевагу, не виглядає безпроблемною.
Думаю, що більш амбітних завдань, з урахуванням трансферної політики, перед Луческу власники клубу не ставлять.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, я впевнений, що Луческу грає у довгу гру. Це може здатись дивним. Але він завжди будує поступово. Для початку він створює інфраструктуру, підіймає рівень заробітних плат в команді. Розвиває гравців і починає включати трансфери. Не масові, а поодинокі. Але якісні і завжди на перспективу. Луческу будує систему на довгі роки, щоб вона і після його відходу давала результати. От шахта досі так і не зуміла відійти від системи. Однак система показала, що без якісних гравців шахта починає деградувати. Тому зараз прийшла спроба будувати іншу систему. І для неї будуть купувати гравців.
А перед Луческу ставити задачі не треба. Він сам ставить задачі. Зараз іде процес навчання, побудови структури, розвитку. І поступовий перехід на якісні трансфери.

Стас сказав...

Говорят что зимой игроки Суалихо Мейте,Мусса Силла уже зимой могут пополнить ряды ДК.Посмотрим на сколько это всё правда.И если да,то что это в итоге даст команде.

ViAn сказав...

Стас, мені невідомо хто озвучує точні прізвіща. Може я десь це пропустив. Але дійсно відомо, що керівництво Динамо мало нещодавно зумтріч із агентом Самби Діалло не тільки по оформленню із ним дорослого контракту, а і по можливим трансферам інших гравців, яких представляє Ваисил'єв. Підняти цей список доволі легко. І Сілла, і Мейте там є. Але чи вони саме, чи не вони і чи будуть якісь підписання ще гравців ВВ Консалтінг ми побачимо. Та я б не поспішав із прогнозами.

Vitos сказав...

Как я и говорил, слабые игроки во всех линиях...

Leonidas B сказав...

Стоит только просесть от усталости Сидорчуку, Цыганкову, Шапаренко, Буяльскому и игра от Динамо стоячая, плюс идут ошибки других, в этом матче Забарного,подряд аж две, что тоже на фоне усталости. Тот что сейчас Динамо проповедует футбол архиважно зависит от скорости перемещения из обороны в атаку, если игроки не в тонусе то преимущество только за счёт индивидуального мастерства, смолкли пушки Цыганкова, Буяльского, Вербича и уже их попытки идут в ущерб команде, в большинстве случаев была возможность сыграть на партнёра который в более выгодном положении. Теперь придётся взвинтить темп во втором тайме, чтобы взломать оборону, только удастся ли, глаза не горят, агрессивности в атаке нет, всё медленно.

ViAn сказав...

Це все гра в жовті картки від Забарного. Та й Сидор теж пограв. Але він то без наслідків. А Забарний то гру із Чорноморцем пропустить. Та от з його гри у жовті ми і пропустили. І вже не зуміли витягнути гру. Глупа і нікому не потрібна гра. Але це повинно було статись. Динамо останні тижні сильно здало у всіх показниках гри. І питання втрати очок було передбачливим. Тим більше проти Ворскли і ще із VAR в одну сторону. Що також передбачливо. Та життя продовжується. Залишається вірити в Колос.

Leonidas B сказав...

Половое бессилие, короче отсутствие качественного резерва и ряда нормальных игроков основы делает команду импотентом на длинную дистанцию, Луческу даже не рискнул делать замены после 0-2 и откровенно слабой игры. А Суркис младший уже как сурок под одеялом зимует.

Стас сказав...

Всё это называется недовосстановлением после матча с Барсой! Ну и конечно игра Эрика Рамиреса....((( Дешева рыбка-погана юшка!

hunter сказав...

Все эти буяльские,и миколенки и иже с ними вот и результат.Стас прав на 100 из этой команды дела не будет

hunter сказав...

Perker все перечисленные Вами игроки - это не лицо Динамо,это люди которые рубят бабло,которое они не заслуживают,играя в ЛС,да для Чукра они подходят,но не более

hunter сказав...

Sorry,лс-это Лига чемпионов

ViAn сказав...

Як почитаю, так гравців немає, рубають бабло... Навіщо із таким настроєм вболівати за Команду де намає гравців і рублять одне бабло? Трбеа вболівати за тих, хто бабло не рубить. Із таким то підходом)). Або ще краще створити власну команду, де гратимуть гравці, які гратимуть і не рубитимуть бабло, вигравтимуть чемпіонат і ЛЧ. Власним прикладом довести, що десь є такі футболісти, які не рублять бабло. І всі ми працюємо на своїх роботах абсолютно альтруістично, без бабла)).

hunter сказав...

ViAn,я болельщик Динамо с 81года,все работают и зарабатывают столько сколько заслуживают.Я выполняю свою работу качественно и это главное а допустим Буяльские не может сыграть на уровне 5 матчей,но у него контракт и в этом проблема- он независимо от результата свое получает,а у меня инфаркт от игры с Полтавой!?

ViAn сказав...

hunter, вони теж заробляють те, що їм по контракту належить. І вчорашню поразку вони переживають ще ближче, ніж кожен з нас. Емоції там зашкалюють. Люди ночами не сплять. Крім того вони вже до кінця кар'єри інваліди. Бо порвані хрести, меніски, переломи, розриви мишц, надриви, стерті коліна. Рекомендую на Бєсєдіна подивитись. Чи на Каргбо. Які там шалені переломи. А на тренуваннях з дитинства кров'ю харкають. Там такі шалені навантаження... Тому вони всі хочуть перемагати. І гравці Динамо, і гравці Ворскли. А чемпіони відомо хто діючі. Тому казати, що погані гравці... Такі, як є. Вони всі хочуть бути краще.