понеділок, 22 листопада 2021 р.

Динамо Баварія. Голодні ігри.

 

Коли шанси майже відсутні і в тебе ніхто не вірить, саме тоді є можливість здивувати всіх. Якими б мізерними не здавались шанси Динамо на позитивний результат у матчі із Баварією, тим більш емоційною буде перемога. І навіть нічия буде сприйнята із великим позитивом. Такі вже розклади перед матчем, що навіть на нічию шанси Динамо розцінюються як фантастичні. Розклади вкрай негативні. Правда Баварія їде в Київ далеко не в оптимальному складі, не в оптимальній формі і в доволі засмученому настрої. Злішими будуть?


Безумовно у цьому матчі багато складових. У Баварії є декілька важливих складових. Чи потрібна команді реабілітація за матч в чемпіонату? Безумовно. Але чи є Динамо подразником для мюнхенців? Ні. Чи є результат в цьому матчі критично важливим? Ні. Бо Баварія вже забезпечила собі 1/8 ЛЧ. Основне навантаження наступні декілька тижнів ляже на обмежену кількість гравців.  Особливо це стосується групи атаки. По суті альтернатива Левандовські може бути лише в молодіжному складі. Та фізика у гравців така, що вони звикли грати у щільному графіку. Тому приїхала основна обойма, яка розбавлена декількома резервними гравцями. Втрата по суті 4-5 гравців основної обойми не стане критичною в короткотривалому періоді. Єдиною вагомою втратою, на мою суб’єктивну дмку, – Джошуа Кімміх. Найважливіший гравець у структурних побудовах команди. І тут історія не із хворобою, а саме із внутрішньою дисципліною. Джошуа відсторонений від команди через технічні проблеми. Але сам матч може стати для Нагельсмана зручним полігоном для подальшого опробування схеми, на яку поступово переходить цей клуб, на 3-4-2-1. Вкрай атакуюча схема, яка призводить до таких неприємностей, як це сталось у матчі із Аугбургом. Бо саме через оголений фланг Павара пройшли дві передачі, які реалізувались у 2 пропущені голи.

Динамо ж підходить до мату із позитивним настроєм. Є величезна мотивація розмочити ворота суперників у цій ЛЧ. І здобути вдома результат, який дасть можливість їхати на матч із Бенфікою із шансами на євровесну. Основна обойма по суті не змінилась. Навпаки, трохи обкатався Вітіньо, який поступово починає забивати. Правда поки у структурі гри він ще не настільки помітний. Чи є у Динамо внутрішня злість на суперника? Чи це знову буде гра із величезною повагою до бренду, імені суперника? В цій ЛЧ Динамо критично не вистачає спортивної злості. Джентльменський футбол на рівні ЛЧ – неприпустима розкіш. Так, зрозумілі обставини, що рівень основної обойми Динамо поступається обоймі Баварії. По суті на кожній позиції у суперника грає гравець більш високої індивідуальної якості. Тому шансі у спортивній злості, у голоді, у бажанні довести свої амбіції.

Що показала перша гра? Баварія карає за будь-яку помилку, будь-яку обрізку. Баварія вкрай небезпечна на стандартах. І судді завжди на боці сильнішого, більш авторитетного суперника. Чи були у Динамо шанси? Були. Але вигаданий пенальті, обрізки на власній половині поля при виході з оборони в атаку стали вирішальними. Баварія – найсильніший суперник у групі. Та навіть із такою командою можна грати і здобувати результат. Якими б низькими не були передматчеві шанси.

Дякую за увагу!

32 коментарі:

Вадим сказав...

Якщо заб'ють гол престижу, то й на тому спасибі. Вадим ( Закарпаття)

ViAn сказав...

Це всеохоплюючий настрій про гол престижу і поразці 1:5, а може і більше... Головне - щоб футболісти мали амбіції і спортивну злість довести, що всі ми помиляємось у прогнозах.

Vitos сказав...

Так есть у них и амбиции, и злость, какой спортсмен не хочет побед?Мастерства по сравнению с Баварией и Барсой маловато...

Стас сказав...

1,5 момента- 2 гола! А вы и дальше рассказывайте о том что ДК готово к сегодняшней игре против Баварии!((( А вы друзья как не садитесь,а в музыканты не годитесь!(с) (((

Гриша сказав...

Да ладно Стас Бавария один из главных фаворитов ЛЧ и не одни мы проигрываем им но опять нам не дают пенальти.и это уже не впервые.ну а на счёт состава и так все давно ясно.маємо тещо маємо .

Vitos сказав...

Как я и говорил, было и желание, и злость, и страсть, мастерства не хватило...
Поражение за которое не стыдно!

ViAn сказав...

Я майже не бачив перший тайм. Але гол Левандовського бачив. Гол екстракласа від гравця такожо рівня. В цьому і суть різниці в класі. У нас же я бачив вихід Циганкова, який тикнув і м'яч там випадково проскочив у штангу. Другий гол - теж рівень команди.
Але другий тайм я подивився повністю. І Динамо по суті повністю переграло Баварію. Так, Левандовський знову сам зробив два моменти. Але не реалізував. Ми ж мали забивати мінімум 4 рази. Але забили один і добре. Насправді можна пишатись таким другим таймом.
Стосовно складу, то всі ж чули Буряка у стідії мегого? Якщо ні, то він чітко все сказав. Склад у Динамо адекватний. Не вистаяає 2-х гравців: форварда і гравця в центр поля. Зрозуміло, що на позицію Сидорчука. Буряк в Динамо чітко працює в трансферній групі. Він знає набагато більше, ніж ми всі. Значить іде робота над цима двома позиціями. І він чітко окреслив, що потрібні майстри, які будуть лідерами на полі, а не зелена молодь. Тому чітко чекаємо на 2 трансфери якісних гравців.

По складу виділив би всіх гравців. Всі зіграли дуже якісно, особливо у другому таймі. Миколенко, Сирота, Забарний, Шапаренко, Буяльський, Вітіньо, Циганков, Гармаш провели дуже якісний матч. Кажуть, що кращий Циганков. Та як по мені - Шапаренко.

Стас сказав...

Как я и говорил сегодняшний состав ДК не тянет на хотябы одну победу в этом розыграше ЛЧ! А уж по Гармашу...Который гол сегодня забил...Я думал что вообще команда ни одного гола не забьёт,так вот очень большие вопросы к руководству ДК на счёт комплектации!Но,по видимому руководство клуба этом довольно.И результат его не интересует...

Leonidas B сказав...

Кадры решают всё. На ничью наиграли, даже при фарте и победу могли вырвать в последние двадцать минут, но вот в завершении атак с нашей техникой и умением проблемы. Особенно разочаровывает Цыганков, в этом сезоне и в этом матче, такой пас от Бущана просрать... Будь вместо Сидора и Буи футболисты посильнее, что-то бы сварили получше, а так от Буи мяч как от дерева отлетает, принять толком не может и что даёт его активность, если когда он оказывается на острие всё лажается. Надеюсь хоть после этого матча у игроков появится больше уверенности в своих силах, а то с этим было печалька.

ViAn сказав...

Я можу сказати, що рано підсумовувати цю ЛЧ. Хоча поки ми втрачаємо шанси на прохід, бо Бенфіка ближче до перемоги, ніж Барселона за змістом гри. Та побачимо як там складеться.

Але Команда дійсно зросла. Прогрес є. Група у нас важча, ніж була рік тому. Бо Бенфіка - не Ференцварош. А Баварія - не Ювентус і не Барселона. Ця команда сильніша за всіма статтями. Тому вважаю, що ми за малюнком не були такими безнадійними, як це було минулого року. За результатом провалили одну гру у Мюнхені, хоча за змістом там рахунок не відповідає тому, що повинно було бути на табло. Ми цілком реально могли зачепитись за очки в 4-х матчах з п'яти. Але зачепились лише із Бенфікою. В Португалії буде важче зачепитись, хоча Бенфіка - далеко не Баварія. Прогрес Шапаренка і Забарного неможливо не побачити. Так само спрогресував і Сирота. Тренерський штаб розуміє вузькі місця і точно можна сподіватись на підсилення по цим позиціям.

Циганкова виділив навіть Нагельсман. Чому? Бо він бачить інтлект Віктора. Те, що він не реалізував свої моменти - мінус. Але він буде додавати із більш сильними партнерами.

Тому необхідне підсилення. Та ми на рівних грали із Барселною і Баварією. Не виграли виключно через те, що потрібне точкове підсилення, щоб індивідуальний рівень гравців став вищим, кращим. Можна із оптимізмом дивитись у майбутнє.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Мабуть, це була наша найкраща гра у цьому розіграші ЛЧ. Звісно, "Баварія" не дозволила б нам себе обіграти, але за нічию зачепитися було б реально. Та як і наголошували деякі фахівці, німці мають достатній потенціал, щоб спокійно замінити відсутніх гравців.
Найбільш важливим, на мій погляд, було те, що кияни грали достатньо зібрано та впевнено, чітко розуміючи, яким чином протистояти супернику. Звісно, клас гравців є неспівставним, і два чи три виконавці в жодному випадку не дозволять нам сперичатися з такими командами: гравців рівня Левандовського, Горецьки чи Комана ми собі дозволити не можемо, а там таких не те що 11, а, мабуть, усі 20.
У нас, нажаль, не було шансів у цій групі, адже суперники дісталися такі, які суттєво переважають нас за своїм рівнем. Більше того, навіть якщо вирішальним був би матч у Португалії з "Бенфікою", думаю, нам би не дали змоги перемогти. Середній рівень гравців та чемпіонату є значно вищим саме в Португалії.
Тепер можемо сконцентруватися на внутрішньому чемпіонаті та намагатися уникнути зайвої стадії у відбірковому турнірі ЛЧ наступного сезону.

З повагою, Parker.

hunter сказав...

К сожалению главное разочарование - это Миколенко,и кто видит в нем классного защитника?это ужас,человек не соответствует уровню даже лиги Европы.Команде + за игру,жаль мы не в состоянии противостоять сейчас таким как Бавария

ViAn сказав...

Миколенко був одним із найкращих на полі. А от хто провалив гру - Де Пена. Взимку його чекає трансфер. Бо він не відпрацьовує в оборону взагалі.

Стас сказав...

«Петар Станич. 21 год. Атакующий полузащитник, способный закрыть обе позиции вингеров («двуногий»). Рослый (186 см), техничный, обучаемый. Игрок сербской U-21. И пускай юноша пока не числится в твердой основе «Црвены Звезды» и трансферная его цена невысока, скауты киевского «Динамо» ведут его вполне плотно. Зимой возможны подвижки. Рекомендуем следить. Потенциально — крут», — пишет источник.
Если это правда и только этим наши трансферы закончаться,то...Я надеялся и буду надеяться на намного большее и намного качественее селекцию.

ViAn сказав...

Стас, там і так все добре відомо. Це не гравець в основу. Слідкувати можна. Йому 20, а не 21. І так це прогресуючий талант. В Црвене Звєздє на нього роблять ставку. Але він сидить під серйозною конкуренцією з боку хоча і старших, але також ще молодих гравців, яких планують продавати і його час можливо буде лише після продажу конкурентів. Якщо Луческу вирішить, що там достатньо таланту і він зможе прогресувати в Чорноморці, то буде трансфер.

ViAn сказав...

І взагалі я б звернув увагу Динамо на Стефана Мітровіча в Сербії. Це найцікавіший там зараз гравець, який не знаходиться у системі тамошніх грандів. І тому цілком доступний.

Стас сказав...

ViAn,так Митровичу уже за тридцатник!

ViAn сказав...

Стас, мова не про того Мітровіча)) Є 19-ти річний Стефан Мітровіч, який грає за Раднічки. На мою суб'єктивну думку найталановитіший молодий гравець зараз серед тих, хто грає в Сербії.

Parker сказав...

Привіт усім!
Нам дісталася Шотландія та переможець пари Уельс - Австрія.
Як на мене, досить прийнятний жереб, якщо не проходити цих суперників, то на чемпіонаті світу робити нічого. При цьому цікаво подивитися на протистояння валлійців з австрійцями через нашу зустріч з останніми на чемпіонаті Європи. Цікаво, як більш відкритий футбол Петракова виглядатиме на тлі тих же австрійців (якщо ми з ними зустрінемся!) у порівнянні з футболом Шевченка.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Якщо ми якимось дивом пройдемо Шотландію, то Австрію нам ніяк не пройти. Вони нас просто розчавлять. Як на Євро це зробили. Саме за грою ми були без шансів. Але треба виходити і грати, і вірити. Може Уельс Австрію обіграє. Тоді шанси будуть при фарті із Шотландією.

Стас сказав...

ViAn ,мой прогноз: на ЧМ через стыки мы не попадём.Следующим тренером после провала в стыках будет Ребров.По поводу первой игры...Я не уверен что мы способны обыграть Шотландию на её поле.

Leonidas B сказав...

Второй тайм в исполнении Динамо - половое бессилие, так просесть. И на замену Луческу не надеется, скорее всего Шепелев, Андриевский, Леднёв на выход. Тымчик уже только после Кендзёры и Караваева. Забарный уже никакой, загоняли его по полной, кажется ветер подует и упадёт. Хорошо что стыки на ЧМ будут весной, есть шанс, что будут гораздо свежее чем сейчас. Минус что будем играть спаренные матчи. С шотдандцами играть конечно будет тяжело, они будут вылаживаться по полной и давить физикой, всё будет зависить от наших бойцов Малиновского, Зинченко, Ярмоленко и Яремчука, также чтобы защита была в порядке, если будет такой раздрай как с Англией то шансов почти не будет. Из второй пары не факт что Австрия сделает Уэльс, как никак для Уэлься домашняя игра будет, а дома они всегда по полной вылаживаются. Что плохо что два матча идут спаркой, с которой у нас проблемы. Петраков похоже поставит подготовку к этим матчам приоритетом, не исключён зимний сбор сборной. Луческу нужно продумать подготовку к весенней части с учётом матчей сборной. Похоже Динамо сразу после ёлочки придётся ехать на первый сбор, чтобы набрать кондиции успеть. Да и усиливаться нужно однозначно, Буяльский и Сидорчук не тянут, минимум треть сезона, максимум пол, остальную часть ноги волочат. Да и с нападающим нужно что-то делать Беседин не решит проблему.

hunter сказав...

ViAn ну что Миколенко снова лучший,хотя претензии ко всем,как можно играть так против миная- это ведь кошмар или я ошибаюсь

ViAn сказав...

Стас, я повністю погоджуюсь із тобою. Наші шанси мінімальні. Хоча всі радіють. І тренер, і деякі гравці. Дуже дивно. Але від Петракова не варто очікувати адекватності. Така він вже людина.

ViAn сказав...

Леонід, я не думаю, що просіли. Просто вийшли розслабленими на другий тайм, втратили контроль над грою і Луческу не знайшов аргументів, які б переломили хід гри. Хоча аргументи були. І ними можна було раніше скористатись. Я бачу на вихід лише Де Пену. Тимчик травмований зараз. До травми він грав стабільно. Можливо ще Шабанов на вихід, бо у нього контракт закінчується 31.12.21. Безумовно цікаво що буде із величезною кількістю форвардів. Бо їх багато, на другу частину чемпіонату відновиться Бєсєдін. І Динамо ще шукає форварда. Можу допустити, що розірвуть оренду по Шкуріну, Кулача і Раміреса відправлять в оренду. Рамірес по суті через збірну повністю випадає з підготовки. Але можливо все ж Луческу буде давати йому шанси до кінце року.
По Збірній не бачу які там лідерські якості у Маліновського і Зінченка. Добротні гравці європейського рівня, але у них не кращі періоди в клубах. У Яремчука починається важкий період у Бенфіці, бо він не забиває вже 2 місяці. Ярмоленко ж навпаки у кроці від переходу в Дженоа. Він і буде лідером. Хто ще? Шапаренко і Циганков - ті люди, які можуть. Можливо і Довбик підтягнеться, бо зараз він хорошо прогресує. Та Збірна при Петракові виглядає розбалансованою.

ViAn сказав...

hunter, Миколенко, наскільки я пам'ятаю, віддав шикарний пас на Гармаша, після якого була поперечина. І загалом нормально навантажував. Можна багато сказати про другий тайм. Але рахунок на табло. Це головна відповідь по матчу.

Стас сказав...



Журналист Игорь Цыганык в эфире шоу "Цыганык LIVE" рассказал о трансферных планах "Динамо".


- Трансферная политика "Динамо" будет не настолько активной, как летом. Нет смысла усилять команду исключительно под чемпионат Украины. Кадров киевлян хватит для того, чтобы доиграть чемпионат и дать шанс некоторым футболистам. Тот же Вербич мало играл. Что касается трансферных целей "Динамо"... Не знаю конкретно про Вилью и Бобока, но думаю, что, скорее всего, в киевском клубе их не будет. А вот кого ищут динамовцы, так это нападающего. Также два центральных защитника "Динамо" отыграли почти весь год. Это Сирота и Забарный. Они совсем молодые. Луческу понимает, что должен быть один опытный центрбек. Как в свое время был Соснихин. Также идет поиск центрального полузащитника. Для того, чтобы создать конкуренцию Буяльскому. Но пока без конкретных фамилий. Луческу очень доволен Витинью и Шапаренко.
В то что именно эти позиции хотят усилить я, пожалуй, поверить готов.

Leonidas B сказав...

Тут ещё с другого боку.
В Англии по "кейсу Беседина" вскрыли офшорные махинации с зарплатами в киевском "Динамо" Игоря Суркиса.

Об этом говорится в ноябрьском номере одного из самых влиятельных футбольных журналов в мире, британского World Soccer. Источник: https://censor.net/ru/n3302231

ViAn сказав...

Стас, а що сказав Циганик з того, що відбулось у своїх інсайдах за останній рік? Та рівним чином нічого.

ViAn сказав...

Леонід, треба ж розуміти одну просту історію, що офшорні схеми дозволені Законами України. І 99% великого бізнесу по цим схемам працюють. Навіть всесвітньовідомі бренди. Навіть бізнесмени із найкращою репутацією працюють із чорним налом. Це куди гірше, ніж офшори. Всі працюють із чорним налом. Абсолютно всі. Може, безумовно, є якісь одиниці альтруістів. Але в наших умовах - дійсно червонокнижні екземпляри.

Leonidas B сказав...

Всех с победой! Не без проблем, но с Вересом решали проблему, в отделные моменты показавши неплохую игру, да и палка Вербича выстрелила наконец-то, Цыганков после украденного гола с пенальти также сумел отличиться. Матч с Бенфикой из серии так пойдёт не пойдёт, важнее для Динамо матч с Зарё, которую нужно обыгрывать, чтобы не отпустить от себя Шахту. Усиление состава, в свете сегодняшней ситуации будет война или не будет, планироваться не будет скорее всего, если этот вопрос не разрешится до ёлочки. Всех с победой ёщё раз, Вербич был сегодня в ударе.

ViAn сказав...

Леонід, я от впевнений, що шахта б сьогодні в Лучьку не грала і буал б технічна поразка. Чому? Бо навмистно не включили підігрів газону перед матчем і перетворили поле не бетон. А потім фу-фу дало свою згоду грати на бетоні, бо на такому полі грати нереально. І це нереально небезпечно. Тому все у подальшому - деталькі однієї конструкції. Підсилення Динамо ніяк не залежить від рахунку матчів двох останніх. Всі рішення вже прийняті. Взимку підсилюватись будуть всі і доволі активно. Взагалі нас чекає поступове відновлення дорогих трансферів. І рівень чемпіонату буде активно зростати знову.
Динамо ж сьогодні показало якісний і змістовний футбол, як для такого поля. Особливо у другому таймі. В режимі гри один матч на 6-7 днів для грандів нашого чемпіонату - режим комфорту, коли всіх суперників легко розчавлювати.