субота, 6 листопада 2021 р.

Динамо Ворскла. Самі наварили. А судді тільки і раді.

 

Так, це дійсно колись повинно було статись. В цьому є абсолютна логіка. Програють всі команди. Але чому це сталось сьогодні? Чи була розслабленість? Чи тренерський штаб дійсно помилився із складом? Чи Ворскла провела бездоганний матч? Може і так, а може і ні. Безумовно Динамо за грою не заслуговувало на поразку. Як і Ворскла на перемогу. Але вони своїми шансами скористались. Хай і суддя допоміг пару раз. Та якщо ти знаєш, що судді будуть працювати  проти тебе, то значить треба грати так, щоб суддя не зміг нічого зробити. Після поразок сильні стають сильніше. А слабкі ще слабшають. Динамо потрібно продовжувати боротьбу. Тренерському штабу і президенту треба задуматись про підсилення обойми команди. Щоб ті, хто не здатен допомогти, пішли, а ті, хто може принести користь, залишились. І щоб підписати нових гравців на вузькі позиції. Нажаль вони є. Та я хотів би акцентувати увагу на декількох моментах.


 

Сам фол Забарного. Чому він стався? Це була така безвихідь, що гравець змушений був так грубо фолити? Це не у стилі Іллі. Він так примітивно не фолить. Що ж сталось? Він заробив жовту. Чому? Бо вона для нього стала четвертою. Наступна гра проти Чорноморця. Всі ж все розуміють? Можна обнулитись перед грою, де ні що не загрожує результату. Чорноморець проти Динамо гратиме глибоким дублем. Так само заробив жовту і Сидорчук в кінці першого тайму. Вони обидва обнулились. Футбольна хитрість завжди мала б рацію, якби не те, що після цього штрафного Динамо пропустило. А Сидорчук, хай там і лівий пенальті, але ж суддя міг цілком показати і другу жовту. У меншості і 0:2. Обнулитись, так обнулитись.

Далі момент голу. Можна сказати, що дійсно Забарний упустив свого гравця. Він вже ніяк не міг встигнути випередити і завадити удару. Позиційний провал. Але позиція Бущана. Він все бачить. Удар по воротам відбувається із воротарського майданчику. Він здоровий, високий, довгі руки. Прекрасно бачить всю ситуацію, траєкторію м’яча. Два кроки вперед і вибиваєш м’яч. Так, ми самі собі привезли цей гол помилками Забарного і Бущана. Не треба було заробляти собі жовту в такій історії. А Бущану треба не забувати, що воротарська – його зона відповідальності.

Цілком можливо, що можна торкнутись і інших ігрових моментів. Всі вже сказали про те, що Різник взяв м’яч з пасу назад в руки. Всі це побачили одразу. Може це і не компетенція VAR. Там ніхто до кінця не може їх компетенцію зрозуміти. Але суддя все бачив. Він свідомо прийняв рішення. Та я хотів би звернути увагу на епізод на 90+2. Караваєва зносить Яворський. Він просто відриває йому ноги. Це все відбувається прямо на лінії штрафного майданчику. VAR зобов’язаний розглянути епізод і вирішити пенальті це чи штрафний. Підозра на пенальті там 100% є. Суддя бачив цей знос. Там мінімум жовта. Чи там був пенальті? Як по мені, то був, бо нога Караваєва стоїть чітко на лінії. А значить – пенальті. Та от VAR і суддя не хочуть бачити те, що їм не треба бачити.

Я розбираю вже не перший матч за останній час. І чітко бачу, що судді включились в роботу. 3 лівих пенальті у ворота Динамо за 4 матчі. Де Дзербі там так і волає, що о горе ми ніяк Динамо не наздоженемо. Посил пішов. Я впевнений, що так буде і далі. Нажаль, нам не дадуть стати чемпіонами в цьому сезоні. Але треба продовжувати боротьбу.

Дякую за увагу!

14 коментарів:

Leonidas B сказав...

ViAn доброго дня, в Одесі ще тепла чудова погода! Все це на що ти акцентуєшь свою увагу все це фон, основна причина в іншому, дефіцит якісних виконавців. Луческу будував середню лінію максимально рухомою, швидко від оборони в атаку. Скільки так Шахта карало Динамо, просто не порахувати, хтось розганяв атаку, передача на фланг за вуха захисту і потім простріл на вільного набігаючого та гол. Хотілось побачити інших виконавців більш кваліфікованих та більш швидкіх аніж Сідор і Буя. В першому тайму у Дінамо були шанси, Ворскла вмикала пресінг вже на половині Дінамо, якби був швидкий перехід з оборону в атаку можно було їх на цьому рвати, а в Дінамо все повільно, а ще коли накладається втома то сподівання лише на майстерність. Ну а судді бачать таке слабке Дінамо і будуть його завжди мочити, такий закон джунглів, мажори і кумовья повинні це розуміти.

Vitos сказав...

Уровень наших игроков очень средний, что и показывает ЛЧ. И аренда Жерсона как по мне ошибка, единственный агрессивный игрок был, его не хватает, остальные бесхребетные.

ViAn сказав...

Леонід, я ніколи не сперечався із тими моментами, що цілий ряд гравців Динамо хоча і відповідають рівню чемпіонату але їх ресурс обмежений. І тут достатньо гравців. Тому потрібо підсилювати багато позицій. І мати на них сильнішу конкуренцію. Та я написав про 2 ситуації, які вплинули на хід подій у матчі. Люди мене впиравили. Дійсно є ще 3 момент, про який я тут не написав, мова про удар в голову Раміресу Таммом. Я погоджуюсь із тим фактом, що там пряма червона. І якби так зіграв гравець Динамо, то він би і отримав. Одразу згадую червону Пап Діакате за такий саме фол. Гра ногою вище пояса із небезпекою нанести важку травму. Якщо подивитись на обличчя Раміреса, то удар там був шалений. У нього 2 величезні гематоми на обличчі. Це все деталі, які б вплинули на хід матчу. Суддя повинее бути об'єктивним. А Забарний повинен вчитись на власних помилках. Бущан вже вчитись запізно напевно, нажаль. Вже не перевчити грати на виходах.

ViAn сказав...

Vitos, рівень гравців такий, який є. Щоб мати кращий рівень, треба інвестувати. Але Динамо всеодно показує стабільну гру на рівні чемпіонату. Рік без поразок - показник. І прогрес є. Бо в минулому чемпіонаті ми частіше втрачали очки. Просто головний конкурент їх менше зараз втрачає, ніж минулого сезону. Але боротьба продовжується. Злішими будуть.
Стосовно Родрігеса, то щось він у Лізі 1 нічого видатного не показує. Лише тусить по клубешнікам.

Стас сказав...



Как сообщает портал El Intransigente, киевское «Динамо» проявляет интрес к 25-летнему левому вингеру «Бока Хуниорс» Себастьяну Вилье.


Источник пишет, что колумбиец может покинуть аргентинский гранд во время зимнего трансферного окна, а киевляне, якобы, уже даже сделали предложение по переходу футболиста.


Отметим, что Вилья является воспитанником колумбийского клуба «Депортес Толима», цвета которого он защищал до перехода в «Бока Хуниорс».


За аргентинский клуб колумбиец выступает с июля 2018 года, когда был осуществлен его переход за 1,8 млн евро. С тех пор Вилья отыграл в футболке «Бока Хуниорс» 102 матчах (16 голов, 14 ассистов) во всех турнирах.


Также Вилья провел 4 матча за национальную сборную Колумбии.
Ещё один левый вингер? А он точно нам так нужен? Мне кажется что есть позиции которые требуют скорейшего усиления нежели левый вингер.Да,Витинью с дебютным голом в футболке ДК!

ViAn сказав...

Стас, написати можна багато всього. Я б не звертав увагу.

Стас сказав...

ViAn ,удивляет не фамилия предполагаемого игрока,удивляет как раз позиция его на поле...

Parker сказав...

Усім привіт!
Я, звісно, не тренер і не власник клубу, однак можу припустити, що, в разі придбання лівого вінгера, Вітінью можуть перемістити на позицію Буяльського. Подібні експеременти проводилися з Циганковим та Вербичем.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Стас, якщо ти зайдеш в профайл гравця, то дізнаєшся, що до нього дійсно є інтерес від Динамо, але з міста, яке там, де жаби квакали, коли Київ вже стояв))

ViAn сказав...

Parker, не думаю, що на цю позицію когось розглядатимуть. Є Вітіньо і Діалло. І Самба вже на сьогодні поступово награється вже на тренуваннях у склад першої Команди Динамо. По суті він вже половину тренувань проводить із основою.

Стас сказав...

Як стало відомо Meta-ratings.com.ua, поки немає ясності щодо того, за яку команду після Нового року гратиме атакуючий півзахисник Олег Очеретько.


18-річний вихованець "Шахтаря" з вересня минулого року виступає на правах оренди за "Маріуполь". У нинішньому сезоні УПЛ він провів 8 матчів.


Орендна угода Очеретька з приазовським клубом розрахована до 31грудня. Після цього він повинен буде повернутися в "Шахтар" і вже з "гірниками" вирішувати питання щодо свого майбутнього.
Я бы на месте руководства ДК присмотрелся бы с этому варианту.В любом случае можнось и перепродать!

ViAn сказав...

Стас, у Очеретько довготривалий контракт із шахтою. Його перспективи - не наша зона інтересів. Та я впевнений, що він у Динамо не буде. Та й немає в цьому потреби при наявності Царенка.

Leonidas B сказав...

Сборная таки, что-то родила. Французы с Бущаном помогли Украине сберечь лицо. Но с такой игрой как мы будем играть в стыках, там нас сделают.

ViAn сказав...

Так, навіть проти такої невмотивованої Боснії із експериментальним складом без ряда лідерів ми виїхали на сейвах Бущана і втомі суперника в другій половині матчу. Дотиснули і добре. Але Петраков поломав таки себе, свої схеми і принципи. Це і дало результат. Бо якби грали в 5-2-3, то точно б пролетіли. А так є якась надія, що Петраков буде і далі себе ломати заради результату.