вівторок, 7 грудня 2021 р.

Динамо Бенфіка. Підсумки ЛЧ.

 

Саме дивне в цьому сезоні те, що підсумки виступу Динамо в єврокубках можна провести вже зараз. Так, у нас залишилась ще одна гра. Але так вже склалось, що за тур до кінця групового етапу ЛЧ ми втратили всі шанси на євровесну. Дійсно ще є один тур і він цікавий з багатьох точок зору. Все ж навіть матч без турнірних задач – питання престижу для нас. І додаткова можливість для багатьох гравців отримати плюси у своїй автобіографії. Але підсумки можна підвести.


Я вже чув, що група у нас надзвичайно сильна. Як і те, що Динамо за якістю провело цю ЛЧ краще ніж попередню. Кон’юнктура так склалась, що Барселона провела цю ЛЧ слабше за попередню, а Бенфіка сильніше за Ференцварош. Ми ж поки йдемо за графіком попередньої ЛЧ. 1 очко після 5 турів.

Матч із Бенфікою – дійсно виключно престиж. Давати якісь прогнози – справа невдячна. У середині команди з Лісабону зараз багато конфліктів. Тренер давно не отримує підтримки від вболівальників. Напередодні матчу із Динамо була програна гра із Спортингом. Головний матч сезону. На сьогодні Бенфіка йде третьою. Багато кадрових питань. Але у ЛЧ якщо Бенфіка виграє у Динамо, то матиме великі шанси пройти в 1/8 ЛЧ. Динамо не буде помирати у цьому матчі. Бенфіка ж буде викладатись на максимумі. Але це футбол. Можна грюкнути дверима.

Якщо казати про підсумки, то немає жодного гравця, який би себе зарекомендував. Так, ми грали в більш якісний командний футбол. Але от у попередній ЛЧ себе яскраво показали Бущан і Нещерет. Був сильний матч у Барселоні, де ціла група Динамівців отримала хорошу пресу. І Циганков, і Родрігес провели той матч надзвичайно сильно. У цій ЛЧ вся команда показала себе посередньо. Єдиний яскравий емоційний момент за весь турнір. І той не зарахували. Я про гол Шапаренка із пасу Гармаша. По суті на 5 турів можна сказати прямо, що турнір провальний за емоційним наповненням і результатами.

Чи можна було витиснути більше? Безумовно. І з Бенфікою, і з Барселоною, навіть із Баварією вдома. 5 очок після 5 турів цілком реально було мати. І тоді б я зараз не підводив підсумки, а писав про майбутній матч у Португалії як можливість вийти у наступний раунд ЛЧ.

Чого ж не вистачило? Я б сказав, що емоційної складової. До суперників було забагато поваги. Не було жорсткості, спортивної злості. Інтелігентний футбол. Все так обережненько. Вперед не бігати. Не ризикувати. І що у підсумку? Без ризиків таки обрізались. Не вистачило дисципліни, якщо грати так строго від оборони. Не вистачило і командної швидкості для гри другим номером. Особливо у гравців групи атаки. Зрозуміло, що потрібна вища індивідуальна майстерність. Та це потрібно всім і завжди. Але якість прийняття швидкісних рішень в обмеженому просторі і часі окремих виконавців говорить про критично низький рівень майстерності. Тому необхідно чітко зазначити, що якщо в обороні ми зіграли провально лише одну гру, то у нападі провалили всі 5 матчів.

У цьому світлі треба звернути увагу на матчі юнацької команди, яка вже давно забезпечила собі вихід у наступні стадію ЛЧ. І у гравців цієї команди все абсолютно не так, як у дорослих. Агресивна гра, із високим пресингом, атака весь матч, навіть при позитивному результаті поточному. Голи всі різноманітні. Це не перемоги такі, щоб вистояли всю гру, провели одну атаку і забили, чи затовкли зі стандарту. Голи забиваються як зі швидкісних атак, так і у позиційному нападі, і на стандартах. Як за рахунок сильних індивідуально дій, так і комбінаціями. Виділити можна весь склад. Так, всі кажуть про Самбу Діалло. Але і Волошин, Яцик, Бражко, Царенко, Попов, Дячук, Боль, Вівчаренко, Бенедюк і Нещерет. Всі гравці обойми. Командна робота на результат. Збалансований футбол.

Чи варто зазначати персоналії, які провалили ЛЧ? Можливо показали, що час шукати інших гравців? Програє завжди Команда. Але я б чітко окреслив те, що Де Пена, Андрієвський, Вербіч, Шкурін і Лєднєв є в обоймі. Виходять і грають. Так, у кожного своя доля у грі. Але всі вони відверто не вражають в цьому сезоні. Особливо я б акцентував увагу на уругвайці. 20 матчів у сезоні. Виділити можна лише матч із Колосом. Всі інші матчі проведені слабенько, невиразно. Тоді як Вітіньо на очах додає. Плюс ще є Самба. Тому я б спрогнозував відхід Де Пени вже цієї зими. Це необхідність часу. Він віддав Динамо все те, що міг.

Все це відбувається на фоні інформації про підсилення головного конкурента. Динамо ж показує, що в Команді забагато зайвих пасажирів, які займають не своє місце. Потрібно підписувати більш якісних індивідуально гравців. Так, це безумовно справа великих грошей. Та вибір у поточній історії простий. Якщо хочеш бути конкурентним на рівні не тільки ЛЧ, а і чемпіонату, то необхідно вкладатись. Інакше ми будемо вести боротьбу лише за срібні нагороди.

Дякую за увагу!

18 коментарів:

Стас сказав...

Самба на пять лет...Прогнозируемо, и будем надеяться что не пожалеет руководство ДК об этом трансфере!

ViAn сказав...

Стас, тут вся суть у тому, що агент у гравця дійсно є вболівальником Динамо. Саме тому він буде допомагати нам і далі із якісними гравцями. Це дуже хороша новина в сучасних реаліях.

Стас сказав...

Алжирский футболист Ноа Нехар в своем Instagram сообщил о подписании контракта с "Динамо".

"С большой гордостью объявляю о подписании своего первого профессионального контракта с "Динамо". Спасибо моей семье, моему агентству и всем моим родственникам за поддержку на этом новом этапе моей жизни. Самое сложное начинается сейчас", - написал Нехар.

Отметим, что ранее Нехар был в академии "Монако".
Я так понимаю что это продолжение...

ViAn сказав...

Стас, так продовження. Гравець на позицію 10. Але я б не робив глобальних висновків.

Стас сказав...

По первому тайму с Бенфикой...Покуда не будет хороших трансферов мы вынуждены наблюдать всё тоже!(((

ViAn сказав...

Стас, це ж дуже довга тема. Тут питання не тільки в трансферах, а ще й у концентрації гравців. Впевнений, що на тренуванні і у грі Циганков заб'є 29 з 30 таких моментів. А тут бац і в пусті ворота не потрапляє. І потім обраточка, де карявеньке від Яремчука залітає. Суть не в тому як там за змістом провели матч. Результат на табло. Це найважливіше.

Стас сказав...

ViAn ,результат как раз совершенно прогнозируем!Ну и Гармаш на позиции центр форварда...Это когда ты покупаешь шкуриных и иже с ними на эту позицию,то играть будет всегда Гармаш!(((Луческу показывает ИМС что его не устраивают те центр форварды что были куплены клубом.Наши путешествия по мусоркам продолжаются!...

Leonidas B сказав...

Кому нет сегодня претензий это Шапаренко, единственный игрок который играл в футбол, остальные делали шаблоны, которые идут на ура в ЧУКре но не в ЛЧ, была попытка что-то показать, но к сожалению уровень футболистов да и морально-психологическая составляющая не позволяет, многие не хотят сверхнапрягаться - пошло не пошло. А Цыганкову с Гармашем карма за Супрягу прилетела,помогали гнобить вот и поимели сегодня. Арбитру сегодня твёрдая десятка, судил безупречно.

Parker сказав...

Привіт усім!
Абсолютно нічого дивного не сталося - команда, якій була потрібна перемога, перемогла команду, якій вже нічого не було потрібно.
Більше того, сьогодні ми абсолютно закономірно бачимо наше місце у європейському футболі. І я кажу не тільки про "Динамо", але й про "Шахтар", "Зорю" та увесь український футбол в цілому.
Щодо "Динамо" - впевнений, що вагомих інвестицій не буде, Луческу працюватиме з тими, хто є на даний момент. Очевидно, що з підписаннями Шкуріна, Кулача та Раміреса поки не склалося. Не знаю, чи складеться надалі.
Між нашою місцевою зіркою Циганковим та умовним Левандовським з "Баварії" - ціла прірва. І справа не в технічному оснащенні, швидкості чи дріблінгу - прірва в концентрації у кожну миттєвість ігрового часу. Просто згадайте, як забив Левандовський, після рикошету та у єдиний можливий у тій ситуації спосіб. Він був сконцентрований на цьому ігровому епізоді, а Віктор, якому дозволяють у чемпіонаті України наносити 3-5 ударів за матч, просто допустив недбалість, яка, за звичай, може бути виправлена в подальший ігровий час. Але це працює з умовним"Вересом" чи "Колосом", а "Бенфіка" більше такого шансу не подарувала. Звісно, це стосується не тільки Циганкова...
Тепер кілька слів за підсумками виступу U19: ми на цьому рівні дуже якісно контратакуємо, а от якісна комбінаційна гра при цьому страждає. Знову звернемо увагу на чемпіонат - маємо суттєві проблеми проти "автобусів", регулярно отримуємо від таких команд голи після контратак. В той же час більш відкритий футбол наших суперників в молодіжній ЛЧ дозволяв проводити стрімкі атаки та трощити опонентів.
Багато хто закликає вже включати до складу першої команди гравців з U19, та от далеко не всі вони зможуть перебудуватися з більш динамічного на позиційний стиль гри.
Тепер важливо не втратити очок з "Зорею" та готуватисядо битви за чемпіонство навесні. Можливо, збори допоможуть тим гравцям, які їх не проходили, краще зрозуміт партнерів, ну і на хоч якісь трансфери будемо сподіватися.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker , Очевидно, що з підписаннями Шкуріна, Кулача та Раміреса поки не склалося. Не знаю, чи складеться надалі.
А должно было сложиться?!

Parker сказав...

Стас, я не впевнений, що згоду на покупку хоча б одного з них не надав Луческу. Іншими словами, хоча б одна з цих кандидатур була з Мірчею погоджена.

Стас сказав...

Parker,вот потому Гармаш и будет играть! На зло кое-кому.)))

ViAn сказав...

Стас, всі ці історії про незадоволеність форвардами і що Лучесеу немає жодних стосунків до їх підписання - лише розмови. Динамо підписує лише тих гравців, які були схвалені Луческу. Я вже писав, що є стратегія розвитку. Ми не зможемо купити гравців рівня Левандовські. Але ми можемо вирощувати власних гравців рівня Яремчука і вище. Всьому свій час. Потрібне терпіння. Нагадаю, що Денис Попов пропустив всю осінь. Він із Забарним у парі були б куди конкурентнішими за пару Забарний і Сирота. У нас є обойма молодих гравців: Забарний, Попов, Сирота, Миколенко, Тимчик, Шапаренко, Вітіньо, Рамірес, Циганков. Є декілька цікавих молодих в юнацькій команді гравців: Нещерет, Царенко, Боль, Яцик, Діалло, Волошин, Вівчаренко. Є можливість підписати завжди 1-2 гравців, які б склали конкуренцію. Тому є оптимізм. Ми провалили за результатом цю ЛЧ. Але ми за змістом зіграли набагато краще. І ми і далі ділимо 1 місце в чемпіонаті. Не все так погано. Якщо ж все так погано, то немає сенсу вболівати.

Стас сказав...

Ну,что,борьба за чемпионство закончена!На сегодня закончена.Я бы сказал,предсказуемо закончена.

ViAn сказав...

Так, безумовно це повний провал. І тренерський штаб провалив цю гру однозначно. Саме тренерський штаб. Стосовно чемпіонства, то я б не робив поспішних висновків. Та це однозначний провал.

Стас сказав...

ViAn,я бы в первую очередь не с тренерского штаба спрашивал...Про комплектацию состава обычно не с тренерского штаба спрашивают!(((

ViAn сказав...

Стас, але саме тренерський штаб керує грою, робить своєчасні заміни і визначає стартовий склад. Мене вчергове Де Пена, якого не видно ні в атаці, який не відпрацьовує в оборону, в старті просто дивує. Він же провалив всю осінь. Провів лише 1 гру нормально. Вітіньо сидить на лавці. Гравець, який провів ряд дуже сильних матчів. Бразилець працює якісно і на оборону, і на атаку. Динамо вперлось в обойму з гравців і не робить ротацію. Взагалі не робить. Хоча ротація необхідна для свіжості, для результатів, для того, щоб складніше було прочитати тебе.

Leonidas B сказав...

В першу чергу програли гравці, які не в змозі зробити надзусилля, після Баварії хлопці вже сіділи на чемоданах. Друга черга це брак якісті центральної зони, яка не справляється зі своїми обов`язками, а потім вже тренерські прорахунки. Луческу висмоктав з ціх гравців все що міг, далі якщо посилення не буде тільки тимчасові спалихи і все знову ті же рейкі. Багато хлопців в Дінамо зробили собі комфортне життя, і є сподівання що це так і залишиться на далі, дякувати за це в першу чергу треба пану Суркісу.