четвер, 4 серпня 2022 р.

Переспективи Динамо

 

Спробую написати блог. Для мене ця тема давно назрівала. Попри війну і всю емоційну напруженість. Все ж дійсно війна перейшла в затяжну стадію, коли одні вже не можуть ніде сильно наступати, а ЗСУ продовжує перемелювати ворогів і накопичувати сили для звільнення територій. На щастя смертність серед наших героїв дійсно суттєво пішла на спад. Хоча втрати і далі великі. Кожне життя безцінне. З іншого боку ефективність реактивної артилерії вражає. І чітко можна побачити всі перспективи. З іншого боку я вперше за довгий час відчув дуже сильні футбольні емоції під час матча відповіді у Стамбулі. Такий прилив адреналіну. Тим більше, що була можливість дивитись матч на Сході України, де війна і далі відчувається кожного дня. Серед людей, які заслуговують величезної поваги. Тому дійсно хочу поговорити на тему перспективи сезону.


Багато хто каже, що Динамо найменше постраждало серед всіх клубів. І дійсно це так. Насправді по суті 90% обойми збережено на сьогодні. І це все якісні гравці Збірної України. Склад ще достатньо молодий, але вже із величезним досвідом. Чому? Бо позаду 2 сезони у груповому етапі ЛЧ. Динамо має і хороше підсилення, бо нарешті ті, кого називали перспективними, отримують шанси грати. Наразі це Владислав Ванат і Костянтин Вівчаренко. Але позаду них є ще Антон Боль, Олександр Яцик і Антон Царенко. Тренерський штаб саме в них бачить перспективи і готовність бути помічниками Першій Команді в наступному сезоні. Зрозуміло, що це буде кочування між дублем і основою. Вік хлопцям дозволяє.

Дійсно, наче все виглядає оптимістично. Збережений склад. Хороший вибір гравців на всіх позиціях. Майже на всіх. Бо є 2 вузькі позиції. Це фланги атаки. Так вже заведено, всі ж знають, що сила команд Луческу саме в цих інвекторних вінгерах, у якісних флангових захисниках. Якщо із захисниками є вибір. Та й серед юнаків є там перспектива хороша, то от по вінгерам ситуація плачевна. По суті їх 1,5. Чому 1,5? Бо назвати Караваєва вінгером важкувато. Так, він універсал, боєць, бігунок. І голи вирішальні забиває. Але він не вінгер, і точно не інвекторний. Універсальний фланговий гравець. По суті класичний фуллбек, який грає від прапорця до прапорця. Основний плюс – витривалість, хороша якість передач. Але жодної техніки і високого IQ футбольного. Тут у нас лише Циганков відповідає всім стандартам.

Ось ця проблема дефіциту вінгера, особливо на лівому фланзі, це може стати головною дилемою сезону в чемпіонаті. Закривати то можна Шепелєвим і Гармашем, але це все не те. На фланзі повинен грати швидкісний, технічний гравець із футбольним інтелектом, який вміє вирішувати епізод. Так вже виходить, що всі наші легіонери, яких ми втратили, Родрігеса, Де Пена, Вербіч, Діало і Вітіньо – гравці цієї позиції. Навідь Сідклей, який теоретично міг її закрити, чи Цитаішвілі. Це все легіонери. Якщо копати глибше, то Шулянський, Блізніченко і Назар Волошин також виявились не потрібними. 10 прізвіщ. Якщо легіонери – дійсно відрізаний шматок, то українці, їх точно можна було зберегти і спробувати награти. Тренеру видніше. Та от зараз по суті у нас 1,5 вінгера на 2 позиції. Намагання закрити позицію Кабаєвим – варіант. Але тоді у нас буде 1,5+0,5. Чому? Бо Кабаєв – гравець, який грає більше лівого півзахисника, умовний Шапаренко. Так, він може закрити цю позицію. Та чи достатньо у нього характеристик? Не думаю. Та знову це вибір тренера. Знаєте. Я ще 11 прізвище пропустив – Антюх. Але з ним повна печалька. Він то є, але навіть в запас не потрапляє. Це при тому, що позиція дійсно гостро дефіцитна.

Що ж можна сказати про дубль? Там дійсно є гравці, які грають на флангах. Але 2004 і 2005 роки особливо не можуть похизуватись якісними гравцями. А от у 2006 року є, є на цій позиції декілька яскравих хлопців. Надзвичайно талановитих. Один з них вже до команди ю19 долучався на турнірі.

                                           Кирило Пашко

 


Давайте запам’ятаємо це ім’я. У світлі гострого дефіциту цей гравець точно матиме шанси в дублі. Прекрасний гравець. Достатньо потужний, габаритний, технічний, швидкісний. Це мій улюблений гравець цієї вікової групи. Не здивуюсь абсолютно, якщо він вже цього сезону зіграє за основу Динамо. Настільки яскравий цей хлопець.

Лідером дубля в сезоні стане Дмитро Кримчанин. Він так само грає на позиції Циганкова. Але це лише розстановка. Кримчанин – форвард, який має багато сильних рис. Завдяки інтелекту і швидкості він закриває цю дефіцитну позицію в Динамо і Збірній. Чистим вінгером в дублі є лише один гравець – Артем Слесар. Можливо, що він розкриється у Костюка. Як по мені, то технічний, швидкісний, агресивний гравець, якому не вистачає стабільності.

Взагалі, перспектива Динамо – власна школа. І в цьому сезоні у складі дубля я б радив звернути увагу ще на Назара Балабу, Олексія Гусєва і Микиту Дзеня. Всі ці хлопці теоретично мають шанси закріпитись через пару років у основному складі Динамо.

А тепер взагалі про сезон, про Штурм, Фенербахче. Безумовно у чемпіонаті Динамо головний фаворит. Інші команди будуть тягнутись. Шахта буде боротись і цілком можливо складе конкуренцію, якщо будуть збережені Мудрик і Матвієнко. Головна проблема Динамо – саме проблема із вінгерами. Якщо Динамо її вирішить, то чемпіонат буде за Динамо. Відбір у ЛЧ. Тут Динамо хоча і без ігрового тонусу, але мало над Фенербахче великий плюс у фізичній готовності, досвіді командному. Фізично Фенер не витримав. Те ж саме із Штурмом. Ця команда має вкрай обмежений склад. Є декілька якісних гравців. І австрійці навчені, зіграні. У них є свої плюси і ними ця команда користується. Для Динамо величезним плюсом стало те, що 2 гравця групи атаки, які є лідерами, травмовані. Зараз Штурм по суті має основний склад, який за рівнем гравців суттєво поступається Динамо, і абсолютно не має резервів. Їх не вистачило на другий тайм вчора. А зараз у них гра через 2-а дні на 3-й у чемпіонаті, а потім через 2 на 3-й з Динамо. Для такого темпу треба мати два склади. Цілком можливо, що тренер пожертвує чемпіонатом і поставить там дубль. Цим він покаже пріоритет. Та всі усвідомлюють, що проти Бенфіки шансів немає. У Динамо може інші амбіції. Але особисто я вважаю, що ось ця перевага по досвіду гравців із Бенфікою відсутня. Майстерність – і так зрозуміло. Та й у Бенфіки прекрасна глибина складу. Вистачить на всі турніри. Але Бенфіка – не МанСіті.

У світлі футболу дуже важливо те, що Динамо, Дніпро 1 і шахта гарантували собі єврокубкову осінь. Для нашого футболу – надзвичайно важливо. Яким буде чемпіонат і чи буде він взагалі – ми побачимо. Війна зараз у важкій фазі позиційних боїв. І передбачати все те, що там у хворобливій голові орка - неможливо. Треба вірити в те, що Все Буде Україна!!!

26 коментарів:

Parker сказав...

Привіт усім!
Чесно кажучи, "Штурм" абсолютно не вразив. Команда не вміє грати з м'ячем, свої моменти отримала виключно на наших помилках. Коли "Динамо" у другому таймі щільно взяло м'яч під контроль, австрійці взагалі нічого не показали. Хоч якісь шанси в них виникали хіба що на стандартах. Однак це абсолютно не значить, що двоматчове протистояння вже закінчилося і у Австрії нас очікує легка прогулянка.
"Бенфіка" з якою ми, скоріш за все, зустрінемось у наступному раунді, то аж надто серйозний суперник для сьогоднішнього "Динамо". Навіть за наявності усіх наших легіонерів я б не був впевнений у позитивному результаті цього двобою.
Позиція лівого вінгера дійсно турбує, як, власне, і позиція форварда. У мене складається таке враження, що Бєсєдін у квітні під час товариських матчів був у кращих кондиціях, ніж зараз. Ванат також поки не дає приводів до оптимізму. Чому зараз не роблять трансферів на найпроблемніші позиції - для мене величезне питання. Легіонери потроху їдуть в наш чемпіонат - і бразильці, і європейці, і балканці, і африканці. За прохід "Фенербахче" і фактичне потрапляння у групу Ліги Європи ми гарантовано отримали 3,63 млн. євро, перемога над "Штурмом", яка є достатньо вирогідною додасть ще 5 млн. Також слід пам'ятати, що саме зараз клуби отримали виплати за минулорічну ЛЧ. Для "Динамо" це трохи більше 35 млн. Зарплатну відомість розвантажили, декого вдалося продати та відправити в оренду, тобто сказати, що грошей нема не можна. Зрозуміло, що мегатрансферів ніхто не очікує, але гравців для гри в Лізі Європи та чемпіонаті можна і треба розглядати.
До речі, "Шахтарю" дуже сильно пощастило, адже якби не дискваліфікація рашистів, гірникам треба було стартувати з стадії плей-офф ЛЧ, і я дуже сумніваюсь, що "Шахтар" у своєму нинішньому стані і складі зміг би подолати цей бар'єр.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго вечора!
Суть у тому, що можна підписати різних гравців. У тому числі і легіонерів. Багато клубів це показують. Але проблема у тому, що в Динамо рівень гравців достатньо високий. Більшість гравців старту, та й запасу, це гравці, які коштують мінімум 5+ млн і вище. Купити гравця рівня 200-300 тисяч євро - буде ще слабший гравець ніж Антюх. Луческу прямо про це сказав. Не хочуть їхати в Динамо легіонери, навіть ті, хто вже на контракті.

Тому Динамо думає. Кабаєв - тонкий гравець, який вміє приймати нестандартні рішення. Рівень не на ЛЧ, але для нашого чемпіонату - сильний, якісний гравець. Не випадково зник Бурда з тренувань Динамо. Чомусь Русин поїхав з Чорноморця. Це все чіткі показники того, що Динамо готує якийсь обмін із Зорею.

Після завершення війни Вітіньо повернеться в Динамо. У нього ще довготривалий контракт.

Parker сказав...

Усім вітання!
"Шахтар" викупив Зубкова у "Ференцвароша" за 2 млн. Як на мене, нормальна ціна за гравця національної збірної. А "Динамо" все ще розглядає Кабаєва.
І це при тому, що лівий вінгер був потрібен ще вчора. Розумію, що з Антюхом помилилися, дійсно, не можна брати гравця з команди, яка не вміє грати першим номером в позиційному нападі. Але ж це не означає, що потрібно сидіти склавши руки і скиглити, що до України ніхто не їде. Дійсно, у нас на полі практично усі гравці збірної України, але не треба плекати ілюзії, що вони аж настільки високого рівня, що неможна придбати когось, хто був би їх гідний.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я так думаю, що все індивідуально. Дійсно трансфери Ворскли і Дніпра показують те, що легіонери, навіть кваліфіковані, можуть приїхати в Україну грати. Бо ж Ворскла, яка вже видетіла з єврокубків, підписує збірників. А Дніпро 1 підписав аргентинця, який коштує 3,5 млн. Цілком можливо, що це все індивідуальний порог чуттєвості. Всі люди різні. Є футболісти, які не бояться грати в умовах війни. Але, у шахти всі втікли. У Динамо лише Кендзьора тримається.

Але ми не знаємо думок Луческу. Все може змінитись. Насправді Динамо необіхдно підписати мінімум 2-х гравців, які б могли закрити позицію вінгера на фланзі. Бо ж Циганков теж може піти, може травмуватись. Стосовно Кабаєва, то треба побачити яким буде там розвиток подій. Як і взагалі по трансферам. Цілком можливо, що у разі прорива у ЛЧ Динамо зможе підписати більш якісного гравця на цю позицію.

Але у клубі чітко усвідомлюють проблему і що її треба вирішити. Впевнений, що над цим питанням працюють.

Leonidas B сказав...

Вітаю хлопці! З перемогою! Динамо таки дотисло Штурм, але форма нашіх хлопців не вражає, це ще м'яко кажучи. Якщо пройдемо Бенфіку, це буде найбільша сенсація для мене в таких умовах. Але вірімо. До началу чемпіоната ще далеко, будемо вірити що він таки стартує, грати в Україні буде вкрай важко, все ж безпека найголовніша в цьому сенсі. Ждемо Бенфіку.
Щодо подальшіх дій не на футбольному майданчику, до перемоги ще дуже далеко, хоч оптимізм присутній, як сьогодні з Кримом.
Ще раз вітаю з перемогою Динамо і нас вболівальників.

ViAn сказав...

Так, оптимізм такий, що Крим, всі мости Півдня, в тому числі і Каховський сьогодні, та й Генічевськ і Новоолексіївка вчора. Багато всього різного говорить, що перелам вже відбувся. Але наші і далі вичікують. І далі продовжується перемелювання особового складу, боєприасів і техніки. Зараз дуже радує Харківщина. Але про це ніхто публічно не говорить. Тоді як там саме за останній місяць вже звільнено десятки сіл і міст, наші просуваються на десятки кілометрів вперед активно, кожного дня там іде звільнення південної частини області.
По футболу. Динамо і так виконало те, у що ніхто не вірив. Штурм пройшли. Знову дуже емоційно. Бенфіка - буде окрема історія страждань на полі. Матч відповідь буде в 22-00 23.08.22. І тому все може закінчитись вже 24.08.22.
Хоча я, при всій престижності ЛЧ, вважаю, що ЛЄ для цього Динамо - набагато кращий варіант. Матч з Бенфікою - можливість ще раз заявити про війну в Україні. А 2 матчі з Бенфікою - гарна підготовка до сезону.

Parker сказав...

Привіт усім!
Усіх з перемогою! В цю звитягу вірилося значно більше, ніж у перемогу над "Фенербахче", але сюжет був дуже схожий на протистояння з турками.
Протистояння з "Бенфікою" значно переважає перші два, на мій погляд, нам може допомогти лише диво. Сьогодні ми не здатні конкурувати з португальцями. Погоджуся з автором, для нас більш прагматичним буде потрапляння у групу ЛЄ, де ми можемо потрапити навіть у перший кошик, тоді як прохід "Бенфіки" відправить нас у четвертий кошик ЛЧ, де ми будемо відвертими аутсайдерами і, скоріш за все, не зможемо особливо підзаробити ані очок, ані грошей.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Хочу продовжити тему цього блогу. На мою суб'єктивну думку є лише 2 гравці в нашому чемпіонаті, які можуть підійти Динамо на позицію вінгера. При цьому я б не казав, що вони готові одразу грати. Але у них є суттєві плюси - молодість, футбольний інтелект і очевидна технічна майстерність. Сама така, як треба гравцю на цій позиції. Це Назаренко з Дніпра 1 і Якубу з Ворскли. У цих хлопців є і талант, і можливості різко спрогресувати. Вони є стабільними гравцями основи своїх команд вже декілька років. Тому легко передбачити їх можливості.
Ще одна можливість - Динамо дійсно зможе під єврокубки підписати на цю позицію якогось цікавого легіонера. Та в це слабко віриться. Луческу консерватор.

Vitos сказав...

Можливо Кане, а не Якубу. Так Кане в оренді, він залишив Україну. А Якубу в запасі сидить.

ViAn сказав...

Коне ніколи Динамо б не брало. Бо він не працює на оборону, великий егоіст із дуже малим ККД. Якубу - з доступних. Де і як він буде - ми побачимо. Хороший молодий гравець. Технічний, швидкісний, працьовитий. Скрипник може і далі грати Олійником. Це вже вибір смаку. Ворскла вилетіла з єврокубків.

Parker сказав...

Усім привіт!
Очикувано, нажаль. Більш якісна команда перемогла і мала більше нагод збільшити свою перевагу, ніж у нас відіграти хоч один м'яч.
Вкотре проглядаються проблеми у групі атаки. Циганков був найактивнішим в атаці, але не використав свої шанси, а ще й привіз другий гол у наші ворота.
В попередніх матчах помилялися інші, сьогодні прийшла черга Циганкова.
Нічого страшного, на мій погляд, не сталося, будемо грати у Лізі Європи.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Просто у цьому матчі більше фарту було у Бенфіки. 3 удара у ствір і 2 голи. По суті з 2,5 моментів вийшло 2 голи. Ми зі своїх 4 ударів у ствір, по суті 3,5 гольових моментів, не забили нічого.

Бенфіка дійсно спіймала помилку Циганкова, але перший гол між ніг Шепелєву, на нормальній висоті для воротаря, у ближній кут... просто Жора не врятував. І удар такий пройшов крізь насичену оборону. А Влаходімос потягнув важкі удари. А де не тягнув, там Циганков не влучив десяток сантиметрів.

Динамо зіграло в яскравий, атакуючий футбол. Моментами втискало португальців, змушувало панікувати. Думав, що буде гірше. Рівень і так добре відомий. Бенфіка має більш сильний склад. Та зіграв Царенко. Динамо все більше дає шансів вихованцям. Для їх розкрутки ЛЄ - безумовно краще. І краще для рейтингу України. В ЛЄ хоча б будуть шанси набирати очки. В ЛЧ ми максимум якусь нічейку скатаємо на фарті. Тому ігра нормальна. Як для такого рівня суперника. Більше б фарту. Та результат для нас не такий, як треба. Все ж нічейка - були б очки в скарбничку.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
На мій погляд, про фарт мова не йде. У "Бенфіки" було значно більше якісних моментів. Чи могли зіграти краще? Так, могли. Не віддай капітан м'яч супернику у другому голі, забий ми свої моменти або хоча б один з них. Та питання не у фарті, а у більш якісних виконавцях. Та й у комплектуванні команди є проблеми. ІМС сказав, що його цей склад влаштовує, та от невпевнений, що він влаштовує тренера. Лівого вінгера нема, справа Циганков та частково Караваєв, Бєсєдін не в кращих кондиціях, Ванат без досвіду, Сидорчука замінити нема ким. Замість гравця збірної та тепер "Евертона" у нас Дубінчак та ще зовсім молодий Вівчаренко. І так майже на кожній позиції.
Звісно, інші наші клуби втратили значно більше кадрів ніж "Динамо", але вони хоч намагаються підсилюватися. А власники "Динамо" чомусь вирішили, що стоячи на тому самому місці можна когось випередити. А як казав один персонаж з книжки Льюїса Керролла, для того, щоб не відставати, треба бігти, а щоб прийти до фінішу першим - треба бігти вдвічи швидше.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня!
Я завжди довіряю статистиці. Гольові моменти Динамо.
Вихід Бєсєдіна 1 на 1. Удар в упор, воротар відбив. Так, після підняли прапорець. Але ВАР міг цей момент трактувати інакше. Тонка там лінія офсайду.
Циганкова вивели на прямий удар, він бив з 17 метрів обвідним ударом в дотик. Ніхто не заважав, рамка була вільна, нога робоча. Просто не виконав більший радіус. А так воротар потягнув.
Циганков, прекрасно обіграв кількох суперників і наніс класний удар. Нажаль м'яч пройшов у кількох сантиметрах від рамки. Влаходімос там би не брав.
Караваєва вивели 1 на 1 із воротарем Бенфіки. Просто не реалізував момент.
Караваєв бив обвідний удар, відбувся плюсовий рикошет для Динамо, що дало більший радіус. Влаходімос встигнув зреагувати і витягнути складний удар.

5 гольових моментів. Кожен можна було реалізувати. Влаходімос відіграв шикарно. Я не пишу про різні моменти аля Ванат, які були заблоковані. Це все напівмоменти. Вони були і у Бенфіки. Скажімо коли Забарний зняв м'яч з ноги у їх форварда в останній момент перед ударом. Так, напівмомент, вривання хороше, та захист заблокував.

Моменти Бенфіки. Тут можу помилитись із таймінгом.

1 момент - гол. До голу по суті моментів не було. Чи можна гол назвати гольовим моментом? Ні. Звичайний ігровий момент. М'яч відкатився гравцю, який не має вільної зони для удару. Все заблоковано. По суті таке не залітає. Удар зльоту, в ближній кут, 2 захисника накривають... Але попав. І Бущан не врятував. Збіг обставин. Просто фарт. Таке буває. Гол абсолютно не логічний. Залетіло. Не думаю, що це прям майстерність. Просто так склалось.
2 момент - обвідний удар Жао Маріо. Як і у моменті Циганкова. Якби попав, то був би гол. Не попав.
3 момент - 2 гол. Там все і так зрозуміло.
Які ще гольові моменти були? Бущан десь творив дива реакції? Ні. Був удар ще один у ствір, але він не був небезпечним. Прикотилось і воротар забрав. Так, там був момент з підощрою на пенальті ще у першому таймі. Були напівмоменти вривань, проходів. Та усюди захист Динамо закривав ці спроби.

Що ми у підсумку маємо? Бенфіка реалізувала свої моменти. Нам завадив Влаходімос. Бущан не врятував Динамо жодного разу. Можна казати про майстерність. Можна про фарт. Перший гол Бенфіки забитий на фарті. Другий - майстерність групи атаки.

Все нормально у Динамо. Результат міг бути іншим саме за змістом гри. Бо Динамо зіграло хороший матч. Але така суть футболу. Безумовно майстерність гравців Бенфіки краща. Це і не дивно. Португальска команда проти української. Різні школи.

Стас сказав...

Для того чтобы играть хотя бы на равных с командами уровня Бенфики нужно иметь совсем другую среднюю линию!Кардинально другую!Это всё про наш №№29 и 5.Нужно иметь классного центр форварда...Если бы не было этой проклятой войны имело ли ДК таких игроков и на те позиции что я назвал?Ответ:нет.Почему?Нужно тратиться,а тратитья я не хочу потому и буду всё время говорить о воспитанниках своей динамовской школы!Имею ли я на это право?Да имею.Ведь клуб мой...Будет ли клуб иметь развитие и хорошие результаты? Ответ лежит на поверхности!Пусть каждый ответит для себя сам на этот вопрос.)))У меня же вопрос единственный,как руководству клуба удалось уговорить прийти сюда Луческу?Всё, больше вопросов у меня на сегодня нет.

ViAn сказав...

Стас, ти знаєш, зараз історія не про те, щоб когось купувати. У Динамо на контракті є хороші гравці, ті ж Вітіньо, Діалло. Як ми дізнались в 02.22 Динамо було на фінішній стадії переговорів із 2 бразильцями саме в центр півзахисту. І що тільки війна завадила закрити ці домовленності.
Тому говорити про перспективи зараз - недорчено. Український футбол у глибокій ямі. Вибиратись після війни буде дуже важко. Але є перспектива того, що шахта повернеться грати в Донецьк, Зоря в Луганськ. Саме війна робить ці перспективи цілком реалістичними. Та коли це відбудеться? Скільки триватиме війна? Кого втратить Динамо до кінця трансферного вікна? Бо на місці Бущана, Кендзьори, Забарного, Шапаренка і Циганкова залишатись ще на рік в Динамо - утопія. Треба тут бути реалістами.
Це чудово, що Динамо зробило ставку на українців. Тому дійсно постраждало менше інших клубів. І має більше перспектив чрез те, що власна школа дійсно хороша, а гравці з неї регулярно потрапляють в Першу Команду. Якби ми були на місці шахти і втратили ось так 90% основи, то прохід Фенербахче і вихід в єврокубки восени - була б фантастика. Ми маємо гарантовану ЛЄ після проходу Фенербахче. Це стимул для Ваната, Царенка і для більшості таких гравців як Буяльський, Дубінчак, Попов, Бєсєдін - хороше місце, бо їх рівень доходів збережеться. Рівень Динамо, якщо підуть Циганков і Ко, впаде. Але він буде достатнім для того, щоб боротись за золоті нагороди.

Головне зараз для футболу і Динамо - зберегти хоч якийсь рівень команд, щоб бути конкурентними проти команд рівня Фенербахче чи Штурму.

Стас сказав...

ViAn ,я не верю в то,что ИМС хотел усилить центр поля!Говорить можно что угодно,но...Пусть за тебя говорят твои действия!Что до войны,что...До войны было ничем не лучше в плане усиления состава.А набрать абы кого чтобы потом хвастаться и в итоге отпустить игрока за ненадобностью это по нашему.Единственно по Вититью...Но это единственно и то только потому что Мирча уговорил.

ViAn сказав...

Стас, доствоірно відомо про 2-х гравців з Бразилії, контртакти були вже погоджені.
Зараз мова про підсилення иоже бути виключно за рахунок школи. Цілком можливо, що якогось легіонера, але тут Луческу вкрай вибагливий.
Якщо продадуть тих 5 гравців, яких ми і так знаємо, то це шанс для молодих хлопців. Реальної заміни Циганкову і Шапаренко немає. Забарного, Кендзьору і Бущана замінити легше. Але в дублі є цікаві хлопці. Такі, що можна пробувати і у Першу Команду.

Vitos сказав...

Хто цей міфічний бразильський нападник, про якого кажуть у пресі?

ViAn сказав...

Vitos, я думаю, що цим бразильцем може стати Євген Коноплянка. Абсолютно не здивуюсь. ІМС спроможний здивувати нас всіх.

Стас сказав...

ViAn,если Коноплянка,то логичным становится расставание с Вербичем. Но вот беда,а что представляет собою нынешний Коноплянка?

hunter сказав...

С Коно - это бред,я надеюсь,или Динамо деньги некуда девать?

ViAn сказав...

У заявці Динамо на сезон з'явився Вікентій Волошин. Це дуже важливий момент. Вікентія могут награвати як на позицію Шапаренка, так і на позицію Циганкова.

Стас сказав...

ViAn ,он же вроде в Александрию перешёл.

ViAn сказав...

Стас, так наче перейшов. Але сьогодні Динамо подало заявку.
https://upl.ua/ua/clubs/view/7

ViAn сказав...

Правда там і Вербіч. Тому цілком можливо, що просто не відзаявили поки Вікентія.